fbpx

Lån til campingvogn

De fleste dedikerede campister kan nikke genkendende til, at en campingvogn er et must-have. Campingvognen er nemlig en investering i fritid, oplevelser og minder.

Som campist bør du unde dig selv en campingvogn, idet campingvognen kan danne de helt rigtige rammer for mange hyggelige stunder med familie og venner. En mulig hindring kan være økonomien, men fortvivl ej, det er muligt at låne penge til den ønskede campingvogn. Du er landet på den helt rigtige side, hvis du ønsker at vide mere om finansieringsmulighederne.

Find den rigtige campingvogn

Få råd til en ny campingvognDer er delte holdninger til, om man bør finde campingvognen først, eller om det er bedre at starte med at optage et lån. Den store udfordring ved at starte med lånet er, at man typisk ikke ved, hvad campingvognen kommer til at koste. Man risikerer dermed enten at låne for mange eller for få penge. Derfor råder vi dig til at starte med at undersøge, hvad din drømmevogn koster med udgangspunkt i det ønskede mærke, stand osv.

Du finder nemmest den rigtige campingvogn ved at surfe på internettet. Der er nemlig rigtig mange sider, hvorpå man kan købe og sælge campingvogne på tværs af landet. Du kan dermed vælge mellem mange tusinde campingvogne. Dette er en mulighed hos dba.dk, guloggratis.dk og en håndfuld andre salgssider. Husk at du har mulighed for at stille krav til alt fra pris og område til sengepladser, varmekilde, egenvægt og årgang. Det er en god idé at angive sine krav for derved at frasortere mindre interessante campingvogne.

Ønsker du at købe en spritny campingvogn, kan du med fordel undersøge, hvilke forhandlere der findes nær dig. Her kan du endnu en gang få glæde af internettet, da de fleste forhandlere har en hjemmeside. Dog er det altid klogt at komme ud at se og opleve campingvognen i virkeligheden, inden man indgår en aftale. Det er trods alt en halvstor investering.

Det koster en campingvogn

Hvad koster en campingvogn?

Det er et af de spørgsmål, som de fleste butiksekspedienter frygter at få, da det er umuligt at svare på det med få ord. Prisen afhænger nemlig først og fremmest af, om der er tale om en ny eller brugt vogn.

De fleste campingvogne koster et sted mellem 10.000 og 350.000 kroner. Der er altså tale om et meget bredt prisspænd. Skal man have en god campingvogn fra ny, skal man være indstillet på at spendere omkring 150-250.000 kroner. En af fordelene ved at købe en ny vogn er, at der ydes garanti på vognen. Dermed kan du blot tage fat i forhandleren, hvis der opstår problemer med din nyindkøbte vogn. Husk at gemme kvitteringen og garantibeviset.

En campingvogn koster en del i indkøb, men der medfølger altså også en række andre udgiftsposter. Det er i den anledning værd at fremhæve de mange driftsomkostninger bestående af vægtafgift, forsikring, vedligeholdelse, opbevaring m.v. Det er altså ikke nok at sætte penge af til selve købet. Du skal endvidere være opmærksom på, at din campingvogn lider et vist værditab.

Lån penge til en campingvogn

Lån penge til campingvognMed en god opsparing kan man finansiere en campingvogn uden at låne penge, men hvad nu, hvis man ikke har været flittig til at spare op? Så er man tvunget til at optage et lån gennem banken, en god ven, en låneudbyder eller noget helt fjerde. Den ene lånemulighed er ikke nødvendigvis mere rigtig end den anden, men der er ikke desto mindre nogle muligheder, som ifølge danskerne er mere attraktive end andre.

For at låne penge til campingvognen i banken skal du typisk kunne lægge en udbetaling og i øvrigt være indstillet på at stille sikkerhed i din ejendom eller bil. Dette holder mange danskere fra traditionelle banklån, idet man foruden de strenge krav til udbetaling og pantsætning vil opleve, at bankrådgiveren stiller utallige spørgsmål vedr. ens privatøkonomi og andre personlige forhold. Her er der altså ikke meget frihed og anonymitet at hente.

Skal du låne penge hurtigt og uden besvær, så er der kun én rigtig lånemulighed. Der er tale om den digitale lånemulighed – nærmere betegnet et online forbrugslån. De fleste låner penge til at finansiere mindre regninger, cafébesøg, møbler og cykler, men der er altså også mulighed for at optage større lån til campingvogne og lignende investeringer. En hurtig gennemgang af lånemarkedet viser, at man kan låne op til 400.000 kroner til forskellige former for forbrug.

Man kommer langt med et lån på 200.000 kroner, når det drejer sig om køb af en campingvogn. Husk at angive et lånebeløb, som din økonomi rent faktisk kan bære. Selvom det er let at blive godkendt, skal du naturligvis ikke låne flere penge end højst nødvendigt. Koster den ønskede campingvogn 150.000 kroner, så lån kun dét beløb. Lånet skal jo betales tilbage igen, og der kommer renter og gebyrer oveni.

Hvad med løbetiden?

Optager du et online lån til finansiering af drømmevognen, kan du typisk selv angive den ønskede løbetid. Dog er der selvfølgelig en øvre grænse for, hvor lang løbetiden kan være. Den øvre grænse lyder typisk på 10 eller 15 år. Du behøver altså ikke at skrabe pengene sammen med det samme, men kan i stedet nøjes med at afdrage et mindre beløb hver måned. Det gør det hele lidt lettere, når der også skal være penge til husleje, forsikringer, mad, personlig pleje osv. Jo længere løbetid, desto lavere månedligt beløb.

Stiger du i løn eller arver en masse penge midt i låneperioden, kan du evt. forhøre dig om muligheden for at indfri din gæld før tid. Det kan som regel lade sig gøre – evt. mod et mindre gebyr. Det er altid en rar følelse at få en gæld ud af verden, hvorfor du bør gøre det, hvis du har muligheden.

For at undgå forglemmelser bør du benytte dig af betalingsservice. Med betalingsservice kan du sikre dig, at du aldrig misser en betaling. Det kan være meget dyrt at overskride en betalingsfrist, idet danske låneudbydere ikke tøver med at pålægge rykkergebyrer, hvorfor det bør undgås.

Er du ude af stand til at betale det månedlige afdrag, skal du hurtigst muligt kontakte din låneudbyder. De er nemlig mindst lige så interesseret i at finde en løsning, som du er.