fbpx

Hvorfor har jeg brug for en rejseforsikring?

For det første, giver en god forsikring tryghed. Bliver du syg inden afrejse, har du mulighed for refundering og kan i stedet tage af sted på et senere tidspunkt. Kommer du uheldigvis til skade eller bliver syg undervejs, får du refunderet hjemrejse, medicin, osv.

Men jeg har jo det blå sygesikringskort?

Det blå sygesikringskort dækker læge, tandlæge og offentlige sygehuse i EU – men kun så du har ret til samme ydelser og vilkår som borgerne i det pågældende land.  Derfor risikerer du at skulle betale hele eller dele af behandlingerne selv. Dette undgår du med en rejseforsikring.

Med en rejseforsikring får du desuden følgende, som ikke er inkluderet i det blå sygesikringskort

  • Du får erstattet hjemrejsen for dig og en ledsager, hvis det bliver nødvendigt grundet alvorlig sygdom.
  • Hvis et familiemedlem eller en pårørende bliver livstruende syg, dækkes hjemrejsen.
  • Bliver du akut syg på din ferie, får du erstatning for de dage, du ikke er i stand til at holde ferie. F.eks. ved madforgiftning eller et brækket ben.
  • Uden for EU og i EØS-lande (Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz) er du ikke dækket uden en privat rejseforsikring. Udenrigsministeriet anbefaler, at alle rejser uden for EU rejseforsikres, da det ellers kan få store økonomiske konsekvenser for de fleste ved f.eks. hospitalsindlæggelser og operationer uden en rejseforsikring.

Mister du din bagage, er der ligeledes hjælp at hente med en rejseforsikring. Er din bagage forsinket, får du refunderet køb, du er nødsaget til at gøre, indtil din bagage dukker op igen. Hvis uheldet er ude, og bagagen ikke dukker op, erstattes indholdet også.

Rejseforsikringer indeholder desuden oftest ulykkes- og ansvarsforsikringer på din rejse. Hvis du ødelægger noget eller uheldigvis forårsager skade på andre, vil rejseforsikringen også dække dette. Det er ikke sikkert, at din eksisterende ulykkes- og ansvarsforsikring dækker. Det bør du undersøge, inden du fravælger.

Så for at undgå, at rejsen bliver unødvendigt dyrere ved medicin, behandling eller køb af nye toiletsager, er det nødvendigt og anbefalelsesværdigt med en rejseforsikring. Medbring altid det blå sygesikringskort, da mange rejseforsikringer fungerer som supplementet til sygeforsikringen.

Hvad skal jeg tilkøbe?

I nogle tilfælde vil det være nødvendigt med tilkøb. Det afhænger af forsikringsselskabet, hvad der er tilkøb, og hvad der er indeholdt i standardforsikringen. Fælles for de fleste rejseforsikringer er, at de udelukkende dækker ferie- og studierejser. Erhvervsrejseforsikringer udbydes som tilkøb eller af specielle forsikringsselskaber. Ekstremsport er sjældent inkluderet, og at tilkøbe dette er ikke billigt. Nogle steder vil afbestilling, ansvars- og ulykke samt bagage være tilkøb. Dette være sig især ved enkeltforsikringer, der købes i forbindelse med bestilling af rejsen, der ofte er skrabede versioner.

Hvis flyselskabet går konkurs, hvilket blandt andet skete for en række flyselskaber i 2012, er du almindeligvis ikke dækket af en rejseforsikring. Mange tænker ikke over, at de faktisk kommer til at betale for en rejse, som de slet ikke kommer på, hvis flyselskabet går konkurs. Derfor er det en rigtig god idé at overveje, om det er noget rejseforsikringen skal dække.

 

Joakim Kruse
Joakim Kruse

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar