fbpx

Elektronikforsikring

Spar penge på din elektronikforsikring. Med Ekonomi.dk får du den bedste forsikring af dit elektronik til laveste pris.

Få tilbud Gratis og uforpligtende!

Sammenlign elektronikforsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

 • Spar mange tusinde kroner
 • Hurtigt, nemt og 100% uforpligtende

1. Udfyld formular

2. Vælg forsikringsselskaber

3. Sammenlign tilbuddene

Elektronikforsikring — Den komplette guide

En elektronikforsikring er – som navnet antyder – en forsikring, der dækker din elektronik. Det inkluderer alt fra både dit TV og din bærbare PC til din smartphone. Med en sådan forsikring er din elektronik dækket ind i tilfælde af mange skader. Det inkluderer bl.a. både pixelfejl, kortslutning, funktionsfejl og lignende.

Det betyder, at du med en elektronikforsikring sikrer, at din elektronik er sikret de næste par år. Derfor vil du også uden bekymringer kunne benytte dig af dine elektroniske produkter, da forsikringen dækker, hvis det skulle hænde, at det går i stykker. Derfor er en elektronikforsikring naturligvis også en god investering.

Vær dog opmærksom på, at reklamationsretten ofte dækker fejl, der opstår inden for de første to år. Hvis der opstår fejl med selve elektronikken, så har du typisk mulighed for at benytte dig af reklamationsretten til at få repareret eller ombyttet produktet – det gør sig gældende uanset hvilket produkt, der er tale om.

Derfor har en elektronikforsikring for alvor betydning, hvis du eksempelvis spilder udover din computer. I et sådant tilfælde vil din elektronikforsikring dække udgiften, hvor normalvis reklamationsretten ikke ville dække ind. Det er ensbetydende med, at det i mange tilfælde er en forsikring, der faktisk er god at have.

Hvilke muligheder har jeg, hvis jeg vil have en elektronikforsikring?

Forsikring af dit elektronikHvis du er på udkig efter en elektronikforsikring, så har du – som udgangspunkt – to muligheder. Du kan enten vælge at tilkøbe en forsikring, når du køber produktet. Det er noget, der tilbydes af mange større elektronikforhandler, som eksempelvis Elgiganten og POWER. Det tilbydes dog også af f.eks. Apple selv.

Det kan dog blive en bekostelig affære, hvis du skal tilkøbe en ny elektronikforsikring hver gang, du køber et nyt stykke elektronik. Derfor er der mange, der vælger at få en udvidet elektronikforsikring via deres indboforsikring. Det er en forsikring, der dækker over samtlige elektronikprodukter, du har i hjemmet.

Ovenstående er naturligvis ensbetydende med, at du har mange muligheder, hvis du leder efter en god elektronikforsikring. Stort set alle danske forsikringsselskaber tilbyder det som en mulighed, at tilkoble en udvidet elektronikforsikring til din allerede eksisterende indboforsikring, så din elektronik er bedre sikret.

Hvorvidt du foretrækker den ene eller anden løsning er naturligvis op til dig selv. I den lange bane er det dog typisk billigere at vælge en udvidet elektronikforsikring, der dækker alt din elektronik. Samtidig er det også nemmere at holde styr på, så du ikke er i tvivl om, hvem du skal gå til, hvis der opstår problemer.

Hvorfor bør jeg have en elektronikforsikring?

En elektronikforsikring er ikke just lovpligtig. Det ændrer dog ikke på, at du bør have den alligevel. I dag bliver vores elektronik mere og mere avanceret. Det bliver dog også mere sårbart som følge af dette. Det har betydet, at antallet af elektronikskader er vokset på markant vis – eksempelvis ift. smartphones.

Elektronik er ofte meget dyrt. Derfor har du ikke just lyst til at stå med et stykke ødelagt elektronik, som har kostet dig flere tusinde kroner, som ikke bliver erstattet af andre end dig selv. Derfor kan du også hurtigt komme til at fortryde, at du ikke har investeret i en udvidet elektronikforsikring til din elektronik.

Der er sjældent store omkostninger forbundet med at udvide din indboforsikring med en udvidet elektronikforsikring. Derfor kan du forsikre din elektronik til en rigtig god pris. Det er særligt noget, der er en god idé, hvis du har en stor mængde af elektronik, da det betyder, at det også har kostet mange penge.

Hvis du ikke er typen, der har en større samling af dyr elektronik såsom MacBooks, smartphones, anlæg fra B&O og deslige, så er det en god idé, at tage op til overvejelse hvorvidt, det kan betale sig, at du vælger at investere i en elektronikforsikring. I nogle tilfælde kan en elektronikforsikring nemlig være overflødig.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg vælger elektronikforsikring?

Har du i sinde at tegne en udvidet elektronikforsikring, der er tilkoblet din indboforsikring, så er der op til flere aspekter, du skal inddrage i dine overvejelser. Der er mange punkter, du skal være opmærksom på. Herunder finder du en god tjekliste, du kan forholde dig til, når du skal udvælge og sammenligne tilbud.

 1. Hvordan og hvilke skader er dækket af min elektronikforsikring?
 2. Dækker min elektronikforsikring, kun når mit elektroniske produkt er under 4 år gammelt?
 3. Dækker min elektronikforsikring fuldt ud ved ældre elektronik eller nedskrives værdien?
 4. Er der en øvre grænse for, hvor dyrt elektronik min elektronikforsikring dækker?
 5. Er der en selvrisiko på min forsikring og i så fald; hvor høj er den?
 6. Dækker elektronikforsikringen over alle typer af elektroniske produkter?
 7. Bliver min elektronik dækket, hvis det ødelægges uforsætligt af børn i husstanden?
 8. Hvad sker der med dækningen, hvis min elektronik ødelægges af gæster i hjemmet?
 9. Hvad bliver den endelige pris for min indboforsikring inklusiv elektronikforsikring?
 10. Dækker elektronikforsikringen ved skader forårsaget af kortslutninger/strømskader?

Skab bedre sikkerhed for din elektronik med en elektronikforsikring

Sådan finder du den bedste elektronikforsikringElektronik kan nemt gå i stykker. Derfor er det også vigtigt, du passer godt på det. Det er dog ikke altid, det er muligt og du kan oven i købet også være yderst uheldig, at du kommer ud for et uheld, hvor ét af dine elektroniske produkter går i stykker. Derfor er det en god idé, at du har en forsikring, der kan dække dette.

Ikke nok med, at det er dyrt at købe nyt elektronik, så er det også dyrt at få det repareret. I samtlige af disse sammenhænge er det naturligvis irriterende, at skulle punge ud selv. Har du en elektronikforsikring, så er det kun din aftale selvrisiko, du skal betale – resten af regningen betales af dit forsikringsselskab.

Det er selvfølgelig påkrævet, at du har en indboforsikring, hvis du ønsker en elektronikforsikring. Har du ikke dette, så skal denne tegnes først, med mindre du har i sinde at forsikre hvert enkelt af dine produkter, når du køber dem. Sidstnævnte er dog en dyr måde at gøre det på – særligt hvis du har meget elektronik.