fbpx
THIS IS
SPARTA

Forbrugslån

Sammenlign forbrugslån og find det bedste lån til den laveste rente. Ekonomi.dk hjælper dig med at overvåge markedet for billige online forbrugslån og banklån
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "lanpenge"

Et forbrugslån dækker over rigtig mange ting, men lad os slå fast, at det handler om lån af penge, til forbrug, og altså ikke til bolig, bil, båd, campingvogn eller lignende. En af de vigtige forskelle på de oplistede lån og forbrugslån er, at hvis du for eksempel låner penge til en bil eller båd, så har disse en værdi, der gør, at finansieringsselskabet kan bruge værdien, eller friværdien, som sikkerhed for deres lån til en kunde. Sikkerhed betyder i selskabets øjne en garanti for, at de altid kan konvertere dagens værdi, af enten bil, båd eller bolig med mere, til at dække skyldig gæld, ved et salg af bilen, båden, boligen med videre. Låneudbyderen har dermed mindre risiko for at tabe alle pengene på udlånet til en kunde, og det betyder for eksempel, at prisen for disse lån, ligger betydeligt under et forbrugslån. Som kunde til et forbrugslån er det vigtigt at forstå, at når du ansøger om et forbrugslån, så koster det en del mere, end hvad du kan få de andre lån til – ofte mere end dobbelt så meget.

Låneudbyderne på vores side, Ekonomi.dk, har alle former for lån, og du kan sagtens finde et som matcher dit behov. Nogle af udbyderne har også både billån, lån til båd med mere, men det kan du selv undersøge, hvis det er det som du lige har brug for. De mest søgte lån hos os, er forbrugslån som for eksempel sms lån, kviklån, billiglån, hurtiglån, turbolån med mere. Det er altså lån, som der ikke kræves nogen form for sikkerhed for, når du optager lånet.

Et forbrugslån er altså kendetegnet ved, at du kan bruge pengene til lige hvad du vil, uden sikkerhed for lånet, og en anden vigtig faktor, at der ikke bliver spurgt om formålet med lånet. Låneudbyderne blander sig altså ikke i, hvad du skal bruge pengene til. Det er helt din egen beslutning, og vurdering, om det er fornuftigt og ansvarligt, at optage et lån til formålet. Det betyder jo i virkeligheden, at udbyderne udviser stor tillid til lånerne, og at du skal være særligt opmærksom på din egen situation, hvis du ansøger om et lån. Her tænkes der specielt din egen økonomiske situation, i forhold til tilbagebetalingsevne med mere. Skal du for eksempel låne penge til en skøn familierejse, så er det dig alene, som bestemmer, om det er fornuftigt, om du skal tage forskud på nogle glæder, som du efterfølgende skal betale af til i mange måneder frem.

Hurtigt og nemt lån

forbrugslån

Et forbrugslån er ret nemt at ansøge om. Du finder det stort set allevegne, hvor du befinder dig, eller hvor du er på vej hen. Selv på farten kan du se skilte i bybilledet, med reklamer om det ene og andet lån. Har du adgang til internettet, så findes det også der overalt, hvor du klikker dig hen. Uanset om du er på internettet med computer, tablet eller smartphone, så popper der ofte reklamer op, i form af super gode låne tilbud. Det er så måske ikke lige de selskaber som har de bedste og billigste lån, men de er der. Det samme gælder lidt for de udbydere af forbrugslån, som du finder i forbindelse med butikker eller forretninger, både de fysiske og dem på internettet. Der er næsten altid knyttet et finansieringsselskab til en butik, som der er lavet en salgsaftale med. Den går ud på, at butikken får et salær for hver låneaftale de opretter. Det er heller ikke lige den billigste form for lån du kan få, her betaler du jo for både oprettelse og salær.

Uanset hvor du befinder dig, så kan du få et forbrugslån. De bedste og billigste finder du altså via internettet, hvor det hele foregår helt enkelt og næsten automatisk. Her på vores side finder du de bedste og billigste forbrugslån, fordi vi allerede har sorteret de allerdyreste fra, så du på den måde, får de bedste løsninger, når du skal låne penge.

Når du ansøger om et forbrugslån via vores side, så går det hurtigere end hurtigt, og det er rimeligt simpelt at udfylde de ønskede oplysninger fra låneudbyderne, og så er det bare at sende ansøgningen af sted. Det tager omkring ti minutter at udfylde en ansøgning, og hvis du søger hos tre forskellige, som vi anbefaler, så øges dine låne chancer betydeligt. Det tager cirka 30 minutter i alt, og så har du typisk svar inden der er gået få timer – nogle svarer endda indenfor få minutter, og pengene kan være på din konto samme dag. Det bliver ikke meget nemmere, og så er det sikkert og trygt for både lånere og udbydere.

Hvad bruger vi forbruglån til

Som skrevet, kan du bruge dine lånte penge til lige hvad du vil. Der bliver ikke stillet nogen form for spørgsmål om formålet hos låneudbyderne. Mange benytter forbrugslånet til at genkøbe ødelagte eller kasserede ting, som for eksempel tv, hvidevarer, smartphones, computere og større bolig ting, som for eksempel møbler. Andre igen, er blevet overrasket over en alt for stor el regning, og så er de måske nød til lige at tage et lån, så budgettet eller økonomien lige får lidt luft. Det smarte ved et lån, er jo netop, at man kan fordele store udgifter ud over en lidt længere periode, så det ikke smadrer økonomien helt, hvis der kommer en stor ekstra udgift i familien.

Skal du for eksempel bruge penge til et indskud til en ny lejlighed, men mangler lige pengene til at få en underskrift på en lejeaftale, så kan det være meget fornuftigt, at låne penge til det. Du skal bare huske på, at når du låner pengene, så skal du kunne betale dine afdrag, samtidig med at du betaler de øvrige udgifter til den nye bolig. Låner du for eksempel 20.000 kroner hos en af vores låneudbydere, så skal du regne med, at betale omkring 700 kroner i afdrag hver måned over de næste fire år. Det kan godt være mange penge i forhold til dit budget, og det må du sørge for at regne igennem, så du er sikker på, at du kan klare økonomien.

Uanset, hvad du vil låne penge til, så handler det meget om, at du kan betale pengene tilbage til tiden, og altså overholde din låneaftale med låneudbyderen. Det kræver stor disciplin og ansvarlighed, at låne penge, og så kræver det, at du har fuldstændig styr på din økonomi. Det er der ikke mange der har 100 procent, men de fleste regner med at billedet er ok.

At have styr over økonomien betyder, at du kender til alle dine udgifter, og når du sætter dem ind i et budget med dine indtægter, så må du ikke bruge flere penge end du tjener. Har du en lønkonto, hvor der hver måned trækkes penge til en budgetkonto, som dækker alle dine udgifter, så har du sikkert helt automatisk styr på tingene. Det er heller ikke her, at det typisk går galt – det er det daglige forbrug som i mange tilfælde er meget højere end hvad der lige er budgetteret med. Det vil sige, de penge som skal dække husholdning og dagens fornødenheder. Her er der rigtig mange som oplever, at pengene ikke helt slår til, og at de nok lever lidt dyrere end hvad der var planlagt fra starten af. Det giver problemer på den lange bane, hvis man måned efter måned har et voksende underskud, som på en kreditkonto, viser sig som et dundrende minus. Bruger du for eksempel 500 kroner mere hver måned end du har, så vil din kreditkonto, hvert år gå i minus med 6.000 kroner.

Et minus på kontoen hver måned giver ubalance, og det kan smadre din økonomi på sigt. Derfor kan det være en rigtig god ide, at gå din økonomi i sømmene, på en lidt anderledes men effektiv måde. Det gør du ved at samle alle kvitteringer en hel måned, eller at ved at gennemgå alle dine kontoudtog en hel måned. Så får du det virkelige billede af din nuværende økonomi. Ikke hvad du har planlagt, men hvad der rent faktisk sker, når du bruger penge. Hvad går til mad, tøj, benzin, spontane indskydelser, legetøj, gaver, slik med mere? Du vil hurtigt opdage, at der kunne strammes en del op, og hvis du gjorde det, så kunne du undgå, at der forsvandt 500 kroner mere hver måned, end hvad du lige har råd til.

Hvor finder du nemmest forbrugslån

forbrugslån

Forbrugslån finder du mange steder. Det er næsten ikke til at undgå at opdage, at forbrugslån tilbydes allevegne. Vi ser masser af reklamer for dem, både på tv, på skilte i bybilledet, på internettet, og i mange forretninger rundt om i landet. Så man må sige, at tilgængeligheden af disse lån er rimelig optimal, set fra forbrugerenes side. Du behøver altså ikke at lede så meget, når det det gælder disse hurtige og nemme lån, men om du finder de bedste og billigste lån, det er en helt anden sag. Der findes nemlig så mange forskellige udbydere og lånetyper, at det kan være rigtigt svært at gennemskue markedet, og få helt styr på, hvad der er bedst for dig og dit behov.

Det bedste sted at gå til, når det handler om lån, er for eksempel her på vores side, hvor det er muligt, at sammenligne de mange udbydere med hinanden, og hvor der findes lån eller lånetyper, som matcher med de flestes behov. Når man kan sammenligne udbydere og lån, så kan man jo vælge det bedste og billigste på den måde. Derfor er vores side her på Ekonomi.dk en af landets bedste lånesider. Her kan du i ro og mag udforske låneområdet, få mere information, få gode råd og tips til lån, og selv sammenligne de mange forskellige udbydere som vi har samlet på en liste, der er lige til at gå til. Du går sikkert efter det billigste forbrugslån, hvor afdraget passer til dit budget, og hvor renten eller omkostningerne er rimelige i forhold til lånebeløbet.

Det du skal gøre er, at du gennemsøger vores liste med udbydere, og så finder du for eksempel fem udbydere som matcher med det beløb som du ønsker at låne. Du kan se på listen, at udbyderne udlåner penge i intervaller, for eksempel 10.000 til 50.000, og så kan du se renteniveauet, og løbetiden som også opgives i interval. Skal du låne 20.000 kroner til et indskud i en lejlighed, så vælger du fem ud, hvor det er muligt at låne 20.000 kroner. De fem udbydere kigger du nu i sømmene, og klikker på hver af dem, indsætter dit lånebeløb og løbetid i deres låneberegner, og så skriver du alle de tale ned, som kommer frem efter din søgning. Når du har gjort det, så kan du sammenligne afdragets størrelse, renten, ÅOP med mere, med hinanden, og så vælge de tre bedste lån ud.

Nu er du allerede godt på vej til at finde det bedste forbrugslån som matcher dit behov. Men der er et stykke vej endnu, til du står med de lånte penge i hånden. Her på Ekonomi.dk anbefaler vi, at du søger lån hos flere på en gang. Det gør vi for at du optimerer dine muligheder for lån, og for at du sparer en del tid, når du skal ansøge om lån. De tre udbydere som du har fundet, skal du sende en ansøgning til, og det gør du fordi du allerede sidder ved computeren, og det tager kun ti minutter pr. ansøgning. Hvis du kun sender en ansøgning, og du får et afslag på den, så skal du alligevel starte computeren op, og sende en ny ansøgning til en anden udbyder. Nu kan du sende tre på en gang, og så bare vente til du får svar fra alle tre. Hvis du har udfyldt alle tre ansøgninger uden fejl, så vil du som minimum modtage en godkendelse, og så har du opnået det du ville. Det er smart, nemt og hurtigt.

