fbpx
THIS IS
SPARTA

Bilforsikring

Få 3 super tilbud på bilforsikring lige her. Det er svært at indhente tilbud selv og mange vælger derfor at benytte sig af 3 tilbuds tjenester på bilforsikringer

Få tilbud Gratis og uforpligtende!

Sammenlign bilforsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

 • Spar mange tusinde kroner
 • Hurtigt, nemt og 100% uforpligtende

1. Udfyld formular

2. Vælg forsikringsselskaber

3. Sammenlign tilbuddene

Bilforsikring — Den komplette guide

Hvordan kan det være, at jeg skal have en bilforsikring?

Ifølge den danske lovgivning, så skal alle bilejere have den lovpligtige bilforsikring. En ansvarsforsikring er en lovpligtig forsikring, som man skal have uanset hvilket motoriseret køretøj, man vil køre. En ansvarsforsikring er den forsikring der dækker de skader, som du forårsager på andre personer eller andre personers ting. Dog dækker en ansvarsforsikring ikke de skader, som du måtte forårsage på din egen bil, hvis du eksempelvis kører galt.

Hvorfor er det godt at have en ansvarsforsikring til sin bil, og hvorfor er det et krav fra statslig side?

At have en ansvarsforsikring til sin bil kan være en meget god idé, da man derved kan fraskrive sig det økonomiske ansvar, hvis man skulle ske at komme ud for en alvorlig ulykke, hvor der er alvorlige personskader i billedet. Af og til sker det desværre, at der er mennesker, som kommer alvorligt til skade ved en ulykke, og det kan i visse tilfælde være så katastrofale situationer, der opstår, at der kan forekomme nogle meget store erstatningskrav, hvis der er nogle personer, som eksempelvis vil få varige mén som følge af den ulykke, som har fundet sted. For at folk ikke skal ende i en ubetalelig gæld resten af deres liv, har man derfor fra statslig side valgt at sige, at det er et krav, at alle mennesker i Danmark, som ejer et motoriseret køretøj, som have deres køretøj ansvarsforsikret.

bilforsikring

Hvad er en kaskobilforsikring?

Hvis der skulle ske at opstå hærværk, tyveri eller et trafikuheld, som gør, at din bil bliver skadet, så har du mulighed for at få dækket den skade, som din bil eller dit påhængskøretøj har fået.

Er det dyrt at have ansvarsforsikring på sin bil?

Det er meget svært at sige, hvor meget man skal betale for en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring dækker ikke over de samme ting, som en kaskoforsikring gør, at det gør samtidig, at prisen ikke er den samme. Ansvarsforsikring i sig selv er som udgangspunkt ikke dyrt. Dog skal du alligevel regne med, at du skal betale lidt mere end andre, hvis du er ung, og du skal ud og have dig din første bil, som du skal forsikre. Der er flere forskellige ting, som spiller en rolle for prisen på din bilforsikring.

Hvad bestemmer prisen på ens bilforsikring?

Hvis du kontakter et forsikringsselskab, og beder dem om at give dig en god pris på forsikring, så vil de kigge på flere forskellige faktorer og samlet set vurdere, hvor meget du skal betale for din forsikring. Der kigges på mange forskellige ting. Forsikringsselskabet kigger blandt andet på, hvor gammel du er, og hvor lang tid du har haft dit kørekort. De ser desuden også på, om det er den første bil du har, og de kigger på hvilken type bil det er. Både biltype og bilmodel medregnes desuden også i den samlede pris, da det naturligvis vil være dyrere at forsikre en dyr bil, end det vil være at forsikre en billig bil. Derfor er der mange forskellige faktorer, som gør sig gældende i forsikringsselskabets samlede vurdering af, hvor meget eller lidt din bilforsikring skal koste.

Det er naturligvis også af afgørende betydning, om du både ønsker at have en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring på din samlede bilforsikring. Du skal vurdere, om du også ønsker at vi dækket økonomisk, hvis der skulle ske et uheld, hvor din egen bil bliver skader eller går i stykker. Hvis det sker, så er du kun dækket, hvis du har en kaskoforsikring. Hvis du vil både vil have kasko- og ansvarsforsikring på din bil, så vil du komme til at betale lidt mere, end hvis du kun skal have ansvarsforsikring, så der er mange forskellige faktorer, som er afgørende for, om du skal betale meget eller lidt for din bilforsikring.

Manglende lovpligtig bilforsikring kan være strafbart

Bilforsikring - Ansvarsforsikring til bilDet er enormt vigtigt, at du sørger for at have en ansvarsforsikring på din bil. Det er et direkte brud på loven, hvis du ikke sørger for at lave en ansvarsforsikring til dit køretøj, og det er i princippet noget, som gør sig gældende uanset hvilket køretøj, du har. Alle motordrevne køretøjer uanset, om det er 2-hjulede eller 4-hjulede skal have en lovpligtig ansvarsforsikring. Hvis du ikke har en gyldig ansvarsforsikring, når du er ude at køre, så kan politiet give dig en bøde, og de kan samtidig også forbyde dig at køre videre. Sørg derfor altid at have en gyldig ansvarsforsikring til dit køretøj.

Læs mere om lovgivningen på området her: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=2648

Forsikring af din bil kan give dig økonomisk tryghed, når du kører ude i trafikken

Økonomisk set kan det få fatale følger ikke at være ordentligt forsikret. Årsagen til at man fra statslig side har set sig nødsaget til at gøre ansvarsforsikringen lovpligtig er, at der af og til i trafikken opstår nogle meget uheldige og samtidig yderst alvorlige personskader. Når dette sker, så vil der ofte også være erstatningskrav – særligt hvis nogen personer vil opleve varige mén som følge af den skade, som vedkommende måtte have fået efter hændelsen i trafikken. Denne økonomiske erstatning kan i visse tilfælde være så høj, at det for nogle mennesker kan være direkte umuligt at betale, og man vil derfor ende i en kæmpe gæld resten af livet. For at undgå dette skrækscenarie, har man derfor valgt at gøre ansvarsforsikringen lovpligtig, således det er noget, som alle skal have, hvis de ønsker at køre i/på et motoriseret køretøj i Danmark.

Hvad kan gøre, at jeg skal betale meget for min bilforsikring hos et forsikringsselskab?

Det er klart, at forsikringsselskaberne sætter sikkerhed i højsædet, og det er samtidig også derfor, at man ofte vil se, at man skal betale væsentligt mere for sin forsikring, når man er ung, end når man er kommet lidt op i årene. En  ny bilist som lige har fået kørekort har ikke den samme kørselserfaring som en person, som har kørt bil i mange år. Derfor vil man meget typisk se, at man som ung skal betale væsentligt mere for sin bilforsikring, end når man er lidt oppe i årene. Sådan er det hos alle forsikringsselskaber, som tilbyder bilforsikringer. Det samme gør sig desuden også gældende for andet end blot bilforsikring. Hvis du er motorcyklist, som netop har fået dit kørekort, så vil du også komme til at betale en højere pris for din forsikring end en erfaren motorcyklist, som har mange års kørselserfaring på bagen.

Alder og kørselserfaring er dog ikke altid det eneste, som forsikringsselskaberne kigger på, når de skal give en pris på en bilforsikring. En anden meget væsentlig faktor for hvor meget din bilforsikring vil koste dig er desuden også hvilken bil du har. Har du eksempelvis købt en bilforsikring med kasko, så vil du være dækket i tilfælde af, at der er en person, som kører ind i din bil, og den går helt i stykker. Du vil også være dækket, hvis der eksempelvis er nogen, som laver hærværk på din bil, hvis den holder parkeret et sted, og samtidig er du med en kaskoforsikring også dækket, hvis der er nogen, der en dag kommer til at køre ind i din bil uden at sætte et visitkort eller en lille seddel i forruden.

Alt dette er du ikke dækket af, hvis du kun vælger en ansvarsforsikring. Dog skal du samtidig også regne med, at du vil ende med at betale en højere pris for din bilforsikring, hvis du både ønsker at få kasko- og ansvarsforsikring på din bil. Så hvis du ønsker at få en bilforsikring, der er så billig som mulig, så skal du vælge en bilforsikring, som ikke indeholder kasko. Dog skal du i så fald være indstillet på, at du ikke er dækket lige så godt i tilfælde af, at der skulle opstå skader på din bil i forbindelse med hærværk, trafikuheld eller tyveri.

Bilforsikring A-Å

Nedenfor finder du et opslagsværk, du kan bruge, når du skal købe en bilforsikring. Vær opmærksom på, at nogle af punkterne er tilkøb.

Ansvarsforsikring:

Forsikringen er lovpligtig og dækker skader, du forvolder på andre med din bil. Dette være sig personskader, skader på køretøjer eller anden ejendom De skader, som du eller din bil måtte have pådraget dig i ulykker, du selv er skyld i, er ikke dækket af denne forsikring.

Delkaskoforsikring:

Efterhånden er mange forsikringsselskaber begyndt at udbyde delkaskoforsikringer, som er en mellemting mellem ansvars- og kaskoforsikringer. Det varierer, men en delkasko kan for eksempel dække personskader men ikke bilskade.

Elitebilist:

Når du er elitebilist, opnår du den billigste forsikring. Du er elitebilist, når du er over en bestemt alder og har kørt skadesfrit i et bestemt antal år. Alder og antal skadesfri år varierer afhængigt af forsikringsselskabet.

Friskade:

Har du en friskadeforsikring, betyder det, at forsikringsprisen ikke stiger, og at der ikke skal betales selvrisiko ved skader som følge af: tyveri, brand, hærværk, nedstyrtning af ting på bilen samt kortslutning.

Førerdækning:

Såfremt føreren kommer til skade i forbindelse med et selvforskyldt færdselsuheld.

Glasskade:

Du kan få en udvidet glasdækning, der dækker skader på bilens glas f.eks. ved følge af stenslag. Som udgangspunkt stiger forsikringen ikke, og der betales ingen eller delvis selvrisiko ved glasskader. Vær opmærksom på, at det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, om glasskadedækningen også indeholder udskiftning af forruden eller kun reparation heraf.

Kaskoforsikring:

Standardforsikringen dækker skader på egen bil, som enten er selvforskyldt eller som følge af brand, tyveri, hærværk og naturkatastrofer såsom skybrud. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab hvilke andre forsikringer, der er indeholdt i kaskoforsikringen.

Kilometerbegrænsning:

Nogle forsikringsselskaber kører med kilometerbegrænsning, hvilket betyder, at prisen stiger, hvis du kører et vist antal kilometer årligt.

Lånebil:

Inkluderet i kaskoforsikringen eller som tilkøb, kan du få en lånebil, hvis din egen bil skal repareres som følge af et færdselsuheld. Vær opmærksom på, at der kan forekomme restriktioner på lånebilen f.eks. ved max. antal kørte kilometer.

Selvrisiko:

Er du skyld i en skade, er selvrisikoen den pris, du selv skal betale. Du vælger størrelsen på din selvrisiko, når du tegner en bilforsikring. Som regel er forsikringen dyrere, jo lavere selvrisiko du ønsker.

Vedhjælp:

Hvis du punkterer, hvis bilen ikke kan starte, eller hvis den går i stykker undervejs, har du gavn af at have vejhjælp. Det er dyrt at tilkalde Falck, hvis uheldet er ude; det er som regel billigere at have et års vejhjælp end at ringe én gang efter akut hjælp.

Hvilken bilforsikring skal jeg vælge?

Som ved alle andre forsikringer, er der forskel på priser og dækning. Der er for eksempel forskel på, hvorvidt en kaskoforsikring dækker glasskader helt eller delvist, om der er vejhjælp inkluderet – og om den i så fald gælder i Danmark eller hele Europa, om der er førerforsikring, og hvor høj selvrisikoen er. Det er også forskelligt, om du får stillet en lånebil til rådighed, mens mekanikeren laver din.

Derfor er der nogle parametre, du skal overveje, når du skal købe en bilforsikring:

 • Skal jeg have en ansvarsforsikring eller en kaskoforsikring?
 • Har jeg nogle specielle behov, der skal dækkes? (Vejhjælp, førerdækning, glasskader, lånebil)
 • Har det betydning, hvornår jeg kan blive elitebilist?
 • Er prisen afgørende?

Når du ved præcis, hvad du har behov for, er det lettere at kontakte forsikringsselskaber og efterspørge netop dét. Derudover er det nemmere at sammenligne efterfølgende. Måske er pris og dækning ens på to af dine tilbud, men i det ene tilbud bliver du først elitebilist efter 6 skadesfri år, hvor du bliver elitebilist allerede efter 3 år i det andet. Derfor vil valget have betydning på sigt.

Hvilket forsikringsselskab skal jeg vælge?

Priserne på bilforsikringer ændrer sig hele tiden, da de afhænger af mange faktorer, og det er desuden muligt at forhandle. Derfor findes der ikke en overordnet oversigt. Nedenfor er listet et udsnit af de forsikringsselskaber, der udbyder bilforsikringer:

 • Tryg
 • Alka
 • TopDanmark
 • IF
 • Alm. Brand
 • GF Forsikring
 • Codan
 • IDA Forsikring
 • Gjensidige
 • Danske Forsikring

Er du tilfreds med dit nuværende forsikringsselskab, kan det stadig være en god idé at indhente tilbud på bilforsikringer fra andre selskaber, da du kan bruge disse tilbud til at presse dit nuværende forsikringsselskab i pris. Dette kan du med fordel gøre med jævne mellemrum – f.eks. en gang årligt – for at sikre dig, at du ikke betaler for meget for din bilforsikring – eller dine andre forsikringer.

Kasko eller ansvar?

Som udgangspunkt vælger du selv, om du vil købe kaskoforsikring eller udelukkende ansvarsforsikring. Er der lån i bilen, vil långiver dog som regel forlange, at der tegnes en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen fungerer som en udvidet ansvarsforsikring. Den dækker nemlig på samme måde plus en masse ekstra dækninger. Med denne type forsikring er du også dækket, hvis du skader din egen bil f.eks. ved en parkeringsskade, hvis bilen bliver stjålet, eller ved uforsætlige skader som stenslag.

Mange mennesker lader valget mellem ansvars- og kaskoforsikring afgøre af, om de har en ny eller en gammel bil. Hvis du har en gammel bil uden den store værdi, vil det simpelthen ikke kunne svare sig rent økonomisk at betale til en kaskoforsikring. I stedet kan man overveje mindre tilkøb som vejhjælp, da ældre biler oftere har startvanskeligheder. Ligeledes er det værd at overveje at købe førerdækning, da risikoen er lige stor i nye og gamle biler for at komme til skade i færdselsuheld.

Har du en nyere bil af større værdi, vil det altid være anbefalelsesværdigt med en kaskoforsikring. Det er de færreste familier, der har økonomi til at miste en nyere bil i totalskade, uden at forsikringen dækker. Efterhånden har mange forsikringsselskaber også et tilbud om en delkaskoforsikring, som er en mellemting mellem en ansvars- og en kaskoforsikring både pris- og dækningsmæssigt.