fbpx

Lån uden sikkerhed

Kan man optage lån uden sikkerhed?

Kan man optage lån uden sikkerhed?

Alle der har været i den uheldige situation, at de skulle låne penge ved, hvor omfattende og besværlig en proces det kan være. Penge er nemlig ikke noget, som bankerne lige låner ud uden at gå tingene efter i dybden. Så hvis du går og drømmer om et stort lån, så husk at det er svært at få et lån uden at stille sikkerhed.

Problemet med pengeinstitutterne

Et af de problemer, som rigtigt mange danskere løber ind i, når de ønsker at optage et lån er, at bankerne kræver en masse dokumentation, møder og at man opfylder visse kriterier. Det burde egentlig ikke være noget problem, men uheldigvis er bankernes betingelser ofte så skrappe, at man aldrig kommer i nærheden af at kunne opfylde dem, hvis man da ikke har to fuldtidsindtægter og noget man kan stille som sikkerhed.

Pengeinstitutterne fik en stor forskrækkelse dengang finanskrisen for alvor kradsede, og siden da har de været meget påpasselige med at låne penge ud. Så hvis du er ny kunde, under 25 år gammel eller har en ustabil jobsituation, så skal du ikke regne med, at bankerne vil låne dig noget som helst.

Det er en kilde til stor frustration, som mange danskere hvert eneste år bliver mere og mere trætte af. Der har uheldigvis ikke været så mange gode alternativer til bankerne, hvis man da ikke ville låne hos familien, men det har også sine problemstillinger.

Lån hos familie og venner

Hvis banken har lukket kassen i, er der naturligvis den mulighed, at man går til familien og beder dem om et lån. En af de store fordele ved at låne penge af sin familie er, at det her er muligt at få et lån uden sikkerhed. Det er jo ens nærmeste, som vil gøre alt hvad de kan for at hjælpe én.

Men man skal ikke springe på denne løsning uden at være klar over farerne. Der er nemlig masser af risici ved at have gæld til familie eller venner.

Når man låner penge i banken, så er det med det krav at pengene skal gå til noget meget specifikt. Det kan være en bolig eller en bil. Bryder man det krav, hvilket sjældent er muligt, så får det store konsekvenser for en.

Det er dog en anden sag når man låner af familien. Måske forklarer man at man skal bruge pengene til noget ganske specifikt, men alt for ofte oplever man, at de i stedet bliver brugt på sjov og ballade, hvilket er som at spytte långiveren direkte i ansigtet. Det er noget, der skaber splid i familien eller blandt venner.

Alt for mange familie er gennem tiden blevet flået fra hinanden, fordi en eller anden fik et lån, som de ikke betalte tilbage eller blot smed ud på sjov. Det kan derfor ikke anbefales, at man opsøger familien, hvis man skal bruge penge. Medmindre, det virkelig er en nødsituation, eller man kan stille en form for sikkerhed.

Den tredje mulighed

Lån penge uden sikkerhed. Det lyder jo næsten som et eventyr, men det kan faktisk lade sig gøre. Det er en metode, der kræver, at man er disciplineret og meget opmærksom på de betingelser, der stilles. Ellers kan man komme til at sidde i en situation, hvor det hele løber løbsk.

Metoden der er tale om er naturligvis kviklån og SMS-lån. Det er en låntype, der er blevet meget populær, trods onde tungers forsøg på at skræmme befolkningen. Der findes naturligvis også skrækeksempler på danskere, der har optaget kviklån og ignoreret betingelserne, hvilket har fået gælden til at stige ukontrolleret.

Når man optager et kviklån, så skal man ikke stille nogen sikkerhed eller dokumentere sin indkomst for nogen. Det er dette, der har gjort det så populært at optage disse lån. Foruden det faktum, at man kan låne selvom man står i RKI, hvilket dog på det kraftigste må frarådes.

Kviklån kræver at man har en økonomi, der normalt er sund og stabil for i så fald er det ikke noget problem, at optage et hurtigt lån, hvis det er kritisk. Mange lånudbydere tilbyder endda, at man kan tage det første lån uden at betale renter, og håber dermed, at lokke kunderne tilbage.

Så hvis du søger et lån som du kan optage uden at skulle stille sikkerhed, så er kviklånet den helt rette løsning, så længe du sørger for, at få betalt tilbage til tiden og ellers overholder deres betingelser. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse.