fbpx

Lån til rejse

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

At rejse er at leve– H.C. Andersen

Ovenstående citat er uden sammenligning det mest populære og sandfærdige citat overhovedet. Der er nemlig ikke noget mere livsgivende eller afslappende end at rejse. Det forklarer, hvorfor mange millioner danskere søger sydpå flere gange om året. Du er formentlig også en af dem, som ikke kan få nok af at rejse og opleve verden.

Det er fantastisk at rejse, men uden penge kommer man ikke langt. Netop en presset økonomi afholder mange danskere fra at søge sydpå. Disse danskere går glip af en masse fantastiske og mindeværdige rejser, som kunne være finansieret gennem et lån. I denne guide vil vi fortælle dig alt om, hvordan du med et lån kan gøre din store rejsedrøm til virkelighed.

Hvad koster det at rejse?

Lån til at penge til at rejseDet er generelt dyrt at rejse – også selvom man besøger en destination med lave priser på mad og shopping. Der går nemlig altid en del penge til transport i form af fly eller bil samt penge til indlogering i form af et hotelværelse e.l. Derudover skal der sættes penge af til en rejseforsikring, rejseudstyr og måske også noget nyt tøj. Dog er der grænser for, hvor mange nye ting du behøver at købe, hvis du er typen, som rejser en eller flere gange om året. En kuffert kan f.eks. holde til mange års brug, hvis man passer godt på den.

Førnævnte spørgsmål er næsten umuligt at svare på. En rejse kan nemlig koste alt mellem 1.000 og 200.000 kroner. Det afhænger i høj grad af antal rejsende, valg af destination, valg af hotel, rejseperiode, valg af transportform og meget mere. Prisen kan også variere alt efter rejsetype. I dag kan man bestille både solrejser, skirejser, sportsrejser, singlerejser og mange andre typer. Der findes en ferietype for enhver smag – det tør vi godt love.

En gennemsnitlig rejse for en familie bestående af to voksne og to børn vil typisk koste et sted mellem 25.000 og 45.000 kroner. For at finde ud af hvor meget jeres drømmerejse kommer til at koste bør du lægge et budget. Her skal du indtaste alle rejserelaterede udgifter – lige fra hotel og transport til forsikringer og forbrug. Læg med fordel lidt penge oveni for at være sikker på, at budgettet holder. Det er nemlig ikke unormalt, at der forekommer forskellige uforudsete udgifter på en ferie. Det kan for eksempel være svært at vurdere, hvor meget man kommer til at køre med taxa, eller hvor mange penge man bruger på mad.

I princippet behøver man ikke at forlade den danske landegrænse for at kalde det en ferie. Man kan nemlig sagtens tage på ferie i ens eget land – måske endda til en god pris. Der findes i hvert fald en lang række dejlige spahoteller og feriecentre på dansk grund. Indhent evt. tilbud fra de forskellige feriecentre for at have noget at sammenligne med.

Alle bør have en rejseopsparing

I grunden kan man spare op til hvad som helst. Du kan spare op til en ny bil, nye møbler, ny cykel eller noget helt fjerde. Det er om ikke andet vigtigt, at du opretter en opsparingskonto, evt. til et specifikt formål. I dette konkrete tilfælde kan du gøre klogt i at oprette en rejseopsparing. I samme ombæring kan du aftale med dig selv, hvor mange penge du vil overføre til opsparingen om måneden. Det kan være 500 kroner eller et andet beløb. 500 kroner er ikke alverden, men efter et år vil der lige pludselig stå en god sjat penge på din konto. Rom blev ikke bygget på en dag.

Skal du kunne spare op, er det alfa og omega, at dine månedlige udgifter er lavere end dine månedlige indtægter. Du kan jo selvsagt ikke spare op, hvis hele din månedsløn går til forbrug. En mulig løsning kan være at skære ned på sit forbrug – for eksempel ved at vælge et billigere mobilabonnement eller ved at bruge færre penge på cafébesøg. Der er rigtig mange muligheder for at spare penge i hverdagen. Med nogle helt basale spareråd bør du sagtens kunne spare 500 kroner om måneden – hvis ikke endnu mere. Privatøkonomi er slet ikke så kompliceret en disciplin.

Det tager under ét minut at oprette en rejseopsparing.

Du kan formentlig selv oprette den via din netbank. Alternativt skal du kontakte din bankrådgiver og få vedkommende til at gøre det. Det vigtigste er, at det bliver gjort. En velholdt opsparing kan udmønte sig i et flot renteafkast, hvis man indgår en god aftale med banken. Det er i hvert fald værd at aftale et uforpligtende møde i banken.