Ingen spørgsmål

brug penge som du vil

En af årsagerne til at forbrugslån er blevet så populære er, at låneudbyderne ikke spørger dig om, hvad du skal bruge pengene til. De vil ikke vide om det er fornuftigt at låne penge til det som du ønsker. De fleste husker sikkert godt, den tid, hvor de danske banker havde monopol på at låne penge ud til deres kunder. Selv om man havde været kunde i banken i flere år, og de i princippet kendte dig og din økonomi, så skulle man alligevel stille op med alle mulige papirer og budgetter, og spørge om man kunne låne 20.000 kroner, og så også fortælle, hvad pengene skulle bruges til. Hvis du så svarede, at du ville have et sprit nyt stereoanlæg, så kunne bankrådgiveren godt sige til dig, at det tror jeg ikke du har råd til, og at det måske var lige mange penge at låne, til noget så ufornuftigt som et anlæg. Det kommer du aldrig til at opleve med de hurtige forbrugslån, for de nye låneudbydere på markedet har skruet deres koncepter sådan sammen, at kunderne kan bruge deres penge som de vil, når bare de betaler dem tilbage igen.

Når låneudbyderne har valgt at gøre tingene på den måde, altså ikke at stille spørgsmål, så hænger det sammen med, at de har indregnet de ‘dårlige’ lån i deres risikovurdering. De dårlige lån, kan for eksempel være, at du låner mange penge til noget ufornuftigt, i forhold til hvad du egentlig har råd til. Låneudbydernes risikoberegning danner grundlag for deres renteniveau, og det er højere end for eksempel billån og boliglån. Det er fordi, at udbyderne har indregnet en risiko for at de ikke får alle deres penge tilbage, og at de ikke har krævet sikkerhedsstillelse for deres lån. Så bliver det dyrere at låne penge for forbrugerne, men som markedet ser ud i dag, så er forbrugerne eller kunderne vilde med de nemme og hurtige forbrugslån, hvor der ikke bliver stillet nogen spørgsmål om formålet med lånet.

En anden vigtig pointe, når låneudbyderne ikke spørger om formålet med dit lån er, at det er en form for tillidserklæring fra deres side. De er sikre på. at du gerne vil betale pengene tilbage, hvis du formår det i forhold til din økonomi, og de er sikre på, at du selv er fornuftig nok til at vurdere, hvad der er godt for dig og din økonomi. De giver dig fuld råderet uden at blinke. De ved godt, at det går galt indimellem, men det sker så sjældent, og det er indregnet i deres renteniveau, så det ikke ødelægger den samlede forretning for dem. Men du som låner kan have det trygt og roligt, når du selv kan bestemme over dine penge, uden at der kommer nogen med en løftet pegefinger.

Ingen sikkerhed

For få år tilbage var det helt normalt, at hvis du skulle låne 20.000 kroner i banken, at de krævede en eller anden form for sikkerhed for dit lån. Enten ved at tage pant i din bolig, din bil eller noget andet. Renten var dengang mindre end forbrugslånet er i dag, men de havde til gengæld sikkerhed for lånet. Det er ikke den måde at låneudbyderne arbejder på i dag. De vil hellere undlade at få sikkerhed for deres lån, imod at de tager sig betalt for en større risiko, ved at have et lidt højere renteniveau. Det er en anderledes tilgang til lånemarkedet, men kunderne elsker det. Det er møg besværligt med sikkerhedsstillelse og det kostede også ekstra gebyrer, når der skulle oprettes pantebreve med mere. Besvær og flere omkostninger kan man lige så godt sløjfe, og så lade kunderne betale lidt mere for at det hele bliver meget nemmere, hurtigere og langt mere overskueligt.

Når du søger et nemt og hurtigt forbrugslån, så bliver du altså ikke afkrævet spørgsmål eller sikkerhed, og det giver dig mange fordele, blandt andet at du bliver fri for besværligheder. Der findes dog nogle tilfælde, i forbindelse med låntagning hos udbyderne på vores liste, hvor du faktisk kan øge dine chancer for at låne penge, hvis du for eksempel stiller op med en medansøger på din låneansøgning. Er din indtægt for eksempel ikke særlig stor, og du vil låne 20.000 kroner til et indskud til en ny lejlighed, på fire år, og med et afdrag på 625 kroner om måneden, så vil en låneudbyder vurdere dine indtægtsforhold, og for eksempel sige, at du minimum skal have 10.000 kroner udbetalt hver måned, for at kunne betale dem tilbage. Hvis du så desværre kun har 9.000 kroner, så kan de sagtens afslå din ansøgning, men hvis du kan få en medansøger med på din låneansøgning, som også har 9.000 kroner udbetalt hver måned, så ser tingene meget anderledes ud for låneudbyderen. Du vil helt sikkert få godkendt dit lån, nu da låneudbyderen har fået ‘sikkerhed’ for, at der er flere penge til at betale lånet tilbage, og at de nu har to ansvarlige låneres underskrift på, at de begge hæfter for lånet.

Det kan godt være, at du ikke ser det som en sikkerhedsstillelse i traditionel forstand, men det er det nu altså. Det er til gengæld en kæmpe fordel for dig, som ikke tjener så meget, at du på den måde kan øge dine chancer for at blive godkendt til et lån på for eksempel 20.000 kroner. En medansøger på et lån, er noget du kan foreslå på din ansøgning ved at sætte et kryds, og skrive medansøgerens navn og cpr-nummer. Det er altså ikke låneudbyderne som kræver det, men de giver dig muligheden. så hvis du selv er lidt i tvivl om du kan blive godkendt til et lån, så kan det være en god ide at gøre. Sender du en låneansøgning til tre udbydere på en gang, så kan du jo prøve at sætte en medansøger på den ene af dem. Det vil helt sikkert øge dine chancer for lån.

Intet papirnuseri

Låneudbyderne her på vores liste har en meget nem og hurtig gennemgang af din låneansøgning. Det betyder også, at de ikke forlanger alle mulige papirer eller dokumenter, for at du kan få godkendt et lån. Det er besværligt, og de har alligevel adgang til alle dine oplysninger, hvis de vil undersøge dine forhold. Det forholder sig faktisk sådan, at du med din ansøgning og underskrift, giver låneudbyderen ret til at undersøge dine forhold, med henblik på at kreditvurdere dig, og for at krydstjekke dine oplysninger på din ansøgning. Med din underskrift på ansøgningen, så vil de få adgang til flere forskellige databaser, hvor de kan tjekke dine forhold, og også i forhold til din økonomi. Derfor behøver du ikke gøre andet, end at udfylde din låneansøgning så præcist som muligt, og svare ærligt på alle deres spørgsmål.

Når låneudbyderne ikke spørger efter alle mulige papirer, og de henter deres oplysninger via digitale databaser, så betyder det også, at de kan behandle langt flere ansøgninger og meget hurtigere, end hvis der også skulle kigges alle mulige papirer igennem. Det er nemt, smart og hurtigt. Det er derfor, at låneudbyderne kan tilbyde sine kunder meget hurtige lån, og give dem svar i løbet af få timer.

I meget få tilfælde, vil en låneudbyder eventuelt kontakte en ansøger ved at ringe vedkommende op, for at få afklaret nogle spørgsmål omkring en ansøgning. Det kan være, at ansøgeren har glemt nogle oplysninger, eller at udbyderen ikke har kunnet få belyst nogle vigtige ting via deres netværk af databaser. Hvis det sker, så skal du bare give dem det de spørger efter, og så vente lidt ekstra tid på dit svar på din låneansøgning. Men som skrevet, så sker det ikke så tit. De vil hellere afvise en låneansøgning, end bruge tid på at ringe en ansøger op. Låneansøgeren kan jo bare søge igen, hvis vedkommende vil det. På den måde, sørger udbyderne også for, at de ikke har meget spildtid, når de skal behandle de indkome ansøgninger.

Sagsbehandling

Det som gør at vores låneudbydere kan tilbyde forbrugere eller kunder nemme, hurtige og billige lån er, at de har nogle koncepter, der betyder at deres sagsbehandling er meget lidt tidskrævende. En stor del af den foregår nemlig elektronisk, via forskellige databaser som de har adgang til. Når du som ansøger har sendt en ansøgning, så har du også givet dem lov til at undersøge dine forhold og oplysninger. De kan for eksempel med dit cpr-nummer tjekke din folkeregisteradresse, og undersøge om du er registreret i RKI (Tjek her om du er registreret) eller Debitorregistret. Allerede her har de sparet en masse tid og besvær i deres sagsbehandling. Det er deres adgang til de forskellige databaser, som danner grundlag for deres første fase i deres kreditvurdering. Hvis du som ansøger er gået glat igennem første fase, så bliver du sendt videre til en fysisk medarbejder, som laver en samlet vurdering af din ansøgning, og hvis vedkommende siger god for den, så kommer den forbi en leder af afdelingen, som enten godkender eller afviser din ansøgning.

Det tager altså ikke særlig lang tid med denne form sagsbehandling, som enten resulterer i et afslag eller et tilsagn til ansøgeren. Typisk vil det tage under et par timer, men der findes faktisk udbydere som gør dette på få minutter, altså maksimum 15 minutter. Det er selvfølgelig en stor fordel for kunderne, at de hurtigt får svar på deres ansøgning, men for nogle kunder, som ligger lige på kanten til at blive godkendt, der kan det godt resultere i en afvisning, fordi der ikke tages individuelle hensyn. Alle ansøgninger bliver behandlet lige, og det er til de flestes bedste. De ansøgere som ligger i gråzonen skal ikke opgive håbet om et hurtigt og billigt lån, men søge hos flere udbydere, og eventuelt få en medansøger på deres ansøgning, for at forbedre deres chancer. Er der et kryds i feltet ‘medansøger’, så vil du som ansøger ikke bliver sorteret fra lige med det samme.

Låneaftale og penge på kontoen

Når du som låneansøger modtager svar fra en låneudbyder, så får du enten et positivt eller negativt svar. Får du en afvisning på din ansøgning, så skal du ikke fortvivle, men vente på de næste to svar, hvis du har været smart og fulgt vores råd om at søge hos flere udbydere på en gang. Her kan du stadig nå at få et positivt svar. Er de alle en afvisning, så finder du bare nogle andre udbydere som du så søger hos. Brug denne gang en medansøger hos de tre nye du søger hos.

Får du et tilsagn om lån som svar på din ansøgning eller på flere af dem, så vælger du selvfølgelig den bedste af dem, hvor du får det billigst. Et positivt svar bliver sendt med email, og i den email, vil låneudbyderen bekræfte, at du er blevet godkendt. I den email, vil der være et link til en låneaftale som du skal underskrive, og det foregår med dit NemID. Klik på linket, og læs låneaftalen igennem inden du underskriver den. Du skal sammenligne alle tallene med dem som du i første omgang fik oplyst på deres låneside, da du søgte om lånet. Hvis alt stemmer overens, så læser du lige lånevilkårene eller betingelserne igennem en gang til, og så kan du underskrive aftalen med dit NemID.

Når låneudbyderen modager din underskrevne låneaftale, så kan de sende dig pengene til den konto som du har opgivet i din ansøgning. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor længe de er om at sende pengene, for nogle er det få timer, og for andres vedkommende, så har du pengene på din konto senest dagen efter, at lånet er gået igennem. Du må bare vente og se, og når pengene rammer din konto, så kan du bruge dem til lige det du vil. Det er nemt, smart, hurtigt og rimeligt billigt. Det er derfor at forbrugslån er så populært blandt forbrugere og kunder, og udviklingen går i retning af, at det bliver endnu nemmere og hurtigere. Det skal du som forbruger bare tage imod med kyshånd, og glæde dig over, at det er ret nemt og bekvemt at søge om lån, og også at blive godkendt som låner.

Hvis du som låner har fokus på at betale dit lån tilbage, og alle andre lånere har samme holdning, så vil det med tiden også blive endnu billigere at låne penge. Så længe at udbydernes tab og omkostninger falder, så bliver det også til gavn for lånerne.