fbpx

Hvorfor har jeg brug for en bilforsikring?

Hvorfor har jeg brug for en bilforsikring?

Det er lovpligtigt med ansvarsforsikring

Når du køber en bil, skal du have en bilforsikring. Men hvilken skal du vælge? I Danmark er det lovpligtigt at ansvarsforsikre sin bil. Forsikringen dækker den skade, du måtte forvolde andre med din bil. Det være sig, hvis du er involveret i en bilulykke, du kan stilles til ansvar for, eller hvis du påkører en person eller en ting.

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker udelukkende skade på andre. Den dækker altså ikke skade på dig eller din bil, som du selv måtte forvolde. Hvis andre er skyld i skade på dig eller din bil, er det deres ansvarsforsikring, der dækker. Kører du i en bil uden ansvarsforsikring og bliver stoppet af politiet, får du ikke lov at køre videre, og bødetaksten er 1000 kr. Du hæfter ligeledes selv, hvis du er skyld i skade på andre. I Danmark er det er ulovligt at køre i en bil, der ikke er ansvarsforsikret.

Har du brug for yderligere dækning?

Ønsker du, at forsikringen også skal dække skader på dig og din bil, som du selv forvolder, skal du have en kaskoforsikring. Dette kan især være nødvendigt, hvis du er afhængig af din bil f.eks. til at passe dit arbejde, eller hvis du ikke har råd til at udbedre dyre skader eller købe ny bil, hvis uheldet skulle være ude. Kaskoforsikringen kan også dække i tilfælde af tyveri eller friskade, hvor bilen påføres skade som følge af f.eks. stenslag, nedfaldne grene, brand, kortslutning og skybrud.

Som tommelfingerregel koster en kaskoforsikring 50% mere end en ansvarsforsikring. Det varierer dog meget og afhænger af forsikringsselskabet og kunden. Unge mennesker betaler som udgangspunkt mest, ligesom nye biler er dyrere at forsikre end gamle. Mange forsikringsselskaber tilbyder også delkaskoforsikringer, der f.eks. dækker personskader men ikke bilen. Dette kan være en god idé, hvis du kører i en gammel bil, men stadig gerne vil have forsikret dig selv og din familie, hvis uheldet skulle være ude.

Joakim Kruse
Joakim Kruse
kruse@iseek.dk

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

No Comments

Post A Comment