fbpx

Lån til barnedåb

I dag kan man låne penge til alle tænkelige festlige begivenheder inkl. barnedåb. Det faktum glæder mange nybagte forældre, som drømmer om at holde den bedste fest for barnet. Dog skal det nævnes, at det er helt valgfrit, om man ønsker barnet døbt eller ej. Bemærk desuden at alle kan blive døbt – uanset om man er medlem af folkekirken eller ej.

Beslutter du dig for at holde en barnedåb, så skal du i god tid sørge for at bestille en kirke til dåben. Du foretager en bestilling ved at rette henvendelse til enten præsten, kirkekontoret eller kordegnen. I princippet behøver du ikke at vælge den nærmeste kirke, men det vil selvfølgelig være nemmest og mest praktisk.

Hvad indebærer en barnedåb? Hvad koster det at få barnet døbt? Hvilke finansieringsmuligheder findes der? Hvornår kan et lån være en god idé? Vi forsøger at give dig svar på alt dette her.

Hvad indebærer en barnedåb?

Lån penge til barnedåbs og barnedåbsfestI første omgang bør man som forældre i fællesskab blive enige om, hvorvidt barnet skal døbes eller ej. Det er som allerede nævnt helt valgfrit, hvorfor man ikke behøver at sætte gang i en masse, hvis man i virkeligheden ikke ønsker at holde en barnedåb. Barnet kan altid blive døbt på et senere tidspunkt, hvis man nu skulle fortryde. Der er for eksempel en del børn, som først bliver døbt i forbindelse med deres konfirmation.

Det er mest normalt at holde barnedåb, når barnet er omkring 2-3 måneder gammelt. Barnedåben skal dog gerne finde sted, inden barnet fylder 6 måneder. Der er både fordele og ulemper ved at udskyde barnedåben til barnet bliver ældre.

I har besluttet jer for, at jeres barn skal døbes. Så langt, så godt.

Næste step er at tage hånd om alle de praktiske opgaver. Første opgave går på at finde en passende kirke. Du kan med fordel gøre brug af internettet, når du skal danne dig et overblik over alle de lokale kirker. Der er helt sikkert flere kirker, end du lige var klar over. Skab dig det nødvendige overblik og vælg herefter den rette kirke. Barnet bliver som regel tildelt en kirke, hvor dåben gerne skal finde sted, men man kan typisk godt anmode om en anden kirke.

I forbindelse med en barnedåb skal man mødes med en præst nogle uger før den store dag. Her skal man gerne medbringe alle vigtige dokumenter og attester. Din præst kan helt sikkert gøre dig klogere på, hvilke dokumenter du skal finde frem og tage med til mødet. Husk også at angive oplysninger på udvalgte faddere. En fadder har pligt til at sørge for barnets opdragelse, såfremt forældrene går bort eller af andre grunde er forhindret i at passe barnet. En fadder kan være en søster, ven, kollega eller kusine. Du vælger helt selv – sammen med din partner naturligvis.

En dåb er pr. definition en kirkelig ceremoni, hvor et menneske optages i den kristne tro. Det foregår som bekendt ved, at præsten øser lidt vand over vedkommendes hoved. Efter selve dåben afholdes der typisk en større fest for venner og familie. Dette er dog ikke et krav for at blive døbt. Den kirkelige ceremoni er i princippet nok. Da barnet ikke får den store glæde ud af at deltage i en fest, vil det primært være for forældrenes og den øvrige families skyld. Derfor bør du som mor eller far til en lille guldklump overveje, om en barnedåbsfest er et must, eller om du hellere vil spare pengene.

Hvad koster en barnedåb?

En barnedåb behøver ikke at koste mange penge – modsat manges forestilling.

Man kan faktisk snildt arrangere en god barnedåb med god mad og drikke uden at komme af med en formue. Den kirkelige ceremoni koster ikke noget – det gør den efterfølgende fest til gengæld. Lad os gennemgå, hvilke udgifter der er forbundet med en almindelig dåbsfest.

Der skal i langt de fleste dåbstilfælde sættes penge af til både leje af festlokale, serveringspersonale, lokalerengøring, mad, drikkevarer, snacks, kage, invitationer, bordkort, tøj, gaver og meget mere. Da der er så mange forskellige udgiftsposter, kan det være en god idé at lægge et budget. Man kan i hvert fald hurtigt miste det økonomiske overblik, hvis man ikke vælger at lægge et budget for barnedåben. Læg et budget selv eller få hjælp gennem banken. Du kan også søge inspiration via internettet – her finder du mange budgetskabeloner og et væld af gode økonomiske råd.

Selvom man ikke kan sammenligne en dåb med en anden, så kan det være relevant at vide, hvad den gennemsnitlige dåb koster. I gennemsnit vil en dåbsfest koste omkring 7.500 kroner. Dog afhænger det reelle beløb af, hvor stort og eksklusivt du ønsker det skal være. Man kan sagtens holde en god dåb for 3.000 kroner, men det er heller ikke umuligt at fyre 50.000 eller sågar 100.000 kroner af på en uforglemmelig fest.

