fbpx

Lån til motorcykel

Som den lykkelige ejer af et motorcykelkørekort fortjener du naturligvis at eje en flot og velkørende motorcykel. Motorcykler kan variere meget i pris, men faktum er, at der findes en motorcykel til enhver person. Dog har man naturligvis flere valgmuligheder med et større budget.

Det er frustrerende endelig at finde sin drømmemotorcykel for derefter at finde ud af, at man ikke har råd. I denne situation kan man enten opgive eller udskyde drømmen – eller søge hjælp udefra. Du kan søge hjælp udefraved at optage et lån til den ønskede motorcykel. Et lån kan være et godt valg, hvad enten man mangler 20, 50 eller 100 % af købssummen, selvom det selvfølgelig vil være en fordel, hvis man har en opsparing.

Hvilken motorcykel skal jeg vælge?

Lån penge til motorcykelPå jagten efter den rette motorcykel vil du opleve et meget stort udvalg af både nye og brugte motorcykler. Derfor vil du helt naturligt komme til at stille spørgsmålet: Hvilken motorcykel skal jeg vælge? Dét spørgsmål kan du med fordel stille dig selv, da det jo er dig, som skal bruge motorcyklen og derved kan tage udgangspunkt i egne krav og ønsker.

En motorcykel er ikke bare en motorcykel.

Der findes efterhånden så mange forskellige, at det halve kunne være nok. Udadtil minder mange af motorcyklerne om hinanden, men lad dig ikke narre af det flotte ydre. Der er nemlig typisk stor forskel på motorcyklernes stand, olieforbrug, forsikringspris og meget mere. Ergo bør du ikke vælge den første og den bedste, du får øje på. Du kan evt. tage en erfaren motorcykelejer med på råd, hvis du ikke har helt styr på, hvad du skal være opmærksom på. Man risikerer nemlig at gøre en rigtig dårlig handel, hvis man udelukkende går efter det ydre.

Mht. valg af motorcykel er det vigtigt, at du får valgt en model, som passer til din kørselsmængde. Det har i den anledning noget at sige, om du primært skal køre lange eller korte ture. Til de længere ture vil det være et stort plus, hvis komforten er på sit højeste. Du skal jo gerne sidde godt og naturligt, så du ikke pådrager dig diverse skader og skavanker. For at fornemme motorcyklens komfort er du nødt til at køre en eller flere prøveture.

Ved køb af en brugt motorcykel er det altafgørende, at du husker at tjekke, om der er restgæld. Du risikerer nemlig at overtage en evt. restgæld, hvis du ikke er opmærksom. Dette kan du nemt og hurtigt tjekke på nettet – gør det for en sikkerheds skyld.

Hvad koster en god motorcykel?

Det afhænger først og fremmest af din definition på en god motorcykel.

En hurtig gennemgang af salgsannoncerne på nettet viser, at de fleste brugte motorcykler koster et sted mellem 15.000 og 100.000 kroner. Dog er der også nogle, som er markant dyre. Skal du have en god motorcykel med alt i udstyr, så skal du påregne at investere omkring 100-200.000 kroner. Så er du sikret masser af kvalitet, komfort og ydeevne for pengene. Du bør dog ikke bruge prisen som den eneste indikator for, om en motorcykel er god. Mange sælgere – især privatpersoner – har nemlig en tendens til at skrue prisen lidt for meget op.

Ikke alle kan eller vil bruge så mange penge på en motorcykel, hvorfor det er heldigt, at der også findes billigere motorcykler. Der er faktisk flere hundrede motorcykler til salg, som koster under 15.000 kroner. Man behøver altså ikke at være millionær for at blive motorcykelejer.

Finansiering af motorcykel

En motorcykel – om den er brugt eller ny – skal finansieres på en eller anden måde.

Skal du købe en billig motorcykel til 15-50.000 kroner, har du muligvis kapacitet til at finansiere købet på egen hånd. Det bliver straks værre at finde penge til en motorcykel til 100-400.000 kroner. Her er man typisk nødt til at låne penge. Det er sjældent det, man helst vil, men det er desværre begrænset, hvor mange alternativer der findes, hvis man gerne vil have motorcyklen nu og her.

Den bedste – og billigste – løsning er at gøre brug af en privatopsparing. Det kræver dog, at du har sparet op og ikke har andre planer med opsparingen. Skal du også købe bolig inden for nær fremtid, bør du overveje, om det er en god idé at bruge opsparingen til at finansiere en motorcykel. Er du allerede husejer, kan du med god samvittighed tage din opsparing i brug, når du skal købe ny motorcykel.

