fbpx

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en indboforsikring?

For det første er det vigtigt at være opmærksom på, at modsat de fleste andre forsikringer, er en indboforsikring ikke individuel. Den dækker hele husstanden. Dernæst er det godt at vide, at en indboforsikring oftest er et krav for at få andre forsikringer hos selskabet. Mange forsikringsselskaber vil kun sælge dig en bilforsikring eller en rejseforsikring, hvis du i forvejen har din indboforsikring hos dem.

Der er forskel på prisen

Flere forskellige parametre spilder ind, når du skal købe en indboforsikring. Mange forsikringsselskaber kører med pakker til forskellige familiesammensætninger f.eks. til unge uden børn, familier og ældre. Pakkerne har også forskellige dækningsgrader. Du kan derfor ikke uden videre sammenligne to tilbud, du har fundet på internettet, da de kan dække helt forskellige ting.

Derudover afhænger din forsikringspris af, hvor stort dit hus er, og hvor meget værdi du har i dit hjem. Der er forskel på, om dit indbo skal forsikres for 300.000 eller 700.000 kr. Prisen på forsikringen afhænger også af, hvor høj en selvrisiko, du ønsker at have. Har du råd til en høj selvrisiko, hvis uheldet er ude, bliver din årlige forsikringspris lavere.Hvis du har tyverisikret din bolig, er der penge at spare hos de fleste forsikringsselskaber.

Tilkøb

Ikke alt er dækket af en almindelig indboforsikring. Ekstra dyre eller specielle ting, som det ikke forventes er allemandseje, er ikke altid dækket. Det kan for eksempel gælde golf- eller rideudstyr. Elektronik er som udgangspunkt heller ikke dækket. Som regel bliver du tilbudt en særskilt forsikring, når du køber en computer, et tv eller en telefon. Du kan dog i stedet vælge at tilkøbe en elektronikforsikring til din indboforsikring. Det kan sagtens svare sig økonomisk, hvis du køber meget elektronik, da de særskilte forsikringer ofte er dyre.

Rejser du mere end to gange årligt, er det værd at overveje at tilkøbe en rejseforsikring og eventuelt en afbestillingsforsikring. De fleste forsikringsselskaber udbyder disse tilkøb til indboforsikringen. Der er mange penge at spare, hvis du rejser flere gange årligt.

 

Joakim Kruse
Joakim Kruse

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar