fbpx
THIS IS
SPARTA

Taletidskort

Den ultimative sammenligning af taletidskort finder du her. Med Ekonomi.dk får du overblik over alle taletidskort udbydere i Danmark.

Taletidskort — Den komplette guide

Et taletidskort er et meget populært produkt fra teleselskaberne, og har nok toppet sådan markedsmæssigt. Men der er stadig mange kunder som sværger til løsningen, enten fordi de som udlændinge i Danmark, kender det fra deres hjemland, eller fordi det har en del fordele, som andre mobilabonnementer ikke tilbyder. Taletidskortet er en lille pakke eller brev, hvor der ligger et sim kort til din enhed. Sim kortet har et telefonnummer, og sætter du det i din mobiltelefon eller smartphone, så har du i løbet af få sekunder en telefon som virker. Et taletidskort er altså et sim kort med tilhørende telefonnummer, som du sætter i enheden. Taletiden på kortet afhænger af, hvor meget du har givet for kortet, og hvilke betingelser selskabet bag kortet tilbyder. Et standard taletidskort til 100 kroner, giver en times tale for eksempel, men du kan faktisk også have et taletidskort, som er til at koble på en eller anden form for mobilpakke, og så for eksempel få 30 GB data, 10 timers tale, og 3.000 sms. Taletidskortet, om det er den ene eller anden type, skal tankes op med penge, så der er til at trække for dit forbrug. Prepaid kaldes disse kort også, for du har forudbetalt for dine opkald, dit dataforbrug og dit forbrug af sms.

Tank nemt penge på et taletidskort!

Optankningen af et taletidskort er også ret nemt. I mange supermarkeder, kiosker og på tankstationer, kan du købe en voucher, eller en bon med to koder, som du bruger til at aktivere din betaling til. Når du har købt for 100 kroner taletid på tanken, så ringer du et nummer op, og indtaster først den ene kode, og så den anden kode. Derefter får du en bekræftelse på, at din saldo nu er justeret, i forhold til det beløb du har indsat. Det er meget nemt og smart, og du kan også tanke på internettet på udbyderens hjemmeside. Her er det næsten samme procedure.

TaletidskortPå en teleudbyders hjemmeside, som har taletidskort, så opretter man en profil, og så får man en adgangskode. Derefter kan man hver måned eller så tit man vil, logge ind og tanke sit taletidskort op. Mange vælger at gøre det efter behov, men der også en del, som falder for de gode tilbud som teleudbyderen også har. Du kan for eksempel hos mange udbydere konvertere dit taletidskonto til en mobilpakke, og så nøjes med at tanke en gang om måneden, og hvis du vil, så kan du også tilmelde mobilpakken automatisk optankning, så pengene helt automatisk trækkes fra din bankkonto. Nemt, billigt og bekvemt.

Taletidskort er nemme at få fat på – læs med herunder

Du kan stort set få fat på et taletidskort alle vegne. Du finder dem på tankstationer, i kiosker, i mange supermarkeder, og på banegårde. De fleste af disse steder har både startpakker med sim kort og taletid, og så kan du købe ekstra taletid til dit nummer. Der er mange forskellige selskaber som har taletidskort, men enkelte er også på vej til at lukke ned for den forretning. Det bliver godt for dem som bliver tilbage i det marked, for det er noget kunderne efterspørger, og så vil det blive et godt stykke tid endnu. Ordningen eller muligheden har ellers været truet flere gange af politikere og myndigheder, da det med taletidskort i princippet kan lade sig gøre, at have en mobiltelefon med et nummer, som ikke er registreret nogen steder. Det kan bruges til kriminalitet med mere, mener mange politikere. Det er der sikkert også en del der gør, men de fleste kunder er helt almindelige danskere som ikke gider at stå i en bog eller register på internettet, med navn og nummer. Du kan altså også bruge et taletidskort, hvis du vil være helt eller delvist anonym telefon bruger.

