fbpx

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en bilforsikring?

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en bilforsikring?

Det korte svar er, at du skal være opmærksom på dine behov. Når du skal investere i en bilforsikring, er det en god idé at overveje, hvad du egentlig har brug for. Det er meget individuelt, og der er mange forskellige muligheder. Skal forsikringen dække din egen bil eller er det lige meget? Har du råd til en ny bil, hvis din egen bliver totalskadet? Vil du have vejhjælp, hvis din bil en dag går i stykker? Hvis du skal på bilferie i Europa er det måske en god idé at være dækket ind på dét punkt. Skal forsikringen dække personskader? Overvej især dette, hvis du har børn i bilen. Hvor høj skal din selvrisiko være? Det afhænger af, om du foretrækker en lidt højere fast pris, eller om du har råd til en større uforudset regning, hvis der sker et uheld.

Lav en liste

Lav en liste med dine kriterier. En liste kunne for eksempel se sådan ud:

  • Personskader dækkes
  • Selvrisiko på max. 3000 kr.
  • Vejhjælp i hele Europa
  • Glas- og friskader dækkes
  • Lånebil nødvendig

Ud fra ovenstående krav kan det konkluderes, at der er behov for en kaskoforsikring, der indeholder disse punkter. På den måde er det lettere at kontakte forskellige forsikringsselskaber og bede om tilbud, der er sammenlignelige. Du kan også vælge den lette løsning og få en hjemmeside som Ekonomi.dk til at sammenligne bilforsikringer for dig.

Derudover skal du være opmærksom på, at der kan være forskel på, hvornår du betegnes som elitebilist i de forskellige forsikringsselskaber. Det kan have betydning for prisen på længere sigt.

Overvej forsikring allerede inden du køber bil

Hvis prisen betyder meget for dig, er det værd at overveje, hvilket bil du skal anskaffe dig. Jo større motor og jo mere ekstraudstyr, des dyrere bliver din bilforsikring. Hvis du køber en gammel bil, behøver du måske ikke bekymre dig om den dyre kaskoforsikring, men kan nøjes med en ansvarsforsikring eventuelt med tilkøb. Derfor kan det være en god idé at indtænke bilforsikringen i sit bilkøb.

 

Joakim Kruse
Joakim Kruse
kruse@iseek.dk

Joakim er medstifter af Ekonomi og blogger her på siden om alt, der vedrører og kan forbedre din privatøkonomi.

No Comments

Post A Comment