fbpx

Ofte stillede spørgsmål om indboforsikring

Ofte stillede spørgsmål om indboforsikring

Svarene på spørgsmålene herunder er generelle. Der kan forekomme afvigelser hos de forskellige forsikringsselskaber.

Hvad betragtes som indbo?

Indbo er alle de ting, der hører til et almindeligt, privat hjem, f.eks. møbler, tøj, elektronik, penge, værktøj, barnevogne, briller, osv. Hos de fleste forsikringsselskaber hører cykler også under alment indbo. Visse steder skal det dog tilkøbes.

Hvis én af os kommer på plejehjem, skal vi så have to forsikringer?

Indboforsikringen dækker hele husstanden. Også selvom den ene part flytter på plejecenter.

Skal mine hjemmeboende børn have egen indboforsikring?

Dine hjemmeboende børn er dækket af indboforsikringen uanset deres alder, da forsikringen dækker over hele husstanden. Når dine børn flytter hjemmefra, skal de have deres egen indboforsikring. Dog tilbyder mange forsikringsselskaber, at udeboende børn under 21 år er dækket af forældrenes indboforsikring, såfremt de bor alene.

Er min arbejdscomputer dækket?

Hvis du har tilvalgt elektronikforsikringen, er din arbejds- eller studiecomputer som regel dækket ind.

Hvad med optøede madvarer i tilfælde af strømsvigt?

Mange er ikke klar over det, men hvis strømsvigtet ikke er forvarslet, dækker forsikringen dine ødelagte madvarer fra køleskab og fryser.

Hvad hvis jeg eller mine børn kommer til at ødelægge andres ting?

Inkluderer din indboforsikring en ansvarsforsikring, er I dækket ind, hvis nogle fra husstanden kommer til at ødelægge andres ting. Det kaldes en gæstebudsskade. Forsikringen dækker såfremt det er et uheld, der finder sted i privat samvær.

Dækker min indboforsikring også delebørn?

Ja. Indboforsikringen dækker hele husstanden, så den dækker også delebørn. Også selvom det ikke er dig, der har forældremyndigheden.

Er min cykel dækket?

De fleste indboforsikringer dækker også indbo, der ikke er i boligen, men er forsvarligt aflåst i kældre, garager og lignende. Det være sig for eksempel cykler, barnevogne og værktøj. Hos nogle forsikringsselskaber skal du tilkøbe en cykelforsikring. Er det en meget dyr cykel, vil den ofte skulle forsikres særskilt.

Er der et loft på, hvor meget indboforsikringen dækker?

Når du køber en indboforsikring, vælger du, hvor meget dit indbo forsikres for. Det kan være 200.000 eller 600.000 kr. Det er dét, du mener, at alt dit samlede indbo er værd. Hvis hele huset brænder ned, er det dét, du vil få udbetalt som erstatning for dit indbo. Mange forsikringer har desuden en max. pris pr. genstand. Hos Alka er max. prisen for eksempel 67.000 kr. pr. genstand. Det vil altså sige, at hvis du får stjålet et maleri til 80.000 kr., dækker forsikringen ikke hele prisen. Vær opmærksom på dette, når du køber en forsikring.

Joakim Kruse
Joakim Kruse
kruse@iseek.dk

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

No Comments

Post A Comment