fbpx
THIS IS
SPARTA

SMS lån

Se alle udbydere af SMS lån her. Få det bedste lån med én af understående muligheder.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "smalaan"

SMS lån 4.000 kr.

Rigtig mange studser lidt over, at der er noget der hedder et SMS lån. Den ældre generation ved lige med nød og næppe, hvad en SMS er, men at det har noget med lån at gøre, ved de færreste. De fleste unge ved dog godt, hvad det handler om, og det skyldes sikkert, at disse lån, primært er rettet mod den yngre målgruppe. Tidligere var et lån noget man gik ned til sin bank og fik, men det er alt for besværligt, og der kan gå flere dage inden man får svar, og banken kræver ofte, at du fortæller, hvad lånet skal bruges til. Et SMS lån er et kviklån, som forbrugere eller kunder lyn hurtigt kan søge om, og låneudbyderne, som tilbyder denne slags lån, spørger ikke om formålet med lånet. En anden pointe omkring SMS lån handler om størrelsen på lånet og løbetiden – det er nemlig små beløb, og meget kort løbetid, op til cirka 6.000 kroner, og en løbetid på få måneder.

Hvad er et SMS lån

sms lån hvad er det

Et SMS lån er altså et lån, hvor man benytter sin mobiltelefon til at søge om et lån. Typisk foregår det ved, at du besøger en af vores låneudbydere på vores liste, og hos denne, vil du kunne se, at de tilbyder SMS lån. Det er langt fra alle, men en hel del. På lånesiden kan du klikke på et felt eller et link, som fører dig videre ind til en ansøgningsside, hvor du som bruger så skal følge de videre instrukser. Du kan hos de fleste udbydere både bruge mobiltelefon og computer ved et SMS lån, begge dele er til rådighed, og det er med tiden, efter at flere og flere har fået smartphone, mere brugt, at hele ansøgningen til et SMS lån, foregår online via en smartphone.

Det som er kendetegnet ved disse lån er, at det går meget hurtigt med at søge om lånet, sende ansøgningen, modtage svar, og få pengene udbetalt. Nogle låneudbydere som tilbyder SMS lån, er kun 15 minutter om at svare ansøgeren, og pengene er ofte på kontoen samme dag. Det går altså lyn hurtigt. Størrelsen på lånet er heller ikke ret stort, og går fra 100 kroner og op til 6.000 kroner, ved de fleste låneudbydere, som tilbyder disse små lån. Du kan for eksempel låne 4.000 kroner til nul kroner i rente over nogle få dage, hvis du for eksempel vil skifte en ødelagt smartphone ud med en ny, og så betale pengene tilbage, når du får løn til den førstkommende lønudbetaling. Renten er nul, hvis du betaler inden den korte løbetid udløber. Søger du låneudbyderen om lidt længere tid, til at betale lånet tilbage, så begynder du at betale renter og omkostninger.

Løbetiden er altså også meget kort ved SMS lån, og typisk fra nogle få dage til et par måneder. Selvom låneudbyderne tilbyder dit lån som et gratis lån, her tjener de ingen penge, så håber de på, at du bliver en fast kunde, som løbende vil gøre brug af deres tjeneste eller service, og på den måde, vil de med tiden, få en rimelig forretning ud af dit engagement med dem. Det sker ofte for de fleste, at der er behov for ekstra penge, her og nu, og så er man allerede kunde hos et selskab, og så kan du få endnu hurtigere lån. Det kræver dog, at du overholder dine aftaler med den enkelte udbyder, og betaler deres penge tilbage til tiden. Mange af udbyderene af SMS lån, vil også øge dine muligheder i forhold til lånets størrelse.

Hvor søger du SMS lån

Her på Ekonomi.dk kan du sagtens finde udbydere af de hurtige og billige SMS lån. Det eneste det kræver af dig er, at du kigger vores lange liste af udbydere igennem, og finder nogle stykker som umiddelbart tiltaler dig. På vores liste eller oversigt, vil du lyn hurtigt få et overblik over, hvem der tilbyder disse lån, hvor meget du kan låne, og hvad det koster i rente. Klik ind på dem alle, og læs deres vilkår igennem, inden du søger. Når du har fundet to til tre udbydere som du synes om, så sender du dem alle en ansøgning. Det vil øge dine chancer for at blive godkendt, og for at få et hurtigt lån, med penge på din konto, som du kan bruge til lige det du vil.

Det er altså via vores liste med låneudbydere, at du finder de bedste og billigste SMS lån. Der findes rigtig mange andre udbydere på markedet, men vi har valgt de bedste ud, så du slipper billigere i omkostninger. Andre udbydere på markedet har helt vilde omkostninger, og du vil tro det er løgn, men nogle af dem, har renter hvor ÅOP, de årlige omkostninger i procent, sagtens kan blive fra 500 til 1000, og nogle endnu mere. Dem skal du for alt i verden undgå, og det gør du ved, at benytte udbydere fra vores liste, med særligt udvalgte låneudbydere.

