fbpx
THIS IS
SPARTA

Hurtig lån

Med et hurtig lån, har du pengene på meget kort tid. Se alle udbydere af lån med hurtig udbetaling herunder.
Ansøg og modtag penge allerede i dag
banknorwegian
★★★★★
Lånebeløb:5.000 - 400.000 kr.
Afbetalingsperiode:12-180 mdr
Rente:8,99-26,81%
Min. alder:23 år

Et hurtig lån er et lån som du kan ansøge om, og som du efterfølgende får enten afslag eller tilsagn om ret hurtigt. Her på Ekonomi.dk har vi en lang liste med låneudbydere, som alle tilbyder dig og andre forbrugere adgang til hurtige og billige lån. Et hurtigt lån tager ikke lang tid at søge om, og hvis du er lidt smart, når du søger, så brug nogle af de nedenstående råd og tips, som vi giver dig. Det vil spare dig for meget tid, din søgning vil blive mere effektiv, og du får bedre chancer for at få godkendt og bevilget et lån. Vi forsøger, at gøre vores besøgende meget klogere på det at låne penge, så du og andre får langt bedre forudsætninger, for at få godkendt en ansøgning, og dermed få lidt flere penge på kontoen, som du kan bruge til lige det som du vil.

Hurtig lån, kviklån eller turbolån, som denne type lån også kaldes, er kendt for at være ret nemme og hurtige at få, men hvis du ikke er så god til computer, eller du ikke er så god til tal eller at skrive, så kan du godt regne med, at du får god støtte og hjælp i det følgende. Hæng på, og prøv at læse nogle af de mange andre artikler vi har skrevet om lån, så vil du blive endnu bedre rustet til at få godkendt en låneansøgning.

Lånetyper

Vi kan opdele hurtig lån i to typer af lån, og i princippet flere, men de to hovedtyper, er vigtigst for dig at kende. Låneudbyderne på vores side er nemlig meget forskellige, og de har alle deres egen måde, at køre tingene på – deres eget koncept. Det betyder for dig som kunde eller låneansøger, at du også har rigtig mange muligheder for at få et lån, som passer helt perfekt til dit behov. Det er nemlig det som det hele handler om – at du finder et lån, som passer til dine ønsker, og at det også passer til din pengepung eller budget. Når det gør det, så er vores mission fuldført. De to typer kalder vi for henholdsvis fast lån og for kreditløsning.

Et fast lån, er en lånetype, hvor låntager og långiver, aftaler et fast beløb som lån, for eksempel 20.000 kroner, og en fast og foruddefineret løbetid, med en rente og et månedligt afdrag, som også aftales ved underskrivelse af låneaftalen. I den type lån er intet overladt til noget som helst, og alt er bindende og gældende, indtil løbetiden udløber, og indtil at lånet er betalt tilbage til långiver, inklusiv renter med mere.

En kreditløsning er et helt andet koncept, og virker mere som et kreditkort, hvor du aftaler med långiver, at du får stillet en konto til rådighed, med for eksempel 20.000 kroner, og så aftaler I et minimumsbeløb, som du indsætter på kontoen hver måned. Her aftaler I ingen løbetid, og i princippet, så kan lånet løbe resten af dit liv. Selv når kontoen kommer i nul på et tispunkt, så vil kontoen først blive lukket, hvis du beder om det. Ellers ville den bare være aktiv, til du igen begynder at hæve penge fra den. Normalt sender låneudbyderen ved disse lån et master card eller lignende, og så kan du bare bruge det, når du handler med mere.

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, men den vigtigste ulempe, handler om at kreditløsningen kan blive rigtig meget dyrere end det faste lån, hvis ikke du har god disciplin og god sans for økonomi. Det er en kæmpe fristelse, at have et kreditkort med penge til rådighed, som man bare kan hæve af.

Hvem tilbyder hurtig lån

hurtig lånDu kan simpelthen ikke undgå, at se de mange reklamer for hurtig lån som dukker op allevegne. Massevis af reklamer og kampagner bliver vist på tv, store skilte i byen, på busser, og selvfølgelig på internettet. Det er oftest her, at du støder ind i dem, hvis du er online det meste af tiden, som de fleste danskere er i dag. Låneudbyderne, som tilbyder hurtig lån til forbrugerne eller kunderne, er selvfølgelig så tæt på deres potentielle kunder som muligt, og det er på nettet. Du kan også sagtens møde de mange udbydere rundt om i butikker og forretninger landet over, hvor de ofte har lavet en aftale med den enkelte butik, om at tilbyde lån til butikkens kunder. På den måde får kunderne en hurtig mulighed for at låne penge, hvis de har et behov, for at få finansieret et køb i den pågældende butik. Det er ikke her, at du får de bedste og billigste lån, og derfor er det smart, at du har vores side med, når du handler. Ekonomi.dk er dit bedste bud på de billigste og hurtigste lån i Danmark, og hvis du har gemt vores side i dine foretrukne, så er vi også altid med dig på farten. Så står du i en butik eller forretning et sted, så kan du hurtigt ansøge om et lån, hos en af vores låneudbydere, tage en kop kaffe, og så vente på et svar. Det er nemt, hurtigt og billigst.

