fbpx

Kreditlån

Komplet liste over udbydere af kreditlån i Danmark, hvor du kan ansøge med det samme.

Kreditlån — Den komplette guide

Der findes mange typer af lån på nettet. Derfor kan det være vanskeligt at finde hoved og hale i dem. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis du skal låne penge for første gang. Det er go vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i det med hovedet først. I stedet skal du give dig god tid til at undersøge hele markedet.

Hvis du er faldet over begrebet ‘Kreditlån’, så skal du selvfølgelig være klar over, at det kan være op til flere forskellige ting. Hvad du dog kan være helt sikker på er, at der er tale om et lån der kun kan udbetales til privatpersoner og som ikke kræver sikkerhed. Derfor minder det faktisk også om mange andre online lån.

Der findes – som udgangspunkt – tre overordnede typer af kreditlån. Derfor kræver det også, at du giver dig tid til at studere hver enkelt af disse lånetyper, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at vælge den helt rette løsning for dit vedkommende. Herunder introduceres du kort til de tre overordnede kreditlånstyper.

De overordnede typer af kreditlån

Optag kreditlån gennem ekonomi.dk i dag

Hvis du gerne vil låne penge uden at stille sikkerhed og uden at skulle redegøre for lånets formål, så er det en god idé, at du vælger et kreditlån. I denne forbindelse skal du dog huske på, at det er en meget bred betegnelse, der dækker over hele tre typer af lån: henholdsvis forbrugslån, kviklån samt en kassekredit.

Forbrugslån

Det er svært at definere, hvad et forbrugslån egentlig er. Det er nemlig et meget vidt begreb. Det kan være alt lige fra et lån på blot 10.000 kr. til et lån på helt op til 250.000 kr. Fælles for alle disse lån er dog, at du ikke skal stille nogen sikkerhed for dem. Det er også et lån, der betales af over en periode på min. 1 år.

Mange anser forbrugslån som værende et dækkende begreb for samtlige typer af lån på nettet. Det er dog ikke helt tilfældet. Tværtimod, så er det en lånetype for sig selv, der i højere grad bruges til udlån af relativt høje beløb med en længere løbetid end det eksempelvis gør sig gældende for et kviklån eller et minilån.

Kviklån

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så adskiller et kviklån sig ofte fra et forbrugslån ved at have en løbetid, der er meget kortere. Ofte lyder den ikke på mere end f.eks. 30-60 dage. Det er ikke ligefrem noget, der også er aktuelt for et større forbrugslån, hvor du ofte betaler lånet tilbage over mere end 1 år.

I og med, at du skal kunne betale lånet retur inden for en kort periode, så er lånet naturligvis heller ikke af samme kaliber som et forbrugslån. Langt de fleste udbydere af denne type af lån vælger at sætte grænsen ved 15.000 kr. pr. lån, men enkelte aktører tilbyder højere kviklån end dette – de starter typisk ved 100 kr.

Kassekredit

De fleste tolker blot kassekreditten som det, de kender den for at være i banken. Det er dog ikke det samme på nettet. Her er der i stedet et rigtig godt alternativ til det traditionelle lån, der kan tages i brug, hvis du løbende har brug for lidt ekstra penge – det kan f.eks. være en god idé, hvis du tit er lidt presset.

Med en kassekredit har du nemlig mulighed for at hæve et beløb, når du har brug for det. Dertil er det også en klar fordel for mange, at du blot kan betale det tilbage når du kan. Dog er der flere kassekreditter, der har en månedlig minimumsbetaling. En kassekredit har typisk en størrelse på mellem 5.000-15.000 kr.

Hvornår giver det mening at optage et kreditlån?

Det er selvfølgelig ikke altid, det giver mening at optage et kreditlån. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette. Der er mange danskere, der er endt i stor gæld, fordi de blot har lånt til fornøjelse, uden først at undersøge, om de reelt set har råd til dette. Derfor er det vigtigt, at det er noget, der gøres med omhu.

Der er selvfølgelig op til flere fordele forbundet med at optage et kreditlån, men den største er typisk, at der ikke skal stilles nogen sikkerhed for lånet. Dertil kan du også få pengene udbetalt meget hurtigt, hvilket kan redde dig i flere situationer. Dertil er det også et lån, der er ekstremt fleksibelt i forhold til andre.
Det er en god idé, at optage et kreditlån, hvis du…

 • … har brug for at få de lånte penge udbetalt med det samme
 • … ikke ønsker at bruge lang tid på at holde møder med din bankrådgiver
 • … skal bruge penge til alm. forbrug eller til egen fornøjelse

På den anden side, så er der også scenarier, hvor det ikke er en god idé, at du optager et kreditlån. Du bør ikke optage et nyt kreditlån, hvis du…

 • … har intentioner om at bruge lånet til at betale af på gammel gæld
 • … allerede står registreret som dårlig betaler i RKI (Experian) eller Debitor Registret
 • … ikke er helt og aldeles sikker på, at du er i stand til at betale lånet tilbage

Hvilke krav stilles der til låntager?

Lån penge med et kreditlånDet er ikke synderligt vanskeligt at blive godkendt til et kreditlån på nettet. Det er også derfor, der er flere og flere, der er begyndt at vælge denne løsning frem for at låne penge i banken. Du skal dog være klar over, at på trods af, at langt de fleste kan få lov til at låne penge på nettet, så er der fortsat nogle krav.

Hvis du har et ønske om, at kunne optage et kreditlån hos én af de efterhånden utallige långivere, du kan finde på det danske marked, så skal du typisk leve op til ét eller flere af de nedenstående krav. I denne forbindelse skal du dog bide mærke i, at der er forskel på kravene hos de enkelte långivere.

 • Du skal minimum være 18 år gammel og dermed også myndig. Nogle steder har de dog andre krav, da der også findes långivere, der kræver, at du er enten 21 år, 23 år eller tilmed 25 år, inden du kan få lov til at optage et kreditlån hos dem. Derfor er det også noget, du selv skal læse op på.
 • Du må naturligvis ikke være registreret i hverken RKI (Ribers Kredit Information / Experian) eller Debitor Registret. Det betyder, at du står anført som dårlig betaler og det giver dig meget begrænsede muligheder for at låne penge i form af et online kreditlån.
 • Det er desuden også påkrævet, at du har et aktivt NemID. I dag skal stort set alle låneaftaler skrives under med NemID, inden du kan godkendes. Dog har langt de fleste et aktivt
 • NemID, da det bruges til alt lige fra netbank til eBoks.
 • Dertil er det også et krav, at du er dansk statsborger og at du har en fast adresse i Danmark.

3 tips til dig, der leder efter et kreditlån

Én af de absolut bedste ting ved et kreditlån er, at det hele kan klares online. Derfor er der også garanti for, at det er nemt. Du skal ikke i banken eller møde op hos en anden långiver. Det betyder, at det også kan virke appellerende blot at kaste sig ud i det. Herunder finder du dog tre tips, du bør læse igennem først.

 • Undgå skjulte gebyrer: Før du skriver under på din låneaftale, så er det en rigtig god idé, at du kigger efter hvilke gebyrer, du eventuelt skal betale. Det er normalvis billigere for dig at bruge betalingsservice frem for girokort, hvilket er et gebyr, du kan spare væk med blot ét enkelt klik.
 • Overvej at bruge en medansøger: Hvis du ikke har en økonomi, der er helt i top, så kan du spare mange penge ved at gøre brug af en medansøger. Det kan du blandt andet gøre ved at ansøge sammen med en partner, familiemedlem eller en ven, hvilket er en rigtig god idé.
 • Hold altid øje med ÅOP: Når du skal låne penge, så er der særligt ét tal, du skal holde øje med; lånets ÅOP. Det er den nemmeste måde at vurdere, om der er tale om et billigt eller dyrt lån, da det er et tal, der er angiver alle lånets omkostninger i procent på årlig basis.

Det er vigtigt, at du ikke blot låner penge for at låne penge. Sørg for, at der faktisk er tale om et reelt formål, inden du begynder at optage et kreditlån. Det er ikke billigt at låne penge på nettet, hvorfor det også er vigtigt, at du er sikre, at det faktisk er noget, du er i stand til at betale lånet retur til tiden.

Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at optage dit lån med stor omhu. Det kan – som det også er nævnt ovenfor – være tiltalende blot at kaste sig ud i det, fordi det er nemt, men det er ikke den rette løsning. I stedet skal du fokusere på undersøge markedet og dine muligheder.