fbpx

Kviklån

Komplet liste over udbydere af kviklån i Danmark, hvor du kan ansøge med det samme.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "kviklan"

Et kviklån er som ordet selv siger, et lån som man kan få ret hurtigt eller kvikt. Der findes rigtig mange betegnelser for den type lån, og nogle af dem er for eksempel, quicklån, hurtig lån, billig lån, sms-lån, med flere. Ens for dem alle er, at det ikke tager ret lang tid, at få lånet, eller rettere, at få svar på en ansøgning om lån. Det går hurtigt. Den tid det tager at udfylde et ansøgningsskema, afsendelse af ansøgning, modtagelse hos låneudbyderen, sagsbehandlingen, svar på ansøgning, underskrivning af låneaftale, og penge på kontoen, kan gøres på omkring tre timer ved de hurtigste sager, og almindeligvis omkring 12 timer i alt. Det kommer an på tidspunktet, hvor ansøgningen bliver sendt fra ansøgeren.

Et populært lån

Kviklån er populært fordi det netop ikke tager lang tid, og fordi at selve ansøgningsprocessen er meget enkel og nem. Alle kan finde ud af at udfylde nogle felter og afkrydse nogle bokse, så det behøver man ikke at have den store eksamen for at gøre. Det er låneudbyderne som selv sætter dagsordenen for forbrugerne, sådan at de oplever et meget nemt og fleksibelt system. Det gør de blandt andet ved at udvikle nye platforme på internettet, der gør det mere enkelt for dig som forbruger, og selvfølgelig også for dem selv som virksomhed. Det skal give mening for begge parter. Jo hurtigere låneudbyderne kan udbetale penge til kunderne, jo bedre er det, og jo nemmere det er for låneudbyderne at administrere, jo mere kan de tjene på deres forretning.

Akutte lån

Kviklånene bliver brugt til rigtigt meget af forbrugerne, og da de er hurtige at få, så stiger antallet af muligheder for forbrugerne også. Som et eksempel, kunne du stå og mangle 18.000 kroner til et indskud på en anden lejlighed, som du lige har set en annonce på. Det er ikke tit, at lige denne type lejlighed dukker op, og så er det om at kunne slå til her og nu. Det kan et kviklån hjælpe dig med. Aftal med udlejer, at du vil have den lejlighed, og at du søger lånet nu. Så kan han få endeligt svar indenfor få timer. Så nemt kan det være. Kviklån bliver også brugt i forbindelse med at folk er begyndt at handle mere på internettet. Finder du for eksempel et godt tilbud på en ny smartphone, men mangler lige 5.000 kroner, så kan du søge om et hurtigt lån, og få svar indenfor få timer nogle gange kun 30 minutter.

Kig forbi indimellem

Hvis du sørger for at have en side som denne som din foretrukne på din smartphone eller din computer, så ved du altid, hvor du finder det bedste og billigste lån på markedet. Vi sørger hele tiden for, at du kan finde de senest opdaterede oplysninger, som gør, at du ikke kommer til at betale for meget for et hurtigt lån. Så kan du også komme forbi siden ind imellem, og se om der er nogle nye gode låneordninger, som passer til dit behov. Det er også smart, at have os med, når du er på shopping ude i byen. Måske har butikkerne deres egne lånetilbud, men du finder sikkert ikke det billigste der. Der er her det sker.

Kviklån lånetyper

kviklån optaget onlineKviklån er hurtige lån, forstået på den måde, at det hurtigt og nemt at ansøge om dem, og så få hurtigt svar tilbage igen. For at gøre det mere overskueligt, så kan man dele kviklån op i to hovedkategorier, nemlig de faste lån med et fast aftalt lånebeløb, og en aftalt løbetid for lånet, og så den anden kategori, som er kreditløsningen, hvor du ansøger om en kredit, med tilhørende kreditkort, og så et aftalt maksimalt lånebeløb, hvor der ikke er en aftalt løbetid på tilbagebetalingen. Der er ret stor forskel på de to typer af lån, og i det følgende vil vi på Ekonomi.dk forklare dig om de forskellige typer, både i forhold til lånevilkår, og ikke mindst fordele og ulemper ved lånene. Det skulle gerne hjælpe dig med at vælge den helt rigtige løsning som passer dig bedst

Det faste lån

Lånet er kendetegnet ved, at du som låner ansøger en låneudbyder om et lån på et ønsket beløb, og så har du valgt en løbetid, som passer til dit behov, i forhold til låneomkostninger og størrelsen af de afdrag du skal betale hver måned, indtil du har indfriet hel beløbet, som du har lånt. Vælger du for eksempel en af udbyderne på vores lange liste, så kan du prøve at klikke på feltet ansøg. Nu vil du blive ledt ind på en forside hos udbyderen, og der møder du en form låneberegner, hvor du kan indtaste det lånebeløb du ønsker, og derefter kan du vælge en løbetid for lånet. Nu vil du kunne se, hovedstol, løbetid, størrelse på afdrag, og alt om låneomkostningerne. Det hele er fastlagt, og det er det som bliver jeres aftale, såfremt du ansøger om lånet. Det er også det som kommer til at stå i den låneaftale du skal underskrive, hvis din ansøgning bliver godkendt af låneudbyderen. Alt er fast og aftalt, lovformeligt en fast bindende aftale mellem dig og udbyderen

Kreditløsningen

Her er der tale om en lidt mere fleksibel lånetype, som passer til mange forbrugeres behov, og som stort set alle kender til i større eller mindre omfang. De fleste voksne har en eller anden form for kreditkort, tilhørende deres bankkonto, som de bruger i det daglige til at betale med for blandt andet indkøb i supermarkeder og butikker. En kreditløsning virker på samme måde. Du får tilsendt et kreditkort, når dit lån godkendes, og når låneaftalen er underskrevet, så kan du begynde at bruge kortet til lige det du vil. Du kan bruge kortet så længe der er penge til rådighed på kortet eller kontoen, og det svarer til det beløb, som du har aftalt med låneudbyderen. Har du for eksempel lyst til at have en ekstra konto med 10.000 kroner til rådighed, så søger du om det.

Da du ikke aftaler nogen løbetid med låneudbyderen, så løber den indtil du opsiger den, og det kan du først, når saldoen igen er på 0 kroner. Ofte aftales et minimumsbeløb som du indsætter på kontoen hver måned lidt ligesom et månedligt afdrag. Hver måned påløber der så renter i forhold til den saldo, som kontoen viser. Står den på minus 9.500 kroner, og renten er syv procent, så bliver saldoen pålagt cirka 665 kroner. Hvis du kun har aftalt at indsætte 500 kroner på kontoen hver måned, så kan du nok se, at det ikke en gang dækker renteudgiften. Med denne form for lån, skal du være meget opmærksom på, at betale mere ind hver måned, end hvad renteudgiften er.Selvfølgelig helst en del mere, så din skyldige saldo falder måned for måned, og dermed også renteudgiften.

