fbpx

Lån til bryster

Drømmer du om større og flottere bryster?

I så fald skal du ikke holde dig tilbage, medmindre din økonomi ikke tillader dig at bruge mange tusinde på en operation. En stor privatopsparing er dog ikke en nødvendighed for at finansiere en brystoperation. Du kan nemlig sagtens finansiere den ønskede operation på andre måder – for eksempel med et lån. I denne guide vil vi komme nærmere ind på mulighederne for at låne sig til nye bryster.

Før du gør dig økonomiske tanker og evt. ansøger om et lån, bør du overveje, om en operation er nødvendig. Det skal jo helst ikke være sådan, at du kommer til at fortryde din operation. Tal med en god veninde og evt. din læge, inden du foretager dig yderligere. Man bør i hvert fald aldrig få udført kosmetiske operationer uden at have gjort sig nogle grundige overvejelser. Slå derfor koldt vand i blodet og tænk dig godt om.

Hvem får lavet nye bryster?

Hver dag udføres der et utal af brystoperationer rundt omkring i landet. Dette foregår på professionelle og velindrettede privatklinikker med speciale i kosmetiske behandlinger og plastikkirurgi. Der er også mulighed for at få lavet nye bryster i udlandet, men det er som udgangspunkt ikke noget, vi vil anbefale at få gjort, da man efterhånden har hørt mange skrækhistorier, hvad det angår.

Lån penge til nye brysterDet er ikke muligt at udpege én type kvinde, som får lavet bryster. Denne type operation er nemlig populær blandt kvinder i en bred aldersgruppe. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at det er mest udbredt at få lavet større eller mindre bryster blandt unge kvinder.

Et andet interessant spørgsmål lyder således: Hvorfor får kvinder lavet bryster?

Der kan være forskellige grunde til, at man vælger at få udført en brystoperation. Det skyldes typisk manglende selvtillid eller på grund af en alvorlig sygdom. Disse to scenarier vil vi komme lidt mere ind på i dette afsnit.

Manglende selvtillid skyldes typisk, at man ikke er helt tilfreds med sig selv og sin krop. Det kan for eksempel være, at man fra naturens side er blevet udstyret med meget små, store, skæve eller spidse bryster. Selvom brystkassen kun udgør en mindre del af menneskekroppen, så kan man godt være så ked af sine brysters størrelse eller form, at man vælger at blive opereret. Denne mulighed kan de fleste benytte sig af – dog kræver det en vis kapital. 20.000 eller 50.000 kroner er mange penge, men hvis investeringen i en brystoperation kan give dig øget selvtillid og mere livsglæde, så er pengene givet godt ud. Døjer du med alvorlige selvtillidsproblemer og andre psykiske udfordringer, så bør du i øvrigt lægge vejen forbi en psykolog.

Man kan også vælge at få lavet nye bryster, hvis man grundet en alvorlig sygdom har mistet hele eller dele af det ene bryst eller måske begge bryster. I disse triste situationer vil det offentlige typisk dække en del af udgifterne, men det kan alligevel blive nødvendigt at optage et mindre lån. Du kan med fordel undersøge tilskudsmulighederne, hvis du som følge af din behandling for brystkræft eller anden sygdom har fået fjernet hele eller dele af dit bryst. Det er typisk også muligt at få tilskud, hvis man har meget store bryster, som forårsager store gener i nakke og ryg. Er der ikke mulighed for at få tilskud i din situation, så kan du optage et lån til bryster. Dette kan du gøre på nettet.

Hvad koster en brystoperation?

En brystoperation er ikke bare en brystoperation.

I dag kan man få udført rigtig mange forskellige behandlinger, herunder en række forskellige operationer. Hos de fleste klinikker kan man få udført både brystløftoperationer, brystreduceringer, brystforstørrelser og brystrekonstruktioner. Disse behandlinger er som udgangspunkt tilegnet kvinder, men der er faktisk også mænd, som får udført brystreduceringer.

Da der findes så mange forskellige operationstyper, er det svært at svare på, hvad en brystoperation vil koste. Det afhænger nemlig af en række forskellige faktorer. Din egenbetaling afhænger først og fremmest af, om du kan få tilskud gennem det offentlige eller dit forsikringsselskab. Uden tilskud vil du formentlig komme af med et sted mellem 15.000 og 70.000 kroner. Der er dog også eksempler på komplicerede operationer, som koster betydeligt mere. Skal du for eksempel have lavet større bryster afhænger prisen af, hvor store du ønsker dem.

Den kloge læser vil nok fremhæve, at det er billigere at få udført brystoperationer i udlandet. Det er korrekt, men man løber altså en stor risiko ved at få lavet bryster i udlandet. Faktum er, at flere og flere danske kvinder passerer grænsen, idet der er mulighed for at spare penge på kosmetiske operationer. Ofte kan besparelserne løbe op i mange tusinde kroner, hvorfor der ikke er noget at sige til, at man føler sig en smule fristet. Du bør ikke desto mindre undgå at blive fristet, da udenlandske klinikker ikke stiller de samme strenge krav til personale og udstyr, som du vil opleve herhjemme. En brystoperation bør altid udføres af professionelle og veluddannede fagpersoner, hvorfor vi anbefaler dig at vælge en klinik, som du stoler på. Aftal evt. et uforpligtende møde forud for din operation.

Lån til bryster – er det muligt?

Lån til silikonebrysterDet kan virke lidt absurd at skulle låne til bryster.

Det er ikke desto mindre en reel mulighed, som man har kunne benytte sig af i årevis. Spørgsmålet er så bare, hvor du skal henvende dig, hvis du gerne vil låne penge til din planlagte brystoperation. Banken er normalt et godt sted at starte, men sandheden er desværre, at det tit og ofte er svært at få udstedt et lån i banken, hvis man fortæller, at pengene skal bruges på nye bryster. Det er til gengæld nemt at få udstedt lån til køb af hus og bil. Hvorfor det forholder sig sådan, kan man godt tillade sig at stille spørgsmålstegn ved.

Skulle du være så uheldig at blive afvist i banken, så må du på udkig efter et lån på nettet. Her er der nemlig langt større chance for, at du kan få udstedt et lån til nye bryster eller en anden kosmetisk operation. De mange internetbaserede låneudbydere spørger nemlig ikke, om du skal bruge lånet til at finansiere nye bryster, et nyt fjernsyn, nye møbler eller noget helt fjerde. Låneformålet er med andre ord en privat sag, som du ikke behøver at involvere andre i, heller ikke din låneudbyder.

I forbindelse med ansøgningsprocessen skal du oplyse tre ting bestående af henholdsvis løbetid, lånebeløb og personlige oplysninger. Disse tre ting går igen, uanset hvilken låneudbyder du vælger at sætte din lid til. I enkelte tilfælde kan du også komme ud for, at du skal vedhæfte billeder af dine lønsedler. Det kan være et krav, hvis du optager et større lån til bryster eller andet. Ønsker du ikke at medsende dine lønsedler, kan du med god samvittighed finde en anden låneudbyder, som ikke kræver dette.

Om det rent økonomisk er en god idé at låne til en brystoperation kan diskuteres. Det er nemlig relativt dyrt at optage online lån såsom et forbrugslån eller kviklån. Alene i renter og gebyrer kan du komme til at betale mange tusinde kroner, som du aldrig får glæde af. Dyrt eller ej, så er et online lån typisk den eneste mulighed. Er du husejer, kan du evt. undersøge, om du kan låne i friværdien. Det kan du formentlig, hvis husets ejendomsværdi er højere end din restgæld.

Indhent et skriftligt tilbud – optag et lån herefter

Afslutningsvis vil vi gerne give dig et godt råd med på vejen. Rådet går på ikke at ansøge om et lån, inden du står med et skriftligt tilbud i hånden. Du skal nemlig vide, hvor meget den ønskede operation kommer til at koste i kroner og ører. Drejer det sig om 15.000, 30.000 eller måske 70.000 kroner? Med udgangspunkt i den oplyste pris ved du nøjagtigt, hvor meget du skal låne. Dermed slipper du for at låne flere (eller færre) penge end nødvendigt. Vær dog opmærksom på, at et tilbud typisk kun indeholder en anslået pris. Hav derfor en økonomisk buffer, hvis operationen bliver dyrere end budgetteret.

For at få mest muligt for pengene bør du indhente tilbud fra flere lokale klinikker. En brystoperation i form af en brystforstørrelse eller brystreducering kan nemlig variere meget i pris fra klinik til klinik. Den billige klinik er ikke nødvendigvis dårligere end den dyre, men du bør selvfølgelig bruge din kritiske sans, hvis du får tilsendt et tilbud, som lyder for godt til at være sandt. Der er i hvert fald ingen grund til at tage unødige chancer, når det kommer til kosmetiske operationer. Det er trods alt din krop og dit udseende, det hele handler om.

Når lånet er udbetalt, og operationen er blevet betalt, så skal du i gang med at afdrage på dit lån. Det er i den forbindelse hensigtsmæssigt at lave og følge en fornuftig afdragsplan. Her skal du rette dit blik mod lånekontrakten, hvori det fremgår, hvor meget du skal betale om måneden. Du betaler nemmest de månedlige afdrag ved at tilmelde dig betalingsservice. Det vigtigste er, at du altid har penge til det månedlige afdrag, så du ikke skal hænge på rykkere og gebyrer som følge af en forsinket betaling. Betal til tiden og undgå ekstra udgifter.