fbpx

Skal man optage forbrugslån eller få kreditkort?

Skal jeg optage forbrugslån eller nyt kredikort?

De fleste danskere har et betalingskort af en eller anden slags. Det kan f.eks. være et debitkort eller måske et dankort. Men der findes naturligvis også andre typer. Et af dem er det klassiske kreditkort, som Mastercard eller Visa. Disse får man typisk fordi man kan komme i en situation, hvor man kan få brug for lidt ekstra penge og så kan man jo bruge kreditkortet.
Men så kan man jo stille spørgsmålet om man ikke bare skulle få sig et forbrugslån i stedet. Det er en problemstilling vi vil se lidt nærmere på herunder.

Forskellen på et forbrugslån og et kreditkort

Om man tager et forbrugslån eller får et kreditkort er naturligvis ikke det samme og der er nogle væsentlige forskelle. Den største forskel man støder på sådan umiddelbart, er den tilbagebetalingsperiode man får. Det vil sige det tidsrum som man skal betale lånet tilbage inden for. Når man optager et regulært forbrugslån, så aftales der typisk en fast løbetid.

Et kreditkort derimod har ingen fast tilbagebetalingsdato. Men der skal man derimod være opmærksom på om man har det købsbeløb til rådighed som man skal bruge. Har man ikke det, så kan det hurtigt blive problematisk, så det er vigtigt at man har styr på hvor meget man skylder på kortet.

Hvad der er det bedste valg kan være svært at sige, for det afhænger i høj grad en ens egne vaner og behov. Så lad os se nærmere på mulighederne og hvornår de egner sig.

Forbrugslån

Når man står i en situation, hvor man gerne vil optage et forbrugslån, så kan man kontakte sin bank og ansøge. Det er naturligvis ikke altid nemt, så derfor kan man også optage et kviklån. Et forbrugslån skal man ikke stille sikkerhed for, som man f.eks. skal det ved billån eller et boliglån. Så det er noget mere enkelt.

Sikkerhed stilles for at udlåneren kan være sikker på at få sine penge tilbage. Det er altså deres garanti. Men når det kommer til forbrugslån uden sikkerhed, så kan man i stedet forvente at man skal betale en højere rente hver måned.

Ved optagelse af kviklån og forbrugslån vil man opleve, at behandlingstiden er meget kort. Det er altså en virkelig god løsning, når man skal bruge penge i en fart og ikke har tid til at vente på flere ugers behandlingstid.

Kreditkort

Når det kommer til kreditkort, så er det faktisk de såkaldte debitkort, der er den meste udbredte type. Men de adskiller sig fra de rigtige kreditkort ved, at pengene trækkes direkte fra kontoen, og man kan desuden ikke lave overtræk.

Når du benytter et rigtigt kreditkort, så fungerer det således, at man får udsættelse på beløbet ved brug. Fristen før pengene bliver trukket på kortet varierer en del, men du kan altid spørge i banken. Men typisk vil der være mellem 30 og 50 dage der går.

Der kan være forskellige goder forbundet med at have et kreditkort, så vær opmærksom på dette. Det varierer i forhold til hvilken type kreditkort. Et guldkort fra Mastercard har f.eks. en højere forbrugsgrænse end et almindeligt. Derudover kan man optjene points til shopping og lignende.

Hvad der er bedst til dig, kan altså være svært at sige. Et kreditkort er en god løsning til rejser, hvor man ofte ikke kan benytte debetkort, og hvor man ikke ønsker at bære for mange kontanter. Forbrugslånet er en god løsning, hvis du har en reel plan med pengene og ikke får brug for kredit på et senere tidspunkt. Så find ud af hvad du skal bruge og vælge så det, der passer dig bedst.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Vind 10.000 kr! 

Tilmeld vores nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om 10.000 kr. Vi trækker lod én en gang om året.
Klik her og vind
close-link
Vind 10.000 kr.