fbpx
THIS IS
SPARTA

Fri Tale

Se alle abonnementer med Fri Tale. Sammenlign priserne og vælg abonnementet, der passer til dig.

Fri Tale — Den komplette guide

Har du altid meget på hjertet når du taler i mobil, eller er du generelt bare et værre sludrechatol, der altid taler som et vandfald. Fri Tale er blevet et populært salgs- og samtale emne blandt danske teleselskaber, men det er også meget omdiskuteret og kritiseret. Tilhører du den store gruppe af danskere, der taler mere end de bruger Data på mobilen. Så kan det være en god idé, at vælge en mobilpakke, der primært indeholder fri tale og i mindre grad Data. Derved får du mest taletid for pengene.

Det er begyndt at blive populært for de fleste at have fri tale. Flere og flere mobilabonnementer indeholder fri tale. Der er dog ofte en lille krølle på disse abonnementer, og det er, at det ikke gælder til alle telefonnumre. Det koster for eksempel penge at ringe op til numre, der begynder med 90 og 70, det er ofte numre til læger, bredbåndsudbydere og telefonselskaber.

Fri Tale

Der er derfor stor chance for, at dit “Fri tale” abonnement, ikke omfatter alle numre i Danmark, så når du vælger din udbyder er det en rigtig god ide lige at tjekke en ekstra gang hvad der er inkluderet i den fri tale, du kan med lidt omhyggelighed altid finde en fri tale pakke som passer til dig, udbuddet begrænser sig til 3 måske 4 tele udbyder, der alle er i den billige ende af skalaen på grund af konkurrencen.

Bruger du feks. kun mobilen engang imellem eller har dit barn, lige fået sin første mobil Så vil saldo kontrol passe godt til dig, med saldo kontrol kan du spærre for udlandstelefoni, servicenumre, betalingstjenester osv. så kan mobilen udforskes uden du risikere ekstraregninger.

Har du behov for fri tale i dit telefonabonnement?

Statistikerne viser, at kun de færreste danskere – sådan ca. 3 procent – har behov for Fri Tale. Når danskerne bliver spurgt hvor meget de taler i mobil hver måned, svarer 9 ud af 10 i forhold til den totale samtalelængde (Udgående samtaler + Indgående samtaler).

Mobilkunderne skelner typisk ikke mellem samtaler hvor de selv ringer op og samtaler hvor de bliver ringet op af andre. Derfor opfattes det samlede samtaleforbruget, som meget større end det faktisk er men, man skal jo KUN betale for de udgående samtaler. Så det bedste du kan gøre for dig selv, er at kende dit forbrug.

Noget andet gælder udlandssamtaler, det kan forekomme hos din udbyder at det ikke er muligt at bruge din frie tale i udlandet, ligegyldigt om du ringer til eller fra Danmark. Uanset om det er til eller fra Danmark, så koster det altid et beløb at foretage opkald til eller fra udlandet. Der er dog i flere og flere abonnementer hvor det er begyndt at være inkluderet udlandstelefoni, og det kan altså være en fordel at benytte sig af, hvis du ringer til eller modtager mange opkald fra udlandet. Men ringer du op til en dansk mobiltelefon i udlandet, så er det ikke dig, der betaler ekstra for dit opkald. Det er i stedet personen, der modtager opkaldet, der betaler opkaldet.