fbpx
THIS IS
SPARTA

Billig forsikring

Find billig forsikring hos Ekonomi.dk - få 3 tilbud på en billig forsikring allerede idag, alt du skal gøre er at udfylde dine data, se meget mere nedenfor

Få tilbud Gratis og uforpligtende!

Sammenlign billige forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

 • Spar mange tusinde kroner
 • Hurtigt, nemt og 100% uforpligtende

1. Udfyld formular

2. Vælg forsikringsselskaber

3. Sammenlign tilbuddene

Billig forsikring — Den komplette guide

Billig forsikring – Lad Ekonomi.dk hjælpe dig!

At finde forsikringer er ingen sag, men at finde den rigtige forsikring til den rigtige pris kan være svært. At finde rundt i forsikringsjunglen er ikke lige til. Heldigvis findes der mange gode sammenligningsværktøjer på nettet. Det gør det nemt for dig som forbruger, da tallene bliver opdateret jævnligt, og du behøver da ikke bruge tid på at ringe rundt til samtlige forsikringsselskaber, forklare om dine behov, og afvente at få tilbud. Det hele sker online, og du behøver ikke gøre særlig meget selv.

Der er mange penge at spare

Der er meget stor forskel på priserne hos de forskellige forsikringsselskaber – og priserne varierer og kan forhandles. Pensam.dk lavede i starten af år 2015 en sammenligning af priser på de mest almindelige forsikringer. Her er der 4.500 kr. forskel på den dyreste og billigste husforsikring og 2.500 kr. forskel på den dyreste og billigste indboforsikring. Selvom tallene kan have ændret sig siden, giver det et godt billede på de prisforskelle, der kan være.

Kan afhænge af branchen

Nogle arbejdsmæssige brancher har deres eget forsikringsselskab tilknyttet. Det gælder for eksempel Lærerstandens Brandforsikring, som er blandt de billigste forsikringer overhovedet. Den dækker kun lærere og lærerstuderende, så hvis du er det, vil det ikke kunne betale sig at vælge en anden forsikring. Det gør sig gældende med flere andre brancher. Blandt andet har ledere og murere mulighed for specielle forsikringer.

billig forsikring

De mest kendte

De største forsikringsselskaber vil også være dem, der tilbyder alle slags forsikringer. Du skal ikke altid tage et forsikringstilbud for gode varer; det er muligt at forhandle. Især hvis du har flere tilbud at stille op mod hinanden. Neden for ses de 10 største forsikringsselskaber i Danmark:

 • Tryg
 • TopDanmark
 • Codan
 • Brand
 • Sygeforsikringen Danmark
 • If Skadesforsikring
 • Lærerstandens Brandforsikiring
 • Gjensidige
 • Alka
 • GF Forsikring

At det er de største forsikringsselskaber er målt på, at det er dem med flest kunder, hvilket naturligt må afspejle, at det er dér tilfredsheden er størst, og hvor du får mest for pengene.

Billige forsikringer – husk dit barn

Som førstegangsforældre er der 117 ting at tage hensyn til. Derfor går ulykkesforsikringen manges næser forbi. Mange tror også, at forældrenes ulykkesforsikring automatisk dækker små børn, men det er ikke tilfældet. Skal dit barn dækkes, skal du selv tilkøbe en børneulykkesforsikring.

Ingen kollektiv dækning

Siden 2012 har kommunerne ikke længere en kollektiv dækning af børnene i institutioner. Det vil altså sige, at hvis ikke du har forsikret dit barn, gælder det ikke kun i hjemmet men også i vuggestuen eller børnehaven, som ikke længere har egne børneulykkesforsikringer. Børn har en tendens til at komme til skade, og når 10% af de danske børn er en tur på skadestuen hvert eneste år, er der altså god grund til at sørge for, at dit barn er dækket ind.

Det offentlige dækker en del

Heldigvis dækker det offentlige en del, når det kommer til børneskader. Der er økonomisk hjælp til hjælpemidler, speciel boligindretning og behandling, hvis barnet kommer til skade. Ligeledes er du som forældre dækket ved tabt arbejdsfortjeneste, hvis skaden eller ulykken kræver, at du bliver hjemme hos dit barn. Tandskader er også dækket af den gratis tandlægeordning for børn under 18 år. Alligevel er det anbefalelsesværdigt med en privat forsikring. Her kan barnet dækkes af alle former for ulykke og sygdom, der kan fås økonomisk kompensation og dækning af kiropraktor eller fysioterapi, som er dyrt men benyttes ved mange former for skader.

Hvor meget dækker forsikringen egentlig?

Billige forsikringer online

For det første skal du undersøge, hvad forsikringen dækker. Den skal både dække skader, ulykker og sygdom – præcis lige som din egen forsikring bør. Derudover bør dit barn forsikres for mindst en million kroner for at være på den sikre side, hvis uheldet er ude. Vi krydser selvfølgelig fingre for, at forsikringen aldrig skal i brug.

Billige forsikringer – sådan finder du dem!

Det er ingen hemmelighed, at vi bruger mange penge på forsikringer. Derfor er det også essentielt at finde de forsikringer, der er billigst. Har du både husforsikring, indboforsikringer, rejseforsikring, ulykkesforsikringer og bilforsikring, løber det hurtigt op. Måske har du endda endnu flere. En gennemsnitlig dansk familie bruger hurtigt i omegnen af 20.000 kr. årligt på forsikringer.

Oversigt over forsikringer

Her finder du en oversigt over de mest almindelige forsikringer, du kan vælge at få:

Heraf er de markerede forsikringer de mest benyttede. Nogle af forsikringerne er lovpligtige. Det gælder for eksempel bilforsikring og dyreforsikring. Andre er tilvalg, hvilket for eksempel gælder indboforsikring ogulykkesforsikring. Dog er disse forsikringer tegnet af størstedelen af befolkningen, da det kan koste dyrt at fravælge dem.

Saml dine forsikringer

Samler du alle dine forsikringer hos det samme forsikringsselskab, vil der mange gange være penge at spare. Jo flere forsikringer, du har, jo mere vil du kunne spare på den enkelte. Hvis ikke du allerede har samlet dine forsikringer ét sted, kan det altså betale sig at spørge dine forskellige selskaber, hvad de kan tilbyde dig, hvis du vælger at samle alle dine forsikringer hos netop dem. Derudover er det også nemmere for dig kun at have ét forsikringsselskab, da regninger, betalingsfrister og vilkår da vil være de samme. Det gør bestemt ikke noget at nævne, at du er i gang med at indhente tilbud flere steder, da det muligvis vil kunne give dig en bedre pris.

Indhent tilbud jævnligt

Som ved så mange andre varer, ændrer priserne sig på forsikringer hele tiden. Som sagt, bruger vi rigtig mange penge på netop forsikringer, og nogle gange kan der være rigtig mange penge at spare ved at få et bedre tilbud hos en konkurrent. Derfor kan det være en god idé at indhente tilbud på forsikringer med jævne mellemrum. Det tager selvfølgelig lidt tid, og det er ikke noget, du bør gøre hver eneste måned, men en gang om året vil med stor sandsynlighed kunne spare dig penge. At betale for noget, der tilsvarende er billigere et andet sted, er dumt. Og pengene kan du helt sikkert bruge på noget bedre. Nogle gange kan der være flere tusinde kroner at spare om året. Er du glad for dit nuværende forsikringsselskaber, er en mulighed også at præsentere dem for konkurrenternes tilbud; så vil de helt sikkert hive noget bedre op af hatten.

Gode råd til billige forsikringer

Er du også én af dem, der gerne vil spare penge på dine mange og dyre forsikringer? Så læs med her. Forsikringerne er ofte en stor post i budgettet, men er samtidig en uundværlig post, da det i sidste ende kan være meget dyrere at fravælge. Derudover er en del forsikringer lovpligtige, og det kan derfor også være ulovligt at vælge dem fra.

3% af indkomsten går til forsikringer

Som tommelfingerregel bruger en dansk familie 3% af deres årsindkomst på forsikringer. Har I en indkomst på 600.000 kr. årligt, betaler I altså i omegnen af 18.000 kr. for jeres forsikringer. Måske betaler du endda endnu mere, og så ved du allerede nu, at der er penge at spare.

Find dit forsikringsbehov

Første råd handler om at finde frem til, hvilke forsikringer, du skal købe. Muligvis ved du det allerede i form af dine nuværende forsikringer, men meget kan have ændret sig, siden du tegnede dem. Derudover kan det også være, at nogle af dem er unødvendige.

De lovpligtige forsikringer, kommer du ikke uden om. Det gælder køretøjer og din hund. Indboforsikring dækker alle dine ting, så den vil de fleste tilvælge. Ligeledes en husforsikring, hvis du er husejer. Ulykkesforsikringer er heller ikke lovpligtige, men det vil være uansvarligt ikke at have, især hvis du har børn.

Derudover kan der være andre specifikke ting, der skal dækkes ind som et sommerhus eller en campingvogn. Det kan også være tilvalg til eksisterende forsikringer, hvis nogen i familien dyrker ekstremsport, hvis du skal have kaskoforsikring på bilen, eller hvis du ejer noget af meget høj værdi.

Har noget ændret sig?

Mange gange gennem livet ændrer livssituationen sig. Disse ændringer kan påvirke dit behov for forsikringer og prisen herpå. Derfor er det en god idé at overveje, om ikke der skulle være sket ændringer, siden du sidst kiggede på dine forsikringer. Dette er nogle af de ting, der kan påvirke dine forsikringer:

 • Du er flyttet
 • Dit barn er flyttet hjemmefra (Læs mere på RaadTilPenge)
 • Du er blevet skilt eller gift
 • Du har fået ny bolig
 • Du har købt eller solgt bil
 • Du eller nogle i familien er startet til ekstremsport
 • Du rejser mere eller mindre end førhen

Lav selvrisiko = højere pris

Måske har din økonomiske situation ændret sig? Derved kan det være en fordel at se på selvrisikoen. Jo lavere den er, des højere er prisen på din forsikring. Selvrisikoen er det, du selv skal betale, hvis du får behov for din forsikring. Du kan altså spare penge årligt ved at vælge en højere selvrisiko. Det er især værd at overveje, hvis du sjældent eller aldrig har haft behov for dine forsikringer.

Er du dobbelt dækket?

Hvis du gennem tiden har skiftet eller tilkøbt forsikringer, kan det være en god idé at tjekke, at du ikke betaler dobbelt. Som udgangspunkt er det ingen fordel at være dækket dobbelt ind. Ved indboforsikringer vil du for eksempel kun få udbetalt det samme, om du er dækket ind af én eller flere forsikringer. Derfor er det værd at gennemgå familiens forsikringer for at sikre, at der kun er én af hver.