Hvad kan jeg bruge pengene til

Hos vores udbydere bliver der ikke stillet spørgsmål om formålet med dit lån, og det er heller ikke det som er vigtigt for udbyderne. De går mere op i, om du kan og vil betale pengene tilbage igen, til aftalt tid. Et SMS lån er jo et kviklån, som hører under kategorien forbrugslån, som betyder, at du kan bruge pengene til hvad som helst. Det er kun dig selv, som vurderer, om du bruger pengene fornuftigt, og ikke en eller anden bankrådgiver i din bank, som måske ikke lige synes, at det er en specielt god ide. Du skal altså selv finde ud af, om du bruger dine lånte penge fornuftigt, og der kan der være mange faktorer der spiller ind.

Lad os for eksempel sige, at din knallert, som du bruger til at køre på arbejde, er gået i stykker, og en reparation vil være al for dyr, og den er alligevel syv år gammel, og en reparation vil nok ikke være den eneste inden for de næste par år. Her kan det være ret smart, at låne pengene til en ny, så du kan bibeholde dit job, og møde til tiden. Her er knallerten så en forudsætning for, at du har en fast månedlig indtægt, og et køb af en ny, vil være en god investering, og på den måde et fornuftigt træk, rent økonomisk, forudsat, har du har plads i dit budget til at betale de faste afdrag hver måned. Hvis du i stedet brugte de lånte 6.000 kroner, til den sprit nye iPhone, til erstatning for sidste års model, så ville det hos eksperter ikke være et ret fornuftigt valg, da det ville blive betragtet som vild luksus, at skifte smartphone hvert år, og luksus skal man som ung ikke låne penge til, på den måde.

Men låneudbyderne på vores liste blander sig ikke i, hvad du bruger pengene på. De er tværtimod helt ligeglade. De skal bare sikre sig, at du er i stand til at betale deres penge tilbage til tiden. Derfor er det vigtigt, at du har godt styr på din økonomi, før du ansøger om et lån. For det første skal du være sikker på, at du har råd til at betale hele beløbet ud, hvis det handler om et af de meget korte lån, eller at der er plads i dit budget til de månedlige afdrag. Låner du for eksempel 6.000 kroner over et år, 12 måneder, så skal du sikre dig, at du har cirka 1.200 kroner hver måned, til at betale låneudbyderen. For at få mere styr på din økonomi inden du låner penge, så sæt dig ned, og lav et budget med din indkomst og dine udgifter, og få på den måde overblik over, hvad du har råd til. På den måde vil du sikkert også finde ud af, at du godt kunne gøre lidt ekstra ud af, at optimere din økonomi, så du måske kunne få råd til endnu mere sjovt. Overblik over økonomien  giver også et langt mere bekymringsfrit liv. Så hvorfor ikke starte tidligt.

Hvad kræver det at få et SMS lån

krav for sms laan

Her på Ekonomi.dk er vi glade for, at vi kan mønstre nogle af de bedste låneudbydere på det danske marked, og med så meget forskellige tilbud til forbrugerne eller kunderne. Udvalget er stort, og der findes mange lånetyper, og du vil nemt kunne finde et lån som matcher med dit behov. Har du behov for et hurtigt og nemt lån, så skal du ansøge om et SMS lån. Det er nemt, og så har du pengene på din konto indenfor meget kort tid.

Når du ansøger om et lån hos en af vores udbydere, bliver du selvfølgelig mødt med nogle enkle krav til dig som person og som låner. De vil jo gerne sikre sig, at du både vil og kan betale deres penge tilbage til aftalt tid. Derfor har de opstillet en række kriterier eller krav til deres lånere. Det er nogle af de krav som går igen hos udbyderne, men der er også nogle som gerne vil vide noget mere. Fællesnævnerne er for eksempel dit navn, din alder og at du har en dansk folkeregisteradresse, og så dit cpr-nummer. Herefter er der stor forskel på, hvad de forskellige udbydere vil vide noget om, og det kan for eksempel være, om du er dansk statsborger, om du bor alene eller har en partner, og om du er registreret i RKI eller Debitorregistret.

Mange af udbyderne vil også gerne vide noget om dine indtægtsforhold, og det kan for eksempel være løn fra job, pension, dagpenge eller andet. På den måde kan låneudbyderne nu danne sig et billede af dig som ansøger, og foretage det som de kalder en generel kreditvurdering. En kreditvurdering er en form for sikkerhed for låneudbyderne. Her tager de alle dine forhold med i vurderingen, og afgør på den måde, om du vil være i stand til at betale dit lån tilbage.

Når du ansøger om et forbrugslån, kviklån eller SMS lån, så stiller låneudbyderne jo ikke krav om nogen form for sikkerhed, som det blandt andet er kendt ved for eksempel et billån. Her vil udbyderen typisk tage pant i bilen der bliver købt, og på den måde har de bilen som sikkerhed for lånet. Det sker ikke med forbrugslån. Derfor er udbyderne nød til at foretage en generel kreditvurdering, ved at få nogle af dine personlige oplysninger. Når du sender en låneansøgning, så giver du samtidig også selskabet lov til, at indhente flere oplysninger om dig, så disse kan indgå i deres vurdering. Du bliver altså vurderet om du er egnet til at få godkendt et lån hos den enkelte udbyder, men det betyder ikke, at du er afskrevet som låner, bare fordi du ikke bliver godkendt hos en udbyder. Du kan sagtens blive godkendt hos en anden, og derfor anbefaler vi også, at du søger om lån hos flere udbydere på en gang. Det øger dine chancer betydeligt.