Spar op til rejsen – og lån resten

Det er lidt frustrerende at have sparet op i lang tid for at finde ud af, at man ikke har sparet nok op. Det kan i værste fald betyde, at du er nødt til at droppe årets sommerferie. Det går selvfølgelig ikke. En mulig løsning i denne situation kan være at optage et lån. Koster rejsen alt i alt 45.000 kroner, og har du allerede sparet 30.000 op, så skal du jo kun låne 15.000 kroner. Det er for de fleste et meget beskedent beløb, som man bør kunne betale tilbage i løbet af et års tid.

Set med økonomiske briller er det ikke det mest attraktive i verden at låne til en rejse. Man kan nemlig ikke slippe for at betale renter og gebyrer, uanset om man vælger at låne i banken eller på nettet. For eksempel kan et lån på 15.000 kroner let komme til at koste 17.000 kroner, når alle renterne og gebyrerne er regnet med. Det er blot med til at illustrere, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt at oprette en rejseopsparing.

I princippet kan du godt låne til hele rejsen, men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis de samlede rejseudgifter løber op i 45.000 kroner eller mere. Det er ikke desto mindre en mulighed, man kan tage til overvejelse, hvis alt andet er udelukket. Alternativt kan man forsøge at planlægge en billigere rejse.

Finansier rejsen med et forbrugslån

Hvordan skal din rejse finansieres?

I dag kan man låne penge til ethvert formål – og en rejse er selvfølgelig ingen undtagelse.

Ønsker du ikke at blive krydsforhørt om lånets formål og dine rejseplaner, så skal du vælge en online låneudbyder til fordel for en bank. Det er nemlig kun i banken, at man bliver bedt om at redegøre for lånets formål. Dette slipper man helt og aldeles for på nettet, hvor du kun skal oplyse lånebeløb og løbetid samt en række basale oplysninger om dig selv og din økonomi.

Det digitale lånemarked åbner op for en masse fantastiske tilbud på forbrugslån. Du kan lige nu låne mellem 500 og 400.000 kroner. De penge kan du bruge på lige præcis, hvad du ønsker. Du er velkommen til at bruge halvdelen på en rejse og resten på nyt tøj og møbler, hvis det er dét, du vil. Dog skal du selvfølgelig have en plan for, hvordan du vil klare gældsafviklingen.

Aldersgrænsen for at optage et lån på nettet svinger som regel mellem 18 og 25 år. Der er altså også mulighed for, at studerende og unge generelt kan låne penge til rejser og andre former for forbrug. SU lånet bør dog være at foretrække, hvis man er under uddannelse og ikke vil betale højere renter end højst nødvendigt.

Lyder det ønskede lånebeløb på under 50.000 kroner, så kan du formentlig få udstedt lånet uden at indsende dokumentation. Der kræves under normale omstændigheder kun dokumentation, når det drejer sig om større lån på flere hundrede tusinde. Dog kan du med fordel have dine seneste lønsedler eller årsopgørelser inden for rækkevidde.

Gør din rejse så billig som muligt – med et billigt lån

At rejse er at leveDet kan være en dyr affære at låne til en rejse, men der findes altså en række muligheder for at gøre rejsen billig. For at undgå en større gæld end højst nødvendig skal du forsøge at finde det billigste lån. Dét er faktisk nemt, hvis du vælger at låne penge online. Her kan du nemlig sammenligne renter og gebyrer på tværs af låneudbyderne. Her vil du finde ud af, at lånepriserne varierer markant.

Du kan formentlig spare flere tusinde kroner på din kommende rejse ved at vælge et billigt lån. For at finde det bør du indhente flere lånetilbud – gerne så mange som muligt. Det er urealistisk at indhente tilbud fra alle udbydere, men færre kan også gøre det. Det vigtigste er, at du gør en aktiv indsats for at finde et billigt lån. Husk ikke kun at kigge efter renten i sammenligningsfasen – de årlige omkostninger i procent er mere sigende i forhold til låneprisen.

Der er også mulighed for at gøre rejsen billigere ved at sammenligne priser på fly og hotel. Dette kan du gøre via tjenester som travelmarket.dk og trivago.dk, som kan bruges helt gratis og ganske uforpligtende. Med disse tjenester kan du sagtens spare 20 eller 30 % på din næste rejse. Så bliver der måske lige pludselig råd til en ekstra rejse eller måske bare et weekendophold. Alle besparelser – store som små – har ret.

Om du skal låne mange eller få penge til rejsen, så bør du lægge et rejsebudget. Du bør desuden tegne en dækkende rejseforsikring.