fbpx

Bredbånd priser

Find bredbånd til de bedste priser

Find bredbånd til de bedste priser

Bredbånd er en fast udgift i mange familiers budget. Derfor er der mange, som er interesseret i at finde det bedste bredbåndspriser. Igennem de seneste år er konkurrencen på området øget, og det betyder, at der i dag udbydere, som tilbyder yderst fordelagtige bredbånd priser.

Hvis du overvejer at skifte bredbånd for at få bedre priser, er der imidlertid visse ting, som du bør have styr på. Det er nemlig vigtigt også at få den rigtige forbindelse, som passer til dine behov – ellers risikerer du at ende med en internetforbindelse, som er for langsom eller på anden vis ikke passer til dine behov. Omvendt er det også rigtig mange danskere, som betaler overpris, fordi de betaler for en bredbåndsløsning, som eksempelvis er langt hurtigere, end hvad de egentligt har brug for. For disse danskere kan der være penge at spare, hvis de skifter til en langsommere forbindelse.

Herunder kan du finde en kort guide til bredbånd, som kan hjælpe dig til at finde den rette bredbåndsløsning til den rette pris. Bredbånd er i manges øjne et kedeligt emne, og derfor gider de ikke beskæftige sig med det. Derfor er der mange danskere, som betaler for høje priser for bredbånd, fordi de ikke har undersøgt deres muligheder. Det behøver imidlertid ikke været svært at sammenligne bredbåndspriser. Du skal blot vide, hvad du skal kigge efter. Der er nemlig visse ting, som du skal være opmærksom på. Disse ting kan du læse mere om herunder.

Hastighed og pris

Når det handler om priser på bredbånd, spiller hastigheden ofte en vigtig rolle. Det er logisk, at man betaler mere, hvis man vil have en høj hastighed på sin forbindelse, hvilket mange familier gerne vil have. Det er dog langtfra alle, som har behov for de højeste hastigheder.

Bredbånd Priser

Det er muligt, at du betaler overpris på din bredbåndsforbindelse, fordi du betaler for en hastighed, som du reelt set ikke har behov for. Dit hastighedsbehov afgøres til del af, hvad du gerne vil lave på internettet, og hvor mange I er i husstanden, som bruger internetnettet på én gang.

Med en lav hastighed på 2-9 Mbit kan du sagtens surfe på nettet, tjekke e-mails eller gå på netbanken. Du kan risikere at opleve, at der til tider er en anelse ventetid, men ikke så meget, at det vil være forstyrrende. For nogen vil dette være en fin bredbåndsløsning, selvom den gennemsnitlige dansker generelt kræver mere. Derfor er det heller ikke alle udbydere, som tilbyder så lav en hastighed i dagens Danmark.

En medium hastighed på 10-19 Mbit er en god løsning, hvis der skal være flere computere på nettet samtidig. Denne hastighed er også udmærket, hvis du gerne vil se film online – eksempelvis gennem streaming. Det er dog også værd at bemærke, at bredbåndsforbindelsen godt kan opleve problemer i forhold til hastigheden, hvis I alle sammen vil se film på flere computere samtidig.

Med en høj hastighed på 20-35 Mbit er det ikke noget problem at have 4-5 computere på internettet på én gang. I kan også sagtens streame flere forskellige ting på én gang uden at det kan mærkes. Denne hastighed egner sig derfor godt til en familie, som er glade for elektronik. En hastighed på 20-35 Mbit burde med andre ord være rigeligt for de fleste, så hvis du er i tvivl om jeres behov, kan dette være en fin løsning.

Der findes også internetudbydere, som tilbyder en ekstremt høj hastighed på 35 Mbit eller derover. Dette tilbud er primært henvendt til store familier, eller forbrugere, som på anden vis har særlige hastighedskrav. Med andre ord er denne hastighed ikke en nødvendighed, hvis din husstands internetbrug er nogenlunde gennemsnitligt. Man vil ofte opdage automatisk, hvis man har behov for en hastighed af denne kaliber, da internettet ganske enkelt ellers er for langsomt i hverdagen.