Låneudbyderne har altså meget forskellige krav og kriterier til deres låneansøgere, og det er din fordel som ansøger. Det giver dig flere muligheder for at få et lån godkendt, og få ekstra penge på kontoen, til lige det du vil bruge dem til.

Hvor meget kan man låne med SMS lån

SMS lån er hurtige og nemme forbrugslån eller kviklån, som du kan ansøge om hos nogle af de mange udbydere vi har på vores liste. Når du ser vores liste af udbydere igennem, så vil du hurtigt opdage, at de alle har meget forskellige tilbud til dig, i forhold til lånebeløbets størrelse. Når det handler om SMS lån, så er spændet mellem 500 kroner og op til 10.000 kroner, men typisk ligger det på 5.000 eller 6.000 kroner. Hvis du ved helt præcist, hvad du skal bruge pengene til, som du skal låne, så skal du bare søge om det beløb på den enkelte udbyders låneside, og sende ansøgningen af sted.

Du bestemmer jo selv hvor meget du vil låne, og det er dig selv som vurderer, om du har råd til at låne pengene. Typisk er SMS lån både små beløb, men også med meget kort løbetid. Derfor skal du være helt sikker på, hvis du for eksempel låner 3.000 kroner over 30 dage, at du også kan betale pengene tilbage til tiden. Hvis du ikke gør det, så kan det blive ret besværligt og meget dyrt for dig. Det skal du for alt i verden undgå, da det kan få store konsekvenser, både i forhold til dit engagement med den udbyder du har valgt, men også i forhold til din generelle økonomiske situation. Er du i denne situation sikker på, at når du får din næste løn for eksempel, så betaler du pengene tilbage, så er det jo helt perfekt. Særligt hvis du har valgt en udbyder, som tilbyder dig at låne 3.000 kroner uden omkostninger, hvis lånet er tilbagebetalt inden fristen. Gør du det, så vil mange af udbyderne belønne dig, og give dig mulighed for at låne endnu flere penge til favorable renter, og med noget længere løbetid. Du gør dig fortjent til et bedre service, ved at overholde alle aftaler. En form for gulerods-system.

Med et SMS lån kan du også låne helt ned til 500 til 1.000 kroner. Står du med et lille minus på din konto, på grund af en uforudset udgift, så kan du få det dækket ind ved et et mindre lån, så du stadig har penge til at overleve en hård måned. Der er så stor fleksibilitet hos låneudbyderne, at de dækker stort set alle lånebehov. Og vil du bare låne 500 kroner over tre dage, så findes der også muligheder i den retning.

Hvordan søger du SMS lån

Her på siden har vi masser af låneudbydere som tilbyder forbrugere eller kunder SMS lån. Kig vores liste igennem, og vælg de udbydere ud, som du ka se, at de udlåner det beløb du ønsker. Du kan på listen også se, løbetider og renter/omkostninger, så du kan godt grov sortere dem inden du går videre. Sørg for at have en pen og et stykker papir ved hånden, så du kan skrive nogle noter, som du skal bruge, når du skal sammenligne de forskellige udbydere med hinanden. Når du har fundet to til tre låneudbydere som du gerne vil gå videre med, så skal du lige læse deres vilkår igennem, og hvis de er ok, så send dem alle en ansøgning. Det foregår jo online eller via din mobiltelefon – forskelligt fra udbyder til udbyder, det er meget hurtigt og nemt.

Du skal gøre dig umage med at svare på alle deres spørgsmål fra start af. Fejl kan betyde, at lånet enten afvises, eller at det tager alt for lang tid. Du kan godt opleve, at udbyderne ringer til dig, for at få nogle detaljer på plads, selvom det er yderst sjældent. Låneudbydernes systemer er sådan indrettet, at det hele skal være nemt og nærmest automatisk, så de kan holde deres omkostninger nede. Hvis udbyderne skulle bruge for meget tid på at opklare mangelfulde eller forkerte oplysninger, så ville det ikke være rentabelt for dem. Derfor vil de hellere afvise en ansøgning for meget, og så undgå at bruge for meget tid på at sagsbehandle. Det giver derfor god mening, at du tjekker alle dine svar, inden du sender dem af sted til udbyderen.

Når du mener, at alt er ok, så sender du dine oplysninger til udbyderen, som kort tid efter, begynder på deres sagsbehandling. Den består først og fremmest af, at krydstjekke alle dine oplysninger via forskellige registre og platforme. Når det er sket, så får en medarbejder din ansøgning i hånden, og så bliver det vurderet, om du skal godkendes eller afvises som låner. Det tager ikke ret lang tid, og på omkring 15 til 30 minutter, så vil du have fået et svar via email eller på SMS. Har du fået et negativt svar, altså et afslag, så skal du lige vente på de andre afgørelser, fra de udbydere du også har søgt hos samtidig, før du går noget andet. Sender du tre ansøgninger på en gang, så har du stadig muligheden for et positivt svar hos en af de andre to udbydere.

Modtager du et positivt svar, med et tilsagn om lån, så vil enten din SMS eller mail, være sendt med et link, hvor du kommer ind til selve låneaftalen. Den skal du læse igennem, og hvis alt er ok, så underskriver du den – foregår oftest via NemID, og klikker ok. Nu har du en aftale med en låneudbyder. Hurtigt, sikkert og nemt.

Hvad koster et SMS lån

sms lån pris - hvad koster det

Det koster penge at låne penge. Sådan er det, og det gør det også, hvis du optager et hurtigt SMS lån. En af grundene til at du skal vælge en udbyder fra vores liste, handler om, at du skal undgå nogle af de værste lån på markedet. På Ekonomi.dk har vi gjort en del af arbejdet for dig sådan, at du ikke vil opleve ublu og dyre lån, som du kommer til at betale alt for mange penge til. Der findes udbydere af SMS lån, som tager helt vildt høje renter. Når du benytter vores låneudbydere, er du sikker på, at alt er ok, og at du ikke bliver snydt så vandet driver. Når det så er sagt, så er SMS lån ikke de billigste lån på markedet, så du skal virkelig overveje, hvad dit behov er, og så skal de penge du låner, virkelig være helt og aldeles nødvendige.

Der findes låneudbydere som i princippet låner penge ud til nul kroner i rente, men med et oprettelsesgebyr samt et mindre betalings- eller faktureringsgebyr. Så koster lånet altså lidt alligevel, og de omkostninger, vil du kunne se i ÅOP, de årlige omkostninger i procent. Det er altså sjældent, at du finder lån som er helt gratis, men der findes enkelte, som tilbyder, at du for eksempel låner 1.000 kroner over tre eller fem dage, uden renter, og med et oprettelsesgebyr. Lad os tage et eksempel, hvor du låner 1.000 kroner over fire dage, uden rente, men et oprettelsesgebyr på 300 kroner, så koster det altså 300 kroner, plus et opkrævningsgebyr på 45 kroner, og det giver sammenlagt 345 kroner. Det svarer til 34,5 procent i ÅOP, og det er et meget kortvarigt lån. Hvis du for eksempel skyder betalingstiden på dette lån – det er muligt hos nogle af udbyderne, så vil lånet for alvor begynde at koste dig mange penge, og jo længere tid du udskyder tilbagebetalingen, jo mere koster det.

Derfor skal du virkelig overveje om SMS lån er det helt rigtige for dig, og om ikke et af de andre lån på vores liste, er langt bedre for dig og din økonomi. Låner du for eksempel 2.000 kroner hos en anden udbyder over et år, så kan du måske slippe af med 25 procent i ÅOP. Det er altid din helt egen vurdering, om det er det ene eller andet lån du skal have, men vi anbefaler bare, at du undersøger vores låneudbydere grundigt, så du selv vælger den bedste løsning.

Fordele og ulemper ved SMS lån

Uanset hvad du vælger, så har SMS lån en hel del fordele, som du ikke må undervurdere. Ingen spørger dig om, hvad pengene skal bruges til, det styrer du helt selv. Der stilles heller ikke krav om nogen form for sikkerhed for dit lån, så du skal altså ikke bekymre dig over, at låneudbyderen for eksempel vil tage pant i en ny knallert, hvis det er det som pengene skal bruges til. De forlanger heller ikke en medansøger til de mindre SMS lån, så det er kun dig selv, som er ansvarlig for at betale lånet tilbage til långiveren.

En anden fordel er helt klart tilgængeligheden af et hurtigt og nemt SMS lån. Du kan altid ansøge om et hurtigt lån, uanset hvor du befinder dig. Hvis du er rigtig smart, så har du vores side valgt som foretrukken, og så kan du på den måde altid slå siden op os på din computer, tablet eller smartphone, og søge om et lån. Så hvis du er ude i byen, og falder over et godt tilbud, for eksempel på en ny bærbar computer, så kan du lyn hurtigt ansøge om et hurtigt SMS lån, og på den måde får den bærbare med hjem med det samme. Det er smart og hurtigt.

En tredje fordel er, at du kan låne et mindre beløb næsten gratis. Hvis du har fuldstændig styr på din økonomi, og du er helt 100 procent sikker på, at du kan overholde den korte betalingsfrist på et mindre lånebeløb, med en kort løbetid – få dage, så er det helt ok, at du låner pengene på den måde. Vær opmærksom på, at fordelen forsvinder i det øjeblik at du ikke holder tiden, og du er nød til at udskyde betalingen. Så koster lånet dig pludselig en mindre formue.

Det kommer meget an på hvilken type person du er, i forhold til at låne penge. De fleste lånere går i princippet ikke så meget op, i hvad de betaler for at låne penge, men mere, om de har råd til at betale afdragene. For dem handler det om de penge de har til rådighed, når alle regninger og afdrag er betalt hver måned. Er du den samme type, som bare vil låne lidt penge, til at købe en vare, som er et super-her-og-nu-tilbud, og du ved, at du har pengene inden nogle dage, så skal du da bare kaste dig ud i det. Er du derimod bare en smule i tvivl, om pengene er der på det tidspunkt, hvor du skal tilbagebetale lånet, så skal du tøve, og finde en helt anden løsning. Du må aldrig tage chancer med lån. Det er en alvorlig begivenhed, og du skal være både fornuftig og ansvarlig på samme tid.

En fjerde fordel ved SMS lån og andre hurtige kviklån er, at du ikke behøver at sende alle mulige papirer frem og tilbage til låneudbyderne. Det er sjældent, at de beder om dokumentation for noget som helst, da de har adgang til alle mulige registre og databaser, så de kan krydstjekke dine oplysninger ret hurtigt. Går du for eksempel i banken, vil du stadig blive afkrævet alle mulige papirer og lønsedler med mere, selvom de burde kende noget mere til dig som kunde, end en låneudbyder som du finder her via vores liste.

Der er en stor ulempe ved SMS lån, som vi heller ikke har lagt skjul på tidligere i vores beskrivelse. Det er noget dyrere at optage et SMS lån end andre typer, og det hænger sammen med selskabernes risikoberegning ved disse lån. Lånene er rettet mod meget unge kunder, og de er ikke så sikre, at låne ud til, som for eksempel ældre velkonsoliderede med både job, bolig og høj indtægt. Jo højere risiko der er for at tabe penge på lånere, jo mere koster lånene. Derudover bliver der heller ikke krævet sikkerhed for lånet, og det gør det ikke bedre for dig som låner.

En anden ulempe ved SMS lån er løbetiden, som er en del kortere end andre almindelige lån. Du vil typisk kunne låne penge fra få dage til få måneder, og så skal pengene falde til tiden. Der er et utroligt stort pres ved at tage en lån som dette, da en for sen tilbagebetaling, vil udløse en del ekstra omkostninger og meget højere renter. Låner du for eksempel penge den 26. i måneden, for lige at klare måneden igennem inden du får løn til den første, så du der kan betale pengene tilbage, og så lønnen ikke kommer ind på din konto til tiden, så kan det betyde, at du må punge ud med ekstra omkostninger. Derfor skal du være mere end 100 procent sikker på, at du kan betale dit lån tilbage til aftalt tid.

Er du i tvivl om et SMS lån er det helt rigtige for dig, så find en anden låneløsning hos andre af vores låneudbydere her på siden. Der er masser at vælge imellem, og du finder sikkert et lige så godt alternativ til et hurtigt SMS lån. Her kan du også låne mindre beløb, og med en lidt længere løbetid. Derudover har du altid muligheden for at tilbagebetale dit skyldig beløb, lige når du vil. På den måde behøver du for eksempel ikke at vente med at tilbagebetale et lån på 2.000 kroner, over to år. Det kan du gøre efter to måneder, hvis det er det du vil.

Har du brug for endnu flere råd og tips om lån, lånetyper, afdrag og låneaftaler generelt, så kan vi anbefale, at du læser flere af vores artikler her på siden.

Alternativer til SMS-lån

Allerede nu virker det sikker uhyre fristende at optage et SMS lån, så du kan få penge mellem hænderne så hurtigt som overhovedet muligt. Men før du handler uovervejet så slå lige koldt vand i blodet, for det kan være, at SMS lån ikke er det rette for dig. Der findes jo en hel del andre typer af lån på markedet, som måske kunne være af interesse for dig.

Det kan jo være, at din økonomi er så stærk, at du simpelthen bare kan gå i banken og få et lille lån. Måske er du studerende, hvilket kvalificerer dig til at modtage SU-lån. Men det kan også være, at lånet er så ubetydeligt, at du bare kan låne pengene af en ven eller et familiemedlem. Mulighederne er mange, men der er naturligvis også faldgruber ved dem alle.

Derfor vil vi se lidt nærmere på de alternativer, der findes til SMS lån og gøre det nemmere for dit at overskue de mange muligheder. Du vil jo gerne have det billigste og bedste lån overhovedet.

Kan du låne i banken?

Som udgangspunkt skulle de fleste kunne låne penge i banken, men desværre er det ikke altid sådan i virkeligheden. Bankerne er nemlig noget påpasselige med at låne penge ud til folk, som de ikke umiddelbart kender til, eller hvis økonomi er ustabil. Så der er noget at tænke over.

Når du går i banken for at optage er lån, så skal du først og fremmest være forberedt på, at der kommer en masse papirarbejde. Det er en omfattende sag at optage lån i banken og derfor kan det godt tage noget tid. Man skal kunne redegøre for sin økonomi og stå inde for alle de forskellige udgifter man måtte have. Dette er noget som banken gør for at kunne vurdere dine økonomiske vaner.

Hvis banken vurderer at du har en økonomi, der kan klare belastningen fra et lån og hvis du generelt er fornuftig med dine penge, så burde det ikke være noget problem at blive godkendt. Men som nævnt ovenfor, så er det noget, der tager tid. Så hvis man står og skal bruge penge i en fart, så er banken næppe det rette valg. Her er SMS lån en mere oplagt løsning.

