fbpx
THIS IS
SPARTA

Indboforsikring

Den nok vigtigste forsikring, Indboforsikring. Spar penge på din indbosforsikring og bliv komplet dækket med Ekonomi.

Få tilbud Gratis og uforpligtende!

Sammenlign indboforsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

  • Spar mange tusinde kroner
  • Hurtigt, nemt og 100% uforpligtende

1. Udfyld formular

2. Vælg forsikringsselskaber

3. Sammenlign tilbuddene

Indboforsikring — Den komplette guide

Hvad er en inboforsikring og hvorfor er den vigtig?

En indboforsikring er absolut en forsikringstype, som er meget bred. Det er mange forskellige ting, som du er dækket af, når du har erhvervet dig en indboforsikring. Når man har en indboforsikring, så er alle de løse ting, som man har i sin bolig dækket i en række forskellige tilfælde, men det er vigtigt at være opmærksom på, hvad du helt konkret er dækket for, når du køber en indboforsikring hos et forsikringsselskab.

Hvad dækker en inboforsikring helt præcist?

Når du har erhvervet dig en indboforsikring, så kan du være dækket af rigtig mange ting. Hvis der skulle ske at opstå en brand i dit hjem, så vil alt dit indbo være dækket af din forsikring. Det vil sige alle ting, som du har stående i dit hjem. Dette gælder alt lige fra møbler til dit tøj. Brand er dit blot en af de mange ting, som din forsikring kan dække ved. Du kan også få dækning, hvis der skulle ske et tyveri i dit hjem, og så er du desuden også dækket i forbindelse med lynnedslag, eller hvis der skulle ske at opstå hærværk i dit hjem.

Derudover kan man også få koblet nogle ekstra ting på sin indboforsikring. Man har mulighed for at få koblet en rejseforsikring på den indboforsikring man har, og det kan være en rigtig god idé. Hvis du vælger at få koblet en rejseforsikring samme med din indboforsikring, så vil der være et væld af situationer, hvor du er dækket ind af din forsikring, når du skal ud at rejse. Skulle der ske at opstå en meget uheldig situation, hvor du bliver syg samtidig med, at du er rejse til udlandet, så kan din forsikring dække de omkostninger, som du kan risikere at få til eksempelvis sygehusophold, medicin samt lægehjælp. Dette er en rigtig god tryghed at have, når man skal på ferie eller rejse til udlandet i en anden sammenhæng.

Hvorfor er det klogt at anskaffe sig en indboforsikring?

IndboforsikringDer er slet ingen tvivl om, at anskaffelse af en god indboforsikring kan være en rigtig god idé. Man kan ikke forudse ting som eksempelvis brand og tyveri, og hvis man ikke har en indboforsikring som kan dække disse ting, hvis uheldet skulle være ude, så står man absolut med skægget i postkassen. Derfor er det altid vigtigt at huske på, at køb af en god indboforsikring som kan dække dig i rigtig mange situationer er en god investering, som kan give dig tryghed rent økonomisk, så du er sikker på, at der ikke pludselig opstår store økonomiske tab.

Er det dyrt at anskaffe sig en indboforsikring?

At købe sig til en indboforsikring er som udgangspunkt en af de ting, som man ikke kan give en helt præcis pris på for alle. Der er flere parametre, som spiller ind, og det er ikke alle, som skal af med det samme for deres indboforsikring. Prisniveauet vil være varierende alt efter ens valg af forsikringsselskab – og naturligvis vil der også være forskellige priser alt efter hvilket typer af tillæg, som du ønsker at få til din indboforsikring.

Hvad dækkes man for, når man tegner sig en indboforsikring?

Der er en del forskellige ting, som man er dækket for, når man har tegnet sig en indboforsikring. Man er blandt andet sikker på, at man bliver dækket i tilfælde af, at nogle af ens ting i hjemmet går i stykker. Det kan eksempelvis være i tilfælde af en brand, som er opstået i hjemmet, og så kan det også være i tilfælde af tyveri eller hærværk, som kan opstå på nogle af de ting, som du har i dit hjem.

Dog er det faktisk ikke kun dine egne ting, som du er dækket af, når du køber dig en indboforsikring. Når man har købt sig en indboforsikring, så har man samtidig også anskaffet sig en ansvarsforsikring, og dette gør, at hvis du kommer til at ødelægge andres ting ved et uheld, så vil disse skader blive dækket af din forsikring. Det er desuden også det samme, som gør sig gældende, hvis en af dine børn kommer til at skade andre personer eller deres ejendele.

Et eksempel på en situation hvor du er dækket ind af din indboforsikring kunne være, hvis dit barn spiller fodbold, og kommer til at skyde en bold ind på din nabos vindue, som går i stykker ved et uheld. Hvis denne episode skulle forekomme, så kan forsikringen gå ind og dække udgifterne.

Det kan være en enormt god investering at anskaffe sig en indboforsikring

Når man skal ud at anskaffe sig en god indboforsikring hos et forsikringsselskab, så er det en nødvendighed, at man husker på, at der er tale om en investering, og der er faktisk også tale om en investering, som kan være yderst fornuftig. Hvis man ikke har sig en god indboforsikring, så kan man nemlig godt komme ud for, at man kan ende med store økonomiske konsekvenser, hvis uheldet skulle være ude, og der eksempelvis har været indbrud i ens hjem, og alle ens ting er blevet taget. Husk derfor på at de penge du betaler for at få dig en indboforsikring er penge, som er givet rigtig godt ud.

Kig på prisen på din indboforsikring

Billig indboforsikring til dit hjemNår man skal erhverve sig en ordentlig og god indboforsikring, så er man nødt til at tage et kig på den pris, som man skal betale. Prisen på at købe sig en indboforsikring kan nemlig være utroligt varierende alt efter hvilket sted, man vælger at erhverve sig sin forsikring. Derudover er dit valg af forsikringsselskab dog bestemt ikke det eneste, som påvirker prisen på din indboforsikring. Du skal nemlig også huske på, at der kan være meget svingende priser alt efter hvilken løsning, man vælger at få. Hvis man vælger at få en række tillæg lagt til sin almindelige indboforsikring, så kan man godt opleve, at man skal af med en højere pris, end hvis man ikke havde valgt at koble tillæg på sin løsning. Et eksempel på tillæg kunne være rejseforsikringen, som man kan købe sammen med sin indboforsikring.

Indboforsikring A-Å

Nedenfor finder du et opslagsværk, du kan bruge, når du skal købe en indboforsikring. Vær opmærksom på, at nogle af punkterne er tilkøb.

Ansvarsforsikring

Er du eller en person i din husstand skyld i en skade på et dyr, en anden person eller ting, dækker ansvarsforsikringen.

Brandskade

Dækker over skader på dit indbo som følge af brand, kortslutning i f.eks. køkkenapparater, samt lynnedslag.

Cykel

Din cykel er hos nogle forsikringsselskaber dækket ind i standardforsikringen, mens den hos fungerer som tilkøb. Hvis du har en ekstra dyr cykel f.eks. en mountainbike, skal den som udgangspunkt forsikres særskilt

Elektroniskskade

Har du tilkøbt elektronikskade til din forsikring, er du dækket ved pludselig skade og funktionsfejl. Pludselig skade er, hvis du spilder et glas vand i din computer, eller hvis du ved et uheld taber din telefon på gulvet. Funktionsfejl er, hvis dit 3 år gamle TV ikke længere virker. Elektronik dækker også over hårde hvidevarer.

Færdelsuheld

Forsikringen dækker de ting, du måtte have i bilen ved et færdselsuheld. Et færdselsuheld er karakteriseret ved, at der skal være et køretøj indblandet.

Gæstebudsskade

Dækker over skade, du eller én fra din husstand kommer til at forvolde i andres hjem, når du besøger dem.

Hærværk

Hvis dit indbo bliver ødelagt af en person med vilje og uden grund, er du dækket ind. Forsikringen gælder ikke, hvis personen er en del af husstanden f.eks. dit barn.

ID-sikring

Med ID-sikring får du hjælp til at forebygge, opdage og begrænse identitetstyveri.

Køle- og frostvarer

Opstår en tilfældig strømafbrydelse, dækker forsikringen dine madvarer i køleskab og fryser. Hvis strømafbrydelsen er varslet, dækker forsikringen ikke.

Mediation

Mediation er en metode, hvor konflikter løses privat med hjælp fra en mediationsadvokat, som i dette tilfælde dækkes af forsikringen.

Nedbørsskade

Dækker skade på dine ting som følge af et voldsomt sky- eller tøbrud.

Pludselig skade

Pludselig skade dækker over skade der sker, hvis du f.eks. spilder et glas rødvin på din sofa eller kommer til at vælte et bord. Forsikringen dækker også over glas- og sanitetsskader, du måtte forvolde, hvis du bor til leje.

Psykologisk krisehjælp

Bliver du udsat for en traumatisk oplevelse som skilsmisse, ufrivillig abort, overfald eller lignende, dækker forsikringen et antal timers behandling hos en krisepsykolog. Antallet af timer varierer afhængigt af forsikringen.

Rejseforsikring

Som tilkøb til din indboforsikring, kan du hos de fleste forsikringsselskaber tilkøbe en rejseforsikring. Rejseforsikringen dækker f.eks. sygdom og hjemtransport, bagageforsinkelse og medicin.

Retshjælp

Retshjælp dækker udgifter til sagsomkostninger ved visse private retssager. Det kan f.eks. være erstatningssager eller boligretsager. Det varierer, hvor bredt retshjælpen dækker, afhængigt af forsikringsselskabet.

Røveri

Forsikringen dækker dine ting ved røveri eller åbenlyst tyveri. Det gælder også, hvis dit tøj er blevet ødelagt ved eventuelt overfald.

Storm

Dækker dine ting inde i bygningen som følge af en stormskade.

Tyveri

Har der været tyveri i dit hus, er dit indbo dækket af forsikringen, såfremt huset har været låst forsvarligt af. Det vil sige, at døren skal have været låst, og der må ikke have været åbne vinduer, som tyven uden indbrud ville have mulighed for at komme ind af.

Tyveri udenfor boligen

Får du stjålet cykel, barnevogn, værktøj eller andet inventar, som ikke er i boligen men f.eks. udenfor, i kælderrum eller i garage, dækker forsikringen, såfremt der har været låst forsvarligt af. Forsikringen gælder også tyveri af personlige ejendele uden for hjemme som f.eks. håndtaske eller pung.

Udstrømning

Udstrømning dækker over al væske, der strømmer ud fra installationer, akvarier eller andre beholdere. Det kan f.eks. være vand, kølervæske eller olie.

Vandskade

Se under udstrømning.

Værktøj

Forsikringen dækker, hvis du får stjålet værktøj i udhus eller garage.