fbpx
THIS IS
SPARTA

Rejseforsikring

Med en rejseforsikring kan du trygt rejse. Få 3 tilbud fra de bedste danske selskaber i dag.

Få tilbud Gratis og uforpligtende!

Sammenlign rejseforsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

 • Spar mange tusinde kroner
 • Hurtigt, nemt og 100% uforpligtende

1. Udfyld formular

2. Vælg forsikringsselskaber

3. Sammenlign tilbuddene

Rejseforsikring — Den komplette guide

Hvornår skal man købe en rejseforsikring?

Skal du ud at rejse, hver enten det er en kort eller en længere rejse, så er det kritisk at du køber en rejseforsikring. Rejseforsikringen er din garanti for at blive behandlet i udlandet, da den danske sygesikring(det gule sygekort) ikke længere dækker rejser og ophold udenfor Danmarks landegrænser. En rejse forsikring er heldigvis relativt billigt og kan købe på mange måder.

Rejseforsikringen kan enten indgå i din normale indboforsikring, eller den kan købes separat hos et forsikrings selskab eller agentur som specialiserer sig i dette. vigtigst er at huske at ringe til selskabet du har og forhøre dig om mulighederne.

Er du på vej ud at rejse?

Rejseforsikring

Så er det super vigtigt at du hurtigst muligt køber en rejseforsikring. I vores ovenstående tabel, henviser vi til steder hvor du kan købe en rejseforsikring som både er billig og som dækker dine behov. Du er velkommen til at klikke på flere af vores links til udbydere af rejseforsikringer, da det ofte giver et bedre overblik og i sidste ende et bedre valg af forsikring.

Husk også at undersøge om du allerede har en eksisterende rejseforsikring hos dit nuværende selskab, før du køber en ny hos et andet forsikringsselskab eller agentur.

Hvad dækker en rejseforsikring?

Rejseforsikringen dækker det meste som du kan komme ud for på din rejse. Det er selvfølgelig forskelligt fra selskab til selskab hvorvidt forsikringen dækker nedenstående ting, men en normal rejseforsikring indeholder følgende:

 • Hjemtransport
 • Mistet bagage
 • Medicin (ved opstået sygdom på rejsen)
 • læge i udlandet
 • Hospitalbesøg
 • Mistede feriedage
 • Flybilletter
 • Forsinkelse af fly
 • Transport & udgifter i forbindelse med sygdom

Derudover dækker enkelte selskaber også:

 • Hotelophold under sygdom
 • Medrejsende
 • og flere ting.

At tegne en rejseforsikring kan være en rigtig god idé, hvis du som privatperson gerne vil være sikret fuld dækning, når du skal ud at rejse enten i eller uden for Europa.

Rejseforsikringer har du mulighed for at strikke sammen på mange forskellige måder, og det er selvsagt vigtigt, at din forsikringsløsning lever op til netop dine behov, og at du får skræddersyet en løsning, som giver dig den dækning, du har brug for.

Hvorfor er det vigtigt at have en rejseforsikring?

I forbindelse med at man skal besøge andre lande, er det vigtigt at have en rejseforsikring, eftersom det gule sygesikringskort ikke kan bruges i udlandet. Det blå sygesikringskort vil give dig ret til at behandling på lige fod med andre indbyggere i det EU-land, du besøger, men det i sig selv vil dog ikke give dig ret til gratis behandling.

Ret til behandling på lige fod med andre indbyggere i det pågældende land betyder nemlig, at såfremt det pågældende land du rejser til har egenbetaling, vil dette også gøre sig gældende for dig. Det er netop her, at din rejseforsikring kan komme ind i billedet.

Hvis du skulle ske at komme galt afsted i udlandet på den ene eller den anden måde, og du derfor er nødsaget til at få lægebehandling i det pågældende land, kan du risikere selv at skulle betale, og det kan i visse tilfælde være meget omkostnings fuldt.

Det kan derfor på det kraftigste anbefales, at du som privatperson sørger for at få tegnet dig en god og dækkende rejseforsikring, da du kan få stor glæde af at have denne tryghed, hvis uheldet skulle være ude i forbindelse med din udlandsrejse. Du vil nemlig være dækket i en lang række forskellige tilfælde, hvis du har sørget for at tegne en rejseforsikring gennem dit forsikringsselskab.

Hvilke yderligere dækninger kan der være inkluderet?

Forsikring til rejsenNår man som privatpersoner vælger at tegne sig en rejseforsikring, vil man være dækket i en lang række forskellige tilfælde i forbindelse med udlandsrejser. Når man som privatperson vælger at tegne en sådan forsikring, vil følgende ting blive dækket:

 • Medicin
 • Krisehjælp
 • Sygdom & hjemrejse
 • Akut tandlægebehandling
 • Hjemtransport af egen bil
 • Overfald
 • Bagageforsinkelser

Der er med andre ord en lang række forskellige dækninger, som du kan få, når du som privatperson beslutter dig for at tegne en rejseforsikring, og det kan ende med at spare dig for rigtig mange penge, hvis uheldet skulle være ude, da behandling i visse lande kan være enormt omkostnings fuldt.

Hvad koster en rejseforsikring, og hvad påvirker prisen?

Køb af en rejseforsikring har du mulighed for en lang række steder hos en række forskellige forsikringsselskaber, og der er slet ingen tvivl om, at man skal se sig rigtig godt for, når man som privatperson skal ud for at have tegnet sig en rejseforsikring. Det generelle prisniveau kan nemlig svinge rigtig meget, og derfor er det med at se sig godt for, når forsikringen skal tegnes.

Er man interesseret i at tegne en rejseforsikring til den bedst mulige pris, er det selvfølgelig en god idé at kende en smule til de forskellige parametre, der vejer tungest i forbindelse med, at prisen på din forsikring skal beregnes. Det er nemlig langt fra alle mennesker, der skal betale det samme for en rejseforsikring, og det er der mange gode grunde til.
Først og fremmest kan der naturligvis være forskellige priser at finde på rejseforsikringer hos de forskellige danske forsikringsselskaber, men der er dog også en række andre ting, som kan have en meget afgørende betydning for den pris, du skal betale for din forsikrings løsning.

Rejseforsikringens generelle vilkår og indhold

Der er mulighed for, at man kan få strikket en rejseforsikring sammen på en lang række forskellige måder, og det er helt overordnet set sådan, at rejseforsikringens vilkår kan spille en særdeles afgørende rolle for, hvordan prisen på din forsikring vil se ud.
Nogle af de vilkår, som blandt andet kan have meget at sige for den pris, man skal af med for sin forsikrings løsning, er sådan noget som dækning.
En anden ting som tit og ofte også kan spille en rolle for prisen er, hvor gammel du er, dit køn, alder samt øvrige forhold som måtte gøre sig gældende.

Valg af dækninger

Når rejseforsikringer skal tegnes, skal man regne med, at man har mulighed for at vælge imellem en lang række forskellige dækninger. Blandt andet kan der være stor forskel på, om man kun ønsker at få en rejseforsikring, som vil dække i forbindelse med rejser i Europa, eller man i stedet for er mere interesseret i at tegne en rejseforsikring, som dækker uden for Europa. Tit og ofte skal man regne med, at prisen vil være en smule højere, hvis man ønsker dækning overalt i verden, end hvis man blot ønsker dækning i Europa.

Beregn din pris på en rejseforsikring let og hurtigt i dag

Der er rigtig mange ting, som spiller en afgørende rolle for den pris, som du skal af med for din rejseforsikring, og derfor er det helt afgjort en rigtig god idé at få dannet sig et overblik over, hvor meget eller lidt det vil koste dig at tegne en forsikring i forbindelse med, at du skal ud for at rejse. Dette kan du med fordel gøre ved at anvende en online-beregner.

Er du som privatperson interesseret i at få et overblik over prisen på en rejseforsikring, kan du med stor fordel gøre brug af TjenesteTorvet.dk, hvor du let og hurtigt kan beregne prisen på en rejseforsikring til netop dit behov.

Det er både nemt, hurtigt og ganske gratis at beregne prisen på en rejseforsikring, som er skræddersyet specifikt til netop dine behov. Klik ind på TjenesteTorvet.dk i dag og beregn prisen på din nye rejseforsikring.

Rejseforsikring A-Å

Nedenfor finder du et opslagsværk, du kan bruge, når du skal købe en rejseforsikring. Vær opmærksom på, at nogle af punkterne er tilkøb.

Afbestilling

Dækker omkostningerne, hvis du bliver nødt til at aflyse din ferie for eksempel på grund af sygdom eller dødsfald.

Bagage

Dækker hvis du er nødsaget til at købe nye ting som f.eks. tøj eller toiletsager, hvis bagagen bliver væk på rejsen. Erstatter også, hvis bagagen ikke dukker op igen.

Ekstremsport

Hvis du skal dyrke ekstremsport, stå på ski eller køre på motorcykel dækker en almindelig rejseforsikring ikke, da chancerne for at komme til skade vurderes højere. Derfor er det nødvendigt at tilkøbe.

Erhvervsrejseforsikring

En almindelig rejseforsikring dækker kun ferie- og studierejser. Hvis du rejser med erhverv for øje, har du brug for et tilkøb.

Hjemkaldelse

Hvis et nært familiemedlem eller en nær pårørende bliver alvorligt syg, kommer alvorligt til skade eller afgår ved døden, dækker en hjemkaldelsesforsikring hjemrejsen.

Hjemrejse

Bliver du alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade på din ferie, dækkes hjemtransporten. Dette har især betydning, hvis der er brug for særtransport. F.eks. hvis du falder på ski og brækker benet et sted, hvor du kun kan blive hentet af en helikopter.

Konkurs

Hvis flyselskabet går konkurs, dækker en almindelig rejseforsikring som regel ikke. Mange tænker ikke over, at de betaler for en rejse, de går glip af, hvis flyselskabet går konkurs. Derfor kan det være værd at overveje dette tilkøb.

Rejseforsikring

En rejseforsikring dækker som standard alt behandling i udlandet, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Modsat det blå sygesikringskort, dækker det alle udgifterne, hvor sygesikringen kun dækker, så du har egenbetaling svarende til landets egen befolkning.

Skisport

Hos nogle rejseselskaber kan du tilkøbe skisport som en mindre og billigere pakke end ekstremsport.

Sygesikringskort

Det gule sygesikringskort gælder ikke længere på udlandsrejser. Det blå sygesikringskort gælder i EU i et begrænset omfang. Det giver dig som udgangspunkt ret til behandling på lige fod med landets egne borgere. Sygeforsikringen gælder ikke uden for EU og i EØS-lande (Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz).

Sygdom

Får du influenza eller madforgiftning på din rejse, så du ikke er i stand til at holde ferie, dækker rejseforsikringen grundet “ødelagt ferie”. Du får kun erstatning for de dage, du ikke har haft mulighed for at holde ferie. Hvis du bliver syg to dage inden hjemrejse, er det altså kun de to dage, du har krav på erstatning for.

Sygeledsagelse

Bliver du alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade, får du en sygeledsager med på hjemrejsen. Dette er især aktuelt, hvis der er børn med på rejsen.

Tilkaldelse

Nogle feriemål kan være beliggende langt fra hospitalet. Pårørende rejsemedlemmer får med denne forsikring mulighed for at få erstattet transporten til og fra sygehuset for at besøge dig, hvis du bliver indlagt på din ferie.

Ulykke

Denne forsikring svarer til din almindelige ulykkes- og ansvarsforsikring, som muligvis ikke gælder, når du er i udlandet. Hvis du ødelægger noget eller forårsager skade på andre, dækker denne forsikring. Det er værd at undersøge, om din egen ulykkes- og ansvarsforsikring dækker. Især hvis du er ung eller har børn eller dyr med på rejsen.

Varighed

En standard årsrejseforsikring dækker rejser op til 30 dages varighed. Skal du på længere rejser, skal du tilkøbe en enkeltforsikring til rejsen.

 

Kilder: