fbpx

Sparetips: 5 råd til at spare penge

5 sparetips til at spare penge

Hvem af os vil ikke gerne spare en smule penge i hverdagen? Der er så mange ting, som man kan bruge penge på, at man hurtigt kan opbruge sit månedlige rådighedsbeløb, og så kan man ellers pænt vente til næste måned før der kan blive plads til sjov og ballade igen.

Men hvad nu hvis man i stedet kunne spare lidt ekstra penge i hverdagen, så der er flere penge til uforudsete udgifter og sjove ting? Det er slet ikke så svært, og derfor vil vi gerne give dig en række gode råd til hvordan du kan spare penge.

Læg et budget

Dette er den absolut vigtigste ting, hvis man gerne vil være i stand til at spare penge i hverdagen. Med et omhyggeligt og overskueligt budget får man det overblik, som man ofte står og mangler, og som kan resultere i overforbrug.

Hvis det virker lidt uoverskueligt, eller hvis du aldrig har lagt et budget før, kan du med fordel benytte en af de mange gode apps, der hjælper dig med at komme i gang. Med et budget kan du skabe overblik over alle dine indtægter og udgifter, hvilket også vil give dig indsigt i, hvor dine penge bliver af. Ofte finder man steder, hvor man sagtens kan spare en smule. Det er ofte ting som indkøb og take-away, der løber op uden at man lægger mærke til det.

Hæv kontanter

Der er mange, der siger at kontanter er en dårlig ide, når man gerne vil spare penge. Men hvis man gør det rigtigt, så kan det virkelig være en god løsning på overforbrug. Hæv det antal kroner som du må bruge på indkøb den følgende uge og tag så på indkøb.

Man bliver ofte overrasket over hvor kreativ man bliver, når der er en håndgribelig forbrugsgrænse på, og det gør at man tænker mere over tingene. På den måde får man et bedre indblik i sine vaner og kan ofte fralægge sig et par af de dårlige.

Få et debitkort

Hvis du er en af de mange danskere, der gang på gang får overtræk, så kan det være, at du ikke skal have et almindeligt kreditkort. Overtræk skal betales tilbage, og så kommer der endda renter på. Det er generelt en virkelig dårlig vane, for det er jo penge som man reelt ikke har. Man låner dem simpelthen.

En løsning på dette er at få lavet et debitkort i banken, som du benytter fremover. Forskellen på et debitkort og et kreditkort er at du ikke kan lave overtræk med debitkortet. På den måde kommer man den dårlige vane til livs og får et sundere forhold til penge. Ligesom med kontanterne bliver man mere kreativ og viser mere omtanke når er er en øvre grænse på ens forbrug.

Lav en opsparing

Når man gerne vil have noget, så er man ofte tilbøjelig til at købe det på kredit eller endnu værre: Købe det selvom man reelt set ikke har råd. Det kan være at man udskyder betaling af en regning eller andre udgifter, fordi man er er lidt utålmodig. Det er bare en virkelig dum ide, for i sidste ende kommer det til at koste endnu flere penge.

Derfor er den en virkelig god løsning at lave en god opsparing, hvor man simpelthen vælger den ting man gerne vil købe og begynder at spare op. Hver gang man har lidt ekstra penge mellem hænderne, så kan man sætte dem ind på opsparingen, eller man kan vælge et fast månedligt beløb. Mulighederne er mange, men en opsparing er altid en god ide. Det kan også gøre livet nemmere, hvis man skulle få en uforudset regning eller udgift.

Tjek dine abonnementer

Når man køber en ny mobiltelefon eller en computer, så er der ofte mobilabonnementer og forsikringer som man kan tilkøbe. Disse er ikke altid de billigste løsninger på markedet og derfor kan de nemt koste dig en masse penge. Det samme gælder med elselskaber, forsikringer og lignende abonnementer.

Sæt dig derfor ned og gennemgå alle dine abonnementer så du kan være sikker på, at du ikke betaler for meget. Men hvis du betaler for meget, så kan det være at du kan samle nogle ting hos samme selskab til en billigere pris. Det er især på forsikringer man kan spare penge der.

Vær opmærksom på din økonomi

Vi håber at de ovenstående råd kan hjælpe dig med at spare lidt flere penge i din hverdag, så du bedre kan bruge dine penge som du ønsker. Der er så mange måder at komme af med sine penge på, så det vil da være bedst, hvis det er på ting som man virkelig har lyst til. Du kan finde mange flere gode råd online, så det er bare med at holde øjnene åbne.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Vind 10.000 kr! 

Tilmeld vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 10.000 kr. Vi trækker lod én en gang om året.
Klik her og vind
close-link
Vind 10.000 kr.