Har man ikke den stærkeste økonomi i verden eller har man måske nogle uheldige vaner, så skal man ikke regne med noget i banken. Hos bankerne spøger finanskrisen stadig og det er noget, der har gjort dem yderst påpasselige med, hvem der får lov at låne penge. Er du under 25, ny kunde i banken, på overførselsindkomst eller kan du ikke stille sikkerhed for lånet, så kan du god skyde en hvid pind efter bankens velvilje. For dem er det forretning og derfor tør de kun satse på de stærkeste kunder.

Er du studerende

Hvis du er studerende og modtager SU, så kender du helt sikkert til nogle af de udfordringer, som man støder på. Det kan være uhyre svært at få økonomien til at hænge sammen, når man bruger de fleste af pengene på husleje. Derudover kommer der naturligvis udgifter til mad og andre faste udgifter. Kombineret med de forskellige udgifter man har til studiebøger og lignende, så kan man ofte komme til at mangle penge. Så er det at man optager et lån. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så kan du overveje om et SU-lån måske kunne være et valg for dig. Det er en låntype, der kun er tilgængelig for SU-modtagere, men til gengæld er det også den absolut billigste låntype på markedet.

SU-lån har den laveste rente man overhovedet kan få og dermed kan det være en virkelig god mulighed, hvis man står og mangler penge. Det er utroligt nemt at ansøge om lånet og at blive godkendt er intet problem. Hver måned får man så udbetalt lånet sideløbende med sin SU. Så nemt kan det altså gøres, men det er ikke det hele.

Mens man studerer, er der ingen renter på lånet, så det er en fremragende måde spare penge op på. Faktisk har flere banker rådet studerende til at optage SU-lån selvom de ikke har behov for det, for efter endt studie kan man bruge pengene som udbetaling til fast ejendom eller lign.

Men som sagt, så er det kun tilgængeligt for SU-modtagere, så hvis du ikke er det, så kan det være, at du skulle overveje et SMS lån i stedet. Det er også nemt og tager ingen tid. Naturligvis er renten højere og man kan ikke låne så meget som med et SU-lån, men ofte vil det være rigeligt med et SMS lån.

Hvad med familien og vennerne?

Hvis det bare er et lille lån som man skal bruge og det samtidig haster, så er der naturligvis den oplagt mulighed at man kan låne hos familien. Det er en oplagt mulighed fordi, der ikke er nogen langvarig låneproces, hvor man skal redegøre for alle sine økonomiske vaner og have gennemgået hver eneste konto. Desuden vil ens familie eller venner ikke lade en stå med håret i postkassen, hvis man virkelig har behov for at økonomisk hjælp.

Men man skal naturligvis også være opmærksom på, at det bestemt ikke er uden risiko at låne penge af familie og venner. Det kan faktisk have store konsekvenser, både økonomisk men bestemt også på det personlige plan. De mange fordele, der er ved et lille privatlån, kan måske godt være risikoen værd, men man skal bare sørge for at overholde de aftaler man træffer med udlåneren.

Alt for mange familier er blevet splittet og alt for mange venskaber er gået i vasken, fordi nogen har lånt penge og ikke overholdt aftalerne. Når man låner af nogen, der står en nær, så skal man være meget opmærksom på, at man står til ansvar overfor dem. Det vil sige, at man skal være ekstra opmærksom på sine økonomiske vaner, for det er jo direkte provokerende at bruge en masse penge, hvis man samtidig skylder penge væk.

Så vær helt sikker på, at du kan betale tilbage og vær sikker på, at venskabet eller familiebåndet er stærkt nok til at kunne klare belastningen. For penge mellem venner og familie er altid hårdt, selv ved mindre lån. Så det kunne måske være en mulighed, at man i stedet tager et SMS lån, der ikke sætter de gode forhold på spil.

Har du råd til at låne?

Før du overhovedet begynder at lede efter et sted at låne penge, så bør du være helt sikker på, at et lån er det som du behøver. Det kan jo være, at du kan undvære lånet og klare dine pengesager på andre måder. Derudover skal du være helt sikker på at du overhovedet har råd til at låne penge, for det er på ingen måde gratis at låne penge.

Det er dog ikke spor svært at skabe sig et overblik over sin økonomi og på den måde kan man let få styr på hvor meget man evt. har råd til at låne. Men derudover er der også flere forskellige måder at sikre sig, at man rent faktisk optager et lån som man har råd til.

Vær sikker på at du forbereder dig bedst muligt

Som man kan se længere oppe, så er der virkelig mange forskellige muligheder når det kommer til at låne penge. Der er forskellige typer af lån som alle har forskellige fordele og ulemper, og derfor kan det virkelig være svært, at finde den låntype, der passer en bedst muligt.

Man kan forberede sig på at låne penge på flere forskellige måder og de er alle brugbare, hvis man bare gør det ordentligt. På den anden side kan det have store konsekvenser at negligere de forskellige råd, for det kan koste en del penge på længere sigt. Du har måske allerede et par gode ideer til hvordan du forbereder dig på et lån, men det skader aldrig at lære andre tips. Det er noget, der kan være meget fordelagtigt over længere tid.

