fbpx
THIS IS
SPARTA

Lån trods RKI

Lån trods RKI? Der er muligheder at hente. Herunder kan du ansøge om et lån.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "rkilaan"

Lån trods RKI er efterhånden en meget brugt søgeterm. Faktisk er der tilsyneladende rigtig mange RKI-registrerede, som ønsker at optage et lån og derfor vælger at prøve lykken på nettet. Står du også i RKI, og har du behov for at låne penge? Så har du besøgt den rette side; vi vil nemlig belyse dine muligheder for at optage et online lån.

RKI er og forbliver en hindring, når det drejer sig om lån og andre kreditaftaler. Dermed ikke sagt, at det er komplet umuligt at få udstedt et lån, blot fordi man er stemplet som dårlig betaler. I princippet kan man godt blive registreret, selvom man ikke skylder ret mange penge, hvorfor titlen som dårlig betaler ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at man er gået bankerot. Det er ikke desto mindre en titel, som man skal forsøge at komme af med, da titlen ikke ligefrem gavner ens chance for at blive godkendt til et lån.

Selvom det ikke er sjovt at bære titlen dårlig betaler, så skal du være opmærksom på, at du ikke er alene. Lige nu står over 200.000 danskere i det nationale skyldnerregister. At andre står i samme situation som dig gavner dog ikke din sag. Alligevel kan det være rart at vide, at man ikke er helt alene i verden med sit problem. 200.000+ er mange mennesker, men faktisk viser en nyere undersøgelse, at det går den rigtige vej; danskerne bliver nemlig bedre til at betale deres regninger. Det berettiger til et velment klap på skulderen.

lån trods rki

Hvad er RKI?

RKI (Ribers Kredit Information) er Danmarks største register over dårlige betalere. Dårlige betalere er danskere med en eller flere betalingsanmærkninger.

Foruden RKI findes der Debitor Registret, som er landets næststørste skyldnerregister. Det er altså disse to registre, du skal holde dig fra, hvis du gerne vil optage forbrugslån og andre online lån i fremtiden. Som dårlig betaler er ens lånemuligheder nemlig meget begrænsede, for ikke at sige nærmest ikke-eksisterende. Derfor er der ikke noget at sige til, at du er frustreret, hvis du er havnet i et eller flere registre over skyldnere.

Ribers Kredit Information ejes og drives af Experian, som samarbejder med pengeinstitutter, udlejningsselskaber m.fl. Disse samarbejdspartnere / kunder får adgang til Experians register og har derved mulighed for at blive klogere på din kreditværdighed. De kan, blot ved at indtaste dit personnummer, finde svar på, om du står registreret i RKI eller ej. Derfor hjælper det ikke noget at påstå, at man er helt fri for betalingsanmærkninger, hvis det ikke er tilfældet. Det vil nemlig blive afsløret ved en hurtig søgning.

I dag bliver Ribers Kredit Information ikke kun anvendt af pengeinstitutter og udlejningsselskaber. Tjenesten bliver også flittigt anvendt af offentlige myndigheder, teleselskaber og mange andre virksomheder. Disse virksomheder tager deres forholdsregler ved at undersøge, om du er kreditværdig. Er du ikke kreditværdig, vil din låneansøgning typisk blive afvist.

RKI er et lukket register i den forstand, at privatpersoner ikke har adgang til oplysningerne. Ergo kan hverken din nabo eller kollega se, om du er registreret. Derfor behøver du ikke at frygte, at folk i dit netværk kan se, at du skylder penge, såfremt det skulle være tilfældet.

Ribers Kredit Information har efterhånden eksisteret i rigtig mange år. Det blev nemlig grundlagt og lanceret i 1971. Sidenhen er registret blev købt af den store finansdata- og kreditoplysningskoncern ved navn Experian. De driver som bekendt også registret i dag. Den oprindelige ejer og stifter hedder Mogens Riber. Mogens Riber har ikke været en del af virksomheden i et utal af år, men registret lever fortsat i bedste velgående. Derfor kan vi vide os sikker på en ting; RKI registret er kommet for at blive – om man vil det eller ej.

Du kan komme i kontakt med Ribers Kredit Information på følgende måder:

For hurtigt svar; kontakt RKI via telefon (inden for oplyste åbningstider)

Hvem risikerer at havne i RKI registret?

Selvom det hænder, at registreringer sker på forkerte grundlag, så er der typisk en logisk grund til, at man bliver registreret. Den typiske grund er, at man har undladt at betale en eller flere regninger og efterfølgende har ignoreret op til tre rykkerbreve. Har du valgt at ignorere samtlige henvendelser, vil du med al sandsynlighed blive registreret i RKI. For at kunne registrere en person skal man være kunde hos Experian, hvilket langt de fleste større virksomheder, herunder teleselskaber, låneudbydere og udlejningsselskaber, er.

Foruden at skulle have misligholdt en eller flere betalingsaftaler skal du være mindst 18 år gammel for at blive registreret. Er skyldner under 18 år, vil man typisk ty til andre metoder. Er du under 18, anbefaler vi dig at tage en snak med dine forældre eller en voksen, du stoler på.

For at kunne registrere en person i RKI skal der være opfyldt en håndfuld krav. Du skal i den anledning være bekendt med de gældende beløbsgrænser og andre vilkår. Bliv klogere på de aktuelle beløbsgrænser nedenfor.

Beløbsgrænser

 • 200-1.000 kroner: Lukket register (dine oplysninger er ikke offentligt tilgængelige)
 • 000+ kroner: Åbent register (alle kunder har adgang til dine oplysninger)

Med udgangspunkt i ovenstående kan vi konkludere, at man som minimum skal skylde 1.000 kr. for at blive registreret i det åbne register. Skylder du kun 200 kroner, vil du blive registreret, men dine oplysninger vil være skjult. Låneselskabet skal i øvrigt have sendt mindst tre skriftlige rykkere, inkl. en advarsel om en mulig indberetning til registret.

Som hovedregel må låneselskaber først indberette en skyldner, når sagen har været behandlet i retten. Det hænger sammen med, at disse finansielle virksomheder er underlagt Finanstilsynets regler. Disse kan du læse alt om her.

Fra du modtager advarslen, til at du bliver indberettet, skal der som minimum gå fire uger. For at indberette uden dokumentation er det desuden et krav, at der ikke er strid i sagen.

Betaler du dine regninger til tiden, så er du som udgangspunkt ikke i fare for at blive registreret. Derfor skal fornuftige borgere med styr på økonomien ikke være rad for at havne i RKI.

Hvordan kommer man ud af RKI?

Jeg er blevet registreret i RKI og vil gerne ud hurtigst muligt. Hvordan bærer jeg mig ad?

Det spørgsmål har vi modtaget flere gange, end vi kan tælle på to hænder. Derfor mener vi, at det er på sin plads med et opdateret og dybdegående svar, så du kan få stillet din tvivl en gang for alle.

Er du overbevist om, at du er blevet registreret ved en fejl, så bør du straks tage kontakt til RKI, som vil kigge på din sag ved først mulige lejlighed. Har du ikke held med at finde en løsning med kreditor, vil de danske domstole afgøre, hvem der har ret. Det kan være både omkostningstungt og tidskrævende, hvorfor man bør forsøge at klare disse stridigheder internt. Det forholder sig heldigvis sådan, at langt de fleste kreditorer er til at snakke med, hvorfor det burde være muligt at finde en løsning i stedet for at indblande myndighederne. Man bør i hvert fald gøre et forsøg.

Der findes en meget simpel måde at komme ud af RKI på; betal din gæld og afvent sletningen. Bemærk at det er firmaets opgave at foretage sletningen, hvorfor du bør kontakte dem, hvis du erfarer, at du endnu ikke er blevet slettet, på trods af at du har indfriet din gæld. Har du ikke mulighed for at indfri gælden nu og her, kan du gøre klogt i at forhøre dig om muligheden for at lave en afdragsordning. I kan sikkert blive enige om, at du betaler xxx kroner i xx måneder. Selv et mindre månedligt afdrag vil kunne hjælpe på din situation.

Vil eller kan du ikke betale din gæld, så vil der gå 5 år, inden du bliver slettet fra registret. Efter de 5 år vil registreringen forsvinde, men det vil din gæld ikke. Efter endt registreringsperiode vil du typisk skylde flere penge end før, da der er løbet renter og gebyrer på. Af følgende grund kan det ikke betale sig at udskyde tilbagebetalingen, medmindre man simpelthen ikke har penge til at indfri gælden. Læs mere om hvordan du bliver slettet her.

Lån trods RKI – er det en reel mulighed?

Er det muligt eller umuligt at låne trods titlen som dårlig betaler?

Intet er umuligt – heller ej at låne trods eksisterende gæld. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at det er alt andet end let at blive godkendt til en kreditaftale, herunder en låneaftale, hvis man står noteret med en eller flere betalingsanmærkninger.

Låneselskaberne har af gode grunde aldrig været begejstrede for at udstede lån til RKI-registrerede. Det hænger helt naturligt sammen med, at disse låntagere tidligere har vist, at de ikke kan overholde en kreditaftale. Det har den konsekvens, at det er mere eller mindre umuligt at få udstedt et lån. Låneselskaberne lever ganske rigtigt af at udstede lån til private uden at kræve pantsætning. De løber derved en stor risiko, da de modsat bankerne og realkreditinstitutterne ikke kan gøre krav på hverken bil eller bolig grundet det manglende krav om pantsætning. Der er dog grænser for, hvor stor en risiko disse låneselskaber er villige til at løbe. Derfor kan man faktisk risikere at blive vurderet ikke kreditværdig, hvis man enten har en meget lav indtægt eller en stor eksisterende gæld. Bliver du ikke kreditgodkendt, kan du ikke få det ønskede lån.

RKI har gennem tiden gjort livet surt for mange lånelystne danskere. I øjeblikket har over 200.000 danskere svært ved at låne penge og købe ting på kredit, idet de færreste virksomheder er villige til at løbe den store risiko, der er forbundet med at yde kredit til en RKI-registreret. Dog er der selvfølgelig ingen regler uden undtagelser. Har man talegaverne i orden, kan man være heldig at få udstedt et lån trods RKI. I næste afsnit vil vi afsløre, hvordan du øger din chance for at blive godkendt.

Lån med en medansøger

Nu afslører vi hemmeligheden bag at blive kreditgodkendt trods RKI; du skal blot låne med en medansøger.

Har du ikke mulighed for at indfri din gæld og dermed blive slettet fra RKI, så har du højst sandsynligt heller ikke råd til at betale af på et nyt lån. Det antager de fleste låneselskaber i hvert fald. Alene pga. din registrering har du svært ved at blive kreditgodkendt, hvorfor du bør låne med en medansøger. En medansøger kan være – og er ofte – en kæreste eller ægtefælle. Dog vil man i princippet også kunne ansøge med en god ven, en nær kollega eller et ældre familiemedlem. Mulighederne er mange.

Jo flere der er til at betale af på gælden, desto mindre en risiko løber låneselskabet. Derfor er det næsten altid lettere at blive godkendt, hvis der står to eller flere navne på en låneansøgning. Står du i RKI, og kan du derfor ikke blive godkendt til et lån, så er det alfa og omega, at du finder en medansøger, som ikke står i hverken RKI eller Debitor Registret. Står vedkommende også i et skyldnerregister, er dine lånechancer nærmest lige så små, som de ville være, hvis du ansøgte på egen hånd.

Selvom man næsten ikke kan tillade sig at være kræsen, når det kommer til at vælge en medansøger, så er du nødt til at tage dig nogle forholdsregler. Det er nemlig af stor betydning, at din medansøger har den rette profil. Spørger du os, så bør en god medansøger byde på følgende kvaliteter:

 • Medansøgeren skal have en stabil økonomi
 • Medansøgeren skal have en fast indtægt
 • Medansøgeren skal ikke være registreret i et skyldnerregister
 • Medansøgeren skal ikke have eksisterende gæld
 • Medansøgeren skal være til at stole på

Generelt er det en god idé at holde penge helt ude af venskaber og familiebånd. Lige i dette tilfælde kan man dog blive nødt til at alliere sig med en person, som man har kær, ifald man ikke er i stand til at blive godkendt på egen hånd.

Ulemper ved at låne som skyldner

RKI-registrerede danskere kan i meget sjældne tilfælde blive kreditgodkendt. Det ændrer dog ikke på, at det er en usædvanlig dårlig idé at låne penge, hvis man allerede hænger på en stor gæld, som man ikke kan indfri grundet en presset økonomi. Eksisterende gæld skal helst ud af verden, inden man optager et nyt lån.

Selvom du som enhver anden myndig voksen er herre over din egen økonomi, så vil vi meget gerne fortælle dig, hvilke ulemper der er ved at låne som skyldner. Denne viden kan måske få dig på andre tanker, hvis du lige nu overvejer at optage et lån trods RKI. Det er om ikke andet rart at kende til de forskellige ulemper, så man slipper for uønskede overraskelser. Ulemperne ved at låne som skyldner begrænser sig til følgende:

 1. Det er meget svært at blive godkendt – Første nævneværdige ulempe er, at det er ekstremt svært at blive kreditgodkendt. Et af de mest udbredte lånekrav er trods alt, at man ikke må stå i et skyldnerregister. Dette er et ufravigeligt krav hos mindst 99 % af alle eksisterende låneselskaber. Du skal derfor være forberedt på, at du vil blive afvist rigtig mange gange, inden du måske er heldig at blive godkendt. Da dine lånechancer er alt andet end gode, bør du sende flere ansøgninger, så du dermed spreder risikoen. Det betyder ikke så meget, at du bliver afvist af ni selskaber, hvis blot du bliver godkendt af det tiende selskab. Husk at det er gratis og uforpligtende at sende en ansøgning.
 2. Det er ofte meget dyrt – Skulle du være så heldig at blive godkendt til et lån trods RKI, vil du med næsten 100 % sikkerhed opleve, at det er meget dyrt. Låneselskaberne tillader sig nemlig at skrue op for både renter og gebyrer, idet de løber en større udlånsrisiko end normalt. Det er straffen for at stå i RKI. ÅOP vil afsløre, hvor dyrt lånet reelt er, da der her medregnes alle renter og gebyrer.

