fbpx

Julelån

Med et julelån, har du pengene på meget kort tid. Se alle udbydere af lån med hurtig udbetaling herunder.

Julen er en dyr tid. Det er som sådan ikke noget nyt, men det forholder sig alt andet lige sådan, at mange danskere har brug for en økonomisk håndsrækning i juletiden. Det er netop her, at det såkaldte julelån kommer ind i billedet. Mangler du penge til at finansiere julemad, juletræ, julegaver eller noget helt fjerde i julen? Så er du landet på den rigtige side.

Det koster penge at arrangere den perfekte jul. Faktisk kan der være så mange udgifter forbundet med julen, at det kan blive nødvendigt at låne penge. I første omgang vil vi gerne give dig en fornemmelse af, hvor mange penge man bør sætte af til julen. Måske behøver du slet ikke at låne så mange penge, som du forestillede dig. Undersøg også de aktuelle alternativer til et julelån – i form af julehjælp og juleopsparing.

Hvor meget koster det at holde jul?

Første skridt på vej mod en sund juleøkonomi er at danne sig et overblik over, hvad det rent faktisk koster at holde jul. Uden denne viden kan du ikke komme med et realistisk bud på, hvor meget du evt. skal låne. Nordea offentliggjorde i 2017 resultatet af en større undersøgelse vedr. danskernes juleforbrug. Af denne undersøgelse fremgik det, at juleforbruget varierede en hel del fra landsdel til landsdel. Der bliver brugt flest penge på jul i følgende landsdele (efter højeste forbrug):

 1. Hovedstaden
 2. Nordjylland
 3. Sjælland
 4. Midtjylland
 5. Syddanmark

Forbruget er størst hos aldersgruppen 40-54 og lavest i aldersgruppen 18-25. Endvidere viste undersøgelsen, at voksne med børn i husstanden brugte betydeligt flere penge på julegaver m.v. end andre.

Men tilbage til spørgsmålet: hvor meget koster det reelt at holde jul? Danskerne bruger i gennemsnit 5.050 kr. på julen inkl. gaver, mad, pynt, træ osv. Bruger du mon mere eller mindre end gennemsnittet? Juleforbruget stiger typisk lidt år for år – dog har enkelte landsdele formået at sænke forbruget.

Lidt overraskende viser førnævnte undersøgelse, at omkring 6 % af danskerne ikke køber julegaver. Det kan skyldes flere forskellige ting, men det skyldes typisk en presset økonomi. Det er heldigvis ikke et must at købe julegaver, hvorfor man ikke skal føle sig presset, hvis man ikke synes, at man har råd. Det er vigtigere, at der er penge til husleje, mad, forsikringer m.v. Julegaver er jo ikke livsvigtige.

Optag et julelån via Ekonomi.dk

Værd at vide om julehjælp

Langt de fleste danskere kan fint finansiere deres juleforbrug uden udefrakommende hjælp. Dog er der også en mindre befolkningsgruppe, som grundet en lav indkomst ikke kan finde penge til julegaver m.v. Det er en trist realitet, men heldigvis findes der flere muligheder for at få hjælp. Julehjælp er et af de mest udbredte tiltag inden for økonomisk julestøtte. I dag findes der en lang række private udbydere af julehjælp herhjemme.

Du kan søge om legater gennem følgende udbydere:

 • Samvirkende Menighedsplejer
 • Folkekirkens Nødhjælp
 • Røde Kors
 • Kirkens Korshær
 • Frelsens Hær
 • Mødrehjælpen
 • Blå Kors
 • Dansk Folkehjælp

Husk at sætte dig ind i kravene, inden du søger. Julehjælp er som udgangspunkt tilegnet de mest trængende familier. Du er altså ikke nødvendigvis berettiget til julehjælp, blot fordi du har prioriteret dine penge forkert.

Foruden kravene skal du være opmærksom på ansøgningsfristen. Man skal typisk ansøge senest d. 1. december for at komme i betragtning til julehjælp. Det er bestemt værd at sende en ansøgning til en eller flere organisationer, hvis man ikke kan finansiere sit juleforbrug på egen hånd. Først bør du dog undersøge, om du ikke kan reducere dine udgifter en smule. Julen behøver jo ikke at koste en formue.

Ansøgningsdelen foregår som regel skriftligt, idet du bliver bedt om at sende en e-mail med de påkrævede oplysninger. Enkelte gange bliver du bedt om at møde op på din lokale afdeling, hvor du kan tale med en repræsentant for organisationen. Vær forberedt på at blive spurgt ind til personlige oplysninger såsom indtægt, rådighedsbeløb og antal børn. Du skal muligvis dokumentere din indtægt.

Spar op til julen

Lån penge til julenJulen er dyr og har altid været det. Det kan efterhånden ikke komme bag på nogen. Dog kan man godt undre sig over, hvorfor så mange danskere fravælger en opsparing. De fleste vil nemt kunne få råd til både julegaver og julemad, hvis de prioriterede en opsparing.

Ønsker du hverken at søge julehjælp eller julelån, så bør du begynde at spare op til den kommende jul allerede nu. Det foregår kort og godt ved, at du lægger et mindre beløb til side hver måned, for eksempel 250 kr. Efter 12 måneder vil du have 3.000 kr. at gøre godt med. Så skulle der gerne være penge til både julegaver og julemad. Sværere behøver det faktisk ikke at være.

At finde 250 kr. i budgettet hver måned bør ikke være en større udfordring. Det kræver som regel bare, at man køber lidt billigere ind, bruger lidt mindre strøm eller dropper det dyre mobilabonnement. Mulighederne er mange.

Er du den risikovillige type, så kan du overveje at placere din opsparing i aktier eller obligationer. Med lidt held kan du fordoble din juleopsparing, men du kan altså også risikere at miste det hele. Er du villig til at tage chancen?

Ønsker du en separat opsparing – til din juleopsparing – så bør du rette henvendelse til din bankrådgiver. Han eller hun vil hurtigt kunne oprette en ekstra konto, som du kan bruge til din opsparing. Jo mere du kan spare op, desto mindre behøver du at låne, når julen atter banker på døren. Optimalt set bør du kickstarte din opsparing allerede i januar måned.

Overvej et julelån

Et julelån er i princippet blot et almindeligt forbrugslån. Det kaldes blot for et julelån for at understrege, hvad pengene skal gå til. Det såkaldte julelån er blevet ualmindeligt udbredt de seneste år, hvor vi danskere i den grad har benyttet muligheden for at låne penge på nettet. De fleste julelån bliver nemlig optaget online.

At låne penge til julen bør kun tages til overvejelse, hvis man ikke har andre muligheder. Du skal så vidt muligt forsøge enten at spare op eller få finansieret julen gennem julehjælp. Det er nemlig en dyr fornøjelse at optage et lån, uanset om man så kalder det et forbrugslån, kviklån eller minilån. Et julelån vil som regel blive brugt til at finansiere julegaver og julemad, men i princippet kan det også gå til at dække udgifter til nyt tøj eller møbler. Det forholder sig nemlig sådan, at låneformålet er helt og aldeles personligt og anonymt.

Hvorfor overveje et julelån, hvis det er dyrt? Det er et ganske godt spørgsmål. I princippet bør man holde sig fra lån, medmindre man absolut ikke har andre muligheder og finder det meget vigtigt at holde jul ligesom alle andre. En af fordelene ved de såkaldte julelån er, at man ikke skal låne mange penge. Du kan i realiteten nøjes med at låne 500 kr. Omvendt er der også mulighed for at låne 10.000 eller 100.000 kr. for den sags skyld. De fleste udbetalte julelån befinder sig i beløbsstørrelsen 1-5.000 kr. Hvor mange penge har du brug for at låne?

Få råd til julen med et gratis lån

Mangler du penge til julegaver?Julen varer længe, koster mange penge… medmindre man optager et gratis lån.

Ja, du læste rigtigt. Det er rent faktisk muligt at optage et helt gratis julelån. Det gratis lånetilbud gælder som udgangspunkt for alle nye kunder, som skal opfylde de basale krav omkring alder, økonomi og bopæl. Med tilbuddet kan du låne op til 5.000 kr. til julen uden at betale hverken renter eller gebyrer. Låner du penge i december, så kan du som hovedregel vente med at betale dem tilbage i januar måned. Du har nemlig typisk 30-60 dage til at indfri et gratis lån. Det kan dog blive en dyr fornøjelse at optage et gratis lån, hvis man ikke har held med at indfri lånet til aftalt tid. Hav dette in mente.

Der bliver optaget flest julelån i følgende måneder:

 • Oktober: 5 %
 • November: 40 %
 • December 55 %

Der bliver ikke så overraskende optaget flest julelån i december måned – dog skarpt efterfulgt af november.

Der kan være visse fordele ved at optage et lån allerede i november, da man typisk kan spare penge på både julegaver og julepynt måneden før jul. Når vi først rammer december, bliver mange ting en smule dyre. Det er derforuden svært at finde gode tilbud.

Hvem kan optage et julelån?

Da de fleste julelån består af mindre lån på under 10.000 kr., er det ikke synderligt svært at blive godkendt. Derfor kan stort set alle myndige danskere optage et lån af denne kaliber. Det er først, når lånebeløbet bliver en smule højere, at man skal opfylde strenge krav til økonomi og indtægt. Mindre lånebeløb eller ej, så skal du altid leve op til følgende betingelser:

 • Låntager er mindst 18 år (enkelte steder er minimumsalderen højere)
 • Låntager står ikke registreret som dårlig betaler nogen steder
 • Låntager har en sund økonomi (definitionen kan variere fra udbyder til udbyder)
 • Låntager er bosat på dansk jord

Opsummeret kan du med stor sandsynlighed få udstedt et lån, hvis du kan opfylde ovenstående krav. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få det ønskede lån, selvom du kan sætte flueben ved samtlige punkter. Det er ene og alene låneudbyderen, som vælger, om de vil låne penge til dig.

Hvilke ulemper er der ved at optage et julelån?

Et julelån optages typisk af nød snarere end af lyst. Det er trods alt en relativ dyr måde at finansiere sit juleforbrug på. Skulle du fortsat være i tvivl om, hvorvidt det er en god idé at låne penge til julen, så bør du sætte dig ind i nedenstående ulemper, så du får et overblik over både fordele og ulemper:

 • Du sætter dig i gæld (måske i en længere periode)
 • Du skal betale renter og gebyrer (medmindre du optager et gratis lån)
 • Du sætter din økonomi under pres (januar måned kan være hård)

Der er altså ikke udelukkende fordele ved at optage et lån, selvom det lige nu vrimler med uimodståelige tilbud på julelån.