Når man taler om hastighed i forbindelse med bredbånd, så fokuserer man oftest på downloadhastigheden, som også er blevet beskrevet herover. Det kan dog være en god idé, hvis du også sætter dig ind i upload hastigheden, da denne også kan være relevant i forhold til dine behov. Din upload hastighed bestemmer, hvor hurtigt du kan sende ting til internettet. Din upload hastighed vil eksempelvis bestemme, hvor hurtigt du kan uploade et billede til internettet. Man bruger naturligvis upload hastigheden langt mindre end download hastigheden, men det er alligevel værd at tage med i ens overvejelser. Det anbefales eksempelvis, at du altid bør have mindst 0,5 Mbit i upload. For nogen vil det dog være vigtigt at have en hurtigere hastighed til upload. Det vil typisk være personer, som har behov for at uploade store filer – eksempelvis personer, der går op i onlinespil eller ofte uploader større filer. For disse personer kan det være relevant at undersøge, om der findes bredbåndsudbydere, som har en god uploaderate, da dette vil give en bedre brugeroplevelse af internethastigheden.

Hvis du ikke allerede har styr på din nuværende hastighed, så er det en god idé at undersøge den. Det er meget muligt, at du betaler overpris for en hastighed, som du slet ikke har behov for. Derfor anbefaler vi, at du læser om de forskellige hastigheder og selv forsøger at vurdere, om du har behov for en lav, mellem, høj eller ekstremt høj hastighed.

Bestil bredbånd og TV samme sted

Det er ret almindeligt at de danske TV udbydere også tilbyder bredbånd. Derfor kan der være penge at spare, hvis du vælger at få bredbånd og TV pakke fra samme udbyder. Dette kræver naturligvis, at du har en TV pakke, som du er glad for og derfor gerne vil beholde. Det er selvfølgelig ikke alle udbydere, som tilbyder rabat, men det kan være værd at undersøge alligevel.

En anden fordel ved at samle TV og bredbånd det samme sted, er at du kan betale det hele på den samme regning hver måned. Det kan gøre budgettet nemmere at overskue, og mindske risikoen for, at du glemmer en betaling.

Hvis du allerede får bredhånd og TV pakke fra den samme udbyder, bør du læse med i afsnittet herunder. Det er nemlig ikke altid en fordel at bruge samme udbyder til begge ting, og der er kommet nye regler på området. Derfor kan der faktisk være mulighed for, at du både kan spare penge på internet og TV, hvis du er heldig. Det plejede nemlig at være almindeligt, at man skulle have kanalpakke hos en udbyder for også at kunne modtage bredbånd fra dem, men denne regel er blevet droppet, hvilket du kan læse mere om herunder.

Ændring i regler om TV kanaler og bredbånd

For mange danske familier har TV pakken været en tvungen nødvendighed, hvis de ville have bredbånd via kabel-tv-nettet. Det har ganske enkelt ikke været muligt at fravælge TV kanaler, hvis man samtidig ville adgang til bredbåndsinternet. For mange danske familie har det betydet, at de har været tvunget til at blive hos en bestemt udbyder, fordi det var deres eneste mulighed for internet. I mange tilfælde har det fastlåst danskere i dyre løsninger, og der er også en del, som er blevet tvunget til at betale for TV pakker, som de ikke har benyttet.

Indtil for ganske få år siden, var det ikke problematisk, at TV kanaler og bredbånd ofte hørte sammen. Langt de fleste danske familier havde en TV pakke, mens der stadig var nogen, som fravalgte internettet. Der er imidlertid sket et skift på dette område, og derfor er det i dag mere almindeligt, at man tilvælger internet, men gerne vil fravælge TV kanaler. Årsagen til dette skift er især, at streamingtjenester er blevet populære og har et enormt udvalg. Derfor er der flere og flere danskere, som hellere vil have hurtigt internet og undvære TV kanalerne, så de kan spare penge. Derfor har det været årsag til store ærgrelse for mange danskere, når de blev tvunget til at betale for en TV pakke, hvis de vil have bredbånd. Dermed har det heller ikke været relevant for dem at kigge på bredbånd priser – før nu.

Årsagen til at mange har været tvunget til at vælge en TV pakke for at kunne modtage bredbånd skal findes i den teknologisk udvikling. Det er efterhånden mange år siden at der blev gravet kabler ned, som kunne levere signaler til ens TV. Det var først nogle år senere, at danskerne begyndte at efterspørge bredbånd. Her blev det vurderet, at det ville være særdeles omkostningsfyldt at krave kabler til internet ned. I stedet blev det valgt, at man ville levere internet af de samme kabler, som leverede TV. Dette ville sikre store besparelser, da man så ikke behøvede at gennemføre en landsdækkende udvidelse af infrastrukturen på kabler. I stedet var løsningen, at der blev oprettet kombinationspakker, som både indeholdte TV og bredbånd. Som tidligere nævnt var det ikke problematisk dengang beslutningen blev truffet, men senere hen blev det generende for mange danskere.

I første kvartal i 2016 kom der gode nyheder til de danskere, som ærgrede sig over at skulle betale for en TV pakke for at få bredbånd. Vilkårene blev ændret, og herefter blev det muligt at købe bredbånd uden at skulle have en kanalpakke. Det har givet mulighed for, at mange danskere kan opnå store besparelser, når det gælder bredbånd pris.

Denne nye ordning blev som nævnt vedtaget i første kvartal 2016, men der er stadig mange danskere, som ikke kender til den. Det er langtfra alle internetudbydere, som har prioriteret at informere deres kunder om forandringen, og derfor er der fortsat mange danskere, som betaler overpris for bredbånd, fordi de samtidig betaler for en kanalpakke, som de ikke bruger. Hvis du er én af de mange danskere, som kan nyde godt af de nye regler, så kan de kun anbefales, at du undersøger, om du kan få en bedre pris på bredbånd.

Tjek din bredbåndspris regelmæssigt

Markedet udvikler sig hele tiden, og der er ingen garanti for, at din nuværende løsning fortsat vil være den billigste. Vi anbefaler derfor, at du løbende tjekker din pris på bredbånd, da det er muligt, at der kommer et bedre tilbud. Bredbånd er en fast udgift, så der er masser af grunde til løbende at tjekke prisen på dit bredbånd. Ellers risikere du at betale overpris for internet måned efter måned, hvilket sagtens kan løbe op i et større beløb på årsbasis.

På Ekonomi.dk er det nemt at tjekke priserne hos Danmarks leverandører af bredbånd. Vi opdaterer løbende priserne, så du kan følge med i den nyeste udvikling. Det gør det nemt og stressfrit at sammenligne priserne. Det er naturligvis gratis for dig at sammenligne priser hos os. Derfor anbefaler vi, at du gør det regelmæssigt, så du ikke bliver snydt for potentielle besvarelser. Bredbånd priser er måske ikke et emne, som fylder i din hverdag, men derfor er der stadig ingen grund til at betale overpris. Hvis du hidtil har fået TV kanaler og bredbånd fra samme udbyder, er det også muligt at sammenligne priser på TV hos os. Det er nemlig muligt, at det ikke er den bedste og billigste løsning for dig at modtage begge dele fra samme udbyder.

Der er benhård konkurrence, når det gælder priser på bredbånd, men du kan nemt undgå at betale overpris ved at sammenligne priserne hos de forskellige udbydere. De vil fortsat forsøge at underbyde hinanden for at lokke kunderne til. Med vores nemme sammenligningsservice, kan du nemt finde den bedste udbyder i dit område. Det har aldrig været enklere at spare penge på bredbånd.