fbpx

Mikrolån

Hvad er et mikrolån?
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "smalaan"

Hvad er et mikrolån?

Når man sidder og kigger efter lån på internettet, så støder man altid på en masse forskellige vendinger, som man måske ikke lige umiddelbart kender. Hurtige lån, kviklån, mirkolån og mange flere, men det er faktisk ikke så forfærdeligt besværligt, når det kommer til stykket.

Hvad er et mikrolån?

Et mirkolån er en type lån, der overordnet set er det samme som en kviklån. Med andre ord er det et lån, som man kan optage, hvis man står og skal bruge hurtige penge og det ikke er en mulighed at låne disse i banken.

Der er nogle forskellige ting, der kendetegner microlån, og en af de mest iøjnefaldende er at det går meget hurtigt. Navnet kviklån kommer netop deraf. Men som det også ligger i navnet mikrolån, så er det ikke meningen at man skal låne alt for store beløb.

Noget af det der også kendetegner et mikrolån, er at man kan låne penge selvom man står registreret i RKI, hvilket er en meget stor fordel for mange, der står og har brug for penge akut. Det er normalt ikke noget, som man ville anbefale, men alle kan komme i en situation, hvor det simpelthen er altafgørende, at man får fat i nogle penge i en fart og der kan mikrolånet være vejen frem.

Fordele ved mikrolån

Det har sine fordele at optage microlån og en af de mest åbenlyse er som tidligere nævnt, at det går meget hurtigt. Man går typisk ind på udlånerens hjemmeside og laver en ansøgning. Der er typisk nogle krav og betingelser, men det er virkelig ikke meget der kræves og derefter afventer man sin godkendelse, hvilket man oftest vil få. Går alt som det skal, så får man typisk sine penge ind på kontoen allerede næste dag, men i nogle tilfælde kan man så heldig, at man modtager dem samme dag.

MikrolånDet er en nem og hurtig måde, at få lige flere penge mellem hænderne, hvis bilen skal repareres eller hvis skolecomputeren er brændt sammen. Det er ikke sikkert, at man lige har pengene på hånden, så man må ty til et lille lån. Det er hurtigt og nemt, og ganske ufarligt, hvis man har en økonomi, der ellers er sund og stabil.

Ulemper ved mikrolån

Det er naturligvis ikke uden sine ulemper og faldgruber. Det er noget, som man oplever ved alle låntyper, men de er måske endnu mere farlige ved mikrolån og kviklån. Dette skylder især, fordi der er nogle meget voldsomme enter på den type lån. Penge udlåneren skal jo tjene penge, da det ikke er velgørenhed. At tro andet ville være naivt.

Renterne på mikrolån og kviklån kan ligge på alt fra omkring 10 procent og op til mange hundrede. Dette skyldes, at det er lån man skal betale af hurtigst muligt. Typisk i løbet af den første måned. Overholder man ikke det, så er det at renterne begynder at gøre ondt.

Noget der snyder mange er ÅOP eller Årlige Renter i Procent, der er den renteprocent som man betaler af lånet. Det er dog misvisende, da det ikke kun er det oprindelige lån, som man betaler disse renter af, men også renters rente og renterne af det oprettelsesgebyr, som man betalte ved oprettelsen. Altså kan det blive et uhyggeligt dyrt lån, der blot stiger til det uendelige, hvis man ikke sørger for at overholde betingelserne.

Så microlån er ikke uden ulemper, men det er kun hvis man er uansvarlig og ikke overholder betingelserne at det bliver farligt. Har man en sund økonomi, der kan bære de udgifter, der er forbundet med lånet og endda betale det tilbage meget hurtigt, så er det en god løsning.

Nogle udbydere tilbyder endda, at det første lån er rentefrit i en måned, så man kan i realiteten komme til at låne penge ganske gratis. Det er en god måde at skabe goodwill og vise kunderne, at det er en virksomhed, som man kan stole på.

Hvem kan få mikrolån?

De fleste danskere vil være i stand til at optage et mikrolån, da det ikke kræver meget. Man skal være minimum 18 år gammel, have en fast indkomst af en eller anden art og man skal være dansk statsborger med bopæl her i landet.

Dette kommer dog med et lille men, for det er forskellige hvilke krav de forskellige lånudbydere stiller. Der er f.eks. nogle, der ikke låner ud til folk under 25 eller til folk der er registreret i RKI. Dette er fordi, de måske har dårlige erfaringer med meget unge mennesker eller dårlige betalere, der ikke overholde betingelserne og derfor helt bliver fravalgt. Men det burde ikke være et problem at finde i hvert fald nogen, som ikke har noget imod at udlåne til unge danskere eller folk i RKI.

Det er dog værd at bide mærke i, at det i realiteten er ulovligt, at optage ny gæld til at betale gammel gæld, så hvis man overvejer dette, så skal man tænke sig om en ekstra gang og få snak med sine kreditorer i stedet. De er ofte til at snakke med, da de sætter pris på åbenhed og enhver mulighed, for at få bare nogle af sine penge tilbage.

Hav hovedet med dig

Går du med planer om at optage et mikrolån, så er der ikke noget der forhindrer dig, men vær forsigtig. Det er en glimrende løsning, hvis man står i en situation, hvor man skal bruge hurtige penge, men banken af en eller anden grund siger nej. Vil man dog låne ganske uhæmmet og uden omtanke, så er mikrolån en dårlig idé, da der ikke er plads til de store fejltrin og forsinkelser på betalingerne.

Så længe man har et godt fundament, der ikke vakler under vægten af de nye udgifter, der kommer i forbindelse med lånet, så er det ganske ufarligt og kan give et lille pusterum. Hav hovedet med dig og vær ansvarlig når du låner, for så er microlånet en smart løsning.