fbpx

Lån til møbler

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

Et gennemført hjem skal ikke blot være rummeligt og lyst – det skal også være udstyret med de rigtige møbler. Som ejer eller lejer af en bolig er det ikke usandsynligt, at du grundet dine høje udgifter til enten husleje eller gældsafvikling ikke har penge til nye møbler. Spørgsmålet er så bare, om du skal stille dig tilfreds med dine gamle møbler, eller om du skal optage et lån til møbler? Dét vil vi lade dig om at bestemme.

Om du drømmer om en ny seng, sofa, spisebord eller et helt fjerde møbel, så kan du gøre drømmen til virkelighed ved at finansiere købet med et lån. Du har sågar mulighed for at foretage en komplet udskiftning af dit møblement. Trænger både soveværelset, stuen og kontoret til nye møbler, så kan du med fordel købe det hele på én gang. Måske kan du opnå en attraktiv rabat ved at købe stort ind.

Hvordan låner man penge til møbler?

Lån penge til nye møblerDu er allerede blevet informeret om, at man kan låne til nye møbler, men hvilket lån skal man gå efter? Dét spørgsmål findes der desværre ikke ét åbenlyst svar på. Der findes nemlig mange forskellige lånetyper, som hver især har en række fordele og ulemper. For overblikkets skyld har vi udvalgt tre lånetyper, som er mere oplagte end andre. Det drejer sig om forbrugslån, banklån og lån i friværdi.

Om du skal vælge den ene eller anden lånetype afhænger af, hvor mange penge du skal bruge, og hvornår du skal bruge dem. Det afhænger ligeledes af, hvorvidt du er villig til at stille sikkerhed eller ej. Ønsker du ikke at stille sikkerhed i bil eller bolig, så kan vi allerede afskrive ét af førnævnte lånetyper. Det er ikke desto mindre fordelagtigt at vide, hvilke lånemuligheder der findes på det danske marked. I de næste tre afsnit vil vi gennemgå de udvalgte lånetyper og i den anledning komme ind på de vigtigste fordele og ulemper.

Forbrugslån

Der er altid mulighed for at optage et forbrugslån, uanset om man skal bruge penge til møbler, elektronik, rejser eller gallatøj. Forbrugslånet er ikke den billigste lånetype, men det er til gengæld dét lån, som er lettest at få fingrene i. Der stilles nemlig ikke så mange krav til dig som låntager. Ansøger du om et forbrugslån på nettet, så vil du formentlig have pengene i hænde inden for 24 timer. Det forudsætter selvfølgelig, at du bliver kreditgodkendt og ikke bliver bedt om at indsende dokumentation. Dette vil nemlig kunne forsinke udbetalingen.

Så er forbrugslånet det rette valg? Det kunne det meget vel være. Du kan evt. læse lidt mere om de andre to lånetyper, inden du træffer et valg. Skal du kun låne et par tusinde til en ny stol eller nye puder, så vil du formentlig kunne klare dig med et kviklån, som er et mindre forbrugslån.

Banklån

Der er som regel mulighed for at låne penge til nye møbler gennem banken.

Et banklån er faktisk en relativ billig lånemulighed, men til gengæld kan lånet være forbundet med meget besvær. Det er nemlig ikke unormalt, at man skal svare på adskillige spørgsmål og indsende dokumentation mht. ens privatøkonomi. Du skal endvidere være forberedt på, at du kan blive bedt om at stille sikkerhed i større værdier. Med andre ord skal du helst eje en bil eller et hus, som du kan stille sikkerhed i. Alternativt skal du låne på nettet, hvor der ikke stilles krav om pantsætning.

Selvom du hælder mest til at optage et lån på nettet, skader det naturligvis ikke at høre, hvad banken kan tilbyde. Det kunne jo være, at de havde et godt lånetilbud klar til dig. Ret henvendelse til din bankrådgiver og fortæl om dine låneønsker – så har du taget det første vigtige skridt på vejen.

Lån i friværdi

Lån i friværdi – er det virkelig så attraktivt?

Det kan være yderst attraktivt at låne i friværdien, idet denne type lån ikke er forbundet med en masse gebyrer. For at kunne låne i friværdien er det selvfølgelig et krav, at du er startet med at afdrage på dit boliglån. Jo mere du har afdraget, desto mere kan du låne. Lyder din friværdi for eksempel på 50.000, så kan du altså bruge 50.000 kroner på nye møbler.

Har du en opsparing? I så fald kan du med god samvittighed tage hul på den, så du kan få købt nogle moderne og ergonomiske møbler til dit hjem. Du skal jo forkæles en gang imellem.

Hvor mange penge kan jeg låne til nye møbler?

Sådan tager du et lån til nyt interiorDet kommer an på dit valg af lånetype.

