fbpx

Lån til seng

En ergonomisk seng bør ikke betragtes som en stor udgift, men nærmere som en investering i ens helbred. Du kan nemlig gøre din krop, herunder din ryg og nakke, en stor tjeneste ved at investere i en seng, som er som skræddersyet til dig og din krop.

Pris og kvalitet hænger næsten altid sammen – også når det drejer sig om senge. Derfor kan det for mange mennesker komme til at knibe med økonomien, når der skal købes en kvalitetsseng. Det er her, at de mange låneudbydere kommer forbrugerne til undsætning. I dag kan man nemlig nemt og hurtigt optage et lån til finansiering af senge og andre møbler til hjemmet.

Det koster en god seng

Sov godt i en ny sengDet er først og fremmest vigtigt at pointere, at en seng ikke bare er en seng. Der findes rigtig mange forskellige typer af senge – lige fra vandsengen og elevationssengen til den traditionelle kontinentalseng. Allerede her står mange forbrugere af, da de har svært ved at gennemskue, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige sengetyper. Dette kan man heldigvis hurtigt blive klogere på ved at besøge en sengeforhandler enten online eller offline.

Men hvad koster en god seng? Det afhænger af typen, størrelsen, kvaliteten og fastheden, men man kommer som regel langt med 10-20.000 kroner. Der findes selvfølgelig både dyrere og billigere senge på markedet. Lige hvad sengen angår kan det som regel godt betale sig at investere lidt ekstra, da man trods alt tilbringer rigtig meget af ens liv i sengen. Det forklarer også, hvorfor det betragtes som hjemmets vigtigste møbel.

Foruden selve sengen kan der opstå udgifter til sengegavl, boksmadras og evt. andet sengeudstyr. Det kan også være, at du trænger til en ny dyne og / eller pude. Dette udstyr kan du med fordel købe i samme ombæring – i stedet for at skulle på shopping flere gange.

Du kan i første omgang forsøge at sælge din gamle seng, så du får et lille tilskud til din drømmeseng. Det vil formentlig gøre den økonomiske del lidt lettere.

Hvordan låner jeg penge til min drømmeseng?

Du låner penge til din drømmeseng på samme måde, som du låner penge til andre møbler, rejser, elektronik og tøj. Som enhver anden moderne låntager foretrækker du med al sandsynlighed at låne penge på nettet, hvor der kun stilles en håndfuld overkommelige krav. Her på siden vil vi gerne slå et slag for, at man optager et online lån. Du er med garanti ikke den første, som låner penge til en seng.

Et online lån er typisk vejen frem, men hvilken lånetype er så den mest fordelagtige? Dét afhænger af, hvem du spørger. Antager vi, at den ønskede seng koster et sted mellem 5.000 og 30.000 kroner, så vil det være mest oplagt for dig at optage et kviklån eller et forbrugslån.

Robotlån og Nordiclån er nogle af de låneudbydere, som har specialiseret sig i mindre lån til finansiering af senge og andre former for forbrug. Fælles for disse to udbydere er, at de begge opererer online, hvor du har mulighed for at anmode om et lånetilbud. Der stilles som regel nogle få krav til dig som låntager, men kravene er typisk meget lempelige, når det ikke drejer sig om flere penge, end det er tilfældet her. Ergo skal du ikke være rad for ikke at blive kreditgodkendt. Man bliver som udgangspunkt kun afvist, hvis man har eksisterende gæld.

For at kunne anmode om et lånetilbud skal du selvsagt vide, hvor mange penge du har brug for. Start derfor med at udforske sengemarkedet, inden du begiver dig ud på det store lånemarked. Det er jo ikke helt uden betydning, om din drømmeseng koster 10.000 eller 20.000 kroner. Du kan evt. forhøre dig om muligheden for at reservere den ønskede seng, hvis du ikke har fået udbetalt dit lån endnu. Der er nemlig ofte rift om de bedste tilbud på senge.

Lån til seng – helt gratis

Lån penge til en ny sengIntet her i verden er gratis… eller det skulle da lige være et lån.

Det er sandt; man kan låne helt gratis. Dette fornemme tilbud fås hos flere anerkendte låneudbydere, som forsøger at kapre nye kunder. Tilbuddet lyder typisk på, at man kan optage det første lån uden renter og gebyrer. I dette tilfælde skal du altså blot tilbagebetale selve lånebeløbet. Dét kan du med fordel gøre brug af, når du skal låne penge til en ny seng.

Den eneste ulempe ved gratis lån er, at de typisk skal betales tilbage inden for 30-60 dage, hvis man skal slippe for de høje renter og gebyrer. Du skal altså kunne affinde dig med en kort løbetid. Undersøg desuden, hvilke økonomiske konsekvenser det kan få ikke at indfri gælden inden for den aftalte periode.

Man kan typisk låne op til 6.000 kroner uden at skulle forholde sig til renter og gebyrer.

Gratis lån kaldes også for hurtige lån, da der er tale om mindre lån, som kan udbetales med det samme. Ansøger du i hverdagen, så vil du i princippet kunne have pengene på din konto allerede samme dag. Dermed kan du både optage et lån og købe den ønskede seng på én og samme dag. Det må siges at være yderst attraktivt.

Det er ikke sikkert, at et gratis lån på 6.000 kroner er nok til at finansiere sengen, men så kan du jo altid optage et ekstra lån. Det er ikke desto mindre rart at kunne låne nogle af pengene gratis.

Indhent flere tilbud på lån og sammenlign

En seng kan gå hen at blive en dyr investering, hvis man skal låne alle pengene og derfor er tvunget til at betale renter og diverse gebyrer. Det kan du formentlig ikke slippe for, medmindre du optager et gratis lån, men du kan selvfølgelig holde dine låneomkostninger nede ved at vælge det billigste lån på markedet. For at finde lånet med de laveste omkostninger skal du foretage en grundig sammenligning af de forskellige udbydere og deres bedste tilbud.

Du kan indhente 2-3-4-5-6-7 lånetilbud – eller for den sags skyld endnu flere. Der er ingen øvre grænse, så hvorfor ikke gå i gang med det samme? Det er nemt at sammenligne og vurdere lånetilbud, hvorfor det ikke skader at indhente en masse. Du er desuden i din gode ret til at takke nej til samtlige tilbud, hvis du ikke føler, at de er gode nok. Der er ingen tvang.

Sengen bliver pr. automatik en smule dyrere, når den finansieres med lånte penge, men det betyder ikke så meget, hvis låneomkostningerne er i bund. I takt med den øgede konkurrence er det blevet billigere at låne på nettet. Ergo er der ingen grund til at frygte, at det koster en formue at låne penge. Det er formentlig billigere, end du tror.

Få din seng i dag – betal senere

Drømmer du om en ny seng, så bør du unde dig selv at gøre den drøm til virkelighed, selvom du ikke har råd i øjeblikket. Du kan nemlig få sengen med det samme ved at optage et lån, som du kan betale af på løbende. Du kan dermed nøjes med at afdrage et par hundrede eller tusinde om måneden – afhængig af den valgte løbetid. Det er realistisk, at du kan indfri din gæld inden for ét år, hvis der er tale om en gennemsnitlig seng. Det er ikke desto mindre noget, du skal sørge for at budgettere med, da det alt andet lige er en ekstra udgift.

Automatisk betaling gennem betalingsservice er uden tvivl den nemmeste måde at betale de faste afdrag på. Derfor er det også den løsning, vi anbefaler dig og andre låntagere at benytte sig af. Med så mange udgiftsposter kan det være svært at huske det hele, hvis man ikke gør aktivt brug af betalingsservice. Det er vel at bemærke helt gratis at gøre brug af den omtalte service via banken.

Sker der ændringer i din økonomi, som betyder, at du ikke kan overholde den oprindelige afdragsaftale, så bør du kontakte udbyderen ved først mulige lejlighed. De har stået i den samme situation utallige gange før og har forståelse for, at det kan ske. Derfor kan du forvente, at de vil forsøge at finde en rimelig løsning for begge parter. En mulig løsning kan være at forlænge løbetiden og evt. indføre et par afdragsfrie måneder. Den rigtige løsning afhænger af den givne situation.

Spar op og lån resten

Flere undersøgelser viser, at vi danskere er nogle af de bedste i verden til at spare op. Det kan vi godt tillade os at være stolte over, men det ændrer ikke på det faktum, at vi også er flittige til at låne penge. Det vidner om, at vi har et meget højt forbrug og måske ikke altid er så dygtige til at få vores indtægter og udgifter til at gå op i en højere enhed. Det er kritisk, idet dét er essensen af en sund privatøkonomi. Det handler jo bare om at bruge færre penge eller lige så mange penge, som man tjener.

Rådet går herfra på at spare så mange penge op som muligt. Man får ikke meget seng for et par tusinde, men selv den mindste opsparing har ret. At du har en opsparing vil jo helt automatisk betyde, at du ikke skal låne så mange penge som først antaget. Spar evt. op i et halvt eller helt år, inden du går ud og investerer i en ny seng. Det kan godt svare sig.