fbpx

Regler ved forældrekøb

regler for forældrekøb

Regler ved forældrekøb

Hvis du har købt en bolig til dit barn (det vil sige, at du har lavet et såkaldt forældrekøb), så vil du som forælder – med garanti – gerne sikre, at dit ban får taget over hovedet til så billig en pris som muligt. Sådan har de fleste forældre det, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er regler og love på området, som både du og dit barn skal overholde.

Det er nemlig ikke tilladt at lade barnet leje boligen til andre vilkår end alle andre. Det er der mange, der tror, men det er dog ikke tilfældet. På trods af, at du som forælder rigtig gerne vil give dit barn en billig husleje, så det er nemmere at få økonomien til at hænge sammen, så skal den faktisk udlejes til de gældende markedsvilkår – og ikke billigere end det.

Det er også med til at sikre, at SKAT ikke betragter den billige husleje som værende en gave, hvilket reelt set kan resultere i, at enten du eller dit barn beskattes af pengene.

Må ikke lejes for billigt ud

Ét af de punkter, hvor mange falder i fælden er, at de vælger at leje deres bolig ud til en alt for billig pris. Som der også er givet udtryk for herover, så vil de fleste forældre meget gerne sikre, at de hjælper deres barn bedst muligt ved at holde deres husleje i bund. Faktum er dog, at det ikke er tilladt, uanset hvem i familien, den respektive lejes ud til.

Tværtimod, så skal der til hver en tid lejes ud til den gældende markedspris. Derfor må en lejlighed ikke lejes ud til flere tusinde kroner under markedsprisen, da dette vil blive betragtet som værende for lav en husleje. Ikke nok med, at kan give problemer hos SKAT, så vil du også være tvunget til at hæve huslejen, og det er ikke sikkert, dit barn har råd til det.

Få altid udarbejdet en lejekontrakt

Der er flere årsager til, at du bør lave en lejekontrakt med dit barn. Det er ikke noget, der er lovpligtigt, men det ændrer dog ikke på, at det er en god idé. Ved at gøre dette, kan I sikre, at der ikke opstår uenigheder mellem forældre og barn – og det vil I selvfølgelig gerne undgå. Det er dog særligt i to tilfælde, at det er vigtigst at få lavet en korrekt lejekontrakt:

  1. Hvis dit barn har planer om at søge om boligsikring
  2. Hvis dit barn har planer om at bo sammen med en kæreste eller ven i boligen

Det er f.eks. vigtigt, at I, i en sådan kontrakt får skrevet ind i et afsnit, hvem der har ret til at bo i boligen, hvis venskabet eller forholdet skulle gå i stykker. Dertil skal I blot betragte forældre som udlejer og barn som lejer, men selvfølgelig med fokus på at stille barnet, så godt I kan inden for de rammer og regler, der er givet – og det kan I gøre på flere måder.

Avatar
info@ekonomi.dk
info@ekonomi.dk
No Comments

Post A Comment