Enten det ene eller andet

Om du vælger den ene eller anden type kviklån, er dit valg alene. Ved begge løsninger skal du have godt styr på økonomien i dit liv. Fordelen ved det faste lån er, at du har helt styr på, hvad det har kostet dig at låne pengene allerede fra start af, når du overholder aftalen. Fordelen ved kreditløsningen er, at du løbende kan hæve penge, i det tempo du nu har bruge for det. Her er det bare vigtigt, at du holder øje med din saldo, så du ikke kommer til at betale for lidt ind på kontoen hver måned, i forhold til den månedlige renteudgift. Har du styr på det, så er begge løsninger ok, så længe at du overholder din aftale med låneudbyderen.

Hvor hurtige er kviklån

Hurtige kviklån kan optages på nettetEt kviklån er rimeligt hurtigt, og hvis alt går som det skal, at du for eksempel har udfyldt din ansøgning korrekt, så vil alt foregå gnidningsfrit, og så vil du få et hurtigt svar fra låneudbyderen. Her på Ekonomi.dk har vi gode erfaringer med alle udbyderne på vores side, og de leverer første klasses service for kunderne, og her handler det om hurtighed og saglighed i forhold til deres sagsbehandling. Hastigheden er afhængig af hvor hurtig du er om at udfylde dit ansøgningsskema hos udbyderne. Når det er gjort, og du har tjekket alt igennem en ekstra gang, så klikker du på knappen send, og så er det bare at vente på svar.

Fejl i ansøgningen

Hvis du ikke har udfyldt din ansøgning korrekt, så kan der ske en af to ting. Enten sender udbyderen dig helt automatisk et afslag på din ansøgning, og så er det afgjort, eller også kan du blive kontaktet af dem, for at få styr på de forkerte oplysninger, og rettet eventuelle fejl, og så vil ansøgningen blive behandlet videre med enten det ene eller andet resultat. Det er møg ærgerligt, at få afvist en ansøgning på grund af en lille fejl hos dig, så det er afgørende, at du altid tjekker din ansøgning et par gange inden du sender den af sted.

Dine oplysninger verificeres

Når udbyderne modtager din ansøgning, så har de alle deres helt egen måde at behandle ansøgninger på. En stor del af processen hos de fleste udbydere foregår på platforme, computere og netværker, som laver en form for krydstjek af dine oplysninger, og så vil en medarbejder modtage en form for sammendrag af de oplysninger vedkommende får tilbage. Se det som om at låneudbyderen sender en masse spørgsmål om dig til forskellige instanser eller myndigheder, og på baggrund af de svar der kommer tilbage, så kan de vurdere sammen med andre detaljer, om de vil bevilge dig et kviklån. Denne elektroniske eller digitale del tager ikke lang tid. Det går lynhurtigt.

Hurtigt afslag

Der er nogle af selskaberne eller låneudbyderne som allerede ved din afkrydsning, vedrørende registrering i RKI eller Debitorregistret, kan sende en afvisning, uden at en medarbejder kommer ind i billedet. Har du krydset ja i forhold til registrering, så er der en del udbydere, der afviser din ansøgning helt automatisk, uden et videre krydstjek forløb. Sker det for dig, og du er i enten RKI eller Debitorregistret, så skal du bare prøve en anden udbyder.

De fleste udbydere svarer tilbage indenfor få timer, nogle endda kun efter 30 minutter. Det kommer også lidt an på, hvornår du søger. Sidder du midt om natten og sender din ansøgning, så kan det godt være, at du først får svar tidligt næste formiddag. Men i hovedtræk så skal du ikke vente længe. Går der tre til fire timer, er det fordi selskabet har travlt, og så er det jo alligevel hurtigt nok, til at kalde det for et kviklån.

Hvilke låneudbydere

Her på Ekonomi.dk er listen af låneudbydere ret lang, og vi må sige, at den dækker alles behov for en låneløsning. Vi har selv valgt udbyderne på listen, og vi har gjort os umage, så du har det bedste overblik over markedets bedste og billigste lån. Vi har håndplukket udbyderne ud fra nogle meget simple kriterier, så du for det første undgår alle de useriøse bud på lån, som desværre også findes på markedet. De mere useriøse udbydere er meget aggresive på markedet, og de gør alt for at erobre kunder. Det betyder, at du som forbruger bliver tilbudt rigtig gode vilkår i forskellige annoncer, men når det så kommer til selve låneaftalen, så holder deres løfter ikke en meter. Det undgår du ved at vælge låneudbydere her fra vores side. De er allerede sorteret fra, som en ekstra hjælp til dig. Vores liste er fyldt med super gode tilbud, og selvom de er meget forskellige, så er både vilkår og priser ok. Du vil nok opleve, at der er et stort spring i prisniveauet, men det skyldes, at deres vilkår er meget forskellige, og det har stor indflydelse på deres priser. Nogle udbydere har lidt mindre skrappe krav til lånerne, og så er priserne lidt højere, end dem som har meget skrappe krav.

Hvis en udbydere slækker lidt på kravene til deres ansøgere, så har de også en lidt større risiko for at tabe penge. Derfor er deres priser lidt højere, end de andre låneudbydere. Det skal du ikke blive utryg over, det er simpelthen markedspriser og vilkår der er i balance, og hvis du selv tænker lidt over det, så giver det rigtig god mening. Priserne på lånene kan også godt være bestemt af, hvordan den enkelte ansøgers økonomi ser ud. Hvis lånerens indkomst ikke er helt optimal i forhold til lånebeløbet, så kan renten godt være en smule højere, ikke meget, men nok til at dække selskabets tab i kategorien af lidt usikre lånere. Det handler altid om rentabilitet for låneudbyderne, og hvis de kan låne ud til lidt flere, også de lidt usikre lånere, ved at dække sig af med end højere rente for den gruppe, så er det vel egentlig ok. Men det er den enkelte udbyder som selv skruer deres koncept sammen, og en del af dem, låner slet ikke ud til de lidt usikre lån.

Er du selv presset i din økonomi, så vil du kunne finde udbydere på vores liste, som låner ud til dig, på trods af en måske lige lovlig lav indkomst, men det betyder, at du hos disse udbydere, skal betale en lidt højere rente. Vores udbydere dækker nemlig over en bred vifte af muligheder for kunderne, så der helt sikkert findes et lån, som passer til de fleste kunder. Det handler kun om, at du undersøger hver enkel af dem, og så skal du nok ramme plet – før eller siden.

Vores udbydere består både af danske og internationale finansieringsselskaber, som alle har lov til at betjene de danske kunder. Det betyder selvfølgelig, at de skal overholde de gældende love i Danmark, og at de særligt skal overholde reglerne om udlån og markedsføring. Det kan du roligt regne med, at vores udbydere gør. De fleste af dem har været operative på det danske marked i rigtig mange år, og uden at bryde love og regler. Et af de vigtige nye sæt regler handler om dig som forbruger. Du skal have fyldestgørende oplysninger om det lån du søger, og det betyder for eksempel, at udbyderne skal skilte med deres priser. Det ser du blandt andet ved at kigge på ÅOP, som de alle skal vise, når de vil låne penge ud til danske kunder. Det er en god sikkerhed for dig som potentiel låner.