Da man typisk betaler en fast pris pr. kuvert, vil det være relevant at klarlægge, om der skal inviteres 20, 50 eller 100 gæster. Ønsker du ikke at blive ruineret, bør du enten spare på nogle af de forskellige poster eller alternativt invitere færre gæster end planlagt. Ingen siger, at man skal invitere gud og hver mand. Typisk nøjes man med at invitere ens nærmeste familiemedlemmer og venner.

Lån til barnedåb

Sådan låner du penge til en barnedåbI gennemsnit vil en dåbsfest koste omkring 7.500 kroner.

Det lyder måske ikke af mange penge, men hvis man allerede er presset på finanserne, så kan det være svært at finde mange tusinde kroner til en festlig begivenhed. I dette tilfælde kan et lån være en mulighed – helt nøjagtigt et lån til barnedåb. Der findes ikke et reelt barnedåbslån, men det er naturligvis muligt at låne penge til dette formål. Faktisk er der en del lånemuligheder. Dem skal vi kigge nærmere på i dette afsnit.

Ønsker du at låne mellem 5.000 og 10.000, så du kan finansiere den planlagte dåbsfest, så vil vi råde dig til at optage et kviklån. Med et kviklån kan du med lidt held både ansøge og modtage pengene samme dag. Dét tilbud kan din bank med garanti ikke matche.

Du har sikkert hørt, at kviklån og forbrugslån er dyre, men hvad nu hvis du kan optage et gratis lån? Det burde rent logisk ikke kunne lade sig gøre, men det kan det altså. Et gratis lån er for dig, som ikke har behov for at låne mere end 6.000 kroner. Det er nemlig det maksimale beløb, du kan låne, uden at blive pålagt en masse gebyrer. Man kan lige nu låne gratis – som ny kunde – hos flere danske låneudbydere. Den eneste ulempe ved disse ellers gunstige lånetilbud er, at løbetiden er meget kort. Løbetiden for disse lån ligger som regel på 30-60 dage. Kan du leve med en kort løbetid? I så fald skal du ikke tøve med at anmode om et gratis lån. Gratis er altid godt, ikke sandt?

Da dåben bør finde sted få måneder efter fødslen, kan det blive nødvendigt at låne penge, hvis man altså ikke allerede har sparet op eller har et stort rådighedsbeløb. Som nybagt forælder kan du nok nikke genkendende til, at det kan være svært at finde penge til det hele, når der lige pludselig skal købes både babyudstyr, tøj, møbler, bleer, legetøj og meget, meget mere. Det er dyrt at have et barn, hvorfor man kan være nødt til at optage et lån i ny og næ. Det kan for eksempel blive nødvendigt i forbindelse med dåben.

Alle børn med kristne forældre fortjener at blive døbt, hvorfor man skal unde sig selv et lån, hvis man ikke kan finansiere den ønskede dåb på anden vis. Med et almindeligt forbrugslån får du typisk mellem én måned og mange år til at tilbagebetale lånet. Det afhænger alt sammen af den aftalte løbetid. Du kan i langt de fleste tilfælde selv vælge løbetiden. Dog skal du gerne være indforstået med, hvad det indebærer at vælge en lang eller kort løbetid.

Sæt din lid til de digitale låneudbydere

Et lån er en nødvendighed, men hvem skal formidle lånet? Du vælger selv, om du vil låne gennem din bank eller en låneudbyder. Om du skal vælge den ene eller anden mulighed afhænger af, hvilke parametre du vægter højest. Hvad er vigtigst for netop dig? Er det frihed, pris, løbetid, afdragsfrihed eller noget helt femte?

Ønsker du en låneproces, som er så simpel og problemfri som muligt, så er der kun ét rigtigt valg. Det rigtige valg er et online lån. Du kan låne penge til barnedåben gennem en digital låneudbyder, som kan tilbyde lån mellem 1.000 og 400.000 kroner. Der er ifølge os mange gode grunde til at sætte sin lid til de digitale udbydere. De er flinke mht. deres krav til låntagerne, ligesom de tilbyder hurtig udbetaling inden for én eller to hverdage. Det er generelt en god idé at låne penge på nettet. For at låne online skal du blot bruge en smartphone eller anden digital enhed. Med andre ord kan stort set alle optage lån på nettet.

Om du er kommet frem, at dit barns barnedåb vil komme til at koste 5.000 eller 200.000 kroner, så bør du undersøge, hvad det koster at optage et lån i den størrelsesorden. Undersøg også, om der evt. er andre måder at klare finansieringen på. Måske vil dine forældre komme med et økonomisk tilskud e.l. Man har vel lov at håbe.