fbpx

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en rejseforsikring?

For det første, skal du være opmærksom på, at der er stor og afgørende forskel på de forskellige rejseforsikringer. Der er mange udbydere og mindst lige så mange muligheder. At købe en rejseforsikring svarer til en hvilket som helst anden forsikring. Du skal være meget opmærksom på, hvad du har behov for.

De rejseforsikringer, du køber i kombination med bestilling af en rejse, er ofte meget skrabede versioner. Det er derfor ikke sikkert, at de inkluderer afbestilling, ulykke- og ansvar samt bagage. Det er heller ikke sikkert, at de inkluderer hjemrejsen, hvis du kommer til skade.

Overvej, hvad du har brug for

De selskaber, der er specialister i rejseforsikringer tilbyder derimod skræddersyede forsikringer, der er lavet præcis til dig. Prisen er selvfølgelig herefter. Det er slet ikke sikkert, at du har brug for den dyre version. Det kan dog også være, at du ønsker mere end den skrabede version.

Derfor er vigtigt at gøre sig klart, hvad rejseforsikringen egentlig skal indeholde. Skal den dække hjemrejse, hvis et familiemedlem bliver alvorligt syg? Skal den dække afbestilling, hvis nogen af de rejsende bliver syge inden afrejsen? Skal den dække skisport? Skal den dække tab, hvis bagagen forsvinder på rejsen? Der er meget at tage stilling til.

En rejseforsikring dækker bedst

Derudover skal du også undersøge, om det er en komplet dækkende forsikring, eller om den er supplerende til sygeforsikringen, som så afhænger af, at du har det blå sygesikringskort med. I alle tilfælde dækker en rejseforsikring bedst, da ikke alle lande respekterer reglerne om offentlig sygedækning.

Især hvis der skal børn med på rejsen, er det nødvendigt med en rejseforsikring. Sygeforsikringen dækker ikke hjemrejse for ledsager, hvis dit barn bliver alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade. Derfor står du selv med regningen for ledsagers hjemrejse. Også ulykkes- og ansvarsforsikring er anbefalelsesværdige, hvis der er børn med. Så erstatter forsikringen, hvis barnet ødelægger noget på turen.

Det vigtigste, når du skal købe en rejseforsikring, er at være opmærksom på, at den dækker netop dine behov.

Joakim Kruse
Joakim Kruse

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Vind 10.000 kr! 

Tilmeld vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 10.000 kr. Vi trækker lod én en gang om året.
Klik her og vind
close-link
Vind 10.000 kr.