fbpx
THIS IS
SPARTA

Billig mobilt bredbånd

Det er svært at finde billig mobilt bredbånd, da markedet er uklart. Derfor har vi samlet alle store udbydere, således du nemt og hurtigt kan finde frem til den bedste løsning

Billig mobilt bredbånd — Den komplette guide

Få billigt mobilt bredbånd her hos Ekonomi.dk!

Mobilt bredbånd er blevet mere anvendt i takt med den teknologiske udvikling. Der er en generel god dækning i meste af Danmark, så et mobilt bredbånd er yderst brugbart, for den rejsende bruger. Et mobilt bredbånd er helt simpelt bare et sim-kort, med forbindelse til internettet. Som regel får man et USB-modem med, som går det muligt at bruge bredbåndsforbindelsen på en bærbar computer. På den måde er et mobilt bredbånd næsten ligesom et normalt bredbånd. Dog adskiller det sig på den måde, at der en begrænsning på mængden af data, der er tilgængelig hver måned. Alt efter hvilket abonnement man bestiller, er der en bestemt mængde data tilgængelig, det kan være alt mellem 2 og 500 GB. Der er selvfølgelig en væsentlig prisforskel på disse abonnementer. Hvis du er interesseret i et billigt mobilt bredbånd, skal du først undersøge, hvilket forbrug du har.

Er mobilt bredbånd noget for mig?

Når man vælger, at oprette et mobilt bredbåndsabonnement, skal man kigge på sine behov. Hvis man er meget på farten, og gerne vil benytte sig af internet, er det selvfølge en god idé at have mobilt bredbånd.Men udbredelsen af gratis Wi-Fi er også en faktor du skal tænke på. Det er meget almindeligt i offentligt transport, at der er tilgængeligt Wi-Fi, det at man rejser meget i f.eks. tog, er ikke med til at gøre, at man skal oprette en mobilt bredbåndsabonnement. Hvis man derimod er indehaver af en tablet, og gerne vil bruge den hvor som helst, er det en optimal løsning. Der er flere muligheder for brug af mobilt bredbånd.

Til tablet

Med en tablet er det super lækkert, at have et mobilt bredbåndsabonnement, hvis du ikke vil være afhængig af Wi-Fi. På en tablet fungerer mobilt bredbånd helt ligesom mobil netværk på en smartphone. Hvis du opholder dig i byer, er netværket helt udmærket til det meste.

Til bærbar PC (laptop)

Hvis du arbejder på farten, eller er rundt omkring, og gerne vil være online, kan du også få mobilt bredbånd til din bærbare pc. Hos du fleste udbydere, kan man få en USB-modem med gratis. Når den er tilkoblet computeren, virker det som et helt normalt bredbånd. Her skal man dog passe på, at man ikke overskrider datagrænsen, da internetforbruget på en pc, ofte er større end f.eks. en tablet.

SIM router

Det er også en mulighed, at bruge sit mobile bredbånd igennem en router. Man sætter bare det tilsendte sim-kort ind i routeren, på den måde får den internetforbindelse. Det er super smart til eksempelvis sommerhus, hvis man har brug for internet, til flere forskellige devices. Routeren skal som regel tilkøbes sammen med abonnementet.

Hvilken pakke passer til mig?

Det er meget forskelligt, hvor stort behov forskellige mennesker har for mængden af data. Film i HD kræver en stor mængde data, så hvis man ser mange film over sit mobile bredbåndsabonnement, kræver det et abonnement med meget data. Hvis man derimod kun bruger musiktjenester og surfer lidt, kan man klare sig med et betydeligt mindre abonnement, og dermed spare mange penge. Det handler om, at finde sit behov, og ud fra det vælge sit abonnement.

Hvis man er interesseret i en billig løsning, er der hjemmesider på nettet, som sammenligner forskellige udbyderes tilbud. Der findes mange discountfirmaer, de tilbyder som regel det billigste abonnement.

Billigt mobilt bredbånd behøver ikke være svært at vælge!

Mobilt bredbånd kan være en smart løsning til dig, der tit er på farten, og har brug for internet på din færden. Bredbånd har i mange år kun været en mulighed i hjemmet ved hjælp af kabler, men sådan er det ikke længere! I de seneste år har markedet udviklet sig meget, og der findes mange enheder, der har mulighed for at udnytte sig af det trådløse berdbånd. Firmaerne der arbejder med telemaster, har forbedret dækningen meget i løbet af de seneste år, og meget har ændret sig. Prisen har desuden været faldene, og denne tendens forsætter. Mobilt bredbånd tager udgangspunkt i de samme master som leverer internet til smartphones. Det vil altså sige, at du med et usbstik, næsten altid kan forbinde dig til internettet på din bærbare PC.

Mobilt bredbånd kan både være dit primære bredbånd, men det kan også være dit sekundære, du kun bruger på farten. Mange firmaer tilbyder dig en løsning, der både giver dig bredbånd i hjemmet og bredbånd på farten. Det er også en mulighed, at have en router med plads til et simkort. Husk at mobilt bredbånd ikke er optimalt som bredbånd i hjemmet, da hastigheden i matcher prisen, i forhold til regulært bredbånd.

Så hvad skal du vælge?

Du har et bredt udvalg, når det gælder bredbånd. Da du skal overveje hvilke krav du stiller. Du kan ikke få det hele mobilt. Mobilt bredbånd er ikke en vinder, når det gælder andet end fleksibelt. Hvis du har et stort krav til hastighed og større downloads, kan mobilt bredbånd ikke svare sig. Selvom du kan få et mobilt bredbånd med 60Mbit/s, kan det ikke betale sig. Du kan også hæve dit månedlige loft, men det koster for meget. Hold dig til at stabilt bredbånd når du streamer film eller gamer.

Hvis du er tablet bruger, kan du også få brug for et mobilt bredbånd. En tablet bruges tit på farten, og derfor er det tit rart, at have internet på farten. En tablet er ideel til at se film, eller læse avis på. Derfor er det tit ikke nødvendigt, at tegne en dyrt abonnement. Som regel kan man binde alle sine abonnementer hos et firma og spare penge. Derfor kan du med fordel tage et dobbelt abonnement på din tablet og din telefon. Selskaberne ved hvad folk har brug for, og har derfor altid en løsning klar.

Hvordan finder jeg det billigste?

Det er nemt at gennemskue det forskellige firmaer. Det er svært for dem at holde noget skjult, men alle de hjemmesider der sammenligner priser. Den bedste måde at finde et nyt bredbånd på, er at sømmelige udbyderne på andre hjemmesider end deres egne. Disse sider har været med til at øge konkurrencen på markedet. Nogle udbydere lever højt på, at følge med den laveste pris, og slå den. Det vil altså sige, at alle der besøge sammenlignings-hjemmesiderne vil finde deres tilbud det billigste.

Nogle gange kan det være smart at tjekke op på et abonnement du har haft i længere tid. Som sagt falder prisen konstant, så du kan nemt komme til at sidde i et gammelt tilbud, der faktisk findes billigere.