fbpx

Skal jeg vælge et SU-lån eller kviklån?

SU lån eller kviklån

Der er ikke noget nyt ved, at du kan optage et SU-lån som studerende. Det har du kunne i mange år. I løbet af de senere år er det dog også blevet muligt for studerende at låne penge på nettet i form af et kvik- eller minilån. Derfor er det ikke altid nemt at vælge, om du skal tegne et SU-lån eller du skal finde et lån på nettet, hvis du er studerende og er på SU.

Hvis du skal finde ud af, om du skal optage et SU-lån eller du i stedet skal gå videre med et kviklån, så er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvad der reelt set er årsagen til at du skal låne penge. Har du blot brugt dine penge dumt i denne måned eller er det hver måned, du har svært ved at betale for mad i den sidste del af måneden? Det har stor betydning!

Et SU-lån har attraktive vilkår

Du kan finde rigtig mange lån på det danske marked. Der er dog ikke nogen stor sandsynlighed for, at du kan finde et lån, der er mere attraktivt end et SU-lån. Derfor er det også noget, du skal sørge for at udnytte. Du har ikke nogen pligt til at betale af på dit lån, mens du læser, men kan i stedet nyde godt af, at låne ca. 3.000 kr. ved siden af din SU.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan få nogle meget attraktive vilkår, hvis du vælger at optage et SU-lån. Under din uddannelse lyder renten på 4%, mens den efter endt uddannelse vil falde til blot 1%. Dertil er det ikke et lån, du har pligt til at begynde et betale af på, før du er færdig med at læse, og det kan give dig bedre plads og ro på din økonomi.

Det er dog ikke noget, der betyder, at du skal optage et SU-lån blot fordi du kan. Du skal ikke bruge til at finansiere en ekstra bytur eller en sommerferie. Du skal derimod bruge det, hvis du har svært ved at få dit budget til at hænge sammen, mens du er under uddannelse. Hvis du overvejer at låne penge i form af et SU-lån, så kan du læse mere her.

Et kviklån er fint til enkeltstående tilfælde

Har du ikke brug for et lån hver måned, så kan du faktisk være bedre stillet med et kviklån. Det er et lån, du får udbetalt én gang og så skal du blot betale det retur, og så er det ude af hovedet. Det er ikke tilfældet, hvis du vælger et SU-lån, da du dermed vil få udbetalt penge hver måned. Derfor kan det samlede lånebeløb også blive relativt stort med tiden.

Hvis du går med overvejelserne om at optage et kviklån, så er det naturligvis vigtigt, at du udvælger dit lån med største omhu. Det er nemlig ikke et billigt lån, og derfor skal du sikre, du har råd til at optage det. Har du ikke råd til de høje renter og gebyrer på et kviklån, så bør du i stedet undersøge mulighederne for at optage et billigere SU-lån.

Søren Skriver
Søren Skriver

Søren Skriver har mange års erfaring med virksomhedsdrift og privatøkonomi. Her på siden blogger han om sine bedste råd. Søren er bl.a. medstifter af Ekonomi.dk.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar