fbpx

Fritidsulykkesforsikring

Spar penge på din fritidsulykkesforsikring. Med Ekonomi.dk får du den bedste forsikring af dit fritid til laveste pris.

Få tilbud Gratis og uforpligtende!

Sammenlign fritidsulykkesforsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

  • Spar mange tusinde kroner
  • Hurtigt, nemt og 100% uforpligtende

1. Udfyld formular

2. Vælg forsikringsselskaber

3. Sammenlign tilbuddene

Fritidsulykkesforsikring — Den komplette guide

Hvis du har en fritidsaktivitet, du går meget op i, og derfor også bruger meget tid på, kan det være en god idé at tegne en fritidsulykkesforsikring. Det er en forsikring, der dækker over mange typer af aktiviteter. Det inkluderer blandt andet cykling, boksning, faldskærmsudspring, gokart og lignende fritidsaktiviteter.

Forsikringen er naturligvis særligt god, hvis du dyrker farlig sport eller lignende. Det er nemlig en forsikring, der kan give dig erstatning, hvis det skulle ske, at du er involveret i en ulykke og som følge heraf pådrager dig varige mén. Derfor er der også garanti for, at pengene er rigtig godt givet ud til en sådan forsikring.

Hvis du tegner en sådan forsikring, så kan du få ro i maven, og du kan hele tiden være sikker på, at du får en erstatning, hvis du kommer ud for et uheld. Med en fritidsulykkesforsikring får du ganske enkelt en god og dækkende forsikring, der dækker alt sport og aktiviteter du beskæftiger dig med uden for dit arbejde.

Ydermere, så dækker en fritidsulykkesforsikringen også, hvis du skulle komme til skade til eller fra arbejde. Ikke nok med det, så er det også en forsikring, der dækker, hvis det værste skulle ske; at du afgår ved døden i en ulykke. I et sådant tilfælde vil en erstatning naturligvis tilfalde de efterladte familiemedlemmer.

Hvad får jeg med i en fritidsulykkesforsikring?

Billig fritidsulykkesforsringHvad du helt specifikt vil få med i en fritidsulykkesforsikring er noget, der afhænger af det enkelte forsikringsselskab. Typisk er det også muligt at få en forsikring, der er tilpasset dine specifikke behov og krav. Der findes dog en række forskellige punkter, der er meget gennemgående hos samtlige selskaber.

  • Varige mén: Hvis du kommer ud for en ulykke, vil du typisk kunne få en erstatning på varige mén fra 5% og op. Lyder din méngrad på mere end 30%, så vil du hos nogle forsikringsselskaber oven i købet få dobbelt erstatning. Dette er naturligvis noget, der er værd at være opmærksom på.
  • Tandskadedækning: De fleste ved, at en regning fra tandlægen hurtigt kan blive dyr. Det er særligt aktuelt, hvis der skal laves større behandlinger. Hvis dine tænder skades ved en ulykke, kan du også trække på din fritidsulykkesforsikring, når du skal betale for regningen fra din tandlæge.
  • Sportsskader: Dette er faktisk én af de hyppige årsager til, at mange danskere vælger at tegne en fritidsulykkesforsikring. Den kan nemlig sikre, at du er dækket i din fritid, hvis du dyrker sport, hvis du kan komme til skade. Det kan f.eks. være i forbindelse med alt lige fra boksning til fodbold.
  • Transportudgifter fra ulykkesstedet: Er du kommet slemt til skade, så er det svært at transportere sig selv. Derfor er det også meget normalt, at du med denne forsikring kan få dækket de udgifter, der opstår i forbindelse med transport. Det gør sig faktisk gældende i alle EU-lande.
  • Behandlinger hos fysioterapeut og kiropraktor: I mange tilfælde er der behov for, at du som led i din genoptræning skal behandles af enten en fysioterapeut og kiropraktor (i nogle tilfælde er det faktisk nødvendigt med begge). Udgifterne til dette kan dækkes af din fritidsulykkesforsikring.
  • Dødsfald som følge af ulykke: Dette er naturligvis meget fatalt, men ikke desto mindre, så kan du også sikre din familie med fritidsulykkesforsikring. Skulle det ske, at du ender med at afgå ved døden som følge af en ulykke, så bliver der udbetalt en erstatning til din efterladte familie.

Det er meget normalt, at en fritidsulykkesforsikring vil dække i hele Norden, på Færøerne og Grønland, samt EU-lande på ophold op til 12 måneder. Det er dog noget, der er forskel på fra de enkelte selskaber på det danske marked. Derfor er det naturligvis også noget, du selv skal sørge for at undersøge nærmere.

Inden du skriver under på en aftale om en forsikring, så er det selvfølgelig vigtigt, at du både sørger for at tjekke op på, hvad den dækker og hvor den dækker. Det er nemlig noget, der varierer meget fra selskab til selskab, hvorfor du er nødt til at være opmærksom på, så du er sikret, at du får den rette løsning for dig.

Hvorfor bør jeg tegne en fritidsulykkesforsikring?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange grunde til, at du bør tegne en fritidsulykkesforsikring. Hvis du har et fast arbejde og arbejder mindst 400 timer om året, så vil du være dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring, som din arbejdsgiver naturligvis skal stå for, men dog kun mens du er på arbejde.

Det er dog ikke en forsikring, du er dækket af, hvis du vælger at foretage aktiviteter i fritiden. Derfor er du også nødt til at have en anden forsikring, der kan dække dig i fritiden. Det er her muligheden for at tegne en fritidsulykkesforsikring kommer ind i billedet, hvilket du – helt afgjort – ikke bør tøve med at få gjort.

Det er en forsikring, der fungerer på ganske simpel vis. Hvis du kommer du for en ulykke i fritiden, så er det denne forsikring, der går ind og dækker. Din erstatning vil vurderes ud fra din méngrad. Der gives erstatning allerede fra 5% og opefter, mens der naturligvis udbetales mere og mere alt efter din méngrad.

Hvor stor erstatning, du kan få udbetalt, bliver fastsat af Arbejdsskadestyrelsens méntabel. Det er en tabel, der bruges af alle forsikringsselskaber på det danske marked, til at finde ud af hvor stor erstatningssum du kan få udbetalt. Som der er givet udtryk for ovenfor, så bestemme din erstatning derfor af din méngrad.

Har du tegnet en forsikring med en samlet forsikringssum, der lyder på 1 million kroner, vil det betyde, at du ved en méngrad på 5% får udbetalt en erstatning på 50.000 kroner. Hvis din méngrad lyder på 30% eller derover, så får du udbetalt dobbelt erstatning. Derfor kan du også ende med at få en stor erstatning.

Hvad koster en fritidsulykkesforsikring?

Ligesom enhver anden forsikring, så koster det naturligvis også penge at tegne en fritidsulykkesforsikring. Hvor meget, du skal betale for din forsikring afhænger dog primært af den forsikringssum, du har valgt. Det er nemlig også den, der er afgørende for, hvor mange penge, du kan få udbetalt i erstatning.

Dertil er det også noget, der afhænger af dit valg af forsikringsselskab. Der er nemlig nogle selskaber, der kan tilbyde bedre vilkår end andre. Derfor er det ikke muligt at give en fast pris på, hvad du skal betale for en fritidsulykkesforsikring. Det kræver, at du selv sørger for at indhente en række tilbud på din forsikring.

Sørg for at indhente flere forsikringstilbud

Bedste ulykkesforsikring på markedetHvis du skal have en pris på en fritidsulykkesforsikring, så skal du indhente et tilbud, der er baseret på din specifikke situation. Det er en forsikring, der prissættes individuelt, hvorfor der ikke er nogle listepriser, du kan tage udgangspunkt i. Derfor er der ikke nogen vej udenom, at udbede et tilbud lavet specifikt til dig.

Dog bør det understreges, at du ikke skal nøjes med ét tilbud. I stedet skal du indhente et udvalg af tilbud. På denne måde har du mulighed for at sammenligne de modtagne tilbud med hinanden. Det er den bedste måde at sikre, at du vælger en fritidsulykkesforsikring, der har gode vilkår og dertil en god pris.

Der findes heldigvis en række tjenester, du kan benytte dig af, der gør det nemmere for dig at indhente tilbud på din kommende forsikring. Med et par enkelte klik er det muligt for dig at få tre tilbud fra danske forsikringsselskaber, som du efterfølgende kan sammenligne med hinanden, så du kan vælge det bedste.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke kun er prisen, du skal kigge på. Er der tale om en billig forsikring, så kan det også godt være, at det er en forsikring, der har en dårlig dækning. Hvis det er tilfældet, så er det sjældent, at det er dine penge værd, at tegne den respektive ulykkesforsikring.

Fritidsulykkesforsikring – en forsikring alle bør have

På trods af, at du ikke dyrker sport eller deltager i andre farlige aktiviteter i din fritid, så er det alligevel en god idé, at du tegner en fritidsulykkesforsikring. Uden en sådan forsikring er du nemlig ikke dækket, hvis det skulle hænde, at du kommer til skade i fritiden, hvilket kan ske, uanset om du dyrker sport eller ej.

Hvis du ikke allerede har tegnet en fritidsulykkesforsikring, så bør du ikke tøvet med at få den tegnet. Det er ikke sjovt at stå i en situation, hvor du kommer slet til skade og får varige mén som følge af ulykken, hvis du ikke har en god forsikring, der kan dække for de udgifter, der måtte opstå samt give dig en erstatning.

I dag er det langt fra alle danskere, der har en sådan forsikring. Det er en skam, da det er en forsikring, der kan være til stor gavn på op til flere måder. Faktisk er det et fravalg, der kan ende med at koste dig dyrt, da du både selv skal afholde de udgifter, der opstår, hvis du kommer til skade og du får ingen erstatning.