fbpx

Beregn opsparing

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

Beregn hvor stor din opsparing kan bliveDet er vigtigt at have råderum i din økonomi, så du har mulighed for at skabe dig en opsparing. En opsparing er nyttig i mange forskellige situationer, og den kan for eksempel være en redning, når der pludselig dukker en uforudset udgift op. En opsparing kan dog også bruges til sjovere ting, for den er for eksempel nyttig, hvis du har en drømmeferie eller lignende, som du ønsker at spare op til.

Mange danskere glemmer at spare penge eller også nedprioriterer de opsparingen i deres daglige budget. Det er dog en ufattelig god idé at sætte en opsparing højt på prioriteringslisten for at gøre din økonomi mere sikker.

Vores opsparingsberegner kan hjælpe dig med at skabe et overblik over udviklingen på din opsparing. Med beregneren kan du se, hvordan forskellige rentesatser og opsparingsbeløb kommer til at påvirke din opsparing. Dette kan være en kæmpe hjælp, for små variationer kan gøre en stor forskel for din opsparing på længere sigt.

Gode råd til opsparing

Det er ikke altid nemt at spare op, så derfor har vi samlet nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at få styr på din opsparing. Det er vigtigt, at du sætter så mange penge til side, at din opsparing generelt vokser – også selvom der kommer uforudsete udgifter.

Tænk på det store billede

Umiddelbart kan det virke som en bagatel at spare mindre beløb op hver måned, men det er vigtigt at huske på, at en opsparing hurtigt kan vokse sig stor. Hvis du sætter 1.000 kroner til side om måneden, kan du se frem til at have sparet 60.000 kroner op, når der er gået 5 år. Derudover skal du også huske på, at dette beløb er uden renter og renters rente.

Husk på, at det er nemt at bruge 1.000 kroner ekstra hver måned på tant og fjas, mens en opsparing på 60.000 kroner for eksempel kan blive til en uforglemmelig rejse.

Sæt et mål

Det er svært at holde sig motiveret til at spare penge op, hvis du blot kigger på tal på en konto. Med andre ord er det en god idé at have et klart mål i forhold til din opsparing. Dette mål kan du fokusere på, når du er fristet til at bruge din opsparing.

Hvis du for eksempel vil købe en bolig til 1.000.000 kroner, skal du selv spare 50.000 kroner op til udbetalingen. Det bør du kunne gøre på omkring fire år, hvis du indbetaler 1.000 kroner om måneden, men det er også værd at huske på, at det kun tager 2 år, hvis du indbetaler 2.000 kroner til din opsparing.

Det kan desuden være en hjælp at have flere opsparinger, hvis du sparer op til flere forskellige ting.

Start hurtigst muligt

Opspar i dag og hav endnu flere imorgenDet er de færreste, som har svært ved at bruge alle deres penge, og du har garanteret forskellige ting, som du er fristet til at købe. Dette vil ikke ændre sig, for der kommer hele tiden nye ting. I forhold til din opsparing bør du prioritere at komme i gang hurtigst muligt – også selvom det betyder, at du skal spare på andre poster i dit budget.

Jo før du kommer i gang med din opsparing, des før kan du nå dit mål.

Invester din opsparing

Det er generelt en dårlig idé at bruge en almindelig konto til din opsparing. Du bør i stedet finde en måde at investere din opsparing, så du får en god rente. Hvis du efterlader din opsparing på din lønkonto, kan du risikere, at pengene taber værdi med tiden, fordi inflationen er højere end renten på kontoen.