Her på Ekonomi.dk finder du en række af de bedste, hurtigste og billigste lån på markedet. Fordelen ved at benytte vores side er, at vi allerede har gjort en del af forarbejdet for dig. Forstået på den måde, at vi allerede har sorteret godt ud i de udbydere, der er på det danske marked. Det betyder for eksempel, at du ikke vil møde de useriøse og meget dyre hurtig lån. Vi har visse kriterier for, hvem vi optager på vores liste, og det giver dig en sikkerhed eller tryghed, som gør at du bare kan vælge en eller flere af dem, uden at du får problemer, og uden at du kommer til at betale alt for meget for dit nye lån. Det kan ofte betyde en besparelse på mange tusinde kroner i de samlede omkostninger, at du finder den helt rigtige udbyder, og det er penge som du kan bruge på så meget andet, end lige gebyrer og renter.

De udbydere vi har på vores liste, er en række banker og finansselskaber, som alle er godkendte til at operere i Danmark, og det betyder, at de skal overholde alle gældende love, regler og vilkår, som gælder for disse virksomheder. Det betyder også, at du som kunde, kan føle dig tryg og sikker, i forhold til ordentlige vilkår, og at for eksempel de priser der skiltes med, også er de rent faktiske. Det ses desværre ofte, at en del useriøse udbydere, ikke holder sig til den gennemsigtige måde at drive finansiel virksomhed på i Danmark. Det kan du være helt sikker på, når du vælger en udbyder fra vores liste.

Vores liste

Vores liste med låneudbydere er rigtig lang, og der finder du hurtig lån, som dækker de flestes behov. Når vi skriver de flestes behov, så betyder det, at du kan låne mellem 500 kroner og 350.000 kroner, og der kan du vælge imellem både faste lån, billån og kreditløsninger som du kan bruge til lige det du ønsker. Vi har håndplukket alle, og de er de bedste og billigste. Når du gennemser listen, så vil du opdage, at det er meget overskueligt, at få styr på både lånebeløb, løbetider, renter med mere. Det gør det meget nemmere for dig som forbruger eller kunde, at finde rundt i låneudbydernes tilbud. Du vil også kunne se, at de er meget forskellige, og at nogle har valgt låne intervaller som passer til en målgruppe, mens andre igen, har valgt låne intervaller, som passer til andre målgrupper.

Låneudbyderne er også meget forskellige, hvad angår koncept og vilkår, og det kan du let få adgang til, ved at klikke på feltet ‘ansøg’, og så læse alt om deres vilkår og priser. Prøv det med nogle stykker. Når du kommer ind på lånesiderne, så vil du se, at udbyderne har gjort meget ud af, at gøre det så simpelt som muligt for dig og andre låneansøgere. Du kan vælge et beløb, enten ved at skrive det, eller ved at trække en markør til det ønskede beløb, og derefter det samme med løbetiden. Når du har gjort det, så vil du hurtigt få oplyst alt om lånet, blandt andet størrelsen af dit månedlige afdrag, og renter, samlede omkostninger og ÅOP. Det giver dig lynhurtigt et godt overblik over, hvilket lån der passer bedst til dig, og du kan let sammenligne de forskellige låneudbydere med hinanden. På den måde finder du det bedste og billigste lån for dig.

På Ekonomi.dk anbefaler vi, at du som låneansøger, vælger flere udbydere ud – cirka fem, og sammenligner disse med hinanden. Derefter skal du sende en ansøgning til tre af disse, som du mener, giver dig en god chance for at få et lån godkendt. Jo flere ansøgninger du sender ad gangen, jo flere chancer har du for at blive accepteret som ny låner. Det smarte ved at gøre det på denne måde er, at du allerede nu har computeren tændt, og du er allerede i gang med at søge. Det er næsten de samme oplysninger som udbyderne kræver, at du giver dem, og hvis du alligevel har det hele klart, så kan du lige så godt gentage processen mindst tre gange.

I den sidste ende sparer du en masse tid og besvær. Hvis du kun søger en udbyder om lån, og lukker computeren ned, så skal du vente på svar fra denne. Hvis det bliver et afslag på din ansøgning, så skal du starte computeren op igen, og starte helt forfra igen. Når du sidder ved din computer eller tablet for at søge om lån, så skal du have dit NemID klart. Nogle af udbyderne klarer ansøgning og underskrift via NemID, for at beskytte dig så meget som muligt. Det er bare en ekstra sikkerhed for dig og udbyderne.

Vores liste er altså er rigtig god hjælp til dig, der ønsker at ansøge om et hurtig lån, og hvis du vil vide meget mere om lån og ansøgninger, så kan du læse flere artikler her på siden, som giver dig endnu flere tips og råd, til hvordan du nemmest og hurtigst får et lån.

Hvem kan få et hurtig lån

I Danmark kan alle over 18 år, og som er myndige, ansøge om lån hos finansieringsselskaber. Sådan er loven skruet sammen, men de forskellige låneudbydere på det danske marked, har meget forskellige vilkår, og de adskiller sig også på aldersgrænsen. Mange tilbyder lån til kunder som er 18 år, mens andre først godkender ansøgere som er enten 20 eller 23 år. Det er den enkelte udbyder som selv sætter grænsen, og det gør de, ud fra deres samlede koncept. Hver enkel låneudbyder har nemlig deres helt egen ide om, hvem der kan låne penge, og hvor meget de kan låne. Nogle udbydere tilbyder lån til de helt unge, hvor beløbet så ikke er nær så højt som hos andre, der har valgt en lidt ældre målgruppe, og med noget større lånebeløb.

Det handler for ansøgere om at matche de krav, som låneudbyderne stiller til dem, og så handler det om, at ansøgerne bliver godkendte i forhold til mange andre krav, som vi vil beskrive i næste kapitel. Hvis du er over 18 år, så vil du kunne finde låneudbydere på vores lange liste, som gerne vil låne dig penge. Jo ældre du er, jo mere kan du låne, og over længere tid, i forhold til løbetiden. Har du fast indtægt, og du lige mangler til for eksempel et indskud i en bolig – eksempelvis 20.000 kroner, så vil du meget hurtigt kunne finde udbydere, der matcher dit ønske. Du skal altså have råd til at betale pengene tilbage løbende i forhold til den låneaftale som du og långiveren laver med hinanden. Er du ung, så skal du have indtægt, og jo ældre du er, og jo mere du skal låne, jo mere skal du tjene, for at få godkendt et større lån.

Det er meget forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, om hvilken form for indtægt du skal have. Nogle er ligeglade med, hvor pengene kommer fra, mens andre kræver en fast indtægt i form af løn, pension, dagpenge med mere. Det er ikke så tydeligt i låneudbydernes materiale eller vilkår, men hvis du klikker ind på hver enkel udbyder, så er det nogle som er ret præcise i deres vilkår, og andre som ikke er. Her må du prøve dig frem, og som tidligere skrevet, her på siden, så er der bedre muligheder, hvis du for eksempel sender tre ansøgninger af sted på en gang, så øger du dine chancer betydeligt. Ud over at du har indtægt, så skal du jo også selv tage hensyn til dit eget budget, og det skal gerne vise, at du for eksempel, har råd til at betale 600 kroner i afdrag hver måned i fire år, hvis du låner 20.000 kroner.

Hvilke krav

Vi har tidligere skrevet, at låneudbyderne på vores liste er meget forskellige, hvad angår størrelsen på lånebeløb og løbetid med mere. Det som også adskiller udbyderne fra hinanden, er de krav de stiller til deres ansøgere, og her vil vi prøve, at skitsere de mest almindelige krav, så du får et godt billede af, hvad du skal matche, når du søger om lån hos en långiver. Alderskravet på 18 år, myndighedskravet, at du skal være myndig, og så de forskellige udbyderes egne tilpasninger, hvor du godt kan opleve spring fra 18 til 23 år.

Generelt så har låneudbyderne nogle ensartede krav i forhold til de oplysninger de kræver fra dig, og dem gennemgår vi i det følgende. Du skal opgive dit fulde navn, altså det der står på din dåbsattest eller på dit pas, og du skal have en fast bopælsadresse som er registreret hos folkeregistret i Danmark. Der er stort set ingen udbydere, der tilbyder lån til folk, som ikke bor i landet. Du skal også opgive dit cpr-nummer, og så vil mange vide lidt om din civile status, i forhold til statsborgerskab, og om du bor alene, eller er samboende/gift med mere. Her er det meget forskelligt fra udbyder til udbyder, hvilke detaljer de spørger om, og der findes nogle få udbydere, som ikke giver lån til forbrugere eller ansøgere, som ikke er statsborgere for eksempel. Men har du asyl eller opholdstilladelse, så er der rigtig mange låneudbydere som gerne vil låne dig penge, så længe du opfylder de øvrige betingelser, som der stilles til dig. Det er bare noget du skal tjekke på den enkelte udbyders låneside.

Låneudbyderne stiller naturligvis også krav om, at du er i stand til at betale dit lån tilbage, og derfor vil de gerne vide lidt om dine indtægtsforhold. Her adskiller udbyderne sig også ret meget fra hinanden, men det kan godt være lidt svært, at se om de accepterer den ene eller anden form for indtægt hos mange af dem. Nogle skriver direkte, at du skal have job, mens andre bare gerne vil vide om du har en fast indtægt hver måned. Har du det, enten i form af lønindtægt fra job, pension, dagpenge eller lignende, så er der kun et at gøre, nemlig at søge. Søg hos flere på en gang, så du øger dine chancer for at matche en af udbyderne eller flere af dem. Hvis du for eksempel oplever, at en udbyder ikke accepterer en ansøger uden job, og du er ledig, så springer du bare den udbyder på din liste over, og går videre til den næste. Du må ikke miste modet, men tro på, at der nok skal findes en fra vores liste, som er villig til at give dig et hurtigt og billigt lån.

Uanset hvad, så skal du forsøge at sende så mange ansøgninger som muligt, for på den måde at øge dine låne chancer. Hvis du for eksempel har sendt tre ansøgninger, og de alle har afvist eller afslået dem, så kan det være en god ide, at skifte taktik. Det betyder, at der er flere ting du kan gøre og ændre, så dine muligheder bliver betydeligt bedre. Find et ekstra job så du øger din indtjening i en periode, eller få hjælp af en medansøger, som er villig til at stå for lånet på lige vilkår med dig. I vil begge være ansvarlige for tilbagebetalingen af hele beløbet, og det giver låneudbyderen en større sikkerhed for deres lån, og det giver dig bedre chancer. Nogle gange vil ansøgere opleve, at lånets renter bliver en smule lavere, når der er to ansøgere på lånet. En medansøger kan være din partner, en ven eller familiemedlem, som gerne vil hjælpe dig med at få et lån.

Et andet noget ubeskrevet krav handler om dig selv. At låne penge kræver meget stor disciplin og stor ansvarlighed, og så skal du have et godt overblik over din økonomi, så du er helt sikker på, at du er i stand til at overholde dine forpligtelser overfor din långiver.

Hvad koster dit hurtig lån

hvad koster et hurtig lånNår du skal låne penge, så koster det penge. Låneudbyderne har en forretning som betyder, at de tjener penge på at låne ud til dig. Priserne varierer fra udbyder til udbyder, og ingen af dem har de samme priser. For at du kan få et hurtigt overblik, så kan du på vores liste, hurtigt se renten eller rentespændet hos den enkelte udbyder. Rentesatserne på listen er vejledende, og du skal ind på hver udbyders låneside, for at se de helt præcise omkostninger, da det afhænger meget af lånebeløbets størrelse, løbetiden og meget mere. Først når du indsætter dit lånebeløb og løbetid i deres låneberegnere, vil du kunne se, hvor meget lånet vil koste helt præcist.

Det tal du skal kigge på, er de samlede låneomkostninger for hele perioden. Vil du låne 20.000 kroner for eksempel, så kan du se, at det cirka koster 11.800 kroner, hvis du tager et lån over fire år. ÅOP er 28,17 procent hos en tilfældig valgt udbyder på vores liste. Du vil altså have tilbagebetalt 31.800 kroner i hele perioden, og det svarer til 59 procent af lånebeløbet over hele perioden, som er ganske fint for den type lån. Generelt skal det tal ligge mellem 30 og 70 procent, så er det ikke helt ublu priser. Der findes udbydere – ikke på vores liste, som du kan finde rundt om i for eksempel butikker, der tager mellem 100 og 300 procent, og dem skal du undgå.

Når du kender alle tallene, så har du nu mulighed for at skrive dem ned, og så undersøge nogle flere udbydere, og på den måde finde den som er billigst for dig.

Er du typen som ikke går så meget op i renter og låneomkostninger, og kun interesserer dig for, hvad du skal betale i afdrag hver måned, så kan du også se det det tal i udbydernes låneberegnere, og det er i ovenstående eksempel cirka 660 kroner pr. måned. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ved, om du har råd til dine afdrag, men du kan spare mange tusinde kroner ved at låne dine penge hos en af de billigste udbydere på vores liste. Penge som kan bruges til forbrug, rejser eller opsparing i stedet for renter til en låneudbyder. Du finder de bedste, hurtigste og billigste hurtig lån på vores liste, og der er mange penge at spare.

Når du sidder foran en af udbydernes låneberegnere, så kan du selv justere op og ned på både lånebeløb og løbetid. Hvis du for eksempel justerer løbetiden op til fem år, så vil du kunne se, at afdragets størrelse bliver noget mindre, men til gengæld bliver låneomkostningerne en del dyrere. Omkostningerne vil blive cirka 14.680 kroner, mens afdraget vil udgøre 578 kroner, det svarer til næsten 3.000 kroner mere for et ekstra år, for at spare under 80 kroner om måneden. Du må jo selv vurdere, hvordan dit lån skal være, men jo før du betaler dit lån ud, jo mindre vil det koste dig, at låne penge.

