fbpx

Lån til tandlæge

Ingen mennesker er direkte begejstrede for at gå til tandlæge, da det typisk er en både ubehagelig og dyr affære. Det er ikke desto mindre en god idé at tage til tandlæge regelmæssigt, uanset om man oplever tandproblemer eller ej. Det er nemlig ikke alle tandskader, man kan se med det blotte øje. For at holde omkostningerne nede er det alfa og omega, at begyndende tandskader opdages og behandles i tide.

Skal du have udført en mere eller mindre kompliceret tandbehandling, eller mangler du penge til et tandeftersyn? I så fald kan du overveje et online lån. Det skal du dog kun overveje, hvis din seneste månedsløn er sluppet op, og du ikke har en opsparing. Med andre ord bør et lån være den sidste udvej.

Alle har råd til at gå til tandlæge

Få råd til nye tænderDet er ikke muligt at besøge en tandlæge uden at gå derfra med en stor regning, idet selv de mindste behandlinger kan løbe op i flere tusinde kroner. Tandlægebesøg er bestemt ikke det sjoveste at bruge penge på, men man er desværre nødt til at lægge penge til side til eftersyn og behandlinger hos tandlægen.

Det er en kendsgerning, at alle, eller i hvert fald næsten alle, har råd til at gå til tandlæge. Har du mod forventning ikke råd, kan du undersøge, om du kan få støtte fra det offentlige eller dit forsikringsselskab. Alternativt kan du optage et lån, så du ikke behøver at betale alle pengene på én gang. Denne type udgift kommer ofte uventet, hvorfor man ikke har kunne forberede sig på, at der skulle bruges flere tusinde på et tandlægebesøg. Det er årsagen til, at mange vælger at låne penge.

Lån til din tandlægeregning – i disse tilfælde er det en god idé

Om det er en god idé at låne til sin tandlægeregning afhænger selvfølgelig af, hvilken situation man står i. Er der penge på bankbogen, bør man bruge dem først, inden man indhenter lånetilbud for sidenhen at optage et lån.

En stor aktuel udfordring er, at mange voksne danskere udskyder deres tandbehandlinger, fordi de simpelthen ikke har råd på nuværende tidspunkt. Det er ikke blot en udfordring, men faktisk et decideret problem, idet tandproblemer ofte bliver værre og svære at behandle, hvis der ikke bliver gjort noget ved først mulige lejlighed. Det kan altså have fatale konsekvenser at udsætte en behandling i flere måneder eller år.

I ovennævnte situation er det bedst, at man optager et lån, så man kan få udført behandlingen med det samme. Det er godt nok dyrt at låne penge, men det er som regel endnu dyrere at udsætte en behandling, ifald problemet vokser sig større. Du kan evt. alliere dig med din tandlæge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er forsvarligt at udsætte behandlingen. Der sker for eksempel ikke noget ved at udsætte behandlingen, hvis der blot er tale om en kosmetisk behandling som tandblegning e.l.

Optager du blot et mindre lån, bør du med en god økonomi kunne indfri gælden på få måneder. Det er altså ikke noget, du kommer til at hænge på i flere år.

Er afbetaling en mulighed?

En lang række større tandklinikker er begyndt at tilbyde forskellige afbetalingsordninger. Disse ordninger minder meget om traditionelle lån – dog er afdragsperioden eller også kaldet løbetiden typisk en del kortere. Du får altså ikke så lang tid til at afdrage på lånet, hvilket kan være et problem, hvis du har en presset økonomi.

Der sker ikke noget ved at forhøre sig omkring afbetalingsmulighederne, hvis man gerne vil blive klogere på, hvilke alternativer der findes til lån. Det kan i enkelte tilfælde være billigere at lave en afdragsaftale med ens tandlæge. Start under alle omstændigheder med at indhente et tilbud og vurder herefter, om det giver mening økonomisk.

Lån til tandlæge – på nettet

Lån penge til tandlægeDer er ingen grund til at gøre tingene mere kompliceret end højst nødvendigt. Skal man låne penge uden komplikationer, så foregår det på nettet. Du finder blot din smartphone, tablet eller laptop frem, hvorefter du indhenter tilbud fra nogle af områdets mest populære tandlæger. Du kan evt. også indhente tilbud fra tandlæger i de omkringliggende byer. Det kan typisk godt betale sig at bruge lidt tid på transport, hvis man kan spare lidt på tandlægeregningen.

De internetbaserede låneudbydere er ikke interesserede i at vide, hvad du skal bruge dit lån til, hvorfor du ikke behøver at oplyse, at pengene skal gå til at dække en tandlægeregning. Ergo er du sikret maksimal frihed og anonymitet. Dette vil du sjældent kunne opleve i banken, idet bankrådgivere typisk er meget interesserede i at kende til lånets formål.

I dette specifikke tilfælde kan det dårligt nok betale sig at kontakte banken, da der formentlig er tale om et mindre beløb. Et banklån er mere relevant, hvis der er tale om et større lån.

Et online lån er en bred betegnelse, hvorfor vi gerne vil komme med nogle konkrete anbefalinger af lånetyper. Det gør vi i næste afsnit.

Forbrugslån eller kviklån – de oplagte valg

Om regningen fra tandlægen lyder på 5.000, 10.000 eller 25.000 kroner, så vil et online lån i form af et forbrugslån eller kviklån være et godt valg. Med disse lånetyper kan du låne et valgfrit beløb og kan desuden komme med dit ønske til løbetiden. Med andre ord kan du skræddersy dit lån efter din økonomi og behov. I realiteten er et kviklån blot et mindre forbrugslån, hvorfor dette lån er oplagt, hvis du har brug for hjælp til at finansiere en mindre tandlægeregning.

Det anslås, at omkring 80-90 % af alle låneansøgninger godkendes uden yderligere spørgsmål eller dokumentation. Dette fortæller os, at det er utroligt let at blive godkendt til et online lån. Et online lån er et særligt oplagt valg, hvis man af den ene eller anden grund ikke kan låne i banken.

Aftal med fordel en fast samlet pris på tandbehandlingen på forhånd, så regningen ikke bliver større end forventet. Med en samlet pris ved du lige præcis, hvor meget du skal låne. Dette sætter dig i en gunstig position, da du kan ansøge om et lån inden behandlingsstart. Dermed kan du betale regningen med det samme, at behandlingen er færdig.