Hvad forbrugslån og andre online lån angår, så kan man typisk låne mellem 500 og 400.000 kroner til møbler og andre former for forbrug. De fleste nøjes med at låne mellem 10.000 og 100.000 kroner, når der skal finansieres nye møbler. Skal du låne mere end 100.000 kroner, skal du typisk dokumentere, at du har en stabil økonomi og en god indtægt. Generelt stilles der flere krav i takt med, at lånebeløbet stiger. Du får altså svært ved at låne 400.000 kroner, hvis du ikke har en relativ høj løn.

Hvor mange penge har jeg brug for at låne? – det er et meget relevant spørgsmål.

Inden du går i gang med at indhente lånetilbud, bør du undersøge, hvad de ønskede møbler koster samlet set. Du kan i den anledning bruge lidt tid på at sammenligne priser, så du kan finde forhandleren med de billigste møbler. Derefter kan du lave en samlet beregning på, hvor stort et lånebeløb du har behov for. Du kan evt. få forhøjet dit lånebeløb, hvis du senere finder ud af, at du ikke har lånt nok. Alternativt skal du optage et ekstra lån. Dog anbefaler vi ikke, at man har alt for mange små lån, da det hurtigt kan blive uoverskueligt.

Er du ikke bevidst om, hvor mange penge dine kommende møbler løber op i, så kan du overveje at få en kassekredit. Med en kassekredit kan man typisk bruge mellem 10.000 og 50.000 kr. om måneden, som skal betales tilbage på et senere tidspunkt. Der er i grunden blot tale om et alternativt lån.

Møbler på afbetaling eller lån til møbler?

Lån eller afbetaling?

De to muligheder minder meget om hinanden, selvom der selvfølgelig er nogle forskellige forskelle. Om det overhovedet er muligt at købe de ønskede møbler på afbetaling afhænger af, hvilken forhandler man vil handle hos. Med en kort gennemgang af byens møbelforhandlere vil du nok erfare, at det hovedsageligt er de store og veletablerede forhandlere, som tilbyder køb af møbler på afbetaling. Du kan typisk også benytte dig af muligheden, hvis du shopper på nettet.

Da de to muligheder har en lang række fællestræk, anbefaler vi dig at vælge den billigste mulighed. Du er i den anledning nødt til at indhente tilbud fra henholdsvis forhandler og låneudbyder. Lånebeløbet og løbetiden skal helst være ens, hvis det skal være muligt at udføre en fair sammenligning. De oplyste årlige omkostninger i procent fortæller, hvilket lån der er billigst. Du kan ikke alene regne med renten.

Lån til møbler er attraktivt, fordi du selv er herre over, hvor du handler. Du er altså ikke tvunget til at handle hos den ene forhandler, som tilbyder møbler på afbetaling. Dette giver dig en vis frihed, idet du kan vælge en hvilken som helst møbelforhandler. Dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er den rette løsning for dig.

Uanset om du foretrækker at optage et lån eller købe møbler på afbetaling, så skal du være forberedt på, at der vil blive foretaget en personlig kreditvurdering. I denne personlige kreditvurdering kigges der på din overordnede økonomi og din betalingsevne. Medmindre du har eksisterende gæld eller meget høje udgifter sammenlignet med dine indtægter, bør du uden problemer blive kreditgodkendt. Langt de fleste bliver nemlig kreditgodkendt, når det kommer til online lån.

Derfor kan nye møbler være en god investering

Nye møbler til hjemmet er normalt ikke en god investering – og dog.

Er du så træt af dine gamle og slidte møbler, at du ikke trives i dit hjem, så vil det uden tvivl give mening for dig at bruge penge på nyt møblement. Det er nemlig alfa og omega, at du har det godt i dit eget hjem, da du trods alt er tvunget til at spendere rigtig meget tid der.

Investeringen i nye møbler kan ofte føre til øget livsglæde og øget selvtillid, idet du nu stolt kan vise dit hjem frem for venner og familie. Det er trods alt rarere at invitere gæster på besøg, hvis man kan tilbyde en komfortabel siddeplads i sofaen eller spisestolen.

Skal du sælge din bolig inden for nær fremtid? Så kan du overveje at pifte hjemmets indre lidt op – med nye møbler og diverse pyntegenstande. Det kan jo være, at du kan sælge din bolig møbleret, med fortjeneste vel at bemærke. Dette er dog ingen selvfølge, hvorfor det bør overvejes grundigt. Det er ikke desto mindre svært at få boligsøgende til at se potentiale i et hjem, som er spækket med gamle og forfaldne møbler.

Din ejendomsmægler har sikkert nogle andre gode tips til, hvordan du kan gøre dit hjem mere attraktivt forud for et salg. At købe nye møbler er blot ét tiltag. Du kan også overveje at få renoveret haven, få installeret solceller, få afhøvlet gulvet m.v.