Herunder har vi samlet en række af de bedste tips til at forberede sig på et lån. Fælles for dem er, at de er ganske nemme og ikke behøver at tage særligt lang tid. Det er noget som enhver kan lære og det kan på ingen måde skade. Tværtimod.

Hvor meget skal man låne?

Før du overhovedet optager et lån, så skal du sætte dig ned og tænke lidt over, hvor meget du skal låne. For er det er overraskende nemt at blive grebet af, hvor nemt det er at låne og derfor skal man udvise en masse selvdisciplin.

Mange danskere har den mentalitet, at når man alligevel skal låne penge, så kan man jo lige så godt låne lidt ekstra, så man forkæle sig selv lidt. Det kan f.eks. være, at du bare skal låne 1000 kr. og derfor er et SMS lån en oplagt løsning. Men det kan jo være, at man ikke vil risikere at have for få penge og derfor låner man måske 3000 kr. i stedet. Hvis det så er nok med 1000, så kan man jo bare betale tilbage. Det er bare de færreste, der rent faktisk gør det. De bruger i stedet de overskydende penge på forbrug. Men det er alt andet end hensigtsmæssigt.

Man skal nemlig lige huske på, at man faktisk skal betale de penge tilbage og der løber renter på. Renterne er jo som bekendt den største risiko ved et SMS lån eller kviklån. De er højere end renterne på de fleste andre lån, og derfor skal man bestræbe sig på, at låne så lidt som overhovedet muligt. Desuden skal man sørge for at få betalt pengene tilbage så hurtigt man kan.

Læg et budget

Dette er det punkt, som virkelig mange vælger at se stort på, hvilket er en skam, da det på mange måder er det absolut vigtigste punkt overhovedet. Skal du optag et større lån, så er det i endnu højere grad vigtigt, for det kan betyde forskellen på om man skal afdrage i et par måneder eller i flere år.

En optaget gæld skal naturligvis betales tilbage og det er der forhåbentlig ikke nogen, der bliver overraskede over. Men der er til gengæld rigtigt mange, der låner uden at tænke på fremtiden og så kan man få nogle meget ubehagelige overraskelser. Man tænker ofte på sin situation her og ny, og der kan det jo sagtens være, at man kan afbetale på et lån. Men hvis ens situation ændrer sig, har man så stadig råd?

Derfor skal du være meget opmærksom på, at du får lagt et overskueligt og grundigt budget, så du kan være helt sikker på, at der er penge i overskud, så du kan afdrage på lånet. Det er ikke spor svært og man kan virkelig have stor nytte af det. Man må under ingen omstændigheder tænke: ”Det skal nok gå.”, for det sker alt for ofte, at man ender med at smadre sin økonomi.

Hvis du aldrig har lagt et budget før, så kan du finde masser af smarte værktøjer, der kan hjælpe dig med det. Man kan endda gøre det så enkelt man vil, hvis man bare benytter et regneark. Men ellers findes der hundrede er hjemmesider og apps, der er skabt til at lægget budgetter. Vælg en og så hvor let det er at få et overblik over sin økonomi.

Et SMS lån er naturligvis ikke så stort som mange andre låntyper, men det er stadig vigtigt, at behandle det som om det var. På den måde får man en god lektion i hvordan man skal gøre når man låner penge. Det kan i høj grad hjælpe en, hvis man på et eller andet tidspunkt ønsker at optage et større lån.

Find det bedste lån til dine behov

Når man så har afstemt sine ønsker, behov samt skabt overblik over sin økonomi, så kan man begynde at finde der lån, der passer bedst muligt til sine behov. Her er det vigtigste, at man vælger det lån, der bliver billigst muligt og som man kan betale. Det vil sige, at man skal overveje renter og gebyrer.

Lige når det kommer til SMS lån, så er det mest hensigtsmæssigt at se på gebyrer, da renterne som regel ikke betyder ret meget for et lån, der løber over kort tid. Et gebyr er derimod et fast beløb uanset om du låner i kort eller lang tid. Hvis du derimod skal bruge et længerevarende lån, så er renten afgørende, da den løber op og kan blive ganske høj henover tid.
Så led efter de lån, der passer bedst muligt til dig og kontakt så en lånudbyder, der kan opfylde disse krav.

Sammenlign lån online

Der findes masser af forskellige virksomheder, der tilbyder hurtige lån og derfor kan man drage fordel af den konkurrence, der er på markedet. Der er nemlig hård kamp om kunderne og de bliver kun mere og mere indædt. Det er noget man som låner skal sørge for at udnytte, for man kan rent faktisk opleve at få et lån ganske gratis.

Ekonomi kan hjælpe dg med at finde det billigste lån, så du behøver bare kigge listen igennem og vælge dem, der bedst lever op til de ting du ønsker. Det er dog altid smart at finde mere end ét lån, for så kan man frit vælge når man modtager det endelige tilbud. Der er gode penge at spare, så sørg for at tage højde for det. Vi har en lang og detaljeret liste over de bedste lånevirksomheder på markedet og derfor kan du være helt sikker på, at du får den bedst mulige behandling. Samtlige virksomheder er troværdige og har et godt renomme, så du er bestemt i trygge hænder, uanset hvem du vælger.

Se hvad andre siger

Hvis man gerne vil finde det bedste lån, så kan man med fordel se hvad andre mener om den pågældende virksomhed. Heldigvis er der masser af steder, hvor man kan se hvad andre siger. Man kan besøge lånevirksomhedens Facebook-side eller benytte Trustpilot.dk. Begge steder vil man kunne læse anmeldelser og få et godt overblik over hvad det er for en virksomhed, man er ved at låne hos.

Men tag tingene med et gran salt, for der er mange, som har helt uhyrlige krav eller som ikke har overholdt betingelserne og som så vælger at give virksomheden en virkelig dårlig anmeldelse.

Derfor anbefaler Ekonomi, at man bruger sin sunde fornuft og træffer sine egne afgørelser. Sørg blot for, at du aldrig låner fra en virksomhed, som du ikke føler dig tryg ved. Heldigvis kan vi stå inde for de virksomheder, som du finder på Ekonomi.dk

Vær opmærksom på betingelserne

Når man låner penge, så skal man være opmærksom på de betingelser, der er gældende for lånet. Dette gælder uanset om man optager store kviklån eller små SMS lån. Det er så nemt bare at modtage pengene og så ellers lade som ingenting når de skal betales tilbage. Man skal bare vide, at det hurtigt kan blive en meget kostbar fornøjelse og det kan faktisk få helt uoverskuelige konsekvenser for ens økonomi.

Man skal altså sørge for at være i dialog med udlåneren, især hvis man kommer i en situation, hvor man ikke kan betale til tiden. Langt de fleste udlånere er villige til at indgå i en dialog, hvis man selv kontakter dem og fortæller om sin sag. De vil jo gerne have deres penge tilbage og de er klar over, at man kommer længst hvis man er samarbejdsvillig. Det er dog ikke noget man skal udnytte, for der findes bestem også lånevirksomheder, der ikke viser nogen nåde. Så betal til tiden og overhold betingelserne.

Hvis du følger de råd som du finder her på siden, så er du generelt rigtigt godt kørende og klædt på til at optage et SMS lån. Men der er et gammelt ord der siger, at selv den bedste slagplan ikke overlever slaget. Det vil sige, at man kan forberede sig ualmindeligt godt og træffe alle forholdsregler, men alligevel risikere at der sker noget uhensigtsmæssigt. Så hvis du kommer i en situation hvor du ikke kan betale tilbage, så sørg for at snakke med udlåneren og find en ordning. Det er på alle måder bedre end blot at lade som ingenting.

Kan man låne på trods af RKI?

Hvis du har forelsket dig i et SMS lån, så er der faktisk ikke ret mange krav, som står mellem dig og de penge, som du kan låne. Men der er dog ét krav, som du kan forvente at blive stillet af hver eneste troværdige låneudbyder i Danmark: du må ikke være registreret i RKI.

Det vil sige, at hvis du står i RKIs database over dårlige betalere, så bliver det umådeligt svært at finde en låneudbyder, som vil låne dig penge. Årsagen er relativ enkel – står du registreret i RKI, har du nemlig tidligere vist, at du ikke kan betale dine lånte penge tilbage. Der kan være mange gode grunde til, at man lige pludselig er blevet ude af stand til at tilbagebetale sit lån, men fra låneudbydernes synspunkt er det udelukkende et spørgsmål om risiko.

Derfor, finder du ikke en troværdig låneudbyder, som vil låne dig penge, hvis du står i RKI. Og selv hvis du finder en virksomhed, der ønsker at låne dig penge på trods af en RKI-registrering, så vil vi på det kraftigste anbefale, at du undlader at låne penge igen, før din øvrige gæld er tilbagebetalt.

Sådan bliver man slettet fra RKI

En registrering i RKI kan virkelig sætte en dæmper på ens liv og økonomiske frihed. Da du ikke har mulighed for at låne penge, så længe du står registreret i RKI, vil du heller ikke kunne tage et SMS lån til en bil, et hus eller andre fornuftige køb, hvor et lån er påkrævet. Derfor, kan det være en rigtig god idé at komme ud af RKI, og genvinde kontrollen over sin økonomiske fleksibilitet.

Hvis du ønsker at blive slettet fra RKI, så kan det heldigvis godt lade sig gøre. Desværre, er det ikke så nemt, som man måske turde håbe på. Du har to valgmuligheder, hvis du vil have din registrering i RKI slettet.

  1. Betal gælden, som har fået dig registreret i RKI i første omgang.
  2. Vent 5 år fra første registreringsdato.

Der er ingen tvivl om, at mulighed nummer 1 er den eneste holdbare løsning. Venter du 5 år, er der intet, der stopper nogen fra at anmelde dig til RKI igen. Så forsøg i stedet at betale din gæld tilbage, det er trods alt også det eneste rigtige at gøre – både for dig selv, og for virksomheden, som du har gæld hos.

Lykkes det for dig at tilbagebetale din gæld, betyder det, at du har fået styr på din økonomi igen, og dermed forhåbentligt ikke ender i en lignende situation i fremtiden, hvor du ikke kan betale din gæld.