fbpx

Hvor kan jeg købe en rejseforsikring?

Der findes et hav af udbydere af rejseforsikringer i Danmark. Langt de fleste almindelige forsikringsselskaber som Tryg, Alka og TopDanmark har et tilbud om en rejseforsikring, der betales på lige fod med de øvrige forsikringer enten månedligt, kvartalsvist eller årligt. Ofte vil forsikringsselskaber tilbyde rabat, hvis alle forsikringer samles ét sted.

Alternativt findes der decideres rejseselskaber som Europæiske Rejseforsikring, SafeAway og Gouda. Disse rejseselskaber er specialister og tilbyder ofte mere, end de almindelige forsikringsselskaber. Hvis du rejser ofte, vil det derfor være en god idé at overveje.

Hvis ikke du rejser så ofte – mindre end én gang årligt – er det i alle rejseselskaber muligt at tilkøbe en rejseforsikring, når man bestiller en rejse. Du behøver derved ikke have en årlig udgift til en rejseforsikring, hvis du ikke rejser årligt. Dog skal man være opmærksom på, at disse rejseforsikringer kan være begrænsede. Det er derfor altid en god idé at undersøge, hvad forsikringen dækker inden køb.

Hvad enten du køber en årlig rejseforsikring eller en enkelt rejseforsikring, er det vigtigt at være opmærksom på, om det er en ”udvidet Europa forsikring” eller en ”verden forsikring”. Hvis du udelukkende rejser i europæiske lande, behøver du ikke en verdensforsikring. Men hvis du indimellem rejser til f.eks. Tyrkiet eller USA, vil det mest fordelagtige være at investere i en verdensforsikring, da den dækker overalt og ofte ikke er meget dyrere end Europaforsikringen.

Hvad koster den?

Priserne varierer på rejseforsikringer som på alle andre forsikringer. Hvis du har en fast forsikring, kan det derfor betale sig at indhente nye tilbud en gang imellem. Ofte har de almindelige forsikringsselskaber en fast pris, mens rejseforsikringsselskaberne kører med pakker for unge, voksne, seniorer og familier.

Ligeledes er der forskel på, hvad de dækker, om det er en engangs- eller årlig rejseforsikring, og om de dækker i Europa eller hele verden. En gennemsnitlig årsrejseforsikring koster fra ca. 500 kr. årligt for en familie, mens en enkelt rejseforsikring koster fra ca. 250 kr. for en familie.

Priserne understreger, at hvis du rejser mere end én gang årligt, kan en årsforsikring bedst betale sig. På den måde er du også ude over at skulle tjekke op på priser og dækning hver gang, du bestiller en rejse. Ved køb af rejseforsikring, skal du desuden gøre op med, om det er pris eller skræddersyet dækning, du prioriterer, da disse i de fleste tilfælde hænger sammen.

Joakim Kruse
Joakim Kruse

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Vind 10.000 kr! 

Tilmeld vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 10.000 kr. Vi trækker lod én en gang om året.
Klik her og vind
close-link
Vind 10.000 kr.