fbpx

Lån til computer

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

En computer er et fantastisk redskab, som kan bruges til alt fra skolearbejde og kontorarbejde til streaming og nyhedslæsning. Med så mange muligheder for at kommunikere med omverdenen og løse opgaver på en hurtigere og smartere måde end førhen er en computer nærmest et must-have.

Mangler du penge til den ønskede computer? Så kan du optage et lån, uanset om du ønsker en bærbar eller stationær computer. Lån til computer er ikke en officiel lånetype, men der findes mange lånetyper, som egner sig til denne forbrugstype. Faktisk er det meget almindeligt at låne penge til elektronik for både private og virksomheder.

Denne guide er tilegnet voksne danskere, idet man skal være myndig for at optage et lån, hvad enten man ansøger om et lån online eller offline.

Hvad koster en ny computer?

Penge til en ny bærbarEn ny computer kan koste fra 2.000 og op til 50.000 kroner. De mest populære computere befinder sig dog i prisklassen 6-15.000 kroner.

En ny computer kan altså svinge meget i pris alt efter valg af mærke, årgang, model, harddisk, skærmstørrelse og meget mere. Der er ofte rigtig mange faktorer, som spiller ind. Du er under alle omstændigheder nødt til at sætte dig ind i computerens funktioner og specifikationer. Det er nemlig ikke nok at vurdere en computer ud fra designet. Skindet kan jo bedrage.

Der er stor forskel på prisen – ligeså er der forskel på kvaliteten.

Du kan ikke forvente, at der absolut er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, da det ikke altid er tilfældet. Stammer en computer fra en kendt producent, vil den typisk være dyrere end computeren fra det ukendte mærke, selvom de to computere er helt ens i forhold til funktioner og specifikationer. Man betaler nemlig meget for brandet – om man vil det eller ej. Apple er et godt eksempel på et brand, som kan tillade sig at tage lidt mere for deres computere og øvrige produkter grundet deres anerkendte navn.

En god computer til fritidsbrug koster som regel omkring 10.000 kroner (+/-).

Hvorfor låne penge til en computer?

Der kan være forskellige gode grunde til, at man overvejer at låne penge til en computer. Skal du bruge en ny computer i forbindelse med studiestart, jobstart eller noget helt tredje, men har du ikke penge til at investere i en ny computer? Så kan du blive mere eller mindre nødt til at låne penge. Et lån kan optages gennem venner, familiemedlemmer, banker eller låneudbydere. Dog fraråder vi som hovedregel at blande venner og familiemedlemmer ind i ens økonomi. Det kan nemlig hurtigt blive en rodet og problemfyldt affære.

Alle kan låne penge til en computer, men om et lån er nødvendigt afhænger selvfølgelig af, hvor mange penge man har stående på kontoen, og hvorvidt man har en opsparing. De fleste køber trods alt en computer uden at låne penge gennem bankerne eller låneudbyderne. Om du skal vælge den ene eller anden mulighed afhænger af, hvor meget du mangler for at gøre din drøm om en ny computer til virkelighed. Drejer det sig kun om 1.000 eller 2.000 kroner, så kan du med al sandsynlighed spare pengene op i løbet af få måneder. Generelt bør man undgå at låne penge, hvis man kan.

Står du og skal bruge en ny computer inden for et par uger, så har du selvsagt ikke tid til at spare op. Her vil der altså ikke være så meget andet at gøre end at optage et lån. Lån til computer er som regel et mindre lån, hvorfor gælden også er ret begrænset. Med en god afdragsordning vil du kunne være gældfri inden for et år eller to. I det store hele behøver man ikke at være bange for at gældsætte sig, så længe man har styr på sin økonomi og altid betaler de aftalte afdrag til tiden. Det er først, når man begynder at sløse med betalingerne, at man skal være bekymret. Det kan nemlig få ret alvorlige konsekvenser.

At låne penge til en ny computer kan også give mening, hvis man bliver præsenteret for et fantastisk tilbud, som kun gælder ugen ud. Med en så kort frist kan man nemlig umuligt nå at skaffe pengene på anden vis – end gennem et lån. Sparer du et par tusinde kroner på at købe computeren på tilbud, så vil renterne og gebyrerne til lånet måske være givet meget godt ud. Det kan du i hvert fald gøre klogt i at regne lidt på.

Dine månedlige låneudgifter ved køb af computer

Det er såre simpelt at beregne de månedlige låneudgifter ved køb af computer. Du behøver faktisk ikke engang at ansøge om selve lånet for at få kendskab til dette. Du skal i stedet blot udfylde en låneformular med ønsket lånebeløb og løbetid. Du kan dermed få det månedige beløb til at lande på et niveau, hvor din privatøkonomi kan være med. Det er ekstremt vigtigt, at du er realistisk omkring dette, da en alt for høj månedlig udgift kan vælte din økonomi. Hav altid øje for dit privatbudget i alle tænkelige lånesammenhænge.

Hos de fleste låneudbydere er det muligt at indfri gælden før tid, hvis man på den ene eller anden måde kommer til flere penge. Det kan være, at du får en bonus på jobbet eller arver penge fra en slægtning. Du kan ved at indfri din gæld få ro i maven og begynde at koncentrere dig om afviklingen af øvrig gæld. Man bør altid betale de dyre lån af først – de dyre lån er typisk forbrugslån og kviklån.

Foruden at sætte penge af til de månedlige låneudgifter kan det være hensigtsmæssigt at budgettere med udgifter til software, spil, reparationer, service og diverse udstyr. Husk at henvende dig til din forhandler, hvis der opstår problemer med din nye computer, da du har to års reklamationsret i henhold til dansk lovgivning. Det forudsætter dog, at du kan fremvise en gyldig kvittering. Husk derfor at gemme kvitteringen et sikkert sted.

Er dine månedlige låneudgifter så høje, at du ikke kan få din øvrige privatøkonomi til at hænge sammen, så skal du naturligvis tage affære. Det er nemlig ikke holdbart, at du skal udskyde betalinger til for eksempel husleje og forsikringer, fordi du har optaget et lån til din nye computer. Så er det bedre, at du forsøger at genforhandle en aftale med din låneudbyder. Du kan for eksempel få forlænget løbetiden, så du ikke skal betale lige så mange penge hver måned. Det kan også være, at du kan få en eller flere afdragsfrie måneder. Afdragsfrihed kan være med til at skabe luft i økonomien og give dig ro i sindet.

Lån til computer som dårlig betaler

Lån penge til en ny computerRKI og Debitor Registret indeholder oplysninger om tusindvis af danskere med økonomiske udfordringer – også kaldet de dårlige betalere.

En dårlig betaler er en person, som tidligere har misligholdt en kreditaftale og endnu ikke har indfriet gælden. Havner du i dette register, vil du få meget svært ved at få udstedt et lån eller for den sags skyld købe ting på afbetaling. Det er meget svært, hvis ikke umuligt, at få lov at låne penge som dårlig betaler. Du skal i hvert fald have argumenterne i orden, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at låne til den ønskede computer.

For at komme ud af registret skal du faktisk blot indfri din gæld. Det kan dog være en større udfordring end som så, hvis gælden lyder på 200.000 kroner, og man intet ejer. Du skal uanset din situation lave en afdragsordning, så du i det mindste kan afdrage med lidt penge hver måned. Ellers bliver du formentlig aldrig gældfri.

RKI registrerede personer bliver afvist 9 ud af 10 gange, når de forsøger at låne penge gennem banken eller en låneudbyder. Den resterende del får lov at optage et lån mod at betale uhyre høje renter og gebyrer. En ting er altså sikker; det er ikke billigt at låne som dårlig betaler. Skylder du allerede mange penge væk, bør du måske udskyde dit køb af computer, så du kan komme din nuværende gæld til livs, inden du gældsætter dig yderligere. Man bliver jo aldrig gældfri, hvis man bliver ved med at låne penge.

Lån gratis til din nye computer

Er det virkelig muligt at låne penge gratis?

Ja, det kan faktisk lade sig gøre. Muligheden har eksisteret i mange år og er helt naturligt blevet meget populær. Med et gratis lån skal du ikke betale andet tilbage end selve lånebeløbet. Du slipper nemlig for at hænge på renter og gebyrer. Låner du 5.000 kroner, så er det også det beløb, du skal betale tilbage, hverken mere eller mindre. Muligheden for at låne gratis er hovedsageligt henvendt til nye kunder – det er tilsyneladende en effektiv måde at lokke nye kunder til på. Markedsføring eller ej, så er det attraktivt at låne gratis til den nye computer.

I de fleste tilfælde kan man maksimalt låne 6.000 kroner uden at skulle forholde sig til renter og gebyrer. Du har altså en udfordring, hvis du skal købe en computer til 10.000 kroner og ikke selv kan spytte penge i. Løsningen kan være at optage to lån – et gratis lån og et billigt lån. Lån for eksempel 6.000 gratis og skaf de resterende 4.000 kroner gennem et kviklån eller en anden lånetype.