Hvordan søger du et hurtig lån

Det er både hurtigt og meget nemt at ansøge om et lån her på vores side. Tjek vores liste med låneudbydere, og find fem som matcher med det lånebeløb som du ønsker dig. Gå derefter ind på de fem lånesider, og skriv de vigtigste tal ned, for at sammenligne vilkår og priser med de andre emner. Når du har fundet de tre bedste og billigste lån, og du kan imødekomme deres øvrige krav, så sender du dem alle en ansøgning. Dermed forbedrer du dine chancer for at få et positivt svar. Det er meget vigtigt, at du husker at udfylde alle felter i skemaet på lånesiden, og det er afgørende, at du ikke laver nogen fejl. Fejl kan betyde, at du ikke får godkendt et lån, eller at det tager meget længere tid at få godkendt lånet. Husk at være præcis og grundig, og dobbelttjek alt. De oplysninger du giver selskabet, skal være sande, og du udfylder en ansøgning med strafansvar, så gør det korrekt.

Sagsbehandling

Når du har sendt din ansøgning, så vil låneudbyderen gennemgå alle oplysninger, og krydstjekke det hele, for så endelig at lave en generel kreditvurdering af dig, så du enten kan modtage et afslag eller et tilsagn om lån. Meget af sagsbehandlingen foregår elektronisk via diverse registre og platforme, og først til sidst kommer der en kreditmedarbejder med ind i billedet, som tager en endelig vurdering, så de kan sende dig et hurtigt svar. Svaret bliver sendt med mail, og får du et afslag, så må du søge igen, og hvis du får et tilsagn om lån, så vil der i den mail du har modtaget, være et link til en låneaftale, som du skal underskrive med dit NemID. Det er meget lige til, og det går hurtigt.

Hvor lang tid går der

Modtag penge hurtigt med et hurtigt lånFra du begynder at udfylde et ansøgningsskema til du modtager svar fra en låneudbyder går der normalt et par timer. Nogle låneudbydere er dog noget hurtigere, og kan gøre det på få minutter – cirka 15 til 30 minutter. Får du et positivt svar med en låneaftale, så kan du underskrive den med det samme, og så vil der indgå penge på din konto senest dagen efter. Men igen, er der nogle udbydere som er meget hurtige, og så har du pengene på din konto allerede samme dag, inden for et par timer.

Hvilke alternativer findes der til hurtig lån?

Man skal altid være sikker på, at man vælger den bedste løsning når man skal vælge et hurtig lån. Ellers kan det jo meget vel være, at man ender med en lån, der ikke passer til de ønsker og præferencer man har. Et hurtigt lån er jo ikke den eneste mulighed man har for at låne penge, og hvis det ikke ligefrem haster, så kan der være alternativer, der er mere passende. Et hurtig lån er jo også en mere risikabel og til tider dyr løsning. Så hvis du står og overvejer et hurtig lån, så sæt dig først ind i sagerne og vær sikker på, at det er den bedste løsning for dig.

Hos Ekonomi.dk synes vi, at du bør være bedst muligt rustet til at træffe en beslutning, så derfor vil vi se lidt nærmere på nogle af de alternativer, der findes på markedet. Alle har de potentiale til at være bedre løsninger en et hurtig lån, men de har bestemt også deres egne ulemper eller begrænsninger, som gør at de måske ikke er den bedste løsning for netop dig.

Private lån hos familie og venner

Den mest oplagte løsning, hvis man skal bruge penge i en fart, er måske at låne pengene hos familie eller venner. Det er en løsninger, der ikke alene er hurtigt, men man ved jo også at man kan regne med sine nærmeste, når det kniber. Så hvis man rent midlertidigt har brug for lidt luft i økonomien, så kan det være en indlysende løsning for mange.

Det er bare ikke altid at livet går som man ønsker det, og selvom det kan virke som den bedste ide, at låne penge hos familien eller venner, så har det i dén grad en række faldgruber, som man skal være meget opmærksom på. Ellers kan det komme til at koste venskaber og forhold til familiemedlemmer på den lange bane. Hvorfor, spørger du måske? Svaret er ganske enkelt.

Ofte når man får et lån hos sin familie eller hos en god ven, så kan der opstå uenigheder om hvilke vilkår man låner på. Ens venner eller familiemedlemmer vil jo kun en det bedste, så de har ofte ikke mange betænkeligheder ved at låne penge ud. Det forpligter naturligvis og hvis man er en god ven, så sørger man for at få sin gæld ud af verden så snart man overhovedet har muligheden. Desværre er det én ting at man siger det, men det er en helt anden sag at overholde dette. Det er noget, der i tidens løb har ødelagte mangt et venskab eller gode forhold til familien. Man kan sige sig selv, at det aldrig er rart at sidde ansigt til ansigt med nogen, som man skylder penge og som man måske ikke helt har vist den nødvendige taknemmelighed.

Dermed er det ikke sagt, at man aldrig skal låne penge af sin familie, for det kan være, at man står i en uheldig situation, hvor det er den eneste mulighed. Dertil er det noget, der ofte går hurtigt og nemt. Det er bare vigtigt, at man sørger for at tænke sig grundigt om før man låner. Hvis det er et større beløb, så sørg for at få skrevet det ned, så alle parter kan være sikre på, at de ikke bliver snydt eller glemmer det. Det virker måske noget formelt, men når det kommer til pengesager, så er en smule formalia rent faktisk det bedste. Selv blandt familie.

Det samme gælder for venskaberne, for de kan meget nemt blive ødelagt, hvis man låner penge i tide og utide, men er slem til ikke at få betalt tilbage. Hvis det blot er mindre beløb, så er det jo rent ud sagt tåbeligt at ødelægge noget godt, så sørg nu for at betale tilbage, hvis du låner af dine venner. Men hvis det blot er en lille sum, så tag da et hurtig lån hos en professionel udlåner, for så risikerer du ikke dine venskaber. Det er en løsning, som du vil blive glad for i længden.

SU-lånet

En anden type lån, der måske kunne være relevant for dig, er det såkaldte SU-lån. Hvis man har oplevet at være SU-modtager, så kender man alt til det stramme budget, som de fleste studerende lever under. Når først man har betale for de faste udgifter som husleje, forsikringer, el, vand og varme, så er der altså ikke ret meget tilbage at leve af. For slet ikke at tale om penge til sjov. Når man samtidig husker på, at man til hvert semester skal købe nye bøger, jo så løber man hurtigt tør for penge. Men der er faktisk håb, da mange studerende er begyndt at optage lån for at kunne klare udgifterne. Det er dog ikke et almindeligt hurtig lån, som er den fortrukne type, men derimod det populære SU-lån.

Som SU-modtager har man ganske eksklusivt adgang til en type af lån, der ikke alene kan gøre hverdagen nemmere under studiet, men som også har den laveste rente på markedet. Lånet udbetales på månedsbasis sammen med ens SU. Så længe man studerer er lånet rentefrit, hvilket er rart, da studier kan vare længe. Men selv når man er færdig med studiet, er renterne utroligt lave. Lavere end noget lån du vil kunne få banken. Det har gjort SU-lånet meget populært, fordi de studerende benytter dem som en slags opsparing. Efter studiet kan de så benyttes til udbetaling eller noget andet. Faktisk anbefaler mange banker, at de studerende gør netop dette.

Det er altså det absolut billigste lån, der findes på markedet og derfor er det en virkelig god ide, for de der er på SU. Skulle man alligevel ikke have brug for pengene efter studiet, så kan man bare betale tilbage som man nu vil. Det giver en god frihed og en virkelig god start på livet efter studiet, og naturligvis en nemmere hverdag undervejs.

Men er du ikke studerende, så kan man godt skyde en hvid pind efter SU-lån. Det er heller ikke ligefrem et hurtig lån. Heldigvis finder der masser af hurtig lån, som du kan optage, hvis du skal bruge penge her og nu. Man skal naturligvis døje med renterne, men derudover er det en rigtig god løsning, hvis man bare sørger for at have styr på tingene.

Lån i banken

For mange danskere vil det være et naturligt valg at ansøge om et lån i banken og det kan da også virke som det bedste valg. Det er naturligvis ikke nemt at låne penge i banken, og hvis man er her, så er banken nok også en mulighed, som man har prøvet og droppet igen. Så et hurtig lån kan være den bedste udvej for mange. Det er også muligt, at Ekonomi kan kaste en smule lys over, hvorfor banken afviser så mange som de gør. Der er nemlig ingen tvivl om, at bankerne holder godt fast på deres penge og derfor er svære at låne penge hos.

Hvis man kan få banken med på at lån, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at det er det billigste valg for de fleste. I modsætning til et hurtig lån, så har et banklån lavere renter og man kan nyde godt af den gode service. Derudover kræver banken, at man har styr på sin økonomi og derfor får man ikke lov at låne, hvis der er rod i finanserne. Det gør, at man som låner kan være sikker på, at man er i trygge hænder.

Der er bare ét enkelt problem og det er, at bankerne ikke låner penge ud, hvis man ikke har en økonomi, der er meget stabil. Det kan gøre det utroligt svært borgere, der er økonomisk udfordret at optage et lån. Det samme gælder, hvis man er ung eller ny kunde i banken. Man skal finde sig i, at bliver tjekket på alle led og kanter, og selv derefter er det ingen garanti for, at man får lov at låne pengene. En bank er en forretning og derfor skal de være sikre på deres investering.

Med andre ord kan du godt skyde en hvid pind efter et almindeligt banklån, hvis du ikke er gammel kunde i banken, over 25, har en meget stabil indkomst og naturligvis har noget at stille som sikkerhed for lånet. Derudover skal man være forberedt på, selve processen er langsom og kan tage mange uger. Ikke ligefremt en optimal løsning, hvis man skal bruge et hurtig lån. Hele ens økonomi bliver kulegravet og derefter vurderer banken om man er en, som de ønsker at låne penge til.

Hvis man har en masse unødige udgifter og ikke kan finde ud af at spare penge op, så er det oplagt, at banken ikke ligefrem vurderer en særligt højt. Hvis man derimod kontakter dem for at låne penge til en bil eller et hus, så er de nemmere at danse med, for der vil være noget at stille som sikkerhed, hvis nu ikke man afdrager på lånet.

Man kan altså konkludere, at man ikke skal regne med at få penge i banken, hvis man ikke har helt styr på sin økonomi. Hele processen er langvarig og kan være belastende, da man lever i uvidenhed. Det er heldigvis ikke nødvendigt at skulle slås med banken, hvis man mangler penge, for man kan altid bare optage et hurtig lån hos en pengeudlåner, og for mange vil det være en bedre mulighed.

Før du går ud og låner penge

Det kan måske virke som om man bare skal gå ud og låne penge uden at tænke sig grundigt om, men intet kunne være længere fra sandheden. Tværtimod, skal man være meget forsigtigt med at låne penge, hvis man ikke er fuldstændig sikker på, hvad det egentlig er man har gang i.

Det sker alt for ofte, at nogen er blevet forblændet af tanken om et hurtigt lån og derfor ikke tænker sig grundigt om. De går ud og låner penge og er slet ikke forberedt på konsekvenserne af dette lån, og hvad det kan komme til at betyde for deres økonomi fremadrettet. Det er noget forfærdeligt rod og Ekonomi vil råde dig til altid, at forberede dig grundigt på at låne penge, uanset om det er et hurtig lån eller et lån i din bank. For et lån giver en masse ansvar, som man ikke bare kan ignorere.

Læs med herunder, hvor vi gennemgår nogle af de ting, som man skal være opmærksom på før man låner penge.

Læg et budget

Det allerførste og måske vigtigste du kan gøre før du går ud og låner penge er at sikre, at du har en økonomi, der kan bære den belastning som et lån medfører. Der er naturligvis onde tunger, der vil argumentere for, at de mennesker, der optager hurtig lån ikke har en sund økonomi og det er sandt, at ikke alle har de bedste forudsætninger. Men langt de fleste, der optager hurtig lån kan sagtens styre deres økonomi, men har blot behov for lidt ekstra penge hurtigt. Det kan jo være, at der er udsalg og at man kan spare en masse penge ved at købe her og nu. På den måde kan et hurtig lån være en besparelse, selv hvis man skal betale nogle renter.

Den bedste måde at sikre, at man har en økonomi, der er sund og stærk, er ved at lægge et budget. Et budget, der indeholder alle ens indtægter og udgifter. Så længe de går op og der står plus på kontoen, så er der ikke noget, der forhindrer en i at optage et lån, hvis man behov for et. Det er nemt at lægget et budget, hvis man bare ved hvordan. Der findes heldigvis et hav af apps og programmer, hvor man nemt og hurtigt kan skabe sig et overblik. Ikke noget med forvirrende regneark og dets lige.

Men hvad gør man så, hvis man har lagt et budget og opdager, at man bruger flere penge end man tjener, eller at man i hvert fald ikke vil kunne afbetale på et hurtig lån? Jo så må man skære ned på sine udgifter. Det er faktisk ikke så svært som det kan lyde, for de fleste af os har jo nogle luksusvaner, som ikke nødvendigvis er livsvigtige. Skær ned på cafébesøg og shopping. Sørg desuden for at handle ind så sjældent som overhovedet muligt. Det sparer dig for de mange små køb, som man senere fortryder.

Det er naturligvis også en god ide at skære ned på sin transportpost, hvis den er meget høj. De fleste af os kører sikkert en hel del mere bil end vi burde, og det er altså bare et punkt, hvor der kan være virkelig mange penge at spare. Så næste gang du skal til købmanden, så bør du lade bilen stå og hoppe på cyklen i stedet. Det er ikke alene langt billigere, men det er også en lækker måde at få lidt ekstra motion på. Win-win.

Som du kan se, så er det ikke så svært, at få styr på sin økonomi og skabe sig et køligt overblik. Man skal altså bare sætte sig ned og liste tingene op på en overskuelig måde. Det er nødvendigt med dette overblik, for det at optage et hurtig lån er en belastning, som man ikke må negligere. Uanset hvor favorable vilkår man bliver tilbudt, så er et hurtig lån stadig et lån, der skal betales tilbage. Det er dog ikke noget problem, hvis man har en økonomi, der kan klare den belastning. Men hvis man ikke har helt så meget styr på finanserne, som man kunne ønske, så er et hurtig lån næppe det bedste valg, og man bør i stedet kontakte sin bankrådgiver så man kan få styr på det hele. Så være grundig og læg et ordentligt budget, så du kan låne penge i ro og mag.

Se hvad der findes på markedet

Hvis et hurtig lån er i kikkerten, så skal du være sikker på, at du har tjekket markedet og fundet det lån, der passer bedst til dig. Der er så mange lånevirksomheder, at det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. Men det er faktisk ikke så forfærdeligt svært endda. Der er flere hurtig lån på markedet end nogensinde før og derfor kan du helt sikkert finde noget, der vil passe til dig. Hvis du bare er grundig og ikke hopper på det første lån du finder, så har du gode forudsætninger for at få et godt lån.

Du skal naturligvis også være helt sikker på, at du virkelig har behov for at låne penge. Ekonomi anbefaler, at du sætter dig ned og tænker grundigt over tingene. Beslut dig for det rette beløb og hvor lang en løbetid du ønsker på lånet. Har du først besluttet de to ting, så er du godt på vej til at finde det helt rette hurtig lån. Hvor meget du vil betale tilbage hver måned er ikke så vigtigt igen, men det er naturligvis heller ikke irrelevant. Sørg blot for, at du kan overholde betingelserne, så skal det nok gå.

Efter at du har afklaret hvad dine behov er, så kan du begynde at lede blandt de forskellige låneudbydere og dermed finde det lån, der passer bedst til dine krav. Ekonomi anbefaler at du altid finder mere end et lån, for det giver dig bedre vilkår, når du kan vælge og vrage mellem de forskellige tilbud. Læs betingelserne grundigt igennem og vær helt sikker på, at du forstår hvad der skal ske. På den måde sikrer du dig selv mod at ende i en uheldig situation, hvor du bliver taget ved næsen.

Lyt til andres erfaringer

Hvis der er én ting som du kan være helt sikker på, så er det at de mange lånevirksomheder primært har deres egne interesser i fokus, og derfor bør man altid passe på sig selv. Når man overvejer et hurtig lån, så bør man altid se hvad andre siger om de pågældende låneudbyder før man låner. På den måde får man et langt bedre indtryk af udlåneren og kan danne sig et bedre overblik. De forsøger naturligvis at sælge sig selv med en masse smarte reklamer og tilbud, men i sidste ende er det den gode service der er vigtig. Fordi der er så stor forskel på de mange udlånere i Danmark, så kan man godt nede med en aftale, der er langt fra favorabel. Så det er virkelig en god beslutning at sættes sig lidt mere ind i de forskellige virksomheder først. Især når det kommer til service, kan det betale sig at være forsigtig. Det er bedre at betale lidt mere for et anerkendt firma, der har et godt renomme end at benytte en firma, der snyder dig.

Hvis der er noget, der kan ændre sig hurtigt, så er det ens økonomi og derfor er det en god ide, at finde en lånudbyder, der er villig til at lytte, hvis man får problemer. Der er ikke meget, der er dyrere end misligholdte hurtig lån og derfor skal man altid kontakte sin udlåner, hvis man ikke kan betale. De bedste firmaer på det danske marked er ikke afvisende for at udsætte en betaling eller lave en anden ændring i de aftalte vilkår. Så længe man er ærlig og har et forslag til en realistisk løsning, så kan man oftest nå frem til en ordentlig aftale. Lånvirkehederne vil gerne have deres penge tilbage, men hvis du er på spanden, så kan de jo godt se, at det kan have lange udsigter. Især hvis de presser unødigt på. Men vær altid opmærksom på, at der er skruppelløse virksomheder derude, som ikke lytter til fornuft eller går på kompromis, så vær sikker på, at vælge det helt rette firma.

En nem måde at finde oplysninger om de enkelte udlånere er ved at lave en hurtig søgning på Ekonomi.dk. Det kan som regel give dig alle de svar som du overhovedet kan ønske. Ellers kan man bruge sider som Trustpilot og se hvad andre kunder har sagt om virksomheden. Det kan som regel give et rigtigt fingerpeg.

Brugeranmeldelse

Jeg skulle bruge et hurtigt lån, da jeg skulle bruge penge hurtigt i forbindelse med en flytning. Med Ekonomi fandt jeg et lån, hvor jeg kunne få pengene meget hurtigt. Godt overblik og god vejledning.

★★★★★
Lise Madsen
Skriv en anmeldese om vores service – klik her