fbpx

Gratis lån

Er det muligt at få et gratis lån?
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

Er det muligt at få et gratis lån?

De fleste danskere oplever en situation i løbet af deres liv, hvor de får behov for at låne. Forbrugslån bliver mere og mere populære, og det er ikke sært for danskernes forbrug kan variere meget fra måned til måned. Derfor anvender danskerne i stigende grad forbrugslån til at gøre deres økonomi mere fleksibel. Dette er en løsning, som fungerer særdeles godt i mange danske husholdninger. Hvis man regelmæssigt benytter sig af lån til give mere økonomisk råderum, så drømmer man med garanti også om at finde et billigt lån.

Der er efterhånden mange forbrugslån på det danske marked, og det har øget konkurrencen. Der er i dag mange långivere, som konkurrerer om de danske forbrugere. Det har betydet, at der dukker flere og flere lån op på markedet, som i stigende grad er fordelagtige for låntageren. Det kommer især til udtryk i lavere renter og gebyrer.

Mange synes – med garanti – at det lyder for godt til at være sandt, at du kan finde et gratis lån på nettet. Faktum er dog, at det faktisk er noget, du har flere muligheder for. I dag er der nemlig mange aktører, der ønsker at differentiere sig fra deres konkurrenter, hvilket de blandt andet gør ved at tilbyde gratis lån.

Det betyder, at der er tale om et lån, som ikke har nogle renter, opstartsgebyrer eller ydelser. På trods af, at du tror, at der er skjulte gebyrer og omkostninger forbundet med et sådant lån, så er der faktisk tale om et lån, der er fuldkommen gratis. Lån penge gratis er derfor ikke længere ønsketænkning, men en realitet.

Der er ofte tale om kortsigtede lån, der har en løbetid på mellem 14 og 30 dage. Derfor er det også lån, der egner sig bedst til dig, der blot har brug for et hurtigt kapitalindskud og kort efter kan betale lånet retur igen. Vær dog opmærksom på, at lånet kun er gratis, hvis det er betalt tilbage til den aftalte tid.

Omkostninger forbundet med et lån

At optage et gratis lån er super nemtFor at kunne finde et gratis lån, er det vigtigt at have forståelse for de omkostninger, der normalt er forbundet med et lån. Det er i princippet ganske enkelt, men der er alligevel mange, som blander begreberne sammen. Det skaber forvirring, som ofte betyder, at folk ikke kan overskue lånets omkostninger.

Det første begreb, som man skal have styr på, i forhold til lån er renter. Renter er en procentdel af lånets størrelse, som betales til udlåneren. Renterne påregnes enten årligt eller i slutningen af hver måned, hvilket vil fremgå af lånevilkårene. Ved et langsigtet lån, er det almindeligt at renterne påregnes på årsbasis, mens et kortsigtet lån bliver forrentet på månedsbasis. Jo højere renteprocenten er, des mere skal du betale for lånet. Mange kigger udelukkende på renterne, når de optager et lån, men det er sjældent at renterne er den eneste udgift.

I forbindelse med lån, er det også almindeligt, at der er et lånegebyr. Gebyret er almindeligvis et oprettelsesgebyr. Med andre ord er det et engangsbeløb, som skal betales, når man optager lånet. Størrelsen på gebyret er almindeligvis ikke afhængig af lånets størrelse, men derimod et fast beløb, som långiveren har fastsat.

Renter og gebyrer er normalt opsummeret i ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP er ofte en god måde at sammenligne den samme type af lån. Det er dog vigtigt at huske på, at det ÅOP ikke altid giver det perfekt billede af lånet. Det er altid en god idé at se nærmere på de forskellige lån manuelt. Det kan tage lidt ekstra tid, men til gengæld vil du få mange flere informationer om de forskellige lån.

Prisen på et kviklån

Kviklån er kendt for at være dyre lån. Det ses på deres meget høje ÅOP, som til tider kan ligge på flere hundrede procent. I den forbindelse er det dog vigtigt at huske på, at kviklån oftest er meget kortsigtede lån.

Som tidligere nævnt er ÅOP den Årlige Omkostning i Procent. Et kviklån betales imidlertid oftest tilbage på få måneder eller endog få uger. Det betyder naturligvis også, at man når op på det omkostningsniveau, som afspejles i ÅOP.

Med andre ord bliver et kviklån aldrig et billigt lån, hvis man kigger på ÅOP, men det betyder ikke nødvendigvis, at det altid er et dyrt lån. Hvis man kun tager et kviklån på kort sigt, kan man sagtens betale det tilbage, før lånet bliver dyrt. Omvendt er kviklån ikke velegnede lån, hvis man skal bruge et stort beløb og er lang tid om at betale tilbage. Til gengæld er det muligt at låne gratis i 30 dage med visse kviklån.

Lån gratis i 1 måned

Der findes mange kviklån, som giver tilbud om gratis lån i 30 dage. Det betyder i praksis oftest, at der først på løber renter på, når der er gået mere end en måned siden man optog lånet. Med andre ord kan man få et gratis lån, hvis man er hurtig til at tilbagebetale lånet.

Når du hører långivere reklamere med gratis lån, så er det vigtigt, at du undersøger, hvad det er der er gratis. Du kan nemlig sagtens risikere, at renterne er gratis, men at du stadig skal betale et oprettelsesgebyr. Dette er dog ikke en selvfølge, og det er meget muligt, at der heller ikke er et oprettelsesgebyr på lånet. I så fald vil lånet være fuldstændig gratis de første 30 dage.

Derudover er det også vigtigt at være opmærksom på, at lånet selvfølgelig kun er gratis, hvis du tilbagebetaler det indenfor 30 dage. Långiveren ved, at det ikke er alle, som vil formå dette, og det er sådan, at de tjener deres penge. Det er derfor en god idé, hvis du har en sikker plan for tilbagebetalingen.

Hvis du er interesseret, kan du fint tage et gratis lån i 30 dage og nyde den første rentefrihed. Det er altid en fordel, at et lån er rentefrit i starten – også selvom du har planer om at bruge længere tid på at betale den tilbage. Du skal blot huske at undersøge, hvad renten er, efter de 30 rentefrie dage. Hvis rente er høj, så risikerer du nemlig, at lånet faktisk er dyrere end andre alternativer – også selvom der er renter på hele låneperioden ved andre lån.

Når du finder et lån, som er gratis de første 30 dage, så kan det være en rigtig fin løsning, hvis du skal bruge et hurtigt lån til eksempelvis en uforudset regning. Denne type af lån er oplagt at tage og så tilbagebetale lånet til næste lønningsdag. Dermed undgår du, at skulle betale renter, og det kan vær en stor hjælp, hvis du pludseligt mangler penge.

Værd at vide, inden du optager et gratis lån

I og med, at der er tale om et gratis lån, så kan det virke appellerende blot at springe ud i det, uden at tænke sig om. Det er dog ikke nogen god idé. Der er en række aspekter, du bør være opmærksom på, inden du gør dette. Du skal forberede dig lige så godt til et gratis lån som et hvilket som helst andet lån.

Der er en række faktuelle aspekter, du først og fremmest bør blive klogere på. Det gør sig blandt andet gældende for mulige lånebeløb samt tilbagebetalingsperioder. Dertil skal vigtigheden af, at gennemlæse lånets betingelser og vilkår, inden en endelige låneaftale underskrives naturligvis også understreges.

 • Lånebeløb: Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor meget, der skal lånes med et sådant lån. Du kan dog forvente, at det befinder sig et sted mellem 0 kr. og 10.000 kr. Det er ikke muligt at finde højere beløb end dette. Det er nemlig for risikofyldt for långiver, da det er et gratis lån.
 • Løbetid: Igen er det noget, der er meget forskelligt fra udbyder til udbyder. Det er også derfor, det er så vigtigt, at du ikke blot optager et vilkårligt lån. Ofte er det dog muligt at vælge mellem en løbetid på mellem 15 og 60 dage. Sidstnævnte tilbydes dog kun af ganske få låneudbydere.
 • Rente: I og med, at der er tale om et gratis lån, så skal der naturligvis heller ikke betales renter. Hvad du dog skal bide mærke i denne sammenhæng er, at lånet skal betales retur inden for den aftale tidsramme. Sker dette ikke, så pålægges der naturligvis renter på det oprindelige beløb.

Hvad kan jeg bruge et gratis lån til?

Sådan låner du gratis pengeÉn af de klare fordele ved at vælge et lån som dette er, at du ikke har nogen pligt til, at skulle redegøre for, hvad lånet skal bruges til. Det er med til at sikre, at du kan bruge de lånte penge til lige netop dét formål, du ønsker. Hvad end du skal betale regninger, på shopping eller noget helt tredje, kan et gratis lån bruges.

Vælger du at låne penge i din private bank, så kan du være helt sikker på, at det første spørgsmål vil være: Hvad skal du bruge pengene til? Hvis banken mener, at formålet med lånet ikke er fornuftigt, vil der ikke just være nogen synderligt stor sandsynlighed for, at din låneansøgning ender med at blive godkendt.

Vælger du i stedet et online lån, så kan du være helt sikker på, at dette ikke er noget, du skal tænke på. Du kan derimod være helt sikker på, at du får de lånte penge udbetalt inden for en kort periode, og derefter er det helt op til dig selv, hvad du ønsker at bruge dem til, eftersom du ikke har pligt til at redegøre for det.

For mange er det lige netop dét, der er den primære årsag til, at de vælger at optage et lån på nettet i stedet for at låne penge i banken. Det er dog vigtigt, at du ikke låner penge blot fordi, det er gratis. Du skal sikre, at det er et lån, du både kan bruge til noget, og et lån, du reelt set er i stand til at betale retur igen.

Hvilke krav skal jeg leve op til for at optage et gratis lån?

På trods af, at der er meget minimale krav forbundet med at låne penge gratis på nettet, så er det ikke noget, der ændrer på, at det faktisk er en række krav, du skal leve op til. Der kan dog ikke gives en specifik liste over de krav, du skal leve op til, eftersom det er noget, der varierer meget fra udbyder til udbyder.

Dog bør det nævnes, at det i de fleste tilfælde er de samme punkter, der stilles krav til. Der er dog forskel på de krav, der stilles til de enkelte punkter. Nogle af de mest trivielle og gennemgående krav, du finder hos de enkelte udbydere er dog beskrevet herunder – husk dog på, at de kan variere blandt udbyderne.

 • Alder: Ét af de punkter, der stilles meget forskellige krav til er låntagers alder. I nogle tilfælde er der ikke krav til andet end, at du skal være myndig og dermed også være fyldt 18 år. I andre tilfælde er der tale om nogle højere krav, hvorfor du hos nogle aktører skal være 20, 23 eller 25 år.
 • Maksimumbeløb: Dertil er det også forskelligt blandt de mange udbydere, hvor meget, du har mulighed for at låne. Nogle udbydere vælger nemlig at begrænse beløbet, de låner ud, eftersom der er tale om et gratis lån. Det gøres naturligvis for at sikre, at deres risiko er relativt minimal.
 • RKI: Et punkt, der for alvor kan slå dig af hesten, hvis du er på udkig efter et gratis lån er hvis du står i RKI. Står du registreret som dårlig betaler i RKI, så er det ikke muligt for dig at optage et sådant lån. Det samme gør sig gældende, hvis du f.eks. står registreret i Debitor Registret.
 • Bopæl: Langt de fleste steder stilles der også krav til, at du har en fast bopæl i Danmark. Dertil er det også et krav, at du er dansk statsborger. Det er dog ikke nok, at du lever op til blot én af delene. Tværtimod, så skal du både have en fast bopæl her i landet og være dansk statsborger.

Som du også kan se ovenfor, så er det ikke synderligt svært at blive godkendt til et gratis lån på nettet. Derfor er det også noget, langt de fleste kan blive godkendt til. Hvis du selv har gjort dig tanker om, at skulle optage et lån uden renter, gebyrer og omkostninger, så er der en god chance for, at du kan dette.

Dertil skal du dog være opmærksom på, at det også er et krav hos mange låneudbydere, at du kan underskrive din låneaftale med NemID. I dag har langt de fleste dog et aktivt NemID, da det bruges til alt lige fra netbank til eBoks, og derfor er det også et krav, langt de fleste danskere er i stand til at leve op til.

Hvilke fordele er der forbundet med et gratis lån?

Den primære fordel forbundet med et gratis lån ligger naturligvis i navnet: Det er gratis. Du skal dog være opmærksom på, at gratis betyder, at du ikke skal betale renter eller andre omkostninger af lånet inden for en forudbestemt tidsramme. Dertil er der dog også en række øvrige fordele ved denne type af lån:

 • Der stilles ikke nogle krav til, at du skal stille en form for sikkerhed
 • Det er nemt og hurtigt, og kan derfor klares på blot ganske få minutter
 • Du kan optage lånet fra stort set enhver enhed med internet
 • Du skal ikke forklare, hvad de lånte penge skal bruges til
 • Det er nemt at blive godkendt som låntager til lånet

Du skal dog huske på, at der ikke kun er fordele forbundet med at låne penge gratis på nettet. Det er dog meget begrænset, hvad du oplever af ulemper ved et sådant lån. Den eneste ulempe er, at der ofte er tale om lån, der har en meget begrænset tilbagebetalingsperiode, der maksimalt vil lyde på op til 60 dage.

Er du ikke i stand til at betale hele lånet retur inden for den aftale tidsramme, vil det blot resultere i, at du ender med at skulle betale høje renter og et væld af gebyrer. Derfor anbefales det på kraftigste vis, at du sørger for at sikre, at du faktisk kan betale lånebeløbet tilbage inden for den periode, der er blevet aftalt.

Ydermere, så kan det også ses som en ulempe, at det er så nemt at blive godkendt til lånet. Det kan virke meget fristende og derfor kan man også nemt ende med at låne flere penge end man oprindeligt havde tænkt – og det bør man selvfølgelig undgå.