fbpx

Priser på internet – til folk i yderområder

Priser på internet – til folk i yderområder

Er du bosiddende langt ude på landet eller i nogle af de ”lommer” rundt omkring i Danmark med dårlig bredbåndsforbindelse? Eller måske slet ingen? Så fortvivl ikke. Du har stadig mulighed for internet via satellit datatransmission. Denne form for internet rækker alle steder, da signalet sendes via satellitter 36.000 km over Ækvator. Generelt kan satellitinternet ikke hamle op med bredbånd i forhold til hastigheden. Skyfi, som er én af disse udbydere, tilbyder 22 mbit download og 6 mbit upload som maksimum. Til gengæld vil forbindelsen være mere stabil for dem, der bor i yderområder.

Forskellen på bredbånd og satellitinternet

Forskellen på bredbånd og satellitinternet er også, at satellitinternettet sælges i pakker lige som mobilt bredbånd. Pakkerne hos Skyfi fås fra 10 til 100 GB, og du har mulighed for at tanke op i løbet af måneden, hvis du løber tør undervejs. Pakkepriserne svinger fra 259 til 795 kr., hvilket gør det til én af de dyrere løsninger på markedet. For nogle vil det dog være den eneste vej til stabilt internet.

Til trods for, at det er en forholdsvis dyr løsning, kan der med satellitinternet stadig være visse begrænsninger. Spiller du eller dine børn f.eks. online skydespil som Counter Strike, er svartiderne for lange i forhold til reaktionen, hvilket kan forårsage, at spillet hakker.

Installation

Hvis du mener, at satellitinternet er noget for dig – eller måske sågar din eneste løsning, skal du være opmærksom på, at denne slags internet kræver en parabol. Installation og opsætning af en sådan koster fra 1970 kr. hos Skyfi. Alternativt kan du nøjes med at købe kabler og monteringsbeslag og så vælge at gøre resten selv. Det er dog en god idé at snakke med selskabet inden for at sikre dig, at du gør det korrekt.

En anden mulighed

Synes du, at priserne på satellitinternet er lige krydrede nok, eller er du bare ikke helt fan af at have en stor klods af en parabol placeret på taget? Så er der heldigvis en sidste mulighed. Måske har du opgivet håbet om bredbånd, men faktisk findes der én enkelt mobilt bredbåndsudbyder, der har valgt at gøre noget andet end de øvrige. Selskabet hedder Net1. De bruger en anden teknologi; en anden form for mobilmaster, som de er de eneste i Danmark, der bruger. Net1 udbyder til “næsten hele” landet, så det er altså ikke 100% sikkert, at du kan få det, som det er med satellitinternet. Til gengæld er det måske 99% sikkert, hvilket betyder, at langt de fleste har muligheden.

Langt hen ad vejen fungerer det som en blanding mellem satellitinternet og almindeligt mobilt bredbånd. Førhen købte du en pakke med begrænset forbrug. Det nyeste er, at de sælger ubegrænset forbrug til 299 kr. om måneden, hvilket sagtens kan konkurrere med de øvrige udbydere. Til gengæld har du kun en hastighed på 5-10mbit. Det går altså noget langsommere end de øvrige udbydere.

Du har dog muligheden for at tage det med dig. Det er en del dyrere end mobilt bredbånd ellers er, så køb det kun, hvis det er din sidste chance. Du binder dig til 6 måneder og betaler et par tusinde kroner for det + oprettelse.

Joakim Kruse
Joakim Kruse
kruse@iseek.dk

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

No Comments

Post A Comment