fbpx

Huslån

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

Huslån — Den komplette guide

De fleste danskere går i banken, hvis de ønsker et huslån. Det er dog ikke alle, der får en accept på deres ansøgning. Hvis det også er noget, du har oplevet, bør du i stedet undersøge hvilke muligheder, du har for at låne penge til køb af hus udenom banken. Mulighederne for dette er faktisk relativt fornuftige.

Det er dog vigtigt at understrege, at selvom du leder efter et huslån udenom banken, så er det ikke muligt at navigere udenom et realkreditlån. Derfor skal du optage et realkreditlån, der både har en lav rente og som kan dække store dele af husets værdi, uanset om du låner de resterende penge i banken eller ej.

Hvis du ønsker at finde et fornuftigt huslån, så kræver det naturligvis at du forbereder dig nøje. Der findes et utal af udbydere, der gerne låner penge til udbetaling på en bolig. Der er mange, der tror, at et boliglån og et huslån er det samme. De minder meget om hinanden, men huslån er dog kun møntet på køb af hus.

Hvad bør jeg vide om lån til hus?

Få dine nye nøgler med et huslånAt købe et hus er et stort skridt. Derfor er det ikke noget, du skal gøre, uden først at have forberedt dig grundigt. Der er flere ting, du skal være klar over og som bestemt er værd at vide om et huslån. Først og fremmest, så skal du være klar over, at et huslån bruges til køb af hus og dermed ikke til andre boligtyper.

Dog bør det nævnes, at et huslån ikke blot kan bruges til køb af et nyt hus, men også til at renovere det hus, du bor i nu. Fordelen ved at optage et sådant lån frem for f.eks. et forbrugslån er, at dets løbetid er en god mængde tid længere. Typisk vil et sådant lån til hus have en løbetid, der lyder på mellem 20 og 30 år.

Hvis du overvejer at låne penge i form af et huslån, så er det vigtigt, at du tager dig god til at tage et kig på samtlige muligheder. Når du låner penge til enten køb eller renovering af et hus, så er det sjældent beløb i den lille klasse, der er tale om, og derfor kan selv den mindste afvigelse i renten vise sig at koste dig dyrt.

Der er mange, der blot tror, at de kun skal holde øje med renten, når de skal låne penge. Det er dog slet ikke nok. Der er nemlig også andre udgifter forbundet med et lån, der nemt kan gøre et lån med en lav rente til de dyreste blandt de tilbud, du har modtaget – det er netop derfor, du skal holde øje med ÅOP.

Brug ÅOP til at finde et fornuftigt huslån

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det særligt ÅOP, du skal holde øje med, når du skal holde de enkelte huslån op mod hinanden. Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent og er et tal, der dækker over de samlede omkostninger i procent på årligt basis. Derfor er alle omkostninger indregnet.

I stedet for, at du sidder og nørkler med de enkle udgifter hver for sig, så er det nemmere at du i stedet gør brug af ÅOP til din sammenligning. Én ting er, at det er markant hurtigere, men noget, der er vigtigere er, at det forbedrer dine chancer for at finde et billigt huslån, der oven i købet kan optages på gode vilkår.

Udelukkende ensartede lån kan sammenlignes med ÅOP

Det er vigtigt, at du er klar over, at du ikke kan bruge ÅOP til at sammenligne alle lån på kryds og tværs. Det er en nødvendighed, at der er tale om lån, der både har den samme løbetid og det samme lånebeløb. De to faktorer er meget afgørende for ÅOP, hvorfor de skal være ens, da sammenligningen ellers er ubrugelig.

Der er – desværre – mange, der begår den fejltagelse, at de forsøger at sammenligne lån, der f.eks. ikke har den samme løbetid. Gør du dette, kan du ikke bruge sammenligningen til noget. Derfor er det også uhyre vigtigt, at du sørger for, at der er styr på dette, så samtlige af dine lånetilbud kan sammenlignes.

Du skal kombinere dit huslån med et realkreditlån

Der er sikkert mange, der ville ønske, at de kunne navigere helt udenom både bank og realkreditinstitut. Det er dog ikke muligt. Skal du låne penge til et nyt hus, så bør du også tage et realkreditlån ved siden af dit huslån, da de har en rente, der er markant lavere end det huslån, du også skal betale af på.

Et realkreditlån kan bruges til at finansiere helt op til 80% af værdien af den bolig, du har planer om at købe. De sidste 20% kan du enten finansiere med et boliglån i banken, et huslån fra en anden långiver eller en opsparing, du selv har skabt. Låner du penge i banken, skal du dog stille med minimum 5% selv.

Flere steder er det muligt selv at bestemme, om du vil have en variabel rente eller en fast rente på dit lån. Det er igen ét af de aspekter af et huslån, du skal sørge for at sætte dig rigtig godt ind i, hvis du gerne vil være sikker på, at du har råd til at betale af på det, og at du ikke pludselig står med håret i postkassen.

Vælger du et lån med en variabel rente, så vil dit lån blive påvirket af, at renten enten stiger eller falder fra måned til måned. Hvis du i stedet vælger et lån, der har en fast rente, så vil du have den samme rente i hele perioden. I og med, at der er tale om et stort lån, kan der ofte også være tale om afdragsfrihed.

Guide: Sådan finder du det bedste huslån

Optag et huslån billigt og kom godt i gangMarkedet for huslån er stort. Det er ikke nær så stort som markedet for forbrugslån, men det ændrer dog ikke på, at der fortsat er mange om buddet. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at udnytte dette til din fordel. Det gør du naturligvis bedst ved at inddrage flere tilbud i din sammenligning af dine muligheder.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at finde det rette huslån, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du er kommet til det helt rette sted. Herunder finder du nemlig en god guide, der på nem og enkel vis kan hjælpe dig med, hvordan du finder frem til det bedste huslån – uanset din situation.

1. Kortlæg dine behov

Du skal selvfølgelig starte med at kortlægge dine behov. Det er ikke alle, der har behov for at låne lige mange penge. Dertil er det heller ikke alle, der har de samme ønsker i forhold til f.eks. løbetid på lånet og mulighed for afdragsfrihed. Det er sådanne aspekter, du skal sørge for at have en meget klar idé om.

Des mere specifik, du er i denne sammenhæng, des nemmere er det at frasortere lån, der reelt set ikke har din interesse eller lever op til dine krav. Som følge af dette, så anbefales det naturligvis også, at det er noget, du sætter god tid af til. Det hele behøver ikke at blive klaret i løbet af en lørdag formiddag.

2. Indhent flere tilbud på dit huslån

For at kunne sammenligne dine muligheder, så er det naturligvis også en nødvendighed, at du sørger for at indhente flere lånetilbud. Der findes i dag op til flere muligheder for at optage et huslån udenom banken. Nogle af dem er deciderede huslån, mens andre reelt set blot er forbrugslån med en længere løbetid.

Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor mange tilbud, du må indhente. Det er helt og aldeles op til dig selv. Det er dog vigtigt, at du ikke indhenter mere end, hvad du kan overskue at sammenligne ad gangen. En god idé er, at du holder dig til mellem tre og fem tilbud, så det netop er nemmere for dig at overskue.

3. Sammenlign de modtagne tilbud

Når du har modtaget en række tilbud, så er næste skridt at sammenligne dem. Der er mange aspekter, der skal inddrages i en sådan sammenligning. Det er ikke kun økonomien, men også lånets vilkår, du skal tage op til overvejelse. F.eks. skal du se nærmere på, om du får mulighed for at have afdragsfrie måneder.

Efter sammenligning af de enkelte lån skal du naturligvis udvælge det bedste. Der er ikke nogle specifikke lån, der er bedst. Det handler i høj grad om, hvad du foretrækker. Derfor er det også vigtigt, at det er dét, der er i fokus. Heldigvis findes der huslån til langt de fleste personer og dertil også langt de flestes behov.

På trods af, at du finder et godt huslån på nettet, så skal du stadig have en økonomi, der gør, at du kan godkendes til et realkreditlån. Det er dog typisk ikke nogen større udfordring, da det er lån, der har både en lang løbetid og en lav rente.