fbpx

Internet

Sådan får du mere ud af dit internet

Sådan får du mere ud af dit internet

Lige siden internettet havde sin spæde begyndelse, har det været en ambition for udbyderne at hæve hastighederne. Jo hurtigere internet de kan tilbyde, des flere kunder kan de lokke til og priserne følger naturligvis med.

Vi har set adskillige store spring i hastigheden, helt tilbage fra dengang vi alle have et gammeldags modem, der optog vores fastnetlinje. Så kom bredbåndet, der gjorde op med den gamle skik med at tælle minutterne, når man var online, fordi man betalte pr. megabyte. Nu har vi så fået fibernettet, der kommer til at afløse det gammeldags bredbånd inden længe.

Men der er stadig mange danskere, der døjer med at de har langsomt internet, så derfor har vi lavet en lille guide til, hvordan man får en bedre hastighed.

Langsomt internet? Sådan øger du hastigheden

Vi har alle oplevet at internettet driller og bruger lang tid på, at åbne selv de mest simple hjemmesider, eller måske går i stå under et download. Det kan der være mange grunde til, men der er heldigvis også mange ting, som man kan gøre for at øge hastigheden.

Benyt en downloadmanager

Når man downloader filer og speciel store filer, så er der altid en frygt for, at internettet lige pludselig går ned og man skal starte forfra. Det er noget af det mest belastende, og det kan gøre selv den mest rolige og afbalancerede person gal.

Der er heldigvis en løsning, som flere og flere danskere er begyndt at benytte. Man kan downloade en gratis download manager, som først og fremmest får ens downloads til at gå hurtigere, men derudover giver den også mulighed for, at man ikke mister alt, hvis nettet går ned.

Men genoptager simpelthen processen derfra, hvor den var kommet til. Det er smart og det er gratis, så der er ingen grund til ikke at benytte en download manager.

Få fibernet

I Danmark har vi to typer kabelforbindelser når det kommer til internet. Den ene er de gode gamle kobberkabler, som vi har benyttet i en del år efterhånden. Den anden type er det nye fibernet, der skal erstatte kobberkablerne helt indenfor en kort årrække.

På nuværende tidspunkt er fibernettet stadig så begrænset i sin tilgængelighed, at det ikke helt kan erstatte kobberkablerne endnu. Det er især i gamle byer, hvor der er mange fredede bygninger og ude på landet, hvor der ikke er så mange kunder, at det kniber med at få gravet de nye kabler ned.

Det er naturligvis en meget stor opgave, at skulle gøre lynhurtigt fibernet tilgængelig for hele den danske befolkning, men det er også bare et spørgsmål om tide, før det kommer.

For fibernet er det absolut hurtigere valg på markedet lige nu. Hvor gamle kobberkabler døjer med et komme op over 100 Mbit, især hvis der er flere på nettet af gangen, så har fiber net ingen problemer med et yde det fem- eller tidobbelte. Med fibernet er det også helt ligegyldigt, hvor mange apparater, der er tilkoblet forbindelsen af gangen.

I en tid hvor vi streamer film og serier fra streamingtjenester, downloader meget store mængder data, har mobilenheder, der er forbundet til nettet og desuden spiller spil online, så er det nødvendigt med et nyt og hurtigere alternativ til kobberkablerne. Det er her at fibernettet kommer ind i billedet og skal gøre sig gældende.

Vælge den rette browser

InternetNår man surfer på nettet, så er det ikke helt uvæsentligt hvilken browser man benytter. De fleste af os har en browser, som vi har benyttet i flere år og derfor er meget kede af, at skulle skille os af med. Det betyder dog også, at alt for mange danskere sidder og surfer på forældede browsere, der er med til at give en langt dårligere oplevelse på nettet.

Tilbage i 90’erne var der to browsere, der kæmpede om pladsen som den bedste: Internet Explorer fra Microsoft og Netscape Communicator. Der er vel ikke megen tvivl om, hvem af de to der vandt kampen. Men så spoler vi frem til 2017, hvor Internet Explorer nærmest er blevet en joke blandt IT-sagkyndige. Så hvilken browser bør man benytte, hvis man gerne vil have den bedste hastighed på sit internet?

De fleste vil nok sige at den klare vinder er Chrome fra Google, hvilket da også er klart det bedste valg, hvis man vel at mærke har en computer, der kan udnytte den bedst muligt. Det er nemlig en browser, der er meget krævende når det kommer til hukommelse eller RAM. Men har man en nyere maskine med masser af RAM, så bør man uden tøven vælge Google Chrome, da det er en browser, der giver mange muligheder for udvidelse og fremragende hastighed.

Er man derimod ikke i besiddelse af en nyere computer, der har masser af RAM, så bør man undgå Chrome. Så er det bedste alternativ browseren Opera, der er en ret ukendt browser. Faktisk er det kun én procent af alle brugere, der benytter Opera. Det er egentlig en skam, for den fungerer ganske glimrende og er især velegnet til langsomme internetforbindelser. Desuden har den en integreret adblocker, der blokerer uønskede pop-ups og reklamer. Noget vi alle ønsker nu og da, eller sågar betaler for med Google Chrome. Den eneste større fejl ved Opera er, at der findes et begrænset antal plugins, så man kan ikke tilpasse den i samme grad som f.eks. Chrome.

Så findes der browsere som Mozilla Firefox og Microsoft Edge, der begge er udmærkede browsere, der har en masse at byde på. Men de kan dog ikke hamle op med Google Chrome og Opera, som er de bedste browsere, hvis man vil have hurtigere internet.

Benyt den rette udbyder

Der er naturligvis stor forskel på, hvilken udbyder man vælger at benytte til sit internet. Alle udbyderne har deres fordele og ulemper, som man bør sætte sig grundigt ind i, før man tegner et abonnement.

Først og fremmest er der ofte stor forskel på prisen hos udbyderne og derfor kan der være mange penge at spare, hvis man benytter den ene frem for de anden. Det er et marked, hvor der er stor og meget voldsom konkurrence, så man skal hele tiden sørge for, at være på dupperne og holde sig opdateret. Hvad der er det billigste de ene år, er ikke nødvendigvis billigst næste år og så ønsker man måske at skifte. I sær i disse år, hvor fibernettet er på vej frem i rasende fart, forsøger udbyderne at underbyde hinanden, så de kan skrabe så mange kunder til sig som overhovedet muligt. Så vær opmærksom, da der kan være mange penge at spare og du kan få lynhurtigt internet til en fornuftig pris.

Hastighederne varierer også, da der er forskel på, hvor de forskellige udbydere har den bedste dækning. Én udbyder har måske sin primære kundegruppe i København, hvor en anden udbyder fokusere på Midtjylland. Det er måske meget simpelt sat op, men det giver et billede af hvor stor forskel, der kan være på forskellige udbydere. Så hvis du ønsker at få den bedst mulige hastighed og service, så vælg en udbyder, der har fokus rettet mod din landsdel. Der findes heldigvis masser af anmeldelser online, hvor man kan læse mere og få hjælp til a vælge den rette udbyder.

Det er ikke så svært at få hurtigere internet, men det kræver ofte en lille indsats. Er man villig til at gøre denne indsats, så vil man dog også opleve, at man får meget mere ud af sit internet.

Ekonomi.dk hjælper dig med at få et overblik

Internet i hjemmet efter rådgivning fra EkonomiDet er ofte meget uklart, hvilke udbydere som man skal benytte, fordi de alle forsøger at blænde en med de bedste tilbud og smarte løsninger. Man kan hurtigt miste overblikket og ender med at opgive, fordi det ikke er til at finde ud af.

Det er en skam, for man kan gå glip af en meget god handel. Heldigvis er der hjælp at hende, for her hos Ekonomi.dk vil vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at finde det bedste til dine behov. Vi har samlet de største og bedste udbydere af bredbånd og fibernet i hele Danmark, så du hurtigt og nemt kan sammenligne deres services. På den måde slipper du for, at skulle lede land og rige rundt efter den løsning, der fungere bedst for dig, for vi har samlet det hele på et sted.

Ekonomi.dk er dog meget mere end bare en side, hvor man kan sammenligne forskellige internetudbydere. Man kan sammenligne priser på alt fra tv-pakker og bredbånd til forsikringer og lån. Det er altså kort fortalt en portal, hvorfra man kan få samlet alle de forskellige ting, der normalt er svære at skaffe sig et overblik over.

Det er en service, der er helt gratis for vores vision er, at det skal være nemt og gennemskueligt at træffe beslutninger, der kan ende med at koste mange penge. Vi hjælper dig med at spare og få det, som passer bedst til dig og de behov, som du måtte have.