fbpx

Lån penge uden om banken

Lån penge uden om banken

I Danmark er der en stigende tendens til at folk gerne vil låne penge. Faktisk sker det i så høj grad, at bankerne er begyndt at smække kasse i, når danskerne kommer og forsøger at optage lån. Det er dog heller ikke uden grund, for det sker alt for ofte, at en familie optager et stort lån, som banken godt ved, at de ikke er i stand til at betale tilbage eller overhovedet afdrage på.

På den anden side er der helle ringen tvivl om, at bankerne og pengeinstitutterne er blevet for hårde i filten, når det kommer til lån. Det betyder at tusinder af danskere med en økonomi, der uden problemer kunne klare et lån bliver nægtet dette.

Herunder vil vi se nærmere på hvad der skal til for, at få et lån i banken og hvilke muligheder der er for at optage lån uden om banken.

Sådan får du banken til at låne dig penge

Hvis man ønsker at optage et lån i banken, så er der forskellige ting som man skal være opmærksom på først og fremmest. For det er ikke helt så nemt som man kunne ønske, at få banken til er punge ud. Det er dog muligt.

Boliglån og billån er nemmere at få lov til at optage, da det er noget, hvor banken får en form for sikkerhed. Men hvis man ønsker at optage et forbrugslån, så kan man komme til at gå forgæves, for det er noget som banken er meget påpasselig med. Danskerne optager masser af forbrugslån, så de kan købe rejser, mobiltelefoner, tøj og sko, computere og meget mere, som ikke har nogen reel værdi for banken, når det først er købt.

Hvis man er i den uheldige situation at man har en ustabil indkomst, hvor man ikke altid ved, hvor meget løn man får, så kan det også være svært, at låne i banken. Desuden er det svært hvis man er ny kunde eller under 25 år, da det ofte er disse grupper, der optager forbrugslån, uden at tænke over at de skal betales tilbage igen. Man vil nok være bedre stillet ved at optage et forbrugslån uden om banken.

Men hvis man virkelig er seriøs og gerne vil låne hos pengeinstitutterne, så er det muligt, hvis man kan dokumentere, at man har en sund økonomi og er klar til at følge de mange krav, som banken stiller. Det kommer til at kræve tålmodighed og at man ikke er flov over sit forbrug, for at bliver blotlagt, så banken kan vurdere om man er værdig til et lån.

Men der er aldrig nogen garantier, og selvom man har en sund og stærk økonomi, så kan man meget vel risikere at banken siger ned til at bevillige et lån.

Hvilket andre muligheder findes der?

Man skal dog ikke fortvivle, hvis banken har smækket kassen i og sagt endegyldigt nej, for der findes andre muligheder for lån uden bank. Det er dog ikke alle, som kan anbefales, medmindre man har en meget sund økonomi og er helt sikker på, at man kan betale til tiden.

Den mest populære løsning, som danskerne har benyttet sig af i de senere år er kviklån. Kviklån er en type lån, der kan optages uden at stille sikkerhed og som man sågar kan optage, selvom man står i RKI.

Man skal altid tænke sig grundigt om og være forsigtig når man låner penge, og det gælder dobbelt hvis man overvejer at optage et kviklån. Der er nemlig nogle forskellige punkter, hvor kviklånet adskiller sig markant fra almindelige banklån. Men kan man acceptere dette er kviklån en god måde, at lån penge uden om banken.

Renterne er meget høj, så det gælder om at få betale lånet tilbage så hurtigt som overhovedet muligt. Men da et kviklån typisk ikke er så vanvittigt stort, så er det typisk noget, der bliver betalt tilbage i løbet af en måneds tid. Sker det ikke, så kan man dog risikere at det løber løbsk, for lånudbyderne vil naturligvis gerne tjene penge og derfor er renterne meget høje.

En fælde som mange falder i er at kigge på ÅOP, der er den Årlige Rente i Procent. Det er ofte et misvisende tal, da det ikke kun er renterne af lånet som man skal betale, men også renters rente og renter af de oprettelsesgebyr, der er på lånet. Så man skal i høj grad være opmærksom.

Men hvis man har en sund økonomi kan det være en rigtig god løsning, i hvert fald på kort sigt.

Vær opmærksom på betingelserne

Uanset om man vælger at låne penge i banken eller hos en kviklån-udbyder, så skal man være opmærksom på de betingelser og krav der stilles. Ellers kan man risikere at ende i en situation, hvor man ikke kan bunde.

Det er aldrig gratis at låne og man skal generelt ikke gøre det, hvis man har en usund økonomi, der ikke kan bære de renter og udgifter, der er forbundet med det. Har man derimod en god økonomi, så er der ingen reel fare forbundet ved at optage et mindre lån.