Startpakkerne eller et nyt taletidskort kan får fra 49 kroner, med 10 minutters taletid, og så kan du tanke det op som du har behov for. Der findes vouchere eller boner fra 50 kroner og opefter, og hos de fleste selskaber, så koster taletiden eller datatrafikken mindre og mindre i forbrug, jo mere du tanker for. Det svarer til at minutprisen på opkald falder med størrelsen af det beløb du tanker. Taletidskort er ikke den billigste form for mobiltelefoni, men hvis du opgraderer kortet til en mobilpakke, så kan du slippe ganske billigt for din telefoni og dataforbrug.

Enkelte selskaber som tilbyder taletidskort, har ret gode mobilpriser på udlandstelefoni, og de henvender sig især til udlændinge i Danmark, som for eksempel har familie i Asien, Mellemøsten, Indien eller Afrika. De har meget lavere takster end de almindelige teleselskaber i Danmark, og det gør også, at de kunder som bruger deres udlandstelefoni, også bruger dem i dagligdagen i Danmark. Udlandstelefoni til resten af verden takseres pr. minut. og du kan for eksempel ringe til Kina for kun 18 øre pr. minut hos nogle af udbyderne. Det er billigt, når man tænker på, at det for få år siden kostede mere end 5 kroner pr. minut. Hvis du er tændt på ideen om taletidskort, så er de nemt tilgængelige, og koster ikke ret meget at tage i brug.

Taletidskort udbydes fra både danske og udenlandske selskaber!

Det er både danske og udenlandske selskaber som udbyder mobiltelefoni i Danmark, og det samme gælder for dem som tilbyder taletidskort. De opererer under samme vilkår som alle andre selskaber, og benytter sig også af et eller flere af de danske netværker. Det betyder, at kvaliteten af deres telefoni er den samme som de andre selskaber. Du får altså ikke en ringere kvalitet, når du bruger mobiltelefoni i Danmark, og heller ikke når det handler om datatrafik. Deres udlandstelefoni har i mange år været kritiseret for dårlig kvalitet, men det har ofte været på grund af forholdene i det land som der bliver ringet til, og det er i de senere år blevet en del bedre. Kvaliteten af telefoni i hele verden er blevet langt bedre med årene, og du vil i nogle tilfælde opleve en helt suveræn kvalitet, på trods af, at du taler med med nogen i de mest krigshærgede lande i verden.

Taletidskort fra EkonomiDu kan købe taletidskort rigtig mange steder, kiosker, supermarkeder, tankstationer, banegårde med mere, og de fleste teleselskaber har startpakker, som du også kan købe disse steder. Det er meget nemt, og du kan i løbet af få minutter have et nyt telefonnummer, og så har du forbindelse med omverdenen igen. Taletidskort bliver ofte brugt som nød-nummer, hvis man for eksempel har mistet sin telefon, og har lånt en anden af en ven. Så kan du hurtigt, med en startpakke, komme i forbindelse med alle vennerne igen. Det er selvfølgelig ærgerligt at miste sin telefon, men du mister i princippet ikke dit nummer. Hvis du finder din telefon igen, eller du får en anden, så kan du bede dit teleselskab om et nyt sim kort. Der går lige lidt tid før du har det, men så kan du komme det i din mobiltelefon eller smartphone, og så er du kørende med dit gamle nummer.

Det er smart med taletidskort, at du hurtigt kan få et sim kort, og så er du på telenettet. Mange udlændinge som holder ferie i Danmark, benytter sig også af taletidskort. Det er dyrt at ringe i udlandet med sit nummer hjemmefra, og derfor kan turister med fordel købe en startpakke, og tale indbyrdes i Danmark, eller hvis de skal ringe til husværter, hoteller eller andet. Med de nye EU regler, bliver det noget billigere for EU borgere at rejse og tale i telefon, hvis de for eksempel er på ferie i et EU land, og så behøver de jo ikke længere bruge taletidskort. Men muligheden findes, og det er ret smart.

Har du af en eller anden grund fået spærret dit nummer, så kan du også bruge taletidskortet som en nødløsning. Det kan være spørgsmål om betaling af en regning eller hvis du har fået stjålet din telefon, at du så har brug for en hurtig nødløsning. Det er taletidskortet, og det virker efter få minutter. Der kan godt gå lidt tid før dit teleselskab får lavet dig et nyt sim kort, så du kan bruge det gamle nummer igen. Derfor kan det være en god ide, at købe en startpakke med månedsaftale, eller rettere, en mobilpakke, hvor du får sms, tale og data for for eksempel 100 kroner. Hvis du for eksempel køber en startpakke til 50 kroner med 10 minutters tale, så skal du jo hurtigt tanke op igen. Taletidskort uden en pakkeløsning er noget dyrere end almindelige mobilpakker, og du vil kunne spare mange penge ved at købe en mobilpakke til 100 kroner. Så vil du sikkert også inden den måned er gået, have fået et nyt sim kort til det gamle nummer.

Der er masser af fordele ved et taletidskort, og ikke mange ulemper. Prisen på tale ved taletidskort er en ulempe, for det er noget dyrere at bruge. Der er som skrevet mange udbydere af taletidskort, og de har alle meget forskellige priser. En anden ulempe er, at det kan være meget svært, at gennemskue, hvem der har de billigste priser. Taletidskortene er skruet sådan sammen, at et kort fra et selskab for eksempel har en pris på 39 øre pr. minut for tale, 19 øre pr. sms, 1 kroner pr. mb data, og 2 kroner for en mms, mens en anden har 59 øre pr. minut for tale, 18 øre pr. sms, 1,5 kroner pr. mms, og 9,90 kroner pr. dag for data. Og sådan ser billedet også ud med alle de andre udbydere. Du skal altså sammenligne dem alle med hinanden, og så finde den udbyder, som rammer dit behov bedst. Taler du for eksempel 3 timer i telefon om måneden, så kan du selv gange ud, hvor meget du skal betale eller tanke op for hver måned. 3 timer svarer til 180 minutter, og det ganger du med 0,59, og får så en talepris pr. måned på 106, 2 kroner, og det er kun for tale. Har du et behov for også at sende 100 sms om måneden, så skal du lægge 18 kroner til de 106,20 kroner, og det bliver 124, 20 kroner i alt. Det er i princippet ikke mange penge, men hvis du tanker op løbende, så er det måske en smule besværligt. Mange tanker for eksempel 50 kroner af gangen, og det vil sige, at du som minimum selv skal tanke dit kort op 2,5 gang over en måned.

Du skal også være opmærksom på, at nogle udbydere tager det de kalder for en opkaldsafgift. Det betyder, at du bliver afkrævet et beløb hver gang du foretager et opkald. Har du for eksempel 100 opkald pr. måned, og hver opkald koster 0,5 kroner, så skal du lægge 50 kroner til din regning hver måned. Det er mange penge, og for dem kunne du jo få over en times taletid for. Det er langt fra alle som tager denne afgift, men hvis du møder en udbyder med denne, så skal deres andre priser være en del lavere, end de eksempler der er beskrevet ovenfor. Det kan så måske kompensere for den høje opkaldsafgift. Er du meget i tvivl om, hvad du skal vælge, fordi det virker ret uoverskueligt og besværligt, så kan du jo vælge en udbyder, som måske har en mobilpakke til 79 kroner om måneden, hvor der er inkluderet både taletid, sms,mms, og data, og så behøver du kun at tanke en gang om måneden. Det er en smule lettere, og måske også lidt billigere på den måde.

En helt anden udgift handler om oprettelsen af en taletidspakke. Her er der også meget stor forskel på udbyderne, og nogle giver kortet væk gratis, mens andre tager 99 kroner i oprettelse. Det koster selvfølgelig teleudbyderne en del penge, at få lavet eller produceret en pakke med sim kort med mere, men hvis de får en kunde ud af det, og priserne på forbrug er så høje som på taletidspakkerne, så får de pengene hjem mange gange. Her skal du selvfølgelig gå efter den udbyder, som har det bedste tilbud på sine pakker, og helst uden oprettelsesafgift. Der er altså mange detaljer du skal være opmærksom på, når du vælger et taletidskort til din telefoni og datatrafik.

Har du et stort behov for meget datatrafik, så er det nok ikke et taletidskort du skal vælge. Her betaler du nemlig for dit forbrug pr. mb data, og det kan blive vildt dyrt i den sidste ende. Har du behov for 20 GB data om måneden, så skal finde et abonnement eller en mobilpakke, hvor den mængde data er inkluderet. Det er langt billigere og mindre besværligt, og du kan stadig være anonym bruger, hvis det er det du ønsker.

Billige taletidskortEr du lidt ligeglad med hvad det koster, og ønsker bare en nem måde at have styr på din telefoni, så kan et taletidskort være et godt valg for mange forbrugere. Du kan være anonym, og bruge kortet som du vil, og tanke det op som du har behov for. Måske har du ikke et ret stort forbrug generelt, og synes, at det er tosset at betale 100 kroner om måneden, for noget som du slet ikke bruger ret meget. Det kan du have ret i, og så kan du helt sikkert nøjes med et taletidskort. Det smarte med taletidskort er også, at saldoen bliver overført til næste måned, hvis der stadig er penge på den. På den måde kan du for eksempel godt tanke 100 kroner på kortet og så rækker saldoen måske over tre måneder, hvis du sjældent bruger det. Du kan jo stadig også bare lade folk ringe dig op, og på den måde spare mange penge på din telefoni. Det er smart, og så er det meget billigt for dig.

Det perfekte valg til den første mobiltelefon!

Det er rigtig mange familier som lader deres børn starte med et taletidskort i deres første mobiltelefon eller smartphone. På den måde kan børnene lære at administrere deres forbrug, så det bliver en fornuftig løsning. Start med at tanke 50 kroner på kortet, og fortæl dit barn, at nu er der 50 kroner på kortet, og de skal holde en hel måned. Så er det op til dit barn, at få styr på hvad det koster, og holde styr på, at saldoen skal holde en hel måned. Det er en god måde at lære børnene lidt om telefoni og priser, og de lærer også en del om at begrænse sig, og at der ikke er uanede ressourcer til rådighed, men at man har et budget, og det skal man overholde. Der er meget god pædagogik i et taletidskort, og det er der mange forældre som benytter sig af.

Hvis økonomien er stram i hjemmet, så kunne alle i familien have samme løsning, og kun have 50 kroner til rådighed hver måned. En helt almindelig familie i Danmark med to voksne og to børn kan sagtens have mobilregninger for omkring 800 til 1.000 kroner om måneden. Tænk hvis det kunne skæres ned til f4 gange 50 kroner, altså kun 200 kroner, så ville familien have mere end 6.000 kroner til overs, når året er omme, og dem kunne man jo bruge på en familie weekendtur til for eksempel et badeland. Der kan altså være mange penge at spare, hvis man bruger taletidskort på denne måde.

Sådan sparer du penge med et taletidskort

Hvis du er rigtig smart, så kan du også sørge for, at du lader andre betale for din telefoni. har du et taletidskort, og der er en saldo på 50 kroner, så kan du bare bede andre om at ringe dig op. Så er det dem som betaler regningen, og du sparer en masse penge på din telefoni. Det lyder måske lidt strengt, men det er et faktum, at mange som ikke har så mange penge, at de bruger denne løsning. Det er jo ikke fordi at de ikke vil betale hvad det koster, men fordi at de har færre midler at rutte med hver måned.

