fbpx

Minilån

Alt om minilån
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "smalaan"

Alt om minilån

Mange danskere lever et liv, hvor de oplever varierende økonomiske behov i perioder. Det får flere og flere til at benytte minilån, som er små og fleksible forbrugslån. Disse minilån har ofte en højere rente end almindelige banklån. Til gengæld er de nemme at optage, og man skal ikke igennem en lang godkendelsesproces. Det har gjort minilån til en populær løsning hos mange danskere, som benytter dem til at få en mere fleksibel økonomi.

Man må dog ikke glemme, at et lån altid er en seriøs beslutning – også selvom det er et lille lån. Lånet skal stadig betales tilbage, og man kan nemt komme i en træls situation, hvis man sjusker med at betale tilbage. Heldigvis er det sjældent problematisk at betale et minilån tilbage, da det er et forholdsvis lavt beløb.

Her kan du læse alt hvad der er værd at vide om mini lån. Der er nemlig visse ting, som du bør være opmærksom på, hvis du overvejer et lån af denne størrelsesorden. Et minilån er nemlig et andet ord for kviklån, så derfor er der visse ting, som du bør være opmærksom på. Mange lader sig skræmme, når de hører om kviklån, men et kviklån er ikke meget anderledes end alle andre lån.

Hvad er forskellen på minilån og et banklån?

Den primære forskel på et minilån og et banklån er størrelsen på lånet. Hvis man tager et forbrugslån i banken, så er det almindeligvis, fordi man skal bruge et større beløb. I den forbindelse kræver banken, at man skal igennem en længere godkendelsesproces. Her skal man blandt andet vise lønsedler, årsopgørelse og andre dokumenter for at bevise, at man har en god kreditværdighed. Hvis banken vurdere, at ens økonomi er god, kan man få tilladelse til at låne penge, men der er ikke nogen garanti for, at man bliver godkendt. Endvidere skal man også forberede sig på, at processen tager en del tid, og derfor er det ikke en god løsning, hvis man skal bruge et hurtigt lån.

Et minilån fås almindeligvis ikke i en bank, men derimod blot ved en udlåner. Da minilån almindeligvis er det samme som kviklån, så er det oftest et lån, som er hurtigt at optage. Det er forholdsvis enkelt at blive godkendt til lånet, og du behøver ikke indsende lønsedler og så videre. I stedet er der en kortere godkendelsesproces, hvor der typisk er et alderskrav, at man ikke står i RKI og at man er dansk statsborger. Den korte gokendelsesproces er en mulighed, fordi der er tale om et relativt lille beløb.

Den hurtige godkendelsesproces betyder, at man foretrækker minilån, fordi de er nemme at optage. Dette er ofte en nødvendighed med små lån, fordi de skal bruges til udgifter, som pludseligt er opstået. Til gengæld skal du være forberedt på, at renterne er højere end på et banklån.

Hvad koster et minilån?

Et minilån er som navnet tyder et lille lån. Der er imidlertid stadig en udlåner, som skal have tjene penge på lånet. Det betyder, at et minilån har en rente, som er højere end et banklån.

Som tidligere nævnt skal du igennem en lang godkendelsesproces, hvis du vil have et lån i banken. Dette øger bankens chancer for, at lånet bliver betalt tilbage. Dette betyder, at banken har en forholdsvis lille risiko, når de låner penge ud. Dette afspejles i renten, som også er relativt lav, hvis man altså bliver godkendt til et lån.

Ved et minilån er godkendelsesprocessen meget kort, og derfor har udlåneren naturligvis en forøget risiko for at låne ud til personer, som ikke kan eller vil betale lånet tilbage. Dette betyder, at udlåneren har en større risiko, da de i princippet ikke har mulighed for at kontrollere låneren mere indgående. Den øgede risiko for udlåneren af minilån betyder, at der er en højere rente. I forhold til denne rente er det dog også værd at bemærke, at de faktiske renteudgifter kun er et mindre beløb, da de er en procentdel af lånet, som er relativt lille.

I forhold til prisen på et mini lån, er det både relevant at kigge på renter og oprettelsesgebyrer. Renter er en fastsat procentdel af det originale lånebeløb og på løber typisk i slutningen af hver måned. Det vil sige, at renteudgifterne bliver større, hvis du er længere tid om at betale lånet tilbage. De fleste lån har også udgifter i form af et oprettelsesgebyr. Dette er ganske enkelt et gebyr, som du betaler, når lånet bliver oprettet. Formålet med dette gebyr er at dække de udgifter, som udlåneren har i forbindelse med oprettelsen af lånet.

Med et minilån er det relevant både at kigge på renter og oprettelsesgebyr, når du optager lånet. Eftersom du har ønske om at låne et mindre beløb, er det især relevant at kigge efter et lån, som har et lavt oprettelsesgebyr. Dette skyldes at oprettelsesgebyret typisk er fast uanset lånets størrelse, mens renterne er en procentdel af det lånte beløb. Dermed er det vigtigere at få et lavt gebyr end lave renter.

I forhold til prisen på et minilån er det vigtigt at huske, at du betaler for komforten ved at kunne låne penge med kort varsel. Derfor må man desværre også acceptere, at renterne er højere end i banken. Denne forskel skyldes dog også, at banken har en lavere risiko, når den låner penge ud.

Hvad kan minilån bruges til?

Én af fordelene ved et minilån er, at udlåneren ikke kan blande sig i, hvad du bruger pegene til. Dermed kan du fir selv råde over pengene, og du behøver ikke stå til regnskab overfor nogen. Minilån skal ofte bruges til forbrug, men det betyder ikke nødvendigvis, at lånet udelukkende skal bruges på sjov og ballade.

Forbrugslån er almindeligvis en fællesbetegnelse for alle lån, som ikke bruges til større investeringer som eksempelvis køb af bolig eller bil. Derfor er det også et forbrugslån, selvom man låner pengene for at bruge dem på noget fornuftigt. Der er også stadig tale om et forbrugslån, hvis man bruger pengene på at købe genstande som eksempelvis elektronik eller møbler. Årsagen til dette er, at udlåneren ikke kan anvende disse genstande som garanti for, at lånet bliver tilbagebetalt. Dette er kun muligt, hvis man enten har købt en bolig eller en bil for pengene.

Det er ikke ualmindeligt at danskere vælger at tage et minilån for at betale en uforudset regning. Det kan være en god investering, hvis man står i en situation, hvor det ekstra gebyr for ikke at betale regningen er større end renterne på minilånet.

Hvis du overvejer et minilån, er det vigtigt at huske på, at det er en service, som udlåneren yder for dig. Renterne og gebyret er den pris, som du må betale til gengæld for lånet. Når du ved, hvor meget du vil låne, kan du finde en udlåner, som kan gøre det billigst. Herefter kan du selv vurdere, om lånet er prisen værd.

Dårlig idé at låne af familie

I forhold til minilån kan det være fristende at låne fra familie eller venner, da der blot er tale om et mindre beløb. Det er imidlertid en god tommelfingerregel, at det aldrig er en god idé at blande penge og personlige forhold sammen.

Når du tager et lån, så gør du det naturligvis med klare intentioner om at betale lånet tilbage. Der kan imidlertid nemt opstå uforudsete omstændigheder, som gør det vanskeligt at betale lånet tilbage til tiden. Dette kan blive særdeles problematisk, hvis et familiemedlem eller en ven venter på at få pengene tilbage. I værste fald kan et lån være med til at ødelægge forhold.

Hvis du skal bruge et mindre lån, kan det i høj grad anbefales at vælge en uvildig udlåner, som kan låne dig pengene. Her vil der ikke opstå problemer, hvis du bliver nødt til at udsætte tilbagebetalingen lidt. I stedet vil du blot opleve, at der ryger lidt ekstra renter på lånet.

I sidst ende er det en smagssag om man vil låne af venner og familie eller fra en långiver, men mange vil nok anbefale mulighed nummer to. Det er ofte væsentligt nemmere at tale om økonomi med professionelle end med personer, som man kender privat.

Før du optager et minilån, er det imidlertid en god idé, hvis du sammenligner priserne på flere forskellige lån. Dette øger chancen for at finde det optimale lån til en god pris. Selvom det blot er et lille lån, er det stadig relevant at finde den bedste långiver. Det øger chancen for, at du har en god oplevelse og får en god service.