fbpx

Ansvarsforsikring

Spar penge på din ansvarsforsikring. Med Ekonomi.dk får du den bedste forsikring til laveste pris.

Få tilbud Gratis og uforpligtende!

Sammenlign ansvarsforsikring gratis og se hvor meget du kan spare!

  • Spar mange tusinde kroner
  • Hurtigt, nemt og 100% uforpligtende

1. Udfyld formular

2. Vælg forsikringsselskaber

3. Sammenlign tilbuddene

Ansvarsforsikring — Den komplette guide

En ansvarsforsikring kan redde dig i mange situationer. I nogle tilfælde er det endda en lovpligtig forsikring. Det gør sig gældende, hvis du f.eks. ejer en scooter eller en bil. Det er en forsikring, der hjælper dig, hvis det skulle hænde, at du kommer til at påføre skade på andre personer eller derimod på deres genstande.
Det skal naturligvis understreges, at det er en forsikring, der – som ved alle andre forsikringer – kun dækker ind, hvis du ikke har handlet groft uagtsomt. Ikke desto mindre, så ejer langt de fleste myndige danskere en bil eller lignende transportmiddel, og i et sådant tilfælde er en ansvarsforsikring lovpligtig.

Hvorfor skal jeg have en ansvarsforsikring?

Find en billig ansvarsforsikring i DanmarkDer er flere årsager til, at du skal have en ansvarsforsikring. Det kan være en forsikring, der viser sig at være særdeles nyttig i en lang række situationer. Det er denne forsikring, der hjælper dig eksempelvis, hvis du ved et uheld kommer til at hælde vand på din vens telefon, kører ind i en person med din cykel osv.

Det er specielt i forbindelse med sager, der handler om personskader, at det er vigtigt, at du har en sådan forsikring. Det er nemlig noget, der kan ende med at løbe op i meget, meget høje beløb. Derfor er det også en god idé, at du har en ansvarsforsikring med en god dækning, der derfor kan komme dig til undsætning.

Du kan finde frem til et stort antal forskellige ansvarsforsikringer, der hver især er specifikt tilknyttet enten enkelte produkter eller genstande. Hvis det f.eks. er din hund, der kommer til at gøre skade på en persons bukser el.lign., så er det din ansvarsforsikring tilknyttet din hund, der skal dække for de skader, der er sket.

Skulle det derimod ske, at du kommer til at køre ind i en bil el.lign. på din knallerter, så er det den ansvarsforsikring, du har tegnet på din knallert, der skal dække. Det samme gør sig gældende i tilfælde af, at du kører galt i din bil el.lign. Du skal derfor have individuelle ansvarsforsikringer til samtlige genstande.

Hvad det betyder er, at du således ikke kan forvente, at du kan få én overordnet ansvarsforsikring, der blot dækker alt, du ejer og benytter dig af. Som følge af dette, er det også vigtigt, at du gør det klar overfor dig selv, hvilke genstande, du mener, der er vigtige at forsikre – og hvilke, der tilmed er lovpligtige at forsikre.

Hvad koster en ansvarsforsikring?

Hvis du står over for, at skulle tegne en ansvarsforsikring, så vil du – med garanti – også gerne vide, hvad det koster. Det er dog ikke noget, der kan svares specifikt på, da der er mange aspekter, der har relevans for den endelige pris på lige netop din ansvarsforsikring. Derfor er det også nødvendigt at få flere tilbud.

Prisen kommer an på meget. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for, hvilken type forsikring, den hører ind under. I nogle tilfælde er en ansvarsforsikring en del af en større pakke, mens det i andre tilfælde er en forsikring, du er nødsaget til at tegne separat. Det har selvfølgelig også relevans for prisen.

Dertil er prisen også baseret på diverse typer af individuelle risikofaktorer. Det er faktorer, der bruges af de enkelte forsikringsselskaber til at vurdere, hvor stor en risiko, der er for, at du laver en skade, der ender med at koste selskabet penge. Des større risiko, der er, des højere vil prisen for din forsikring også være.

Det er – igen – svært at definere disse risikofaktorer, da det i høj grad er noget, der afhænger af, hvad det er, du ønsker at forsikre. Hvis der er tale om en bil, der skal ansvarsforsikres, så er der tale om nogle helt andre risikofaktorer end, hvis det f.eks. er din hund. Derfor afhænger det meget af selve forsikringen.

Hvordan finder jeg en billig ansvarsforsikring?

Find den bedste ansvarsforsikring til prisenHvis du er på udkig efter en ansvarsforsikring, så er du – med garanti – ikke i tvivl om, at du kan finde et væld af forskellige forsikringsselskaber, der kan tilbyde dig dette. De har alle sammen forskellige priser, dækninger og betingelser, hvorfor det kan være vanskeligt at finde frem til den helt rette forsikring.

Hvis du ønsker at finde en billig forsikring, så kræver det, at du forbereder dig grundigt. Der findes et væld af forsikringsselskaber og -tilbud, du skal se nærmere på, inden du kan vælge det rette. Det er dog noget, der er lettere sagt end gjort. Følger du de trin, der er listet herunder, så bliver det dog nemmere for dig.

1. Hvad skal du forsikre og hvad er dine behov?

Noget af det første, du skal gøre er, at finde ud af, hvad dine behov og krav egentlig er. Du skal se nærmere på, hvad du skal forsikre, hvad dækningen skal lyde på og hvilke krav, du ellers har til din ansvarsforsikring. Des mere specifik, du er i denne sammenhæng, des nemmere bliver det at finde en passende forsikring.

I og med, at du ikke kan få én forsikring, der kan dække alt, så er det vigtigste at finde ud af, hvad du egentlig skal forsikre. Der er stor forskel på en ansvarsforsikring til bil kontra en ansvarsforsikring til f.eks. elektronik. Som følge af dette, er det også vigtigt, at du sørger for at forberede dig meget grundigt.

2. Skab et overblik over markedet og indhent tilbud

Når du har fundet ud af, hvad du skal forsikre og hvilke krav, du stiller til din forsikring, skal du undersøge markedet. Du skal skabe et godt overblik over dine muligheder, så du ved, hvor du skal indhente tilbud fra. Det er nemlig ikke nok, at du blot indhenter ét tilbud, da det mindsker sandsynligheden for en god pris.

I stedet skal du allokere tid til at indhente mellem tre og fem tilbud. Det giver dig mulighed for at holde de modtagne tilbud op mod hinanden. På denne måde kan du sammenligne forskellene og vurdere, hvilke af de tilbud, du har modtaget, der er bedst – både i forhold til pris, betingelser, vilkår og dertil også dækning.

3. Sammenlign tilbuddene og udvælg det bedste

Det tredje og sidste skridt er, at sammenligne de tilbud, du har modtaget. Ved at gøre dette, er du sikret, at du udvælger det bedste. Der er mange punkter, der skal inddrages i en sådan sammenligning. Derfor er det også nødvendigt, at du allokerer en vis mængde til at udføre sammenligningen af de modtagne tilbud.

Idéen med at lave en sådan sammenligning er naturligvis, at du skal udvælge det bedste. Der er ikke noget facit, du kan følge i denne sammenhæng. Det handler om at definere, hvad der er vigtigst for dig. Hvis du blot ønsker, at det skal være billigt, så er det naturligvis blot prisen, du skal bruge som et pejlemærke.

Hvilke private ansvarsforsikringer er lovpligtige?

Som der også er givet udtryk for tidligere i denne artikel, så findes der et mindre antal ansvarsforsikringer, der er lovpligtige. De lovpligtige ansvarsforsikringer kan deles op i to kategorier: Ansvarsforsikringer til motorkøretøjer og ansvarsforsikringer til dyr. De er begge beskrevet i en mere uddybet form herunder.

1. Ansvarsforsikringer til motorkøretøjer

Hvis du ejer enten en bil, motorcykel, scooter, knallert, Speed Pedelec elcykel, speedbåd, vandscooter eller jetski, så har du faktisk pligt til også at tegne en ansvarsforsikring. Det er en forsikring, der skal sikre, at andre mennesker får en erstatning, hvis du forvolder skade på deres ting eller dyr med dit motorkøretøj.

2. Ansvarsforsikringer til dyr

Hvis du ejer enten en hund eller en hest i Danmark, så er det faktisk lovpligtigt, at du tegner en privat ansvarsforsikring. Med en sådan forsikring er du nemlig sikret, at du kan få dækket dit erstatningsansvar, hvis dit dyr skader et andet dyr, menneske eller en andens ejendele – og det kan blive en dyr fornøjelse.

Indboforsikring med tilhørende ansvarsforsikring

Der er op til flere forsikringsselskaber, der tilbyder indboforsikring, der også byder på en tilhørende ansvarsforsikring. Det betyder, at du kun skal tegne én forsikring, der samler det hele, hvilket kan være en fordel. Vær dog opmærksom på, at den ikke dækker for eksempel motorkøretøjer, dyr eller lignende.

Hvis du vælger at tegne en indboforsikring, der også indeholder en ansvarsforsikring, så er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at læse op på dens dækning. I mange tilfælde dækker den, hvis du f.eks. kommer til at påføre skade på en anden persons genstande, hvad end der er tale om en lænestol eller en computer.

For mange virker det som en god løsning, at de blot kan samle det hele under én forsikring. Det er dog langt fra alle, der giver sig tid til at læse op på, hvad de egentlig får for deres penge. Det er en skam, da der er mange, der tror, at de er bedre sikret, end de reelt set er – og det kan være penge ud af vinduet.

I stort set alle tilfælde vil du derfor være bedre stillet ved at tegne særskilte ansvarsforsikringer – ikke blot de lovpligtige, men også andre former for ansvarsforsikringer. Det giver dig en markant bedre dækning end blot at have en ansvarsforsikring med i din indboforsikring.