fbpx

Ubegrænset mobilt bredbånd

Ubegrænset mobilt bredbånd

Det ville være rigtig dejligt, hvis der fandtes ubegrænset mobilt bredbånd. Det gør bare ikke. Endnu. Vil du have ubegrænset internet, må du i første omgang nøjes med enten det traditionelle bredbånd eller fibernet.

Men hvad så, hvis det er fordi, du har brug for at kunne tage det med? I dag findes der faktisk mobilt bredbånd med så store mængder forbrug, at det næsten svarer til ubegrænset. Hos Oister kan du for eksempel få mobilt bredbånd med 120 GB, hvilket i langt de flestes tilfælde er mere end rigeligt til én persons månedlige forbrug næsten uanset, hvad du bruger din computer til. Det er nok til både at høre musik, spille computer online og se film. De fleste ville kunne nøjes med minimum det halve.

Hvad koster det?

Måske er din første tanke, at mobilt bredbånd med så meget forbrug tilknyttet er vildt dyrt. Det var det også engang, men det er ikke tilfældet længere. Hos Oister koster de 120 GB kun 199 kr. om måneden. Er du også mobilkunde hos dem, er prisen endnu bedre. Sådan nogle samlerabatter kan du få hos mange selskaber. Også Telmore er med i kampen om store forbrugspakker. Her får du 200 GB til 299 kr. Så det er ikke fordi de store pakker med – næsten – ubegrænset forbrug er helt afmarcheret prismæssigt.

Start eventuelt med en mindre pakke, for både 120 og 200 GB er for de flestes vedkommende skudt langt over mål. Du kan hos de fleste selskaber ændre i din pakkestørrelse fra måned til måned, så hvis 60 GB var lidt i underkanten den første måned, kan du snildt ændre det til måneden efter.

Mange mennesker betaler hver måned for pakker, der er for store i forhold til deres forbrug. Det skyldes muligvis, at de store pakker ikke er særlig meget dyrere end de små. Stadigvæk er det spild af penge at betale for noget, du ikke bruger. Det svarer lidt til, at du skal bruge en liter mælk, men køber 5 udelukkende af den grund, at de er billige. Resultatet er, at du får drukket to og smider tre ud. Det ville du ikke gøre to gange, vel?

Flere på nettet samtidig

Almindeligvis består mobilt bredbånd af ét usb-stik, som du sætter i computeren. Du kan altså kun bruge internettet på én enhed ad gangen og ikke på f.eks. din mobil og tablet. Er det dit ønske, kan du købe en speciel router til mobilt bredbånd. På den måde kan I være flere på nettet samtidig. Med routeren det præcis på samme måde som almindeligt bredbånd med den eneste forskel, at der stadig er et maksimalt forbrug jævnfør den pakke, du har købt.

Routeren kan købes hos de fleste internetselskaber. Enten køber du den billigt og binder dig samtidig til abonnementet, eller også giver du den fulde pris, som de fleste steder er omkring 1000 kr.

Når I er flere online på samme tid, bliver hastigheden dårligere, da I deler den. Sådan fungerer det også med de almindelige bredbåndsløsninger. Groft sagt, kan man sige, at hvis I er 4 om af dele 100 mbit, har I reelt 25 mbit hver. Helt sådan hænger det nu ikke altid sammen, da den computer, der kører det tungeste læs sagtens kan snuppe hastigheden fra de andre enheder.

En ulempe ved mobilet bredbånd er, at vind og vejr påvirker hastigheden, da signalet er trådløst fra mast til usb-stik. Ved bredbånd vil du ikke mærke udsving, da hastigheden går gennem telefonkabler eller kabel-tv og først bliver trådløst inde i dit hus.

Joakim Kruse
Joakim Kruse
kruse@iseek.dk

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

No Comments

Post A Comment