Står du uden opsparing, skal du have lov til at ærgre dig, men så er det også op på hesten igen. Man kan nemlig sagtens få fingrene i en ny motorcykel uden at have penge i banken. Det kan lade sig gøre med et lån – for eksempel et online lån. Det er en smagssag, om man helst vil låne af banken eller af en låneudbyder. Begge muligheder er til stede, hvorfor du bør undersøge de forskellige fordele og ulemper. Banken kan typisk tilbyde det billigste lån, men til gengæld er låneprocessen ofte meget lang, der skal dokumenteres for det ene og det andet, og du bliver formentligt tvunget til at sætte pant i dit hus e.l. Du løber altså en større risiko end med et online lån.

Lån til den ønskede motorcykel på nettet

Et online lån kan bruges til hvad som helst – lige fra nye designerlamper og tablets til motorcykler og campingvogne. I dét øjeblik pengene står på din konto, er du herre over dem og vil på intet tidspunkt skulle redegøre for lånets formål.

Den maksimale beløbsgrænse for online lån lyder typisk på 400.000 kroner. 400.000 kroner rækker til langt de fleste motorcykler, hvorfor denne mulighed bør falde i din smag. Du kan også nøjes med at låne 5.000 kroner, hvis du ikke mangler mere til at finansiere motorcyklen. Du opnår stor frihed ved at låne på nettet, idet du selv kan angive det ønskede lånebeløb. Du kan tilmed komme med ønsker til løbetiden, som hos de fleste låneudbydere kan være på op til 10-15 år.

Set med økonomiske briller er det ikke altid den bedste idé at låne penge til en motorcykel på nettet. Det kan i hvert fald blive ret dyrt, hvis man har en lav indtægt og en generel dårlig privatøkonomi, idet renten fastsættes ud fra din personlige kreditvurdering. Det vil sige, at jo dårligere din økonomi er, desto dyrere vil lånet blive for dig. Her har du altså endnu en god grund til at få styr på din økonomi.

Bank Norwegian er et godt valg, når det kommer til finansiering af motorcykler og andre investeringer i den prisklasse. Denne låneudbyder udsteder nemlig lån på mellem 5.000 og 400.000 kroner. Her har du mulighed for at låne penge til både billige og dyre motorcykler.

Find det billigste lån

Få råd til en motorcykelDet er ingen hemmelighed, at det ikke altid er billigt at låne på nettet, men man kan om ikke andet gøre noget aktivt for at finde et billigt lån. For at finde det billigste lån til finansieringen af din drømmemotorcykel skal du i første omgang indhente flere lånetilbud. Erfaring viser, at man ved at indhente flere tilbud kan spare rigtig mange penge. Der kan være tale om samlede besparelser på mange tusinde kroner. Dette er bestemt værd at tage med. Du kan evt. bruge de sparede penge på nyt udstyr til motorcyklen.

De årlige omkostninger i procent er den mest retvisende faktor mht. sammenligning og vurdering af lånetilbud. Derfor er det sund fornuft at bruge denne faktor til sammenligningen i stedet for at se sig blind på renten. En lav rente er nemlig ikke ensbetydende med, at lånet er billigt. Faktisk kan lånet med den laveste rente være det dyreste, når der bliver medregnet administrationsgebyrer osv.

For at sammenligningen bliver så fair og retvisende som muligt skal du angive det nøjagtigt samme lånebeløb og løbetid hos alle de udvalgte låneudbydere. Disse oplysninger skal i de fleste tilfælde blot indtastes i en formular, hvorefter man kan læne sig tilbage og afvente svar. Svaret kommer under normale omstændigheder enten samme dag eller hverdagen efter. Ikke alle låneudbydere er lige hurtige til at behandle låneansøgninger – især ikke når det drejer sig om større lån. Du kan muligvis blive bedt om at indsende dokumentation i form af lønsedler, hvis du anmoder om et større lånebeløb.

Få din gæld ud af verden og nyd din motorcykel til fulde

De fleste motorcykelejere kan nikke genkendende til, at man nyder sin motorcykel lidt mere, når der ikke længere er gæld i den. Derfor bør du forsøge at få din gæld ud af verden inden for den nærmeste fremtid. Dog skal det selvfølgelig ikke være sådan, at du ikke har råd til mad og husleje, fordi du har købt en motorcykel, der skal betales af på. For at undgå dette skal du angive et realistisk månedligt afdrag. Risikoen ved at angive et for højt afdrag er, at du risikerer at misse en betaling, fordi du ikke havde så mange penge til rådighed som forventet.

Er du så heldig at kunne indfri din gæld før tid, så bør du gøre det. Det kræver dog, at din låneudbyder går med til det. Dét er typisk ikke noget problem, men du skal under alle omstændigheder tage kontakt til den pågældende udbyder.