Hvor finder du kviklån

Et kviklån er ikke så svært at finde. Markedet er kæmpe stort, og der findes utrolig mange udbydere af disse hurtige lån, og de findes allevegne. Her på internettet findes de stort set overalt, hvor der findes en butik, og dem er der mange af. Mange forretninger eller butikker vælger, at lave en fast aftale med en låneudbyder, så potentielle kunder også får en mulighed for at få deres køb finansieret med et hurtigt lån. Det skal du som forbruger dog være lidt forsigtig med. Det er ikke altid den bedste låneløsning som er til rådighed hos en forretningsdrivende. Faktisk betaler låneudbyderen forretningen et salær for en scoret kunde, og den pris betaler du, ved et lidt højere gebyr – det såkaldte etableringsgebyr. Det vil du sikkert gerne undgå. Og det gør du ved at bruge vores liste af udbydere.

Når du surfer på internettet og finder nogle interessante produkter eller varer, så sørg for, at du har vores side i dine foretrukne sider, så vil du altid kunne finde det helt rigtige lån, og til den allerbedste pris. Du får helt sikkert også mange reklamer i postkassen fra låneudbydere som har et rigtigt godt tilbud til dig. Du kan sagtens spilde din tid ved at læse dem igennem og føle dig fristet, men det er ikke det bedste lån du får der. Det koster en bunke penge at sende disse reklamer ud, og du vil som kunde, være med til at betale regningen for den indsats. De billigste og bedste lån finder du via internettet, og på vores liste. På Ekonomi.dk er vi fuldstændig objektive i forhold til låneudbyderne, og vil i princippet ikke anbefale enkelte udbydere. Det skyldes hensynet til dig som kunde, og ikke mindst, at et lån skal matches med den enkelte låners økonomi og budget, og den enkelte låneudbyders koncept.

Tag din smartphone med i byen, når du skal på jagt efter gode tilbud, og hvis du så får behov for at låne penge, så kan du lynhurtigt klikke ind på vores side, og finde en udbyder som passer til det du skal bruge. Spild ikke tiden med at få et lån i den butik du handler i, det er helt sikkert alt for dyrt.

Ser du for eksempel en reklame på tv, hvor du bliver tilbudt at låne penge til din drømmerejse, så tænk dig godt om. Et lån på 20.000 kroner som har været annonceret på tv, koster mere end du lige aner i markedsføring, og den pris betaler du også som kunde. Ser du eller finder du fristende lånetilbud rundt omkring, så kan du være sikker på, at vi har endnu bedre vilkår og priser end hos de aggresivt annoncerende selskaber. Find dit kviklån her på siden, og brug 10 minutter på at sende en ansøgning, og så får du svar inden for få timer – det kan ikke gøres hurtigere og mere nemt. Hver en krone du sparer på dit lån, kan du bruge til at spare op til en dejlig drømmerejse.

Hvor meget kan man låne

hvor meget kan man låne med kviklånHer på Ekonomi.dk har vi en lang liste med suveræne låneudbydere, som hver især har nogle rigtig gode lånebetingelser, som vil kunne matche de flestes behov. De adskiller sig på mange punkter fra hinanden, og et af dem, er størrelsen på lånebeløbet. Vores liste består af udbydere som kan låne dig fra 100 kroner og op til 350.000 kroner, så der er masser af muligheder. Du kan derfor i princippet låne lige hvad du har lyst til, men vi råder kunder til at holde sig indenfor rimelighedens grænse. Det skal forstås sådan, at du kun skal låne det beløb du har brug for, og som du er i stand til at betale tilbage til den aftalte tid. Hvor meget du vil låne er op til dig. Hvis du skal låne 40.000 kroner for eksempel, så skal du indsætte det beløb hos de forskellige udbydere, og så indstille løbetiden på den periode som passer dig bedst, og til den størrelse afdrag, som du vil have råd til at afdrage med hver måned.

Låneudbyderne på vores liste skriver, hvad der er muligt at låne, men det afhænger jo også meget af, hvad du selv tjener, og om hvor meget du kan betale tilbage. Skriver du til udbyderen på ansøgningsskemaet, at du tjener 10.000 kroner om måneden, og du vil låne 200.000 kroner, så skal du nok regne med et venligt afslag fra udbyderen. Det hele skal hænge sammen.

Du skal altså overveje, hvad du har råd til at låne. Mangler du for eksempel 20.000 kroner til et indskud i en lejebolig, så er det et rimeligt overskueligt beløb for de fleste. Det ville betyde, at du for eksempel skulle betale cirka 650 kroner om måneden de næste fire år. Det er nemt og meget overskueligt for de fleste – umiddelbart. Men du skal lægge beløbet ind i dit månedlige budget, og så se, om du har luft i det, så du har råd til den ekstra udgift hver måned. Har du det, og helst lidt mere, så kan du roligt låne pengene hos den udvalgte udbyder.

Det handler altså i bund og grund om dine egne økonomiske evner, i forhold til, hvad du kan låne, og det skal du selv vurdere. Låneudbyderen indhenter oplysninger om din økonomi, så de også har en lille fornemmelse af, hvad du kan sidde for hver måned, og hvis det matcher med dit eget budget, så plejer der aldrig at være problemer med at få godkendt et lån. Hvis en låneudbyder ikke mener, at du har råd til at betale 650 kroner tilbage om måneden, så får du ikke godkendt din ansøgning. Det betyder ikke, at du ikke kan låne 20.000 kroner andre steder. Så skal du bare søge lidt flere steder – som vi også tidligere har anbefalet, og så har du en god chance for at det går igennem der. Jo flere du søger hos, des bedre står du, hvad angår lånechancer.

Du kan altså låne lige hvad du ønsker, så længe at du opfylder låneudbydernes krav til dig, om blandt andet alder, indtægt, og at du for eksempel ikke er registreret i RKI eller Debitorregistret. Er du det, så kan det blive noget sværere, at få bevilget et lån, uanset størrelsen. Her skal du finde på noget andet, og det gælder for eksempel at søge hos andre udbydere som låner ud trods RKI, eller at du søger om mindre beløb, eller at du får en medansøger til at skrive under på lånet. Det sidste har vi her på Ekonomi.dk også beskrevet i flere detaljer her på vores side. Det bør du måske også læse, hvis du vil have flere gode tips og ideer til dine låneansøgninger.

Vores liste

Listen er lang med mange forskellige låneudbydere, og du kan bare vælge ud fra den som du har lyst til. Vi har gjort det legende let at finde en udbyder som tilbyder kunder lån, til meget attraktive priser og på meget favorable vilkår. Udbyderne repræsenterer et bredt udvalg af långivere på det danske marked, og de er alle godkendte til af agere i Danmark. Det du skal lægge mærke til, når du kigger vores liste igennem er, at de alle har forskellige oplysninger stående på deres banner eller deres felt. Oplysningerne skal være med til at give dig et langt bedre overblik over blandt andet alder, lånebeløb, løbetid og renteniveau. Når du kigger listen igennem skal du have et stykke papir og en pen klar, så du lige kan notere de udbydere ned, som umiddelbart matcher dine ønsker. Papiret skal du også bruge senere i din ansøgningsproces.

For at beskrive den nemmeste måde, hvorpå du kan ansøge om lån, så prøver vi at beskrive det lidt mere udførligt i det følgende.

Kig listen igennem og find for eksempel fire til fem, så mange som muligt, som matcher størrelsen på det ønskede lånebeløb. Skriv udbyderens navn på din seddel, og noter de vigtigste tal, som for eksempel beløb, rente, ÅOP og rente, og derefter gør du det samme med så mange udbydere på vores liste, som matcher med dine krav. Derefter går du ind på hver enkel låneudbyder, og gentager følgende hos dem alle. På lånesiden skal du nu indstille eller indsætte dit ønskede lånebeløb, derefter vælger du den ønskede løbetid. På den måde får du oplyst, hvad det månedlige afdrag bliver. Hvis det er for højt i forhold til det du forventede, så ændrer du løbetiden til en lidt længere periode – prøv med et år, og så ser du, om det passer bedre til din økonomi eller budget. Passer det, så skal du nedskrive disse oplysninger ud for den udbyder, som du har noteret på dit stykke papir. Husk at skrive ÅOP på, da det er en af de vigtige priser du skal sammenligne imellem de udvalgte udbydere.

Når du har været listen igennem med alle udbydere, så vælger du tre af dem ud, som har de mest passende priser og vilkår for dig. Du skal nemlig ansøge dem alle om et kviklån, for dermed at øge dine chancer for at få godkendt et lån. Du kan sagtens risikere, at få positivt svar fra dem alle, men så har du kun et luksusproblem, nemlig at sige, ja tak, til den bedste og billigste udbyder. Får du et negativt svar fra en udbyder, så har du stadig mulighed for at få gode svar fra de to resterende. Det er smart, og så sparer du tid, i forhold til at søge dem enkeltvis. Nu har du computeren eller tabletten tændt, og så gør du det hele på en gang. Du sparer tid og besvær.

Det er fuldstændig gratis at ansøge om lån hos udbyderne på vores liste, og du behøver heller ikke at vælge nogle af de modtagne positive svar, hvis du fortryder. Alt er omkostningsfrit for dig som ansøger. Brug denne fantastiske mulighed for at søge om et kviklån, og brug så pengene til noget godt, når du får positivt svar.

Hvem kan låne

I princippet kan alle over 18 år låne penge. Det er vores aldersgrænse her i landet for, hvem der må låne penge. Det er altså borgere som er fyldt 18 år, og som er myndige ifølge loven. Låneudbyderne har dog deres egen ide om, hvem de vil låne penge ud til, og nogle starter først ved alderen 20, og andre igen ved 23 år. Det kommer an på den enkelte udbyders koncept, og deres lånevilkår. Men der findes en række andre krav fra låneudbyderne som du som låner skal opfylde, og det har de alle beskrevet på deres lånesider.

Alle låneudbydere har deres helt egne krav til deres lånere, og det er ikke muligt at sidestille mange af dem. Generelt kan vi dog sige, at oplysninger som dit navn, din alder og cpr-nummer er obligatoriske, og du skal også have en dansk bopæl og folkeregisteradresse. Derefter er det meget forskelligt fra udbyder til udbyder. Nogle går meget op i dansk statsborgerskab, og det kan godt udelukke en del af vores mange asylansøgere og mennesker som har fået opholdstilladelse for eksempel. Men da det ikke er sådan hos alle udbydere, så kan disse grupper sagtens få lån hos andre udbydere, som ikke ser så detaljeret på tingene.

Nogle udbydere vil gerne vide lidt om din status i forhold til partner med mere, andre vil vide noget om din job- og indtægtssituation – altså hvor stor din indtægt er, og om du er forsikret i en a-kasse med mere. De fleste spørger dig også, om du er registreret i RKI eller Debitorregistret, og en del af dem accepterer ikke den form for registrering. Selvom det er de fleste af dem, så udelukker det ikke alle muligheder, da der findes enkelte som har tilbud til denne målgruppe også. Uanset hvad du bliver bedt om at udfylde på din låneansøgning, så skal du svare helt ærligt på alle spørgsmål. Alle dine opgivne oplysninger bliver krydstjekket hos selskaberne, og de kan faktisk finde ud af mere om dig, end hvad du selv ved. Helt alvorligt, så er det ulovligt at opgive falske oplysninger, og når du sender en låneansøgning, så er det faktisk under strafansvar, hvilket betyder, at du kan blive straffet, for at opgive falske eller forkerte oplysninger. Så det har du ingen grund til at prøve.

Når vi skriver, at alle over 18 år kan låne penge, så er det i hvert fald en mulighed, og det kræver kun at du sender en ansøgning for at få svar tilbage. Vi ved, at alle ansøgere bliver behandlet helt ens, og at det er meget generelle krav som udbyderne stiller op. Derfor bliver der ikke set på tingene på et mere personligt niveau – det kan deres system ikke rigtigt håndtere. Men det sker i ny og næ, at en ansøger bliver ringet op fra en låneudbyder for at forklare lidt detaljer omkring en ansøgning, men det sker ikke så tit. Du må bare søge så mange steder som muligt, og så væbne dig med tålmodighed, indtil du får et svar på din ansøgning – cirka et par timer efter du har indsendt den. Det er jo et kviklån du søger, så derfor går det lidt hurtigt

Hvad kræver kviklån

Det er selvfølgelig låneudbyderne som sætter dagsordenen i forbindelse med at de bevilger lån til forbrugere, og dem er der en del af, som du som låner skal opfylde. Det gælder for alle udbydere, at de har deres egne opstillede krav til deres lånere, og dem har de beskrevet på deres låneside. Udover disse krav, så har de også en uskrevet agenda, som betyder, at de selv har nogle krav til for eksempel indtægt overfor et vist lånebeløb, eller rettere, at de vurderer, om du har råd til at betale lånet tilbage. Låneudbyderne vurderer din låneansøgning ud fra mange aspekter, og så kommer de frem til en konklusion, som enten er et afslag eller et tilsagn om lån.

Det som er det allervigtigste er, at du skal kunne betale lånet tilbage. Det er et ufravigeligt krav fra alle låneudbydere, og det er derfor, at de undersøger dine forhold, og på den baggrund laver en såkaldt kreditvurdering af alle ansøgere. Det er i princippet også det du skal gøre inden du søger om et lån. Sæt dig ned og kig din økonomi i sømmene, og tjek at dit budget kan tåle en ekstra omkostning til et månedligt afdrag, og at du dermed har råd til at låne pengene du ønsker. Det må være et afgørende krav fra din side, at din økonomi kan hænge sammen, når du indgår en låneaftale med en udbyder.

At låne penge kræver altså, at du vil, og er i stand til at betale din gæld tilbage, og det stiller en del krav til dig og din økonomi. Du skal have styr på dig selv som menneske, og så skal der være mere end orden i dine pengesager. Før du går i gang med at søge om et lån, er det vigtigt, at du ved præcis, hvordan din økonomi ser ud. Gå dit budget igennem fra a til z, og vurder om du har råd til at betale et månedligt afdrag. Skal du låne 20.000 for eksempel, over fire år, så skal du betale cirka 650 kroner i afdrag om måneden. Det betyder, at du som minimum har luft i dit budget til det beløb. Vi anbefaler dog, at der er lidt mere at give af, så du ikke presser din økonomi alt for hårdt. Du ved aldrig, hvad der kan dukke op af uforudsete udgifter, og så vil det være en katastrofe, ikke at kunne klare det.