Jeg står i RKI og er på kontanthjælp – kan jeg optage et lån?

RKI + kontanthjælp = dårlige lånechancer

Som kontanthjælpsmodtager kan du helt sikkert nikke genkendende til, at det kan være svært at finde penge til det hele. Derfor har du formentlig et ønske om at få flere penge mellem hænderne og har derfor taget et lån til overvejelse. Spørgsmålet er så bare, om man kan låne, hvis man er på kontanthjælp og ovenikøbet er stemplet som dårlig betaler. Det lyder måske ikke umiddelbart som den bedste cocktail, hvilket det heller ikke er.

Typisk vil låneselskabet kræve, at du ikke står i hverken RKI eller Debitor Registret. Endvidere er en fast indtægt i form af en lønindtægt et mere eller mindre almindeligt krav. Har du derfor ikke et job og en dertilhørende indtægt, så vil din chance for at blive godkendt ikke se for god ud. Er du ovenikøbet blevet registreret i RKI, så er det tæt på at være umuligt at få lov at låne penge, uanset hvor godt man taler for sin sag.

Lån trods RKI og kontanthjælp er som hovedregel ikke muligt. Du skal dog være velkommen til at sende en låneansøgning, hvis du ikke er villig til at opgive håbet. Dog bør du i første omgang overveje, om det nu også er en god idé at optage et lån, hvis du i forvejen har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Et lån skal trods alt tilbagebetales og vil derfor komme til at påvirke din økonomi de næste mange måneder og / eller år. Som udgangspunkt kan vi ikke anbefale kontanthjælpsmodtagere at optage et forbrugslån.

RKI er også en hindring i banken

RKI er ikke kun tilgængeligt for låneselskaber og realkreditinstitutter. Det er selvfølgelig også tilgængeligt for landets banker. Derfor vil du som regel heller ikke kunne blive kreditgodkendt i banken, medmindre du har mulighed for at stille sikkerhed i nogle af dine større værdier, for eksempel i en bil eller et hus. Din bank har om nogen en god indsigt i din økonomiske situation, hvorfor de vil være påpasselige med at låne dig penge, hvis du allerede har minus på kontoen og ikke viser tegn på, at du går en bedre økonomisk fremtid i vente.

Selvom bankerne ikke er lige så risikovillige som låneselskaberne, så kan der være god idé i at tage fat i banken som den første. Det er nemlig, ifald man kan blive godkendt, ofte billigere at låne i banken. Det hænger sammen med, at banken kræver pantsætning og derfor ikke løber den samme høje risiko som andre kreditgivere. Ejer du hverken bil, bolig eller båd, så kan du sandsynligvis ikke blive godkendt til et banklån. Banken vil nemlig gerne sikre sig, at de får deres penge igen, da det trods alt er afgørende for, at de kan holde en forretning kørende. Er du overbevist om, at et banklån er det bedste valg, så book en samtale med din bankrådgiver snarest. Start evt. med at sende en besked til vedkommende via netbank.

Øvrige lånekrav

Du må ikke stå i RKI er blot én ud af mange lånekrav. Ønsker du at optage et lån på nettet, bør du danne dig et overblik over samtlige krav, så du kan finde svar på, om du lever op til kravene. Normalt skal man overholde alle krav, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få en økonomisk håndsrækning. Bemærk dog at nogle krav er vigtigere end andre. Krav omkring alder, indtægt og nationalitet er nogle af de krav, som man ikke kan gradbøje på nogen måde.

Nedenfor gennemgår vi de mest almindelige lånekrav:

 • Du er dansk statsborger og har derved et dansk personnummer
 • Du har adgang til NemID (herigennem skal du underskrive din låneaftale)
 • Du er mindst 18 år gammel (ofte skal man være ældre)
 • Du har en fast indtægt (af og til skiltes der med indtægtsgrænser)
 • Du har et dansk mobilnummer

Er du så heldig at opfylde alt ovenstående, men er du uheldigvis havnet i RKI, så kan du ikke gøre så meget andet end at sende en ansøgning og krydse fingre for, at du bliver godkendt. Det værste der kan ske er, at du bliver afvist. Lån trods RKI er som nævnt svært, men ikke nødvendigvis umuligt. Der sker i hvert fald ikke noget ved at sende en ansøgning til et af de anviste låneselskaber.