fbpx

Sammenlign priser på bredbånd – find dine behov

Sammenlign priser på bredbånd – find dine behov

Inden du kaster dig ud i at søge hele internettet igennem for bredbåndsudbyder og farer vild i junglen af Telia, Telenor, Oister, Waoo, CBB og alle de andre, så stop lige op. Det vigtigste for at kunne sammenlige priserne er, at det du sammenligner rent faktisk kan sammenlignes.

Det meget store udvalg af forskellige bredbåndsløsninger gør det let at miste overblikket. For er det egentlig bedst at give 250 kr. for 30 mbit eller 200 kr. for 20 mbit? Og hvordan er det nu lige med mobilt bredbånd og fibernet?

Lav en liste

Sæt jer ned og lav en liste over jeres behov. Du skal finde ud af, hvor mange enheder der er online ad gangen. Med i optællingen skal både være mobiler, computere, tablets og smart TV. Nogle nyere hårde hvidevarer er også koblet på nettet.

Det næste trin er at finde ud af, hvad I præcist bruger internettet til? Der kæmpe forskel på forbruget i forhold til, om internettet bliver brugt til at spille computerspil, se TV eller bare at tjekke mails og facebook. Der er også forskel på, om I uploader og i hvilket omfang.

Hvilken hastighed skal du vælge

Når listen er lavet, skal valget falde på hastigheden. Der findes rigtig mange forskellige pakker hos lige så mange forskellige internetselskaber. Det kan derfor være svært at finde hoved og hale i, hvad du egentlig skal vælge. Med listen i hånden, kan du kigge på guiden nedenfor:

5 mbit: Bruger I internettet minimalt til kun at tjekke mails og kigge lidt på internettet på én computer en gang imellem, er det nok med omkring 5 mbit.
10 mbit: Selv med flere computere online, burde 10 mbit være nok for de, der bruger nettet jævnligt til at sende mails, gå på facebook og se videoer på youtube. Det vil heller ikke være et problem at hente spil ned på ipaden til din datter.
20 mbit: I en børnefamilie, hvor børnene har deres egne computere, tablets eller telefoner, vil det være en god idé med 20 mbit. Denne hastighed er nok til langt de fleste familier. Du kan lave de fleste ting på nettet og være adskillelige enheder online samtidig.
50 mbit: Denne forbindelse er hurtig. Der kan være 10 computere på uden problemer. Streaming af videoer og online computerspil kører som smurt.
100 mbit: Generelt har private ikke brug for en så hurtig internetforbindelse. Den er mere velegne til virksomheder med op til 30 computere tilknyttet. Har du alligevel et ualmindeligt højt forbrug eller vil bare have det bedste på markedet, er det denne hastighed du skal kigge på.

Sammenlign priser og bestil

Nu burde det være lige til at vælge en hastighed ud fra jeres behov. Her på siden taster du bare hastigheden ind, og så er der næsten frit valg. Når du skal bestille, skal du sikre dig, at udbyderen faktisk tilbyder internet på præcis din adresse. Mange udbydere har huller i deres dækning, så du kan være uheldig, at du ikke kan få det billigste net på markedet. Så er det bare at prøve den næste i rækken.

Joakim Kruse
Joakim Kruse
kruse@iseek.dk

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

No Comments

Post A Comment