Dit budget er en af de vigtige faktorer i din økonomi, men den vigtigste er egentlig dit forbrug. Et budget er jo i princippet bare nogle tal på et stykke papir eller på en computer, men dit faktiske forbrug, fortæller dig meget mere – for eksempel om dit budget holder. Det kan være en god ide, at tjekke forbruget en gang hvert halve år, for at se hvordan tingene går. Holder budgettet, og bruger du dine penge rigtigt? Sådan et eftersyn giver dig det allerbedste overblik, og det er her du vil kunne ændre nogle ting, hvis det bliver nødvendigt, for at få råd til mere, eller hvis du i en periode skal tilpasse din økonomi til en anden situation. Dit forbrug vil hurtigt vise dig, om du bruger for mange penge til noget forkert, og som du måske ville få mere ud af, at bruge på noget helt andet. Det kunne endda vise dig, at du kunne have råd til meget mere i hverdagen, og lægge lidt mere til side hver måned til opsparing, hvis du ændrede nogle forbrugsvaner.

Når du har helt styr på dit budget og dit egentlige forbrug, så har du også styr på, om du har råd til at låne penge. Det er ok at låne penge, men du skal gøre det med stor disciplin og ansvarlighed, både for din egen skyld, og for den låneudbyder som du skal låne pengene af. Hvis du låner penge som du ikke har råd til at betale dit lån, dine afdrag, til tiden, så vil du udsætte din økonomi og dit liv for en stor risiko, og det kan ende med at få fatale konsekvenser for dig og din familie.

Når du låner penge, skal du også have helt styr på din indtægt. Din indtægt er jo helt nødvendig for at du kan leve og betale regninger, også dit afdrag til låneudbyderen. Selvom det er et lille lån – 20.000 kroner, så skal det betales til tiden, og det kræver en fast indtægt hver måned. Er din indtægt fra job for eksempel, så skal du være sikker på, at du ikke har udsigt til afskedigelse, eller at du vil skifte job inden for nær fremtid. En sikker indtægt fra et fast job, er altid det bedste udgangspunkt for en stabil økonomi, selvom ingen i princippet kan føle sig helt sikker, når det gælder job med mere.

På Ekonomi.dk ved vi, at de fleste kan låne penge, og at låneudbyderne stiller krav til deres lånere, men der findes jo eksempler på, at der går ged i låneaftaler – af den ene eller ander årsag, og så er både låneudbyder og låner i en vanskelig situation. Det er der ingen der ønsker ved en indgåelse af en aftale, men det sker. Vi gør vores, for at give gode råd og tips til kommende lånere, så de er forberedt på mange ting, og låneudbyderne på vores liste, har også nogle procedurer, som træder i kraft, hvis tingene ikke går som det er aftalt. Jo bedre du er forberedt og informeret inden du låner penge, jo større chance er der, for at du sagtens kan gennemføre et låneforløb uden problemer.

Skal man stille sikkerhed

Låneudbyderne på vores liste stiller som udgangspunkt ikke spørgsmål om, hvad du skal bruge dine penge til, og de vil heller ikke have, at du stiller sikkerhed for dit lån. De kommer altså ikke og forlanger, at de vil have pant i dit indskud som du har lånt penge til, eller i den havetraktor som du har valgt at købe for de lånte penge. Låneudbyderne låner penge ud til dig og mange andre forbrugere uden sikkerhed, og det betyder, at lånene er lidt mere risikofyldte end andre lån på markedet – for eksempel billån. Et billån vil typisk afføde, at långiveren får pant i bilen, og så vil de kunne overtage ejerskabet, såfremt at lånet eller afdragene ikke bliver betalt til tiden.

Den ekstra risiko som låneudbyderne har med kviklån uden sikkerhed, har den konsekvens, at lånene typisk er lidt dyrere i omkostninger eller renter, så låneudbyderne på den måde dækker deres lidt større tab ind. Og der er tab på den konto for låneudbyderne, men de vil hellere have kviklån uden sikkerhed, selvom de er lidt dyrere for kunderne, end at de helt vil droppe konceptet. Kunderne er vilde med lån uden sikkerhed, og de vil gerne betale de ekstra omkostninger der følger med.

Kviklån uden sikkerhed er din fordel, og det er også en god forretning for udbyderne, så længe at det virker som det skal. Det er du som låner med til at sikre, når du betaler dine afdrag til tiden. Hvis udbydernes tab var større end de er nu, så ville det være endnu dyrere at låne penge uden sikkerhed.

Der findes dog nogle låneaftaler med lånere som i princippet er indeholdt en form for sikkerhed, og det gælder for eksempel når der er to ansvarlige lånere som underskrivere på en låneaftale. Det handler om låneaftaler, hvor en låner har påført en medansøger på lånet. Det kan i mange tilfælde være en god ide for begge parter, at der optræder en medansøger på et lån. Det giver låneudbyderen en ekstra sikkerhed for lånet – der er flere der kan betale gælden tilbage, og låneren vil også have en form for sikkerhed, i den forstand, at begge hæfter for lånet. En anden fordel for låneren er, at det somme tider bliver billigere i omkostninger, da renten er lidt billigere, hvis der er to lånere på en låneaftale. Risikoen for udlåneren er jo betydeligt mindre, end hvis der kun er en låner.

Når man taler om sikkerhed for et lån, er det typisk set fra låneudbyderens side. Men låneren kan også sikre sig mod uventede situationer, hvis det pludseligt kniber med økonomien og evnen til at betale sine afdrag til tiden. Der findes mange muligheder for at sikre sin indtægt for eksempel. At spare penge op hver måned er den mest oplagte måde at sikre sig mod dårlige tider. Så skaber man sig selv en buffer, som kan bruges til at dække en eventuel nedgang i indtægt i en kortere periode. Hvis du for eksempel ikke er indmeldt i en A-kasse, så bør du helt alvorligt overveje det. Mister du dit job en dag, så kan du ikke regne med, at din kommune vil hjælpe dig. Mange bliver meget overraskede over, at der ikke er meget at hente, hverken økonomisk eller hjælp til jobsøgning. Meld dig ind i en A-kasse, det er en god sikkerhed for en tålelig indkomst, hvis uheldet er ude.

Du vil også kunne finde masser af muligheder for at sikre dig yderligere i forhold til din indtægt. Flere A-kasser tilbyder ekstra forsikringer, som gør, at du mister endnu mindre i indtægt, hvis du bliver ledig. Det koster lidt mere, men det kan betyde mange flere tusinde kroner hver måned i for eksempel seks måneder. Dit eget forsikringsselskab har sikkert også lignende ordninger, det skal du bare undersøge.

En medansøger på et lån, er jo også en form for sikkerhed, da I jo så kan deles om afdraget, hvis det bliver presset. Ved en skilsmisse eller separation, så vil både formue og gæld blive delt, og hvis det handler om gæld, så hæfter begge jo på en låneaftale. Om det er den ene eller anden der i praksis betaler afdraget til en långiver, betyder ikke noget for denne, bare pengene eller afdraget falder til tiden.

Hvor lang løbetid

Du har sikkert selv en fornemmelse af, hvad du vil låne, og hvor meget du har råd til at afdrage dit lån med. Når du kigger efter et kviklån her på vores side, så vil du opleve, at der på vores liste med låneudbydere, ret tydeligt er angivet løbetider ved de enkelte udbydere. Løbetiden på et lån afhænger altså af, hvad den enkelte udbyder tilbyder til sine lånere, og det afhænger igen at lånets størrelse. Når du skal optage et lån via vores side, så skal du finde nogle udbydere som matcher dit lånebeløb på vores liste. Her vil du hurtigt se, at der er flere som matcher dit ønske, og at udbyderne også har opgivet, hvilket spænd i løbetiden, de tilbyder til deres kunder. Det er først når du kommer ind på den enkelte udbyders låneside, at du får det endelige svar.

Klik ind på en udbyder som passer til dit lånebeløb, og indsæt eller vælg så lånebeløbet i deres låneberegner. Vælg derefter en løbetid på for eksempel tre år, og så vil du hurtigt se, hvad dit månedlige afdrag bliver, hver måned i tre år. Er afdraget for højt, så kan du vælge at forlænge løbetiden med for eksempel et eller to år, og så aflæse det nye afdrag. På den måde kan du i princippet selv bestemme hvor lang løbetid du ønsker. Det er for de flestes vedkommende størrelsen af afdraget som afgør, hvor lang løbetid de vælger. Løbetiden bestemmer altså afdragets størrelse.

Samtidig med at du ændrer på løbetiden, så vil du også opdage, at omkostningerne på det lån du ønsker, ændrer sig. Omkostningerne bliver typisk noget højere ved en længere løbetid på et lån. Når du skal optage et kviklån, så er der altså mange forhold som bestemmer afdragets størrelse og prisen på lånet over hele løbetiden. Det smarte ved udbydernes låneberegnere på deres sider er, at du får alle nødvendige oplysninger om lånet, og at intet i princippet er skjult. Det er smart, hurtigt og gennemsigtigt – en meget kundevenlig løsning, som du kan glæde dig over.

Du skal selvfølgelig angive en løbetid som matcher din økonomi, både nu og fremefter. At vælge en lang løbetid, for eksempel ti år, vil være udsat for større risici end hvis det er en kort løbetid, og det er også derfor, at lånets omkostninger bliver en del højere. Hvis du vælger en kort løbetid, med et højt afdrag, så bliver du hurtigere gældfri, og du sparer en del omkostninger. Ulempen kan være, at du sætter din økonomi eller dit budget under pres, fordi det kun lige kan lade sig gøre, at betale et stort afdrag hver måned. Tager du et kviklån, så skal du finde den helt rigtige balance, og vælge den løbetid, som passer til din økonomi, uden at presse budgettet for meget. Gør du det, så kan det få alvorlige konsekvenser, hvis du for eksempel, i en kortere periode, bliver ledig og dermed får en lavere indkomst, end du lige er vant til. Har du sat din løbetid til tre år ved låneaftalens indgåelse, så kan den ikke ændres, selvom du står for store ændringer i din økonomi. En låneaftale er en bindende aftale, som løber indtil gælden er indfriet.

Hvad koster kviklån

Alle kunder eller forbrugere er selvfølgelig interesserede i, hvad det koster at låne penge. På Ekonomi.dk har vi gjort det let og overskueligt for alle, så det er muligt, at se præcis, hvad et lån hos en af vores mange låneudbydere koster. Det vil fremgå meget tydeligt på den låneside, hvor du søger om et lån. Alle kviklån koster penge for kunderne, uanset hvad du ser i reklamer på tv eller på internettet. Det er et faktum. Prisen på et kviklån er afhængig af mange faktorer, og vi vil i dette afsnit prøve, at gøre det overskueligt for dig, hvad du skal kigge efter, og hvordan du selv kan beregne prisen, hvis du skal sammenligne de forskellige låneudbydere og de lån de tilbyder.

For det første skal du altid betale et gebyr for at optage et lån. Det er gratis at være på vores side, og det koster ikke noget at søge om et lån hos udbyderne på vores side. Det er gratis og uden omkostninger for dig. Når du har fundet en låneudbyder som du vil søge et lån hos, så kan du se i deres oversigt, hvad du betaler i oprettelsesgebyr eller i etableringsomkostninger. Det svinger meget hos de forskellige udbydere, og det er hos vores udbydere ikke helt urimelige priser. Det kan du godt risikere, hvis du for eksempel vælger en låneløsning som ikke findes på denne side, men for eksempel i en butik ude i byen. Butikkerne får nemlig et salær for at være mellemmand i en lånesag, og det bliver lagt til dit oprettelsesgebyr. Etableringsomkostningerne hos vores udbydere er rimelige, og kan godt afhænge af lånets størrelse. Mindre kviklån er måske ikke så dyre umiddelbart, men hvis det er for eksempel 500 kroner ved et lånebeløb på 2.000 kroner, så svarer det til 25 procent, og det er lidt højt. Andre udbydere har meget mindre etableringsomkostninger i procent, fem til ti procent, og det virker lidt mere fair.

Uanset hvad du betaler i omkostninger, så bliver det lagt til de samlede omkostninger, som jo er det du skal kigge på i den sidste ende. Det er som regel ikke dette gebyr der gør den store forskel for kunderne, men de samlede omkostninger for hele lånet og i hele låneperioden. De samlede omkostninger består af flere dele, og det gælder etablering, renter, opkrævningsgebyr hver måned, og eventuelt strafgebyrer, hvis dit afdrag ikke falder til tiden. De samlede omkostninger er altså alle de omkostninger som du har betalt for dit lån igennem hele låneperioden. Låner du 40.000 kroner over fem år, så vil du typisk betale 60.000 kroner tilbage til låneudbyderen ialt. Det svarer til at lånet har kostet dig 50 procent af lånebeløbet over alle fem år.

En anden vigtig faktor eller tal, er ÅOP, som betyder årlige omkostninger i procent. Det er tallet som de fleste kigger på, når de skal sammenligne de forskellige låneudbydere, og det er også en god måde. Men tallet siger intet om de nævnte 50 procent, som lånet i realiteten koster dig over hele perioden, og det er vigtigt i forhold til dit eget billede af, hvad det koster at låne penge. Det er nemlig dyrt at låne penge, hvis man ser på det tal, og 50 procent over en periode, er et af de billige lån. Du kan sagtens opleve meget dyrere lån – op til 75 procent, og det er nok den grænse du skal sætte for dig selv, hvis du skal låne penge.

De hurtige kviklån koster noget forskelligt alt efter hvilken udbyder du vælger. Hvis du er smart, så søger du hos flere forskellige på en gang. Søger du hos tre forskellige, så kan du jo bare vælge det billigste tilbud, når du får svar tilbage om godkendelse af dit lån.

Det billigste kviklån

Når du skal låne mange penge, så er du interesseret i, at det bliver så billigt som muligt. Det gælder både for de samlede låneomkostninger, og for det beløb som du skal afdrage med hver måned i hele løbetiden. Det er meget forskelligt fra låner til låner, hvad der betyder mest, men vi har en fornemmelse af, at de fleste ikke kigger så meget til omkostningerne, som de kigger på afdragets størrelse. Det er der flere gode grunde til, som vi kommer ind på lidt senere. Først skal vi lige have alt på plads om låneomkostningerne. De beskriver den samlede pris for dit lån, og altså det beløb du har betalt låneudbyderen for at låne penge. Låner du 30.000 kroner, og du over fire år har betalt 40.000 kroner tilbage til udbyderen, så har lånet kostet dig 10.000 kroner i alt – og svarer til 30 procent i hele perioden. Det er et af de billigste lån på markedet, og det er en ret fair pris. Havde omkostninger været på 50 procent, så ville du have betalt 45.000 kroner tilbage, og det er 5.000 kroner mere end det andet lån. Som du nok kan se, så kan du spare 5.000 kroner i hele perioden, ved at vælge den helt rigtige låneudbyder. For de penge kunne du købe en ny vaskemaskine eller noget helt andet. Det giver altså rigtig god mening, at kigge på de samlede omkostninger, og ikke bare på ÅOP, som bare er et tal i manges øjne.

Er du typen som leder efter det billigste kviklån, med øje for afdragets størrelse, så hører du nok til den største gruppe af lånere. Her handler det om af finde et lån, der er så billigt, at det kan passe ind i budgettet, uden at det presser økonomien særligt meget. Det betyder, at mange låner penge over en lidt længere periode, så afdragets størrelse bliver så lille som muligt. Det har så den konsekvens, at lånet samlet, kommer til at koste noget mere. Om du leder efter det billigste kviklån på den ene eller anden måde, gør ingen forskel her på Ekonomi.dk, for vi har låneudbydere på vores liste, som matcher både den ene og den anden gruppe. Her finder du altid de bedste og billigste kviklån – uanset hvad.

Hvordan søger jeg

Når du skal ansøge om et kviklån, så skal du selvfølgelige bruges vores side med vores lange liste af låneudbydere. Her finder du de bedste og billigste kviklån på det danske marked, og de er allesammen meget seriøse i den måde de arbejder på. Det giver dig en sikkerhed for, at alt er i orden, og at du får de bedste lånevilkår. I det følgende vil vi beskrive den bedste, smarteste og nemmeste måde, hvorpå du kan søge om lån, og samtidig gøre det mere effektivt, og øge dine chancer for at blive godkendt hos låneudbyderne.

Du skal starte med at kigge vores liste igennem, og så finde fem udbydere som matcher med det lånebeløb du ønsker at låne. Find derefter papir og pen, så du kan tage nogle enkle noter, mens du tjekker og sammenligner udbyderne. Gå ind på hver udbyder, og indstil eller indsæt nu det lånebeløb som du påtænker at søge om. Herefter indstiller eller indsætter du en løbetid som du kan overskue, og så vil du kunne se størrelsen på dit månedlige afdrag, ÅOP, rente, samlede låneomkostninger med mere. Disse tal skriver du ned på dit papir, og så går du videre til den næste af de fem udvalgte i rækken. Gør dette ved alle fem udbydere, og så kan du derefter sammenligne dem med hinanden.

Ud af de fem udbydere skal du nu vælge tre af de bedste og billigste ud, for dem skal du sende en ansøgning til. Når du søger hos flere på en gang, så sparer du en masse tid, og du øger dine chancer for at få godkendt et lån betydeligt. Får du flere positive svar, så kan du jo bare vælge den bedste og billigste af dem. Det er smart, hurtigt og nemt. Du skal være meget omhyggelig når du udfylder deres online ansøgningsskemaer, så du er helt sikker på at de er fejlfri. Er der fejl, så vil din ansøgning enten blive afvist, eller også vil der gå meget længere tid, før du får svar fra dem.

Når du har afsendt dine ansøgninger til udbyderne, så er det bare at vente til der kommer svar fra dem alle. Vent med at beslutte dig for noget som helst, før du har fået svar fra alle udbyderne, så kan du nemlig vælge den bedste løsning.

Sagsbehandlingstid

Det er meget forskelligt, hvordan de enkelte udbydere behandler deres ansøgninger, men der er visse fællestræk, og det handler meget om procedurer. Da alle udbydere modtager deres ansøgninger elektronisk, så foregår meget af det på digitale platforme og gennem flere registre, som udbyderne har adgang til. Det er smart, hurtigt og nemt, og det gør, at sagsbehandlingen kan klares af et minimum antal medarbejdere. Når du har indsendt dine oplysninger til udbyderen, så bliver de krydstjekket igennem flere registre sådan, at udbyderen er sikker på, at du er den du udgiver dig for at være. Derefter vil de foretage en form for kreditvurdering af dig, og finde ud af, om du er i stand til at tilbagebetale lånet som du har søgt. Det gør de også med digital hjælp og ved adgang til flere forskellige instanser. De vil for eksempel tjekke om du er registreret i RKI eller Debitorregistret. Når låneudbyderen har lavet denne grovsortering, så vil en medarbejder begynde at kigge på din ansøgning, og sende den videre, enten til endelig godkendelse eller et afslag. Det går jo forholdsvis stærkt i denne proces, og deres systemer er helt utrolig effektive. Det betyder jo også, at dit lån bliver lidt billigere, når det meste kan gøres ved hjælp af computere med mere.

Svar – afslag eller tilsagn

Et kviklån er jo blandt andet karakteriseret af, at det går tjept, både når du søger lån, og når du får svar fra låneudbyderne. Hvis du har fulgt vores anbefaling her på Ekonomi.dk, så skal du vente til du har svar fra alle dem du har søgt hos. Så har du det bedste udgangspunkt for dit valg af lån. Det er her du kan spare mange penge, hvis du får positivt svar fra flere udbydere.

Det svinger lidt fra udbyder til udbyder, hvor længe de er om at sende et svar til dig. Det afhænger også lidt af, hvornår på dagen du har søgt lånet. Sidder du for eksempel en aften og sender dem ansøgningen, så kan det godt være, at du først får svar næste formiddag. Normalt går der ikke mange timer førend du får svar fra udbyderne, og nogle af dem er så hurtige, at der kun går få minutter og op til 30 minutter, mens andre – de fleste af dem, er et par timer om at svare på din ansøgning. Du må bare væbne dig med tålmodighed, og så håbe på det bedste.

Får du et eller flere positive svar fra udbyderne, så skal du til at vælge den bedste løsning. Hvis du har gemt dine noter, så er det nemt at vælge, ellers må du kigge dem igennem, og lige få opfrisket de forskellige tilbud. Har du valgt den bedste ud, så skal du underskrive en låneaftale, og den er oftest med i den mail du får fra udbyderen. Normalt er det et link ind til en side, hvor du så skal bruge dit NemID for at logge på, og så underskrive aftalen. Læs den igennem før du skriver under. Grundigt.

Låneaftale

Når du modtager låneaftalen, skal du læse den igennem meget grundigt, og tjekke de oplysninger og tal som står i den. Sammenlign tallene i låneaftalen, med dem som du har noteret ned på dit stykke papir, så du er sikker på, at de har godkendt det som du har søgt om. Der kan være fejl i låneaftaler, og de skal rettes, hvis du finder nogen. Låneaftalen er det papir som bekræfter din aftale med låneudbyderen, og den er gældende og bindende, og kan ikke lige laves om.

Uanset hvad der sker, så er låneaftalen uopsigelig, og bliver først afsluttet når gælden er indfriet. Selvom der skulle blive tale om mislighold af aftalen, så vil gælden altid stå tilbage, og låneren vil altid hæfte for gælden. Skulle du som låner ryge ud i problemer, og du kan se, at det bliver vanskeligt, at overholde dine forpligtelser, så skal du kontakte låneudbyderen med det samme. Undlader du at betale et afdrag på grund af økonomiske vanskeligheder, så træder de særlige vilkår i låneaftalen i kraft, og så har låneudbyderen ret til at pålægge diverse gebyrer, og også at opsige aftalen, med ret til at opkræve hele det skyldige beløb til betaling straks. Det kan de færreste klare, og så starter der en inkassosag op, og flere gebyrer og udgifter bliver lagt til din gæld. For at undgå det, så skal du hurtigst muligt kontakte din låner.

Penge på kontoen

få flere penge på kontoen med et kvik lånNår du har fået godkendt et lån hos en låneudbyder, så skal låneaftalen læses igennem og så skal den underskrives. Det gør du via NemID, og derefter vil låneudbyderen overføre penge til din Nemkonto. De forskellige låneudbydere har også meget forskellige måder at gøre dette på, eller rettere sagt, den tid der går fra underskrift til overførsel kan svinge ret meget.

De fleste udbydere svarer på din ansøgning inden for få timer, og efter underskriften er modtaget hos dem, så kan mange af dem nå, at sende pengene, så de er på din konto samme dag. Det kan ske, hvis låneudbyderen har samme bank som dig, eller ved at de laver en såkaldt straks overførsel. Du skal dog ikke forvente, at pengene er der før den næste hverdag, efter låneaftalens underskrivelse. Når du har modtaget pengene på din konto, så kan du bruge dem til lige hvad du har lyst til.

Et lille råd til dig som låner penge, og som for eksempel har underskud på din konto, så vil du jo i princippet kun have de resterende penge tilbage til rådighed. Låner du 20.000 kroner, og du har et minus på 3.500 kroner, så vil du kun have 16.500 kroner, som du kan bruge. Har du et minus på den konto der overføres penge til, så skal du nok – enten låne det ekstra eller sørge for at udligne underskuddet inden pengene lander på din konto.

Tilbagebetaling af lån

Når dit lån et blevet gennemført og pengene udbetalt til din konto, så skal du kun have fokus på en ting, og det handler om, at betale din gæld tilbage. Normalt er det sådan, at din opkrævning tilmeldes på PBS, altså Betalingsservice i din bank, men du skal selv tjekke eller sørge for, at det rent faktisk sker. Derfor skal du holde øje med opkrævninger på din konto, og se om alt er ok. Hvis ikke, så skal du rette op på det. Modtager du den første opkrævning via posten, så er den ikke tilmeldt PBS, og så skal du sørge for det, enten via din internet bank eller ved at aflevere opkrævningen i banken, og bede dem om at tilmelde den PBS. PBS er din sikkerhed for at dit afdrag betales til tiden, og så skulle det gerne ske helt automatisk efterfølgende.

Når du har lånt penge, så skal du overholde dine aftaler med långiver, og derfor skal du være meget opmærksom på, om alt er ok. Tjek dine kontoudtog løbende, og se om der bliver trukket penge til dit afdrag. Der kan ske fejl, og så er det dit ansvar alene. Du kan aldrig skyde skylden på andre end dig selv – heller ikke din bankforbindelse. Opdager du fejl eller uregelmæssigheder, så skal du kontakte bank og långiver, og få styr på fejlen, og hurtigst muligt betale det skyldige afdrag.

Hvis du på nogen måde misligholder din aftale med långiver, så får det alvorlige konsekvenser for dig og din økonomi, og det kan betyde rigtig mange ekstra omkostninger, som du kommer til at betale. Hvis du ikke får rettet op på det i tide, så vil dit lån blive opsagt, og så kan du ende med en inkassosag, flere omkostninger, og i sidste ende en registrering i RKI eller Debitorregistret. Hvis det kommer så vidt, så vil du virkelig få svært ved at låne penge igen, og det ønsker ingen.

Har du problemer med din økonomi og dine betalinger, så skal du kontakte långiver med det samme, og se om I sammen kan finde en mindelig løsning, så du kan komme på sporet igen. Skyldes dine problemer afskedigelse, så find et nyt job hurtigst muligt. Jo før du finder løsninger, jo bedre muligheder har du, for at få styr på din uheldige situation.

RKI

Rigtig mange forbrugere eller borgere er blevet registreret i RKI eller Debitorregistret, fordi de af en eller anden grund ikke har været i stand til at betale forfalden gæld eller skyldige beløb hos nogle kreditorer. RKI eller Debitorregistret bliver brugt af virksomheder, finansieringsselskaber og det offentlige til at registrere deres debitorer som en sanktion eller straf om man vil. Det betyder, at borgere får meget sværere ved at låne penge, og det kan godt betyde visse begrænsninger i livet for disse mennesker. Det er sjældent af fri vilje, at folk ender i disse registre, men en kombination af mange uheldige situationer eller begivenheder, som har haft så stor indvirkning på deres økonomi, at alt er brudt sammen.

Uanset hvad grunden er, så handler det for borgere, som er havnet i den situation, om at komme ud af det igen. Det er der mange muligheder for, og hvis man vil det, så kan det faktisk godt lade sig gøre. Vi har en del artikler, som beskriver nogle af mulighederne, og dem bør du læse, hvis du vil have nogle gode tips, her på Ekonomi.dk

Vil du låne penge, og søge om et kviklån her på siden, så vil du sagtens kunne finde låneudbydere som tilbyder lånemuligheder for folk der er registreret i RKI eller Debitorregistret. Det kræver dog, at du gennemser vores liste her på siden, og tjekker de forskellige udbydere om dine muligheder. Når du finder en mulighed, så skal du ansøge dem om lån, og huske at skrive, at du er i RKI, og at du eventuelt har en medansøger med på lånet. Så kan du forbedre dine chancer for at få et lån. Det allerbedste vil være, at du kontakter RKI, og hører hvem der har registreret dig, og du så efterfølgende kontakter dine kreditorer, for at få lavet en betalingsaftale med dem. Der kan godt vise sig nogle helt nye muligheder for dig på den måde, og så er der lys forude.

Afvikling af lån før tid

Når du optager et kviklån, så giver låneudbyderne dig en mulighed for at betale gælden ud før tid. Det er altid godt, at få sin gæld ud af verden så hurtigt som muligt, da der jo hele tiden løber renter på, som du skal betale. Får du på et tidspunkt mulighed for at betale din restgæld ud hos långiver, så kan det være en god forretning for dig. Der er mange renteudgifter at spare, og du vil jo altid kunne optage et lån på et andet tidspunkt. Hvis du har lånt 15.000 kroner over to år, vil du kunne spare cirka 3.000 kroner i rente pr. år – alt efter hvilket lån du har. Det er mange penge, og svarer til 300 kroner ekstra til rådighed på dit budget, plus det som afdraget udgør.

Nogle låneudbydere tillader sig – det står i de fleste låneaftaler, at tage et gebyr for tidligere afvikling af restgæld. Det kan alligevel godt betale sig for dig, og har du muligheden, så skal du benytte den. Det sker tit, at folk for eksempel arver penge, og så er der lige pludselig mere at rutte med på budgettet. Alt for ofte tænker folk sig ikke så godt om, når de kommer til penge, og så ender en arv på flere tusinde kroner hurtigt med at blive brugt til forbrug, i stedet for at forbedre den almene økonomi. Kommer du til penge, så skal du alvorligt overveje, at bruge dem til indfrielse af gæld.