Det bliver tidligere og tidligere at børn gerne vil have deres egen og første mobiltelefon eller smartphone, og det kan man jo i og for sig godt forstå. Alle kammeraterne har efterhånden en, og det er jo den måde man har en social relation med sine venner og omgangskreds. Det ved forældre jo godt, for de er der selv. Hvornår skal børnene så have deres første telefon, og hvordan skal det administreres? Det kan der være mange svar på, men mange vælger, at give deres børn en brugt telefon til at starte med. Det kan anbefales, da ungerne jo ikke skal tro, at man bare lige får smidt den nyeste iPhone model i nakken. En brugt telefon, som virker, er et godt bud på en løsning. Så mangler der bare et sim kort i telefonen, så den også kommer til at virke. Her kan et sim kort med en taletidspakke være helt ideel. Du kan bestemme, hvor meget dit barn skal bruge hver måned, og du kan også starte med at lave aftaler om forbruget og brugen af telefonen i øvrigt. Hvad kan den bruges til, hvem kan der ringes og skrives til, og har den internet, hvad må det bruges til. På den måde får du som forælder en rigtig god mulighed for, at lære dit barn om telefoni og forbrug. Mange starter op med at spærre telefonen for udgående opkald, og så efter et stykke tid, måske et par måneder, så bliver det åbnet op for udgående kald. Hvad du vælger at gøre som forælder er din egen sag, men tænk over det pædagogiske, og tænk over, hvad dit barn har brug for.

Har I mange børn hjemme, så kan det blive en stor udskrivning hver måned, hvis alle skal have telefon og alle har et stort forbrug. Med et taletidskort kan det begrænses betydeligt, og om du gør det af økonomiske årsager, eller det er fordi, at du synes, at børnene skal lave andet i livet, end at tale i telefon og surfe på internettet, det er din sag. Pointen er, at der er mange muligheder med et taletidskort.

Der er mange gode grunde til at vælge at benytte sig af et taletidskort, og du er som forbruger meget heldig, at have så mange valgmuligheder, når det gælder taletidskort. Er du blevet tændt på denne løsning, så skal du bare købe en startpakke, og den kan du finde i de fleste supermarkeder, tankstationer, kiosker eller købmænd landet over. Startpakker er meget tilgængelige, og hvis du lige pludselig er nød til at have et sim kort og en mulighed for at ringe til nogen, så kan du, hvis tanken har åbent, også købe din startpakke om natten. Det er nemt og meget tilgængeligt for alle.

Billigste taletidskort hos EkonomiFind den helt rigtige startpakke her hos Ekonomi!

Når du har købt din startpakke, for eksempel for 50 kroner, Så finder du et sim kort i pakken, og så følger der et telefonnummer med. Dette nummer er nu dit nummer, og det er ikke registreret nogen steder endnu. Det kan du vælge at gøre på et senere tidspunkt, hvis det er det som du vil. Mange vælger det fra, for så er der ikke så mange sælgere der ringer, og vil sælge dig alt muligt. Du skal indsætte sim kortet i din telefon, og du vil opdage, at sim kortet faktisk har to størrelser. Det skyldes at mobiltelefonerne enten har den ene løsning eller den anden. Bræk sim kortet ud til den størrelse som din mobiltelefon kræver, og sæt kortet rigtigt i. Du kan som regel se på mobiltelefonen hvordan kortet skal vende. Når kortet sidder, og du har samlet telefonen igen, så kan du tænde for din mobiltelefon, og så vil den spørge dig om nogle koder, og de står i din startpakke. Som regel er det to koder du skal indtaste. Når koderne er blevet accepteret, så kan du se i toppen af din mobiltelefon, at du har signal, måske både for opkald og for data. Nu kan du bruge din telefon.

Når du alligevel køber din første startpakke, så anbefaler vi, at du også køber lidt ekstra taletid. Ofte er der ikke meget taletid eller data til rådighed på en startpakke, sommetider kun 10 kroner, og det kommer du ikke så langt med, hvis det koster 0,59 kroner pr. minut. Køb for eksempel taletid for 50 kroner til at starte med, så vil du have til cirka en times tale i alt. Du kan vælge efterfølgende, at gå ind på din nye leverandørs hjemmeside, og oprette dig som bruger, og så kan du i mange tilfælde også tanke din saldo der. Der er smart og nemt, i stedet for at være afhængig af, at du skal på tanken eller i kiosken for at gøre dette. På din nye teleudbyders hjemmeside opretter du en profil som bruger, og du vil så også der kunne se alt om dit forbrug. Så får du overblik over dit forbrug, og du kan tanke taletid som du har lyst. Det er nemt og smart.

På din teleudbyders hjemmeside vil du helt sikkert også blive bombarderet med super gode tilbud. Nogle gange kan der være mange penge at spare, eller meget billigere taletid at hente, hvis du benytter dig af disse tilbud. Hvis du for eksempel giver 0,59 kroner for et minut på dit taletidskort, så vil du med nogle af udbyderens gode tilbud, måske komme ned på 0,39 kroner pr. minut. Det er tilbud, hvor du for eksempel kan købe 180 minutter for kun 70 kroner, og mange andre. Det er med at holde øjnene åbne, for det er store besparelse i at købe flere minutter ad gangen. Det er også på din udbyder hjemmeside at du kan opgradere dit taletidskort til en decideret mobilpakke. En mobilpakke er et abonnement, hvor du betaler et fast beløb hver måned, og så er det inklusiv en mængde taletid, sms, mms og data. Det er forholdsvis nemt at opgradere sin løsning, og det virker faktisk få minutter efter at du har gjort det.

Overvej grundigt om taletidskort er det rette valg – hold øje med dit forbrug!

Finder du ud af, at du har et større forbrug med din mobiltelefon, og at løsning med et taletidskort bliver for dyrt, så kan du nemt skifte til et andet abonnement hos samme udbyder. Det kræver bare nogle få klik med musen på computeren, og så er det klaret. De fleste mobilpakker er ligesom taletidskort prepaid løsninger, altså forudbetalte. Du betaler altså forud for dit forbrug, og du nulstilles hver måned, og så indbetaler du et nyt beløb til din konto. Det er nemt og smart, og du kan hele tiden ændre din pakkes sammensætning efter det behov du har.

Taletidskort er en super god løsning for forbrugere som ikke har de store behov. Det er ikke en løsning for brugere som har behov for meget datatrafik. Her er det tilrådeligt at vælge en mobilpakke som har meget data inkluderet. Men hvis du ikke ringer så meget og ikke sender mange sms, så kan du roligt vælge en løsning med taletidskort. Det er billigt og overskueligt, og saldoen går videre til næste måned, den forsvinder ikke bare.

En af de muligheder som vi ikke har nævnt i forbindelse med taletidskort, er i forbindelse med alarmsystemer. Mange nye, smart og avancerede alarmsystemer kræver et sim kort, for at sende en alarm videre til en modtager, som så kan reagere på alarmen. Her kan et taletidskort være en kanon løsning, for der er jo ikke noget abonnement. Det koster kun penge, når der er en alarm. Ved en alarm sendes enten sms eller der bliver foretaget et opkald. Du kan altså spare mange penge ved at bruge et taletidskort til dit alarmsystem, i stedet for at åbne et helt nyt abonnement til x antal kroner om måneden. Du skal være opmærksom på, at du selvfølgelig bruger lidt penge på din taletidskonto, når du indstiller din alarm, for du skal jo lige teste, at den også sender en sms af sted, eller om den foretager et opkald.

Et taletidskort byder altså på uanede muligheder for dig som forbruger, og det kan være den helt rigtige og billigste løsning for dig, som ikke har det store forbrug med en mobiltelefon. Du skal bare huske at sammenligne priserne lidt, så finder du helt sikkert noget du kan bruge.