fbpx

Lån til konfirmation

En konfirmation er en once in a lifetime oplevelse for den kære konfirmand. Derfor er der al mulig god grund til at gøre lidt ekstra ud af denne særlige begivenhed. I de senere år er vi danskere begyndt at bruge flere og flere penge på konfirmationsfester, men en konfirmation behøver naturligvis ikke at være dyr for at være god. Du behøver altså ikke at opgive drømmen om at arrangere og afholde en uforglemmelig konfirmationsfest for din søn eller datter, blot fordi du ikke er millionær eller har nogle velhavende forældre.

I dag konkurreres der – indbyrdes blandt forældre – nærmest om at holde de største og mest eksklusive fester. Der skal ikke blot vælges det rette festlokale og serveres det fineste mad, men også vælges det rette køretøj til konfirmanden, serveres den dyreste vin og gives den største gave. Dét sætter et stort pres på dem, som ikke har så mange penge at gøre godt med. Heldigvis er man ikke forpligtet til at spendere mange penge på en konfirmationsfest. Dit barn skal nok få en god dag, uanset om festen holdes hjemme i haven eller i et fornemt festlokale.

Alle har – alle kan få – råd til at holde en konfirmationsfest. Det gælder blot om at spare op eller alternativt optage et lån, hvis man ikke har været så flittig til at pleje opsparingen. I denne guide vil vi komme nærmere ind på det økonomiske aspekt omkring konfirmationer.

Sådan lægger du et konfirmationsbudget – og derfor skal du gøre det

Sådan låner du nemt penge til konfirmationDe fleste forældre gør sig forskellige økonomiske overvejelser i forbindelse med afholdelse af fester, men langt fra alle lægger et decideret budget. Det er en skam, da et gennemarbejdet og realistisk budget kan forebygge mange økonomiske udfordringer. Uden et budget mister du lynhurtigt overblikket og kan dermed få svært ved at vurdere, om der rent faktisk er penge til det hele. Det går jo ikke, at man bruger alle pengene på festlokaler og mad, når der også skal være penge til tøj, drikkevarer, gaver, rengøring m.v.

At lægge et konfirmationsbudget er faktisk såre simpelt. Det første du skal gøre er at lave en komplet liste over alle forventede udgiftsposter – store som små. Derefter skal du undersøge, hvad henholdsvis mad, drikkevarer, tøj og andre poster koster. For at vurdere dette skal du have en nogenlunde idé om, hvor mange gæster der kommer til festen. Der er i hvert fald flere af posterne, som kan variere meget i pris alt efter antal gæster. Af følgende grund bør du sende indbydelserne ud i god tid og bede de inviterede om at melde tilbage så hurtigt som muligt. Du kan evt. give de inviterede en uge eller to til at give besked om deres eventuelle deltagelse.

Den gennemsnitlige danske konfirmationsfest koster 19.500 kroner. Der er vel at bemærke tale om det samlede beløb inkl. alt.

Ovenstående betyder ikke nødvendigvis, at dit barns konfirmationsfest også kommer til at koste 19.500 kroner, men det er ikke desto mindre gennemsnitsprisen for denne type fest. Om du rent faktisk bruger så mange (eller få) penge afhænger af flere faktorer. Med et budget får du vished omkring dine udgifter til festen.

Husk at tage højde for dit faktiske rådighedsbeløb – der skal jo gerne være en sammenhæng mellem det faktiske rådighedsbeløb og de forventede udgifter. Budgettet kan dog sagtens skride en smule, hvorfor det er sund fornuft at have en økonomisk buffer.

Der burde nu være styr på, hvordan man laver et konfirmationsbudget. Næste spørgsmål er så, hvorfor budgettet er så vigtigt. Det har vi allerede været kort inde på, men lad os bare uddybe dette. Et budget er vigtigt, idet en ellers velplanlagt konfirmation kan gå i vasken, hvis det ikke hænger sammen økonomisk. Planlægger du en fest, som samlet set koster 25.000 kroner, men du kun har 15.000 til rådighed, så fungerer det jo ikke. Det er meget logisk, men man erkender det ikke altid, før det er for sent, hvis man ikke lægger et budget.

Opsummeret råder vi alle til at lægge et konfirmationsbudget – uanset om planerne er store eller ej.

Få hjælp til finansieringen af konfirmationsfesten

Alene det at planlægge en konfirmationsfest kan være en stor udfordring, men det er ikke altid lettere at finde en passende finansieringsløsning. Det kan især være en krævende opgave, hvis man i forvejen er økonomisk presset. Som forælder vil man gerne give sine børn det bedste af det bedste, hvorfor det kan være hårdt at indse, at man ikke har råd til at give sit barn den ønskede konfirmationsfest.

Der er selvfølgelig hjælp at hente, hvis du ikke kan finde penge til alle de udgifter, som hører til en konfirmationsfest. Hjælpen kommer fra de mange online låneudbydere, som byder på både større og mindre lån. De hjælper glædeligt med finansieringen – endda uden at opkræve alt for høje renter og gebyrer. Modsat banken vil den typiske låneudbyder ikke spørge ind til, hvad pengene skal bruges på. De er kun interesserede i at give dig det bedste lånetilbud med udgangspunkt i dine lånebehov. Du skal som låntager komme med et udspil ved at angive dine ønsker til både lånebeløb og løbetid. Herefter vil der blive strikket et lånetilbud sammen til dig – hvis du altså bliver kreditgodkendt. Du skal som udgangspunkt ikke frygte kreditvurderingen.

Lån til konfirmation – også kaldet et konfirmationslån – er efterhånden en meget udbredt lånetype. Det hænger sammen med, at danske forældre gerne vil holde den bedst mulige fest og derfor kan få brug for en økonomisk håndsrækning. Det er relativt billigt at låne penge i dag, men kan du selv klare finansieringen, så bør du gøre det. Måske kan du nøjes med at optage et mindre lån i form af et kviklån eller mobillån. Du bør under alle omstændigheder forsøge at finansiere en så stor del af festen som muligt – uden om banken og låneudbyderen.

Man kan gøre to ting, hvis man erfarer, at man ikke har råd til at arrangere den ønskede fest. Enten vælger man at spare, hvor der spares kan. Alternativt optager man et lån, så der kan blive råd til det hele. Førstnævnte mulighed bør være at foretrække set med økonomiske briller. Det er igen helt op til dig. Det er trods alt din økonomi, det drejer sig om.

Lav en konfirmationsopsparing og spar penge

Lån penge til den sjoveste konfirmation og blåmandagAt spare op er vejen frem, hvis man gerne vil undgå at låne penge. Det optimale vil være, hvis man kan finansiere de fleste køb og investeringer med egne midler, men det er desværre ikke altid muligt eller for den sags skyld realistisk.

Det er ikke desto mindre klogt at lave en konfirmationsopsparing. Opretter du opsparingskontoen et par år inden barnets konfirmation, kan du formentlig skrabe en del penge sammen. Læg lidt penge til side hver måned – så har du med al sandsynlighed en ganske fin opsparing om et par år. Du vil formentlig også kunne indkassere en fornuftig rentegevinst, såfremt du placerer pengene på den rigtige konto.

Du kan evt. have som mål at spare 20 eller 50 % af pengene op selv – de penge som skal gå til finansiering af festen. De resterende penge kan du låne dig til – for eksempel ved at optage et forbrugslån på nettet. I dette tilfælde undgår du ikke at gældsætte dig, men du slipper for at gældsætte dig mere end højst nødvendigt. De dygtige låneudbydere står i kø for at hjælpe dig, så hvad venter du på? Anmod om flere lånetilbud i dag og vælg det bedste tilbud på markedet.

Den økonomiske hverdag efter konfirmationen

Selvom en konfirmation er en stor ting for både barn og forældre, så må man ikke glemme, at der venter en hverdag efter konfirmationen. En god og tryg hverdag skabes ikke med penge, men det er ingen hemmelighed, at en dårlig økonomi sætter et negativt præg på hverdagen. Den ustabile privatøkonomi kan ofte føre til både stress og mange bekymringer. Dette ønsker ingen at opleve, men alligevel glemmer mange, at der skal være en naturlig sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Det er for eksempel tilfældet, når det drejer sig om konfirmationer, hvor der tit og ofte bruges flere penge, end privatøkonomien egentlig tillader.

Kunsten er at bevare et godt økonomisk overblik og prioritere rigtigt. Der er nok delte holdninger til, hvordan man skal prioritere, men de fleste kan nok nikke genkendende til, at det er vigtigere at finde penge til huslejen end at bruge en formue på eksklusiv vin og champagne til konfirmationsfesten.

Valgte du at optage et lån, da din søn eller datter skulle konfirmeres, så skal du selvfølgelig forsøge at få den gæld ud af verden hurtigst muligt. Du bliver gældfri ved at betale de månedlige afdrag eller ved at indfri hele gælden på én gang, hvis du på den ene eller anden måde får skrabet flere penge sammen. Problemerne opstår først, hvis man ikke formår at betale sine afdrag rettidigt, da der så kan blive lagt store gebyrer oveni. Dette undgår du ved at vælge automatisk betaling gennem betalingsservice. Det er altid en god idé at bruge betalingsservice, uanset om man har valgt at låne penge til konfirmation, bryllup, barnedåb eller noget helt fjerde. Du kan også låne penge til konfirmationsgaven, hvis din guldklump for eksempel ønsker sig en computer eller rejse. Man